Αποστολέας Θέμα: Που μπορώ να βρω Epiphone Slash "Appetite" Les Paul?  (Αναγνώστηκε 16921 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Που μπορώ να βρω Epiphone Slash "Appetite" Les Paul?
« Απάντηση #25 στις: 26/06/13, 14:10 »
διάβασε προσεκτικά το ακριβώς από πάνω post του Ανδριανού...
χωρίς καμία διάθεση να στην πω....απλά ότι σου λέει...είναι η πραγματικότητα...μη το ψάχνεις με περίεργα μαγαζιά ανά την υδρόγειο.....παίξε με τα αξιόπιστα και δοκιμασμένα μαγαζιά....πάρε μια κιθαρούλα να σ'αρέσει...και ξεκίνα να παίζεις και να γουστάρεις.....! :)

Αποσυνδεδεμένος bigfoot

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: 26/06/13, 14:34 »
Ηλεκτρικη κιθάρα εχω, μια granite αγορασμένη απο τον Νακα:

[size=78%]http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.asp?static=421&product=101493[/size]

Αλλά ο ήχος της και η εμφάνισή της δεν με ικανοποιεί ιδιέτερα, επίσεις εχει μονο εναν Humbucker δυο μονούς μαγνήτες, δηλαδή μπορείς να βγάλεις πέρα το γρήγορο solo στο τέλος του paradice city και να βγεί ΚΑΛΟ???
Με αυτό εννοώ πως δεν μου αρέσει ούτε ηχητικά αλλα ούτε και εμφανισιακά. Παλιότερα είχα κοιτάξει για άλλες les paul, αλλα αυτο που με χάλαγε με αυτές ήταν οτι όλες ειχαν και pickguard κατω απ τους μαγνήτες, και ότι όσες les paul ήταν πορτοκαλι όπως οι περισσοτερες του slash γυρω γύρω ήταν κόκκινες. Πχ σαν αυτή:

http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.asp?static=421&product=130664

Μια σκέτη πορτοκαλί σαν του slash  δεν βρήκα ούτε μία, παρα μόνο την appetite που ειναι σχεδόν ίδια με αυτην που έχει και χρησιμοποιεί τις περισσότερες φορές...είμαι μεγάλος φάν του γι αυτό την θέλω τόσο πολύ, έκανα αμάν και πως για να την βρω, δεν μπορώ να την αφήσω έτσι έυκολα κι όσο σκέφτομαι και ότι είναι συλλέκτικο μοντέλο, θέλω πολύ να την αποκτήσω...
« Τελευταία τροποποίηση: 26/06/13, 14:40 από vasilismagg »

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: 26/06/13, 15:34 »
επίσης εχει μονο εναν Humbucker δυο μονούς μαγνήτες, δηλαδή μπορείς να βγάλεις πέρα το γρήγορο solo στο τέλος του paradice city και να βγεί ΚΑΛΟ???
ναι...γιατί όχι?

Παλιότερα είχα κοιτάξει για άλλες les paul, αλλα αυτο που με χάλαγε με αυτές ήταν οτι όλες ειχαν και pickguard κατω απ τους μαγνήτες,
το pickguard στις Les Paul βγαίνει αλλά υπάρχουν και ένα κάρο Les Paul χωρίς pickguard....

Μια σκέτη πορτοκαλί σαν του slash  δεν βρήκα ούτε μία,
σου χουν ήδη προτείνει μια παρόμοια και, ίσως, καλύτερη:
Τη θες για συλλεκτικούς λόγους ή απλά θες μια τέτοια κιθάρα για να παίζεις; Αν ισχύει το δεύτερο, υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές.

Για να μείνεις κοντά στο αισθητικό feel του Slash:
http://www.thomann.de/gr/vintage_v100afd_paradise.htm

Αποσυνδεδεμένος bigfoot

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: 26/06/13, 15:56 »
Εντάξει ίσως να είναι αλλά σίγουρα δεν θα είναι τόσο καλό όσο από δύο humbucker...

