Να κάνω άλλη μία ερώτηση σε σένα Mike, χρησιμοποιώντας αυτά που είπε ο Βραζίλης. Διότι όντως εγώ, βρίσκομαι σε σύγχιση και άσχετα με το αν δεν με εκφράζει κάτι, προσπαθώ να να πλησιάσω τη μεριά των ανθρώπων που τους εκφράζει. Ας πούμε η τζαζ που σου έδωσα, με εκφράζει. Γενικά η τζαζ όμως, δεν με εκφράζει, διότι υπάρχουν αρκετά κομμάτια τζαζ που έχω ακούσει, τα οποία περιέρχουν τόσο πολύ μπουρμπουλήθρα και πολλές φορές όταν πρόκειται για διασκευές γνωστών κομματιών σε τζαζ, ξεφεύγουν τόσο πολύ από το κομμάτι που στο τέλος παρουσιάζουν όχι κάτι νέο αλλά μία φάλτσα διασκευή. Δικαίωμά τους βέβαια. Σε πολλά είδη μουσικής συμβαίνουν τέτοια παρόμοια μέσα μου και στο ίδιο είδος παρατηρούνται αντιφάσεις. Νομίζω σε όλους μας. Δεν έχω λοιπόν πρόβλημα με το shred. Δεν θέλω να καταργηθεί ως μουσική. Προσπαθώ να το καταλάβω. Αλλιώς δεν θα έμπαινα καθόλου στο κόπο να δω το βιντεάκι που έβαλες εσύ, μιας και έχει τίτλο shred, ούτε το βιντεάκι του Υπνοβάτη. Άλλωστε όπως παρέθεσα παρακάτω το βιντεάκι του Υπνοβάτη με εκφράζει.
Αν και συμφωνώ κατά κάποιο τρόπο με τον Ανδριανό έχω την εξής απορία. Μήπως κάποιοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται το τοπίο ακόμη και με μεγάλη ταχύτητα αλλά με ένα διαφορετικό τρόπο. Π.χ. η μοντέρνα τέχνη στους πίνακες ζωγραφικής, που βλέπεις ένα πράγμα συγκεχυμένο, σε κάποιους δημιουργεί συναισθήματα κτλπ. Μήπως το shredding ανήκει σε αυτό ? Μήπως δεν είναι απλά πήρα ένα πινέλο είχα και ένα καμβά μπροστά μου και ξεκίνησα να το βουτάω μέσα και να ξεσπάω στο καμβά ? Βέβαια όλο αυτό προϋποθέτει έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά τους κανόνες της κλασσικής και μοντέρνας ζωγραφικής, αλλιώς και ένας πιτσιρικάς, δίχως κανένα εκπαιδευτικό υπόβραθρο θα έκανε μουτζαλιές και θα το λέγαμε τέχνη. Εξού και εγώ που δεν κατέχω από θεωρία μουσικής, έαν πάω να παίξω shred, όχι μόνο τεχνικά δεν θα μπορώ να το παίξω αλλά θα παίξω μουσικές μουτζούρες. Επίσης όπως δεν είναι το δικό μου μυαλό εξασκημένο να διαβάσει ένα τεράστιο πίνακα γεμάτο με τη λύση ενός σύνθετου μαθηματικού-επιστημονικού προβλήματος ή να παρακολουθήσει τη γρήγορη λύση του από ένα εξαιρετικά μορφωμένο άνθρωπο, μπορεί κάτι τέτοιο να είναι και το shred.
Ρωτάω λοιπόν δανειζόμενος αυτά που είπε ο Βραζίλης, αλλά και αυτά που είπες εσύ Mike. Το shred, ως ένα είδος μουσικής, είναι απλώς ένα ξέσπασμα ? 'Η είναι ένα είδος μουσικής που ενώ είναι ξέσπασμα περιέχει : σύνθεση για την οποία μπορείς να κρίνεις αρμονία, φρασεολογία, μελωδία, ύφος, συναισθήματα αλλά χρειάζεται να είσαι κατάλληλα εκπαιδευμένος, άσχετα αν σε εκφράζει ή όχι ? Ή είναι κάτι άλλο ? Ή ο καθένας λέγοντας shredd εννοεί κάτι διαφορετικό ? Εννοώ κάτι διαφορετικό σαν νόημα, διότι επιφανειακά, έαν ακούσεις ένα πολυβόλο να θερίζει λες είναι shredd. Εγώ ας πούμε το κομμάτι που έβαλε ο Υπνοβάτης δεν το θεώρησα shredd. Το θεώρησα ας πούμε Power, αν με ρωτήσεις γιατί, θα σου πω, γιατί πολλά απλά ο άνθρωπος δεν πυροβολούσε ανελλειπώς και ας έπαιζε σε μεγάλες ταχύτητες. Έαν όμως τελικά είναι shred, τότε πολύ απλά, ναι μου αρέσει το shred. Αλλά αυτό το είδος που έπαιζε στο δεύτερο βίντεο. Με λίγα λόγια ας πούμε υπάρχουνε πολλά είδη shredd.
Δεν είναι κακό να προσπαθήσουμε ένα σύνολο ανθρώπων, να δώσουμε μία απάντηση στο τι είναι shredd και μάλιστα να πάρουμε τη γνώμη των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό και το νιώθουνε. Δεν υπάρχει δε λόγος, αυτή τη συζήτηση να την παίρνει κάποιος στραβά. Ούτε θεωρώ ότι καταστρέφουμε το βιντεάκι του Mike. To να στέκεσαι κάτω από κάπου και να προσπαθείς να το εξηγήσεις, για μένα αποκτά ενδιαφέρον και δεν είναι θέμα δυσφήμισης. Δεν είναι ανάγκη ούτε εμείς να πηγαίνουμε στραβά, ούτε ο γυαλός να πηγαίνει στραβά. Απλά προσπαθούμε να βρούμε ομαδικά μία άκρη. Έαν θεωρείτε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό μαζί, οκ, σηκώνω και εγώ τα χέρια ψηλά.
Αυτό το αφήνω εδώ, ως το τελευταίο μου ποστ και απλά θα διαβάσω ότι γράψετε και αν γράψετε οι υπόλοιποι παραπέρα. Εκτός από το θέμα του shredd, το οποίο το θέτω και αυτό εδώ, τελικά ένα φόρουμ είναι μία παρέα ανθρώπων που λειτουργεί κάτω από συκγκεκριμένους όρους και κανόνες και καλά κάνει, με σκοπό να συζητήσουν με διάφορους τρόπους για διάφορα θέματα ή είναι ένα μέρος που μαζεύονται εχθροί και φίλοι με σκοπό να πολεμήσουν αναμεταξύ τους, απλά με σύγχρονο τρόπο που διέπεται από νόμους και κανόνες βλέπε OHE κτλπ. ? Τελικά αυτό διαπιστώνω εντός και εκτός φόρουμ. Ακόμη και σε απλά πράγματα, απλά θέματα, αντί να γίνεται μπλα μπλα, κάποιοι βγάζουνε "όπλα" και μετά αναρωτιούνται για πιο λόγο φύγανε κάποιοι από τη παρέα πήγανε σε ένα ανάλογο μαγαζί, αγοράσανε κι αυτοί όπλο και επιστρέψανε στη "παρέα".