Αποστολέας Θέμα: ΚΑΜΠΙΝΑ ΓΙΑ BUGERA V55HD  (Αναγνώστηκε 9996 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
ΚΑΜΠΙΝΑ ΓΙΑ BUGERA V55HD
« στις: 27/11/13, 12:53 »
Χαιρεται!

Ειμαι ετοιμος να παρω τη BUGERA V55HD και λογικο ειναι τωρα να σκεφτομαι να αγορασω μια καμπινουλα να τα παντρεψω.

Εχετε να μου προτεινετε καποια? (καλα σιγουρα θα χετε απλα ετσι για να θεσω την ερωτηση)

Η χρηση που τη θελω ειναι για το σπιτι για practise καθως τα πολλα γκαζια θα τα δινω στο studio.

ειχα δει αυτη εδω που ειναι στο price range που αντεχει αυτη η αμοιρη τσεπουλα μου....

http://www.bugera-amps.com/EN/products/212V-BK.aspx (στα 165ε ειναι αυτη)

για πειτε μια γνωμη...(και δυο και τρεις...)

Ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
Απ: ΚΑΜΠΙΝΑ ΓΙΑ BUGERA V55HD
« Απάντηση #1 στις: 27/11/13, 13:29 »
Γιατί 2 χ 12 ?..

Λάθος από όλες τις πλευρές που σε αφορούν:
..για το σπιτι..
..για practise..
..την αμοιρη τσεπουλα σου..
..για 55άρη ενισχυτή..

σύν κάποιες που ίσως δεν έχεις σκεφτεί ότι σε αφορούν, όπως
..πολύ βαριά..
..μπορεί να μην χωράει στο πορτμπαγκάζ σου..

προτελευταίως
..η συγκεκριμένη είναι μαπα..

και τέλος
..θα πάρεις πολύ καλύτερη 1χ12 με τα ίδια λεφτά, που είναι ήδη λίγα για μία αξιοπρεπή 1χ12.
« Τελευταία τροποποίηση: 27/11/13, 13:34 από adr1anos »
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 27/11/13, 13:35 »
Να πω την αληθεια μου κοιταξα στο site του παναγοπουλου και ηταν η πιο φτηνη απο τις bugera...γι αυτο!

Συγχώνευση μηνυμάτων: 29/11/13, 14:35
  :PΡιξε την προταση σου φιλε adrianos. Η γνωμη σου ειναι σημαντικη

Aν ειναι και πιο φτηνη ακομα καλυτερα.

« Τελευταία τροποποίηση: 29/11/13, 14:35 από ((Korgy)) »

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #3 στις: 27/11/13, 13:42 »
Μην πέσεις κάτω από αυτήν σε ποιότητα:
http://www.thomann.de/gr/palmer_pcab112v30_b_stock.htm
http://www.thomann.de/gr/palmer_pcab112v30.htm
..και μην πάρεις κάτι που δεν έχει κάποιο καλό μεγάφωνο όπως το V30.
Δεν στην προτείνω επειδή την είδα κάπου, την έχουμε στο στούντιο και την δουλεύουμε με έναν Koch Twintone III, 50watt και είναι αξιοπρεπέστατη.
Άν έχεις κάτι παραπάνω από λεφτά για κλειστές, το ξανασυζητάμε.
« Τελευταία τροποποίηση: 27/11/13, 13:45 από adr1anos »

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 27/11/13, 13:56 »
Να σαι καλα adrianos!

Συγχώνευση μηνυμάτων: 29/11/13, 14:35
(drums rolling!) ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ!

Αυτη εδω η καμπινα? ειναι καλη?

http://smart.noiz.gr/details.php?id=165603

Συγνωμη αν παραβιαζω καποια πολιτικη του site.

Δεν εχω σχεση με τον πωλητη.

« Τελευταία τροποποίηση: 29/11/13, 14:35 από ((Korgy)) »

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 29/11/13, 14:17 »
Συγνωμη αν παραβιαζω καποια πολιτικη του site.

Δεν παραβιάζεις κανέναν κανονισμό.
Δεν εχω σχεση με τον πωλητη.

Αυτό δεν έχει νόημα να το λες σε δικό σου θέμα μιας και προφανώς και δε θα χεις κάποιο κέρδος αν προωθήσεις ΣΕ ΕΣΈΝΑ την αγγελία κάποιου γνωστού σου! ;D

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 29/11/13, 14:21 »

OK! ευχαριστω.. απλα ηθελα να ειμαι καλυμενος

Η καμπινα...πως σου φαινεται?