Τα pickguard ξέρω ότι βγαίνουν στο κάτω μέρος αλλά στο πάνω είναι βιδομενοι και αν το ξεβιδωσω θα μείνει τρύπα από την βίδα, έχω δει κι άλλες les paul φτηνές χωρίς pickguard αλλά δεν είναι στο χρώμα που θέλω, σχετικά με την vintage που μου πρότειναν αυτό που δεν μου αρέσει πάνω της είναι, πως να το πω, εκεί που τελειώνει το περίγραμμα της κιθάρας ακριβώς από κάτω απ το pickguard είναι πολύ μυτερό ενώ πχ σε μια epiphone είναι πιο καμπιλωτό, επίσης στην vintage δεν μου αρέσει το headshock της επειδή είναι πολύ κοφτό...

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: 26/06/13, 15:57 »
Εντάξει ίσως να είναι αλλά σίγουρα δεν θα είναι τόσο καλό όσο από δύο humbucker...
στο σόλο τον bridge humbucker δε χρησιμοποιείς?
τι σχέση έχει τι άλλο κουβαλάει η κιθάρα εκείνη τη στιγμή?
το θέμα είναι ΠΟΙΟΝ humbucker φοράει η κιθάρα....

Αποσυνδεδεμένος bigfoot

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: 26/06/13, 16:53 »
Ναι αλλα άλλο να παίζεις με τον τέρμα αριστερά humbucker και άλλο με τον τέρμα δεξιά, θέλω να πω πως με τον τέρμα αριστερά humbucker το σόλο ακούγεται πιο "εκρικτικό" και πιο γεμάτο απ' ότι μια κιθάρα με μονό μαγνήτη...Επίσεις ούτε tapping δεν μπορείς να κάνεις, δηλαδή ακούγεται το tapping αλλά σε μια κιθάρα με humbucker ακούγεται πιο δυνατά...

Αποσυνδεδεμένος Μητσάκος

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κιθαρίστας της κακιάς ώρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: 26/06/13, 17:30 »
Kαλά, αυτά πες τα στο Malmsteen, τον Gilbert, το Vinnie Moore και δεν ξέρω ποιον άλλο που έχει μονό στο neck.
If music be the food of love, play on,
Give me excess of it; that surfeiting,
The appetite may sicken, and so die...

Αποσυνδεδεμένος alexchem79

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: 26/06/13, 18:53 »
Να έχεις υπ' όψιν σου πως μπορείς να παίξεις το "γρήγορο σόλο στο τέλος του paradise city και να βγει καλό" και με κιθάρα με pickguard, και με κιθάρα με κόκκινο γύρω-γύρω, και με κιθάρα με πιο μυτερό κέρατο ή κοφτό headstock  ;D

Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι είναι απόλυτα κατανοητός ο ενθουσιασμός που πηγάζει από το νεαρόν (εικάζω...) της ηλικίας να αποκτήσεις την κιθάρα που εμφανισιακά σου αρέσει. Πράγματι, ένα όργανο που το γουστάρουμε τείνουμε να το πιάνουμε και συχνότερα στα χέρια μας. Όμως, ενώ είναι σχεδόν συγκινητικά ρομαντικό να έχεις βάλει σκοπό της ζωής σου να αποκτήσεις την κιθάρα των ονείρων σου, αυτή με την οποία φαντάζεσαι τον εαυτό σου να παίζει μπροστά στον καθρέφτη, όλοι οι φίλοι παραπάνω σου δίνουν πολύτιμες συμβουλές ώστε να αποφύγεις πιθανή "λούμπα". Μην τα προσπερνάς χωρίς σκέψη, εσύ ζήτησες βοήθεια!

