Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει, αλλά θα ήθελα να παραθέσω κάποιες σκέψεις και εντυπωσεις μου σχετικά με τους δύο ενισχυτές που σκέφτεσαι να αγοράσεις.
Ο Crate θα έλεγα ότι είναι ο πιο καθαρός και ευέλικτος από τους δύο, με την έννοια ότι μπορεί να αποτελέσει μια καλή βάση για μια πεταλιέρα ή πολυεφφέ. Κάποιοι θα βρουν τον ήχο του λίγο στείρο, χωρίς ιδιαίτερο χαρακτήρα. Το 12άρι ηχείο με τον όγκο και την ένταση που προσφέρει και το EQ τριών περιοχών ίσως αναπληρώνουν σε κάποιο βαθμό αυτή την έλλειψη. Για την τιμή του πάντως είναι σίγουρα κελεπούρι και δεν νομίζω να μετανιώσεις αν τελικά καταλήξεις σε αυτόν. Αν κάποια στιγμή δεν σε καλύπτει ο ήχος του, αγοράζεις ένα σχετικά φτηνό πολυεφφέ και πας σε άλλα ηχητικά πεδία. Εναλλακτικά μπορείς να τον μετατρέψεις σε καμπίνα 1x12 και να τον χρησιμοποιήσεις με μια κεφαλή (έχει γίνει και αυτό).
Ο Pathfinder από την άλλη πλευρά (μιλάω πάντα για τον 15R) έχει ένα συγκεκριμένο ήχο, μια πιο "ώριμη" προσωπικότητα ως ενισχυτής, η οποία σε άλλους θα αρέσει και σε άλλους όχι. Σίγουρα πάντως έχει τη δική του ταυτότητα, προσφέροντας έναν αρκετά πειστικό ήχο Vox που παραπέμπει σαφώς σε πιο ακριβά μοντέλα της εταιρίας, και είναι αρκετά γεμάτος και πλούσιος παρά το σχετικά μικρό ηχείο. Το reverb και το tremolo μπορούν να δώσουν πολύ ενδιαφέρουσες αποχρώσεις στον ήχο και το παίξιμό σου, ειδικά αν θέλεις vintage ήχους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον θεωρούν έναν από τους καλύτερους solid state ενισχυτές που κυκλοφορούν, και αυτό λέει πολλά για ένα μηχάνημα αυτής της κατηγορίας. Ψάξε για demos στο youtube και αν σού αρέσει αυτό που θα ακούσεις, ίσως θα πρέπει να το σκεφτείς.
Καλές αγορές.