Φιλε καλησπερα, πριν καποια χρονια ειχα το ιδιο θεμα και αναγκαστηκα να το ψαξω αρκετα και να δοκιμασω πολλα πραγματα.
Η συμβουλη μου ειναι οτι πολυ σωστα κανεις και θες πεταλακια αντι για πεταλιερα, πετυχαινεις πιο φυσικο ηχο και πιο κοντα στα δικα σου γουστα. Επι του πρακτεου λοιπον:
Για wah, η λυση ειναι μια: Dunlop CryBaby. Για ενα χρονο επαιζα με το wah της Rocktron και οταν δοκιμασα το crybaby (που ειναι και πιο φθηνο) καταλαβα γιατι ολοι παιζουν με αυτο το wah. Να ξέρεις το crybaby βγαινει και σε signatures, ενδεικτικα νομιζω ειναι του Hammet, του Hendrix και καποια αλλα. οι διαφορες απο το κλασσικο ειναι ελαχιστες, στην τιμη ομως ειναι αρκετες

αρα για wah, το κλασσικο crybaby και εισαι ετοιμος.
Για chorus και delay, προσωπικα μου αρεσουν το boss dd7 (delay, αυτο εχω και εγω) και το ce5 (chorus, δυστυχως μου το κλεψανε). Η μαγκια του dd7 ειναι η εξης: εχει αρκετους τροπους να παιζει, επιλογες reverse delay (χτυπας την νοτα και ακουγεται μετα απο λιγο), modulate delay (εχει chorus effect), analog delay, μια επιλογη σαν λουπα, γενικα ειναι φοβερο εργαλειο. Και αν βαλεις να παιζει modulate delay, και μηδενισεις το feedback και το delay time, τοτε φτιαχνεις εναν παρα πολυ ομορφο chorus ήχο. δλδ χρησιμοποιεις το dd7 και για chorus, οποτε γλιτωνεις τα χρηματα για να αγορασεις το ce5.
Τωρα για distortion, η κουβεντα ειναι πολυ μεγαλη

Βασικα ειναι θεμα γουστου, αν δεν πας σε καποιο μουσικο καταστημα να δοκιμασεις μπορει να παρεις κατι για καλο και να σου βγει μαπα. ειδικα το distortion ειναι δυσκολο πεταλι. της boss ειναι αξιολογα, το ds1 κλασσικη αξια, το md2 επισης. Αυτο ομως που χρησιμοποιω εγω ειναι το satchurator της vox, που εβγαλε η εταιρεια σε συνεργασια με τον Satriani. το πεταλακι αυτο φιλε μου δν υπαρχει, μου βγαζει εκπληκτικο ηχο και εχει και ενσωματωμενο boost, οταν κανεις σολο να βγαινεις πιο μπροστα. δν ειναι τοσο εντονο το boost (αυτο καλυπτεται ανετα με ξεχωριστο boost), αλλα η χροια του satchurator ειναι φοβερη.
Άποψη για reverb, flanger, phaser δεν εχω γτ δν τα χω ψαξει ακομα, οποτε μην σε πουλαω φουμαρα οτι ξερω. Αυτη ειναι η γνωμη μου, και επισης μια συμβουλη: δοκιμασε πολλα πεταλακια πριν αγορασεις, ειναι κριμα να πληρωσεις κατι και μετα να χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο γτ ηθελες κατι αλλο τελικα. Ελπιζω να βοηθησα