Διατήρησε την επιθυμία να πάρεις ένα όργανο που θα σε εξιτάρει αλλά ιεράρχησε σωστά και τις προτεραιότητες που πρέπει να βάλεις σε αυτή την αγορά. Κατά τα άλλα, καλές αγορές με προσοχή στους επιτήδειους!

My brain has two sides; left and right.
The left has nothing right and the right has nothing left.

Αποσυνδεδεμένος kkmspm (φλουτσ)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Black Body Radiation
« Απάντηση #34 στις: 26/06/13, 23:24 »
Σε ενδιαφέρει η epiphone snakepit του slash?
Έχεις ΠΜ ;)

Αποσυνδεδεμένος bigfoot

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: 26/06/13, 23:57 »
Φίλε alexchem79 ευχαριστώ για την συμβουλή σου, φυσικά και δίνω σημασία στις συμβουλες που μου δίνουν και οι υπόλοιποι, άλλωστε γι αυτό ζήτησα βοήθεια για να μου απαντήσουν κάποιοι που ξέρουν κάτι παραπάνω απο εμένα, απλά εκφράζώ κι εγώ αυτό που πιστεύω, μπορεί να κάνω και λάθος σε μερικά πράγματα δεν είμαι και κανένας ειδικός άλλωστε, όσο για την κιθάρα, μάλλον τελικά όπως είπες μετράει για μένα περισσότερο η εμφάνιση παρά ο ήχος, και όντως πάντα ήθελα να αγοράσω μια κιθάρα ίδια με του αγαπημένου μου κιθαρίστα αλλα ποτέ δεν πρόκειτε να αποκτούσα μια τόσο ακριβή κιθάρα και έτσι αναγκάστηκα να καταφύγω σε κάτι σαφώς φθηνότερο που μου θυμήζει το ακριβό μοντέλο με κάνει να νιώθω περίφανος για μένα, οτί κατόρθωσα να πάρω ενα καλό "εργαλείο" που καιρό φανταζώμουν να το κρατω στα χέρια μου και να παίζω κομμάτια όπως το paradice city (τώρα έχω μάθει να το παίζω) φυσικά δεν λέω οτι οι άλλες κιθάρες είναι για τα σκουπίδια ,και οτι αυτη που θέλω εγώ είναι η καλύτερη απ' όλες, η κάθε κιθάρα έχει τον ήχο της έχει και το στύλ της, απλά θα ήθελα πολύ να εχω μια κιθάρα που να είναι ίδια με του slash εμφανισιακά αλλά και ηχητικά να μην υστερεί και πολύ  απο τον δικό του ήχο, γι' αυτό κατέληξα στην συγκεκριμένη επιλογή, επιδεί μου φλενεται πολύ cool αυτό το σχέδιο και πολύ όμορφο, βέβαια και οι άλλοι φιλοι που μου πρότειναν αυτές τις κιθάρες όντως ήταν πολύ καλές, ίσως και καλύτερες απο αυτην που θέλω, αλλα το μόνο που με πειράζει είναι η εμφάνιση, και όσο σκέφτομαι οτι είναι συλλεκτικό μοντέλο με πέννες υπογεγραμένες κτλ. με δελεάζει πολυ και ξέρω οτι θα είναι πολύ δύσκολο να την αποκτήσω (και αν) απλά μου αρέσει όλο αυό το στύλ που έχει πάνω της ελπίζω να εσθάνεστε οπως και εγω οσοι θα το διαβάσετε, με λίγα λογία τα εξήγησε και ο φίλος alxchem79 που κατάλαβε ακριβώς τι εννοω -τι εσθάνωμαι αλλά και φυσικά όλους εσάς που με βοηθήσατε σε πολλά πραγματα και μου λήσατε πολλές αποριες και σας είμαι πραγματικά ευνώμων σας ευχαριστώ!!!
Πίσω στο θέμα μας τώρα, και οι παρακάτω θα με ικανοποιούσαν (το χρώμα εννοώ) :

https://www.youtube.com/watch?v=r39wWLdy-RI

https://www.youtube.com/watch?v=5outz-ciR6s

αν έχεται κάτι να μου προτείνετε πείτε το, οι απόψεις σας και τις συμβουλες όλων σας τις σέβομαι όλες και δίνω μεγάλη σιμασία σε αυτά που μου προτείνετε.

