Καλημέρα και πάλι,
Με το Looper παίζεις κάτι για μέχρι 20 δευτερόλεπτα (συγχορδίες βασικά) και μετά το μηχανάκι το παίζει συνέχεια, ώστε εσύ να κάνεις σόλα πάνω σε αυτό. Κάτι που με στεναχώρησε στο digitech γιατί δεν το περίμενα είναι ότι δεν παίζει μαζί looper και drum machine. Εγώ ήλπιζα να τα έχω μαζί, ώστε με ακόρντα και ντράμς να παίζουν και εγώ από πάνω σόλα θα ήταν σαν μικρή μπάντα. Αλλά δεν γίνεται. Ή το looper παίζει ή το drum machine.
Γιε μένα όπως είπα και πριν η μεγάλη αποκάλυψη ήταν το ipad και το garage band. Γράφεις ντράμς, γράφεις μπάσο (με το smart bass που είναι παιχνίδι), αρμόνιο, και πάνω εκεί κάνεις ότι θέλεις! Η μόνη βλακεία είναι ότι τα τραγούδια τα κάνει export μόνο σαν m4a, που πάντως παίζουν στο pc.
Άλλη ενδιαφέρουσα λύση είναι το youtube, που έχει πάρα πολλά backing tracks να σολάρεις πάνω τους. Ψάξε πχ blues Am backing tracks στο youtube και θα δεις τι θα σου βγάλει. Τα αγαπημένα μου είναι το all along the watchtower backing track και το house of the rising sun backing track. Με αυτά και με αυτά, το looper δεν το χρησιμοποιώ ποτέ και το drum machine πολύ σπάνια. Αντίθετα, πειραματίζομαι συνέχεια με τα απίθανα και πάμπολα εφέ του digitech.