Χα χα... λογικό. Εγώ είχα κάνει copy-paste όλη τη συζήτηση σε ένα αρχείο Word και από εκεί διάβαζα σιγά-σιγά, εντοπίζοντας τα χρήσιμα post (γιατί υπάρχουν και πολλά που δεν λένε τίποτα ουσιαστικό). Εγώ πάντως μετά από πολλά πειράματα και επειδή ήθελα έναν πιο καθαρό ήχο, κατέληξα στις εξής:
Τελική: Βrimar NOS 12BH7. Πριν από αυτή είχα δοκιμάσει και κάποιες 12ΑU7 καθώς η γενική άποψη είναι ότι αυτός ο τύπος λυχνίας είναι πράγματι μια καλή επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά η 12ΒΗ7 μού έδωσε αρκετό clean headroom και λίγο περισσότερη ισχύ χωρίς προβλήματα λειτουργίας. Aν πάντως σε ενδιαφέρει κυρίως το drive, θα σού έλεγα να κοιτάξεις μια διαφορετική λυχνία.
Phase Inverter: Mullard NOS 12AT7. Kαι εδώ οι περισσότεροι χρήστες φαίνεται να συμφωνούν στη χρήση μιας balanced 12ΑΤ7 για αυτή τη θέση. Για μένα η Mullard ήταν χαλαρά καλύτερη από ότι άλλο δοκίμασα.
Preamp: JJ 5751. Aυτή η λάμπα κατά τη γνώμη μου ήταν ένας ικανοποιητικός συμβιβασμός ανάμεσα στις 12ΑΧ7 που είχαν μεν καλό ήχο αλλά μείωναν πολύ το headroom και τις 12ΑY7 που έδιναν το περισσότερο headroom, αλλά ο τελικός ήχος ήταν λίγο άχρωμος και ξερός, χωρίς ιδιαίτερο χαρακτήρα.
Όπως καταλαβαίνεις οι ΝΟS λάμπες ήταν πιο ακριβές, αλλά πιστεύω ότι με αποζημίωσαν σε μεγάλο βαθμό. Ο ενισχυτής τώρα είναι πολύ καλύτερος από ότι ήταν με τις stock λάμπες. Πριν δεν είχε σχεδόν καθόλου headroom και o ήχος ήταν πολύ άγριος και fizzy. Τώρα ο ήχος είναι πολύ πιο βελούδινος και γλυκός, ενώ το headroom έχει αυξηθεί και στο bright κανάλι με μονούς μαγνήτες δεν αρχίζει να "σπάει" σχεδόν καθόλου πριν τις 12 με 1, δηλαδή περίπου στο μέσο της διαδρομής του gain (με το volume στο 10). Έτσι έχω τον καθαρό ήχο που ήθελα αλλά έχω και την επιλογή να δώσω πιο πολύ γκάζι ανεβάζοντας το gain προς το τέρμα ή χρησιμοποιώντας το thick κανάλι.