Αποσυνδεδεμένος bigfoot

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: 27/06/13, 00:07 »
Φίλε kkmspm, να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω πως να στέλνω πμ γιατί είμαι νέος στο φόρουμ και δεν τα ξέρω ακόμα καλά, μήπως μήπως μπορείς να μου δώσεις οδηγίες για το πως να το κάνω???

Αποσυνδεδεμένος kkmspm (φλουτσ)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Black Body Radiation
« Απάντηση #37 στις: 27/06/13, 00:10 »
Πάνω από το ποστ στο κέντρο γράφει "τα μυνήματα μου" πάτα εκεί...

Αποσυνδεδεμένος civilbill

• Θαμώνας
  • επιστροφή!
    • Προφίλ
    • MSKAT Civil Works
« Απάντηση #38 στις: 27/06/13, 08:35 »
Εντελώς off topic:

Το συγκεκριμένο πόστ μου δίνει την ευκαιρία να θίξω το θέμα της γραφής της ελληνικής γλώσσας!
Κάπου, κάπου όλοι κάνουμε λάθη στην ορθογραφία, αλλά ρε παιδιά αυτό που συμβαίνει μερικές φορές στο φόρουμ ξεπερνάει κάθε όριο!!!

Ποίο είναι το νόημα απαγόρευσης των greeklish στο forum, αν όχι να διαφυλάξουμε την ίδια μας τη γλώσσα και συνάμα την γραφή της?
Αφού επιλέγουμε να γράφουμε ελληνικά, οφείλουμε να τηρούμε και τους κανόνες γραφής.
Ούτε είμαι, ούτε πάω να το παίξω καθηγητής, απλώς είναι κάτι που με ενοχλεί και με στενοχωρεί, ως απλό αναγνώστη.

Όποιος έχει αμφιβολία για το πως γράφεται μια λέξη, μπορεί να τσεκάρει το κείμενο του με αυτόματο διορθωτή! Εγώ το κάνω συνέχεια...

Αυτά και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ!

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: 27/06/13, 09:06 »
Εντελώς off topic:

Το συγκεκριμένο πόστ μου δίνει την ευκαιρία να θίξω το θέμα της γραφής της ελληνικής γλώσσας!
Κάπου, κάπου όλοι κάνουμε λάθη στην ορθογραφία, αλλά ρε παιδιά αυτό που συμβαίνει μερικές φορές στο φόρουμ ξεπερνάει κάθε όριο!!!

Ποίο είναι το νόημα απαγόρευσης των greeklish στο forum, αν όχι να διαφυλάξουμε την ίδια μας τη γλώσσα και συνάμα την γραφή της?
Αφού επιλέγουμε να γράφουμε ελληνικά, οφείλουμε να τηρούμε και τους κανόνες γραφής.
Ούτε είμαι, ούτε πάω να το παίξω καθηγητής, απλώς είναι κάτι που με ενοχλεί και με στενοχωρεί, ως απλό αναγνώστη.

Όποιος έχει αμφιβολία για το πως γράφεται μια λέξη, μπορεί να τσεκάρει το κείμενο του με αυτόματο διορθωτή! Εγώ το κάνω συνέχεια...

Αυτά και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ!

Συμφωνώ απόλυτα! Μού έχουν βγει τα μάτια εδώ μέσα (και όχι με την καλή έννοια...  :P)
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #40 στις: 27/06/13, 09:33 »
Επίσης και εγώ συμφωνώ απόλυτα.

