Ακόμα να μου λύσετε την απορία.... Αξίζει η ltd τα 70 ευρώ παραπάνω?
Kανένας δεν μπορεί να σού απαντήσει αυτή την ερώτηση, γιατί είναι σε κάποιο βαθμό θέμα προσωπικής άποψης. Αν θέλεις τη δική μου γνώμη, θα σού έλεγα μάλλον όχι. Πρόκειται για δύο παρόμοιες κιθάρες σαν στυλ, για την τιμή τους είναι και οι δύο καλοφτιαγμένες και αρκετά ποιοτικές, με σώμα από basswood, string through body και βιδωτό μπράτσο. Η κύρια διαφορά για μένα είναι στους μαγνήτες. Οι μαγνήτες της Ltd δεν νομίζω πως είναι ό,τι καλύτερο, ενώ αντίθετα της Cort είναι πιο αξιόλογοι και ίσως να μη χρειαστούν αλλαγή. Επιπλέον οι μαγνήτες της Cort σπλιτάρονται για να σού δώσουν ήχο μονού μαγνήτη, πράγμα που κάνει την κιθάρα πιο ευέλικτη. Τέλος αν δεν κάνω λάθος οι Ltd έχουν λίγο πιο λεπτό μπράτσο και ελαφρά πιο επίπεδη ταστιέρα (radius γύρω στο 14) από την Cort (radius 12). Για αυτούς τους λόγους και επειδή έχω γενικά καλές εμπειρίες από Cort κιθάρες, εγώ θα προτιμούσα την KX5, ειδικά από τη στιγμή που η Ltd είναι αρκετά πιο ακριβή.
Επαναλαμβάνω ότι αυτά αποτελούν δικές μου απόψεις. Εσύ ή κάποιος άλλος ίσως είναι διατεθειμένος να πληρώσει 70 Ευρώ παραπάνω για την ωραία εμφάνιση (το quilted maple top σε black cherry χρώμα είναι όντως πανέμορφο), αλλά θα πρέπει να ξέρει ότι δεν παίρνει απαραίτητα καλύτερο όργανο.