Δεν έχω παίξει με τον VH4 πρώτο χέρι, απλά ότι έχω ακούσει σε ηχογραφήσεις είναι απίθανο, γενικά αυτός ήταν το αρχικό έρεισμα για τον D-Moll σύν βέβαια τα χαμηλότερα λεφτά.
Το EQ του είναι πολύ ευέλικτο, αλλά ότι και να κάνεις, ρε παιδί μου δεν χαλάει την μαγεία αυτού του απίθανου signature ήχου που πέτυχε ο Peter!.. Τον συγκεκριμένο τον έχει κάνει όσο πιο ευέλικτο μπορεί, ώστε να είναι για πιο πολλά είδη.
Από το ελάχιστο που έχω δεί μέχρι τώρα, και όχι σε καλές εντάσεις, είναι ότι για να αποφύγει το sizzle για το οποίο έχουν κάποιοι εκφράσει επιφυλάξεις, έχει κάνει τον γενικό ήχο πιο σκούρο, με αποτέλεσμα να θέλω προσωπικά να αυξήσω το presence, το οποίο btw είναι θεϊκά τοποθετημένο στις συχνότητες.
Όλα τα κανάλια, ακόμα και το 3, καθαρίζουν με το volume της κιθάρας, πράγμα απίστευτο, βεβαια εκεί φαίνεται η φανταστική χρησιμότητα του cascading gain με εύρος 6 προενισχύτριες. Δεν υπάρχει υποκατάστατο, ότι και να λέμε, είναι σαν τα κυβικά στα αυτοκίνητα.
Θα γράψω πολύ περισσότερα όταν μπορέσω να τον βιώσω όπως πρέπει, απλά σε πρώτη φάση θα ήθελα πάρα πολύ να ήξερα κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά είναι αδύνατο. Θα τον ανοίξω σύντομα και θα τον μελετήσω, και ότι καταλάβω θα το γράψω!..
Ποιό footswitch λες? Αν είναι midi, υπάρχουν πολύ φθηνότερα και κάνουν την ίδια δουλειά με το Colombus. Το άλλο το FS7HE δεν το έχω δεί κάν..