Ορθογραφία μαθαίνουμε στο δημοτικό.. αν κάποιος δεν έχει πάει δημοτικό είναι απόλυτα δικαιολογημένος να μην γράφει με ορθογραφία.. πόσοι όμως είναι αυτοί?.. Ελάχιστοι. Άρα οι υπόλοιποι απλά δεν ενδιαφέρονται να γράψουν σωστά.

Εγώ θα το θέσω λοιπόν από μία διαφορετική σκοπιά.. όταν κάποιος γράφει εδώ και ζητάει την βοήθεια μας, τις γνώσεις μας και την συνεισφορά από την εμπειρία μας, αλλά βαριέται να ασχοληθεί ακόμα και με την διατύπωση του λόγου του, όταν βαριέται να γράψει άρθρα και γράφει "τ" αντί για "το" λες και ένα γράμμα ακόμα είναι πολύ ακριβό, εμείς γιατί να ασχοληθούμε με το πρόβλημα του γράφοντας και απλά να μην προσπεράσουμε με την ίδια βαριεστημάρα?...

Άνθρωποι που κάνουν τέτοια "οικονομία" στην γραφή τους, στην πλειοψηφία τους κάνουν "οικονομία" και στην ζωή τους και δεν προκόβουν ποτέ. Ας προβληματιστούν λίγο οι φίλοι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία..

Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος Μητσάκος

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κιθαρίστας της κακιάς ώρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: 27/06/13, 09:36 »
Eμένα πάλι, αυτή η παντελής έλλειψη στίξης, μου θύμισε παράγοντα Εδεσσαϊκού... ;D

Φίλε Vasilismagg, όλοι έχουμε εμπνευστεί από κιθαρίστες, όλοι έχουμε τους προσωπικούς θεούς μας, όλοι γουστάραμε κιθάρες μόνο και μόνο επειδή με τέτοιες έπαιζε ο ΧΥ guitar god. Το θέμα είναι ποιο, ο Slash είναι ένας και ο ήχος του Slash είναι δικός του. Όσο και να προσπαθεί να τον προσεγγίσει κανείς, απλά αντιγράφει κάτι ήδη υπάρχον, δε δημιουργεί κάτι δικό του, δεν αποκτά προσωπικό ήχο. Αν οι μουσικές σου φιλοδοξίες καλύπτονται με το να παίζεις διασκευές GnR στο σπίτι μπροστά σε ένα καθρέφτη, με μια LP AFD στα χέρια κι ενδεχομένως κι ένα ημίψηλο στο κεφάλι, τότε δεν υπάρχει κάτι άλλο να σου πούμε.

Αν πάλι θες να πάρεις μια κιθάρα της προκοπής, χωρίς να πληρώσεις ένα νεφρό, για να αναπτύξεις το παίξιμό σου και με τον καιρό να διαμορφώσεις το δικό σου ήχο, τότε πάρε μια V100 που λέει κι ο Απόλλων και δούλεψε.
If music be the food of love, play on,
Give me excess of it; that surfeiting,
The appetite may sicken, and so die...

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #42 στις: 27/06/13, 09:50 »
Επίσης συμφωνώ με τον mits@ko. πολύ σωστή η τοποθέτηση.

Αν η κιθάρα παραμένει μόνο μία αισθητική απόλαυση, δεν έχει καμία διαφορά από πχ το σκουλαρίκι ή το κάδρο. Αν πάλι είναι μέσο μίμησης είναι απλά αισθητικό επίθεμα, ένα δήθεν κέρδος εξ' αντανακλάσεως της αξίας/επιτυχίας άλλων.

Για εμένα η κιθάρα είναι και κάτι το πολύ όμορφο που δίνει χαρά οπτικά και αισθητικά, αλλά κυρίως είναι όργανο, ο στόχος του οποίου είναι να παράγει μουσική, και μάλιστα να γίνεται ένα μέσο να διοχετεύω εγώ την δική μου δημιουργικότητα.   

