Το Top 3Η Washburn WD10S είναι για μένα μια σταθερή αξία σε αυτή την κατηγορία. Αρκετά άτομα (μεταξύ των οποίων και δύο μέλη του forum) αγόρασαν το παλιότερο μοντέλο D-10S μετά από δική μου προτροπή και όλοι δήλωσαν απόλυτα ευχαριστημένοι. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να αγοράσω αύριο το πρωί μια ακουστική κιθάρα σε αυτά τα λεφτά χωρίς καμία άλλη δοκιμή, δεν θα είχα κανένα δισταγμό να πάρω την Washburn. Συμπεριλαμβάνω την Recording Κing στις κορυφαίες προτιμήσεις μου χωρίς να την έχω δοκιμάσει, με βάση τα χαρακτηριστικά της που είναι σαφώς ανώτερα όλων των υπολοίπων και τις πολύ κολακευτικές κριτικές (δείτε
εδώ μία χαρακτηριστική) που έχει αποσπάσει το συγκεκριμένο μοντέλο. Κατά τη γνώμη μου, αυτές είναι καθαρά οι δύο καλύτερες κιθάρες της λίστας.
Για την τρίτη θέση στο βάθρο o ανταγωνισμός είναι μεγάλος ανάμεσα στην Cort Earth 70, την Aria AW-35 και την Washburn WD7SCE, ενώ και η Lag Tramontane μάλλον κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι σαν ήχος η Cort είναι μάλλον ανώτερη από την Aria, αλλά για κάποιο λόγο η Aria έχει καλύτερη αίσθηση και μού φάνηκε πιο άνετη στο παίξιμο.
Για κάποιον που θέλει μια ηλεκτροακουστική κιθάρα, και οι τρεις που παρατίθενται εδώ (Washburn WD7SCE, Epiphone AJ220SCE και Harley Benton CLJ-503CE) προσφέρουν τουλάχιστον ικανοποιητικές λύσεις δεδομένης της τιμής τους.
Καλές αγορές!