Ξεκιναω αναποδα:
Βασιλη, για μενα το προβλημα ειναι πως μια κοινωνια ενηλικων αποφασιζει πως θα συμπεριφερθει σε μια κοινωνια ανηλικων. Κι επειδη οι ανηλικοι ειναι η επομενη γενια, εαν τους συμπεριφερθουμε με το χειροτερο δυνατο τροπο, στο μελλον θα γινουν κατα ενα μεγαλο μερος προβληματικη κοινωνια ενηλικων.
Εχει μεγαλη διαφορα η σεξουαλικη επαφη ανθρωπων παρομοιας ηλικιας με τη "συναινετικη" επαφη ανθρωπων που ο ενας ανηκει σε μια απενεχοποιημενη ηλικια κι ο αλλος σε μια προχωρημενη ηλικια γνωσης και πειθους.
Ειναι σαν να βαζεις ενα βρεφος να ξεχωρισει μεταξυ του καλου και το κακου, οταν στο κακο εχεις τοποθετησει μια φρουτοκρεμα
Απολλων, επειδη τυχαινει να εχω φιλη Ολλανδη ( μιση Ολλανδη, ξεκινησε απο Ελλαδα, σπουδασε Ολλανδια στο μεταπτυχιακο και διδακτορικο της και τωρα ειναι μονιμα εκει ) κι απο αυτα που μου λεει για την καθημερινοτητα της, πιστευω πως εχουμε μια εσφαλμενη εικονα για το ποσο φιλελευθερη ειναι η ολλανδικη κοινωνια.
Απο πρωην αποκιοκρατες κι εμπορους σκλαβων, μετατραπηκαν σε ( δηθεν ) φιλελευθερους ανθρωπους με χαλαρες κοινωνικες δομες, που μεχρι ενος σημειου επετρεψαν στη χωρα να σταθει στα ποδια της και να ξεφυγει απο το βρωμερο παρελθον της, αλλα εκρυψαν συγχρονως και κατω απο το χαλι ολα τα εσωτερικα προβληματα, τα οποια σιγα σιγα εμφανιζονται.
Κατηγορω τους Ολλανδους γιατι, απ' οσο ξερω, στην Ολλανδια υπαρχει παιδοφιλικο κομμα κι οργανωση, ενω στις υπολοιπες χωρες δεν υπαρχει. Αυτο δεν αθωωνει οποιαδηποτε αλλη χωρα που θεωρει πως ενας ανηλικος εχει τη δυνατοτητα να σκεφτει λογικα για τις πραξεις του ( βεβαια θα μου πεις πως στην Ιταλια ο Μπερλουσκονι το εκανε επαγγελμα, αλλα ας μην ανοιξω αυτη τη συζητηση γιατι θα εκφραστω βαρια.. ).
Εαν σε ενοχλησε η υποτιμητικη μου αναφορα προς τους Ολλανδους κι οχι η χαλαρωση της απαγορευσης σε μια οργανωση με υποπτο παρελθον κι ακομα πιο υποπτο μελλον, δεκτο. Ομως δεν προκειται να χαρισω σε κανεναν λαο το δικαιωμα του φιλελευθερισμου εις βαρος των παιδιων!
Απο καποιο σημειο και μετα πρεπει να δουμε εαν το αλλο ακρο ( η πληρως φιλελευθερη κοινωνια ) ειναι ο,τι καλυτερο για την εξελιξη ενος τοπου. Προσωπικα με βρισκει τελειως αντιθετο, γιατι μια κοινωνια δεν ειναι ασπρο και μαυρο, αλλα θελει και το γκριζο για να προχωρησει.
Τελος, δεν εχω κατι με τους Ολλανδους ουτε πασχω απο το στερεοτυπο "Α, επιτρεπουν τα ναρκωτικα, στην πυρα". Η εναντιωση μου στηριζεται κυριως σε ενα παρελθον που σιγα σιγα θελουν να ξεχασουμε. Και δεν προκειται να ξεχασω τους φιλελευθερισμους τους οταν πουλουσαν τους αυτοχθονες της Αφρικης ή βασανιζαν τους κατοικους των αποικιων τους...