Αποσυνδεδεμένος alexchem79

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: 27/06/13, 09:58 »
On topic: Ο mits@kos τα είπε τέλεια, +1000 από εμένα! Φίλε Βασίλη δεν εννούσα να πάρεις τη συγκεκριμένη και μόνο κιθάρα, αντιθέτως προσπάθησα -παρόλο που κατανοώ τι ψάχνεις- να σε κάνω να δεις και παραπέρα. Οι κιθάρες που σου έχουν προταθεί είναι ό,τι καλύτερο για σένα αυτή την στιγμή, πολύ καλές και οπτικά κοντά σε αυτό που θες.

Off topic: +1000000 σε όλους για το θέμα της γραφής. Διαπιστώνω ότι είναι σχεδόν καθολικό φαινόμενο στις νεαρότερες ηλικίες όχι μόνο η ανορθογραφία αλλά και η γραφή "κινητού", δηλαδή η συντετμημένη απόδοση λέξεων όπως τπτ αντί για τίποτα. Αλήθεια ρε παιδιά, έχετε τσακωθεί με τα φωνήεντα, σας έχουν κάνει κάτι; Καλά, για σημεία στίξης και τόνους ούτε λόγος...

Edit: επειδή δεν πρόλαβα τον Αδριανό, φανταστικό το σχόλιό του, να το βάζαμε κάπου ως κάδρο;
Ελπίζω μόνο να είναι και κατανοητά αυτά που γράφει από τους ενδιαφερόμενους  :hmm
« Τελευταία τροποποίηση: 27/06/13, 10:02 από alexchem79 »
My brain has two sides; left and right.
The left has nothing right and the right has nothing left.

Αποσυνδεδεμένος bigfoot

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: 27/06/13, 10:17 »
Καταλαβαίνω τι εννοείς, ότι αυτό το στυλ είναι ήδη κλεμμένο και ότι αν το αντιγράψω δεν θα έχω το δικό μου στυλ,αλλά δεν επιδιώκω κάτι τέτοιο, απλά μου αρέσει ο ήχος του slash και πιστεύω πως μπορώ να δημιουργήσω με αυτόν...Φυσικά και δεν την θέλω για αυτόν τον λόγο γιατί δεν θα έδινα τόσα λεφτά μόνο και μόνο για να παριστάνω τον slash μπροστά στον καθρέφτη, θέλω να πω σε εποχή κρίσης ζούμε, πρέπει να προσέχουμε τι αγοράζουμε και γιατί το αγοράζουμε, δεν είμαστε για τέτοια τώρα!!! ;DΚαι κάτι ακόμα, τα link που έβαλα τα είδατε όλοι έτσι??? Μια απορία έχω, κάποιος μου είπε πως η appetite κοστίζει 1.300€ ενώ στο κατάστημα με 450$ από κατάστημα στο εξωτερικό, εσείς τι πιστεύετε???
« Τελευταία τροποποίηση: 27/06/13, 10:23 από vasilismagg »

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #45 στις: 27/06/13, 10:24 »
..κάποιος μου είπε πως η appetite κοστίζει 1.300€ ενώ στο κατάστημα με 450$ από κατάστημα στο εξωτερικό, εσείς τι πιστεύετε???
Εννοείς αυτό που έγραψα?..

Το πρώτο link δεν περιλαμβάνει μεταφορικά που θα είναι πάρα πολλά, το δεύτερο link δεν στέλνει Ελλάδα, το τρίτο link είναι EBay kai έχει πωληθεί ήδη (στα 1200$ θα πρέπει να σε προβληματίσει αυτό σχετικά με τα άλλα "φθηνά" links που έχεις βρει..) και το τέταρτο link είναι Ινδονησία (για να καταλάβεις Rp 12.000.000 = 1300$ !!..).

Αποσυνδεδεμένος zeoy

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: 27/06/13, 10:26 »
Συμφωνώ με τους προηγούμενους τόσο στο θέμα της κιθάρας και του ρόλου της όσο και σε αυτό της ορθογραφίας.

Να πω ωστόσο, ότι ο φίλος που ξεκίνησε το θέμα δεν είναι από τους χειρότερους που έχω δει σε ορθογραφία. Ξανακοίταξα τυχαία ένα κομάτι κειμένου του και σε μεγάλο βαθμό δεν είχε τα τέρατα που έχουμε δει άλλες φορές.

Να ανασύρω επίσης και να αναφέρω κάποιες δικές μου ιστορίες επίσης από τα εφηβικά μου χρόνια στα μέσα της δεκαετίας του '80:
α) την πρώτη μου ηλεκτρική τη διάλεξα μόνο και μόνο με εμφανισιακά κριτήρια κάπου στα 16 μου. Όχι δεν έμοιαζε με κανενός κιθαριστικού ήρωά μου και ούτε με κάποιο από τα κλασικά σχήματα. Άλλωστε δεν είχαμε MTV ή youtube για να τους βλέπουμε. Άντε κανά εξώφυλο δίσκου να μας επηρέαζε (με θυμάμαι να ζαχαρώνω τη Strat του Richie από το εξώφυλο του Deepest Purple).
β) Λίγο πιο μεγάλος πια, έχω αποφασίσει ότι μ'αρέσει ο ήχος του Knopfler και ψάχνω να πάρω τη δεύτερη. Τώρα φανταστείτε την εικόνα (και γελάστε όσο θέλετε). Παίζω το σόλο του Sultans of swing δοκιμάζοντας Krammer Baretta  ;D . Ο κακόμοιρος ο πωλητής με κοιτάει με ένα ύφος απορίας, συμπόνοιας κλπ και μου λέει "ίσως δεν είναι και η πιο κατάλληλη κιθάρα για τέτοια πράγματα".

Πιστεύω πως όλοι λίγο πολύ περνάμε κάποια στάδια στη μουσική μας ωρίμανση. Οι παλιότεροι οφείλουμε να συμβουλεύουμε σωστά αλλά και να καταννοούμε   τους νεότερους ενώ οι νεότεροι καλό είναι να αξιοποιούν τις συμβουλές των παλιότερων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να διαγράψουν μονομιάς τα όποια προσωπικά όνειρα, κολλήματα ή φαντασιώσεις.

Για να το πω πιο σύντομα: "πάρε τη Vintage V100 ή την Epiphone LP Tribute Plus" ;D
Α, δε θυμάμαι αν συζητήθηκε αλλά τον ήχο θα στον φτιάξει κατά το μεγαλύτερο μέρος ο ενισχυτής.

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #47 στις: 27/06/13, 10:34 »
Πιστεύω πως όλοι λίγο πολύ περνάμε κάποια στάδια στη μουσική μας ωρίμανση. Οι παλιότεροι οφείλουμε να συμβουλεύουμε σωστά αλλά και να καταννοούμε   τους νεότερους ενώ οι νεότεροι καλό είναι να αξιοποιούν τις συμβουλές των παλιότερων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να διαγράψουν μονομιάς τα όποια προσωπικά όνειρα, κολλήματα ή φαντασιώσεις.
Πολύ όμορφα το έθεσες..
Κρίμα που όταν κάποιοι παλαιότεροι βλέπουν κάποιον νεότερο με το κόλλημα του να τον πηγαίνει κατ'ευθείαν στον γκρεμό και του το επισημαίνουν, ο νεότερος δεν είναι σε θέση να ακούσει..
Κάποιοι νεότεροι πρέπει να σπάσουν πρώτα τα μούτρα τους για να καταλάβουν, και αυτό είναι κρίμα γιατί θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Αποσυνδεδεμένος AlteredMind

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: 27/06/13, 11:04 »
Καλημέρα,

Με όλο το σεβασμό προς τα παλαιότερα μέλη, τόσο για τη βοήθεια που μου έχουν προσφέρει απλόχερα κατά καιρούς, όσο και για τις γνώσεις που μεταδίδουν μέσω του φόρουμ, νομίζω ότι μερικές φορές πρέπει και εμείς οι νέοι να πάθουμε για να μάθουμε. Διότι όπως σε όλους τους τομείς της ζωής, οι πιο νέοι αμφισβητούν την γνώση των μεγαλύτερων μέχρι να αποκτήσουν παρόμοιες εμπειρίες ή μέχρι να τους διαψεύσουν. Φαντάζομαι ότι πολλοί από εσάς όπως είπε ο zeoy, κάνατε τα ίδια λάθη μικροί. Προς θεού ξέρω ότι, το κάνετε καλοπροαίρετα και με κύριο σκοπό να γλιτώσετε τους υπόλοιπους από χρήματα και κόπο, αλλά μερικές φορές ο κόπος και τα λάθη είναι ο δρόμος για τη γνώση... Αν για παράδειγμα δεν παίξεις ή δεν ακούσεις ένα μούφα ενισχυτή stagg 10w που κάνει 50-60 ευρώ, πώς θα εκτιμήσεις τον roland cube που κάνει 20 ευρώ παραπάνω. Το αναγνωρίζω ότι για πολλούς (συμπεριλαμβανομένου και εμού) είναι πολυτέλεια οι γνώσεις που προσφέρεται πολλοί εδώ μέσα, και προσωπικά με έχετε γλιτώσει από πολλά άχρηστα μηχανήματα και από μεγάλη σπατάλη χρημάτων. Αλλά μερικές φορές χρειάστηκε να αγοράσω και βλακείες για να εκτιμήσω κάποια πράγματα κλαίγοντας τα λεφτά μου.

(Προσωπική άποψη. Μπορεί να κάνω και λάθος)

On topic τώρα. Μιας και έχεις θέμα με τον Slash γιατί δεν κοιτάς σε αγγελίες για την snakepit που αναφέρθηκε πιο πριν.
Πχ σήμερα είδα αυτή [size=78%]http://smart.noiz.gr/details.php?id=138629[/size] (δεν έχω καμιά σχέση με τον πωλητή ούτε ξέρω κατά πόσο είναι φθηνή ή value for money, απλώς την αναφέρω)
Πάρε απο το πρέπει το Ι και γδάρε το ίσα με το Π.

Οδυσσέας Ελύτης

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #49 στις: 27/06/13, 11:26 »
Μια χαρά τα λες για εμένα, απλά η διαφορά εδώ είναι ότι δεν μιλάμε για την λάθος επιλογή εξοπλισμού, αλλά για την λάθος διαδικασία απόκτησης του:

Ο φίλος Βασίλης παρέθεσε κάποια links. Είναι φανερά άπειρος. Του επισημαίνουμε ότι είναι προβληματικά και τους λόγους για τους οποίους ισχύει αυτό. Αντί να ακούσει και να καταλάβει για να μην την πατήσει, επανέρχεται με ακόμα ένα link, το οποίο:

1. Δεν ξέρει που είναι στον πλανήτη.. είναι Μαλαισία by the way.
2. Δεν έχει ιδέα από το κόστος των μεταφορικών από Μαλαισία για Ελλάδα
3. Δεν έχει ιδέα από το κόστος των δασμών στο τελωνείο
4. Δεν έχει ιδέα για το απίθανο γραφεικρατικό καθεστώς των εκτελωνισμών
5. Δεν έχει ιδέα για την αμοιβή του εκτελωνιστή

Πες μου εσύ αν αξίζει αυτό το λάθος για να αποκομίσει εμπειρία..
Τελικά βέβαια αν δεν έχεις μάθει να ακούς, μπορεί και να καταλήξει να αξίζει..