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 29/11/13, 15:23 »
Δεν την ξέρω καθόλου! Γι'αυτό δεν έγραψα κάτι...

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #8 στις: 29/11/13, 17:53 »
Εμένα το Seventy 80 δεν με τρελαίνει.. είναι μεν οικονομικό σε σχέση με το V30 αλλά, σε χροιά δεν το προτιμώ.
Αν θες όμως άκουσε τα και διαμόρφωσε δική σου άποψη:
15 Speakers compared

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 29/11/13, 18:20 »
Κατατοπιστικοτατος!!!

Να σαι καλα chief!
Δεν ειναι ασχημη για τα λεφτα της αλλα κατι μου λεει οτι η bugera θα ταιριαξει πιο καλα με τον 30.

Καλυτερα να μαζεψω λιγα ακομη κ να παω για αυτον που μου ειχες προτεινει .

Και παλι ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος tech21man

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 30/11/13, 10:22 »
Το seventy 80 δεν το λες και "οικονομικο" μεγαφωνο γιατι δεν ειναι και φτηνο φτηνο. Δεν ειναι "ναυαρχιδα" η εξωτικο δεν ειναι και κακο. Θα το επελεγα σε περιπτωσεις modelling εναντι οποιουδηποτε V30 η χρωματισμενουν μεγαφωνου και το κανουν αρκετοι κατασκευαστες. Προχτες ενας laney Lh50 με seventy/80 κοντραριζε σε ενταση και αρκετα καλα ηχο ενα vintage JCM 800 με orange 4x12 με greenbacks που ηταν φοβερα. Δεν το ελεγες και φτωχο συγγενη! Αλλος παλι ειχε αγορασει μια 4x12 στο εξωτερικο (avatar) την οποια ειχε με mesa boogie και επλεκε το εγκωμιο της πιστευοντας οτι ειχε V30 κτλ. Χρονια μετα ανοιξε να δει τι ειχε για να την πουλησει και ηταν seventy/80! Ξαφνικα δεν του ακουγονταν και τοοοοσο καλα σε συγκριση με την καινουρια κτλ...χα χα. Το μυαλο παιζει παιχνιδια και στις δυο κατευθυνσεις.

Η palmer φαινεται να ειναι αξιοπρεπεστατη για τα λιγα λεφτα της, γιατι οχι ομως αυτη η οποια εχει θετικοτατες κριτικες στα forum, ποιοτικοτερα υλικα και επισης V30 και ειναι και πιο επωνυμη (κινεζιες και οι δυο? Δεν ξερω αν οι palmer φτιαχνονται στη γερμανια. Δε χωνευω τη γερμανια).

http://www.thomann.de/gr/ampeg_gvt112ew.htm?sid=3fbfc2df4adc63e45c9cec6164d84235

Η σχεδιαση διπλης μπαφλας στο κοντρα πλακε στο μεγαφωνο σημαινει πιο ισχυρη σε εκεινο το σημειο ωστε να μη τριζει και να μη συντονιζει ευκολα. Υπαρχει και σε στενη εκδοση με νορμαλ μπαφλα και ιδια λεφτα.

Τελος 2x12 ειναι 2x12. Το οποιο σημαινει οτι τα μεγαφωνα μοιραζονται την ιδια μπαφλα και τον ιδιο αερα μεσα και νομιζω, οτι επηρεαζει τον ηχο, πολυ. 2 112 δεν μου ακουγονται σαν μια 2x12. Φυσικα παιζουν και αλλα πραγματα ρολο. Για σπιτι θα επαιρνα 2x12 αν ηθελα 2x12. Τωρα σε μικρες εντασεις, μαλλον ολα αυτα ειναι περισσοτερο φιλολογικα. Παντως και η harley benton 2x12 vintage 30 (199 ευρω) ειναι φτιαγμενη απο ξυλινο κοντρα πλακε και ειναι και κλειστη σε σχεση με την palmer αλλα το τι μπορει να αρεσει στον εναν ανθρωπο η στον αλλο δεν κρινεται απο specs στο χαρτι η λογια σε ενα forum, δυστυχως ομως, αν δεν δοκιμασεις...
« Τελευταία τροποποίηση: 30/11/13, 11:21 από Απόλλων »

Αποσυνδεδεμένος Korgy

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Q the Filters 2 the F##k!!
    • Skype - korgy-
    • Προφίλ
    • το φάρμακο της περιέργειας..
« Απάντηση #11 στις: 30/11/13, 11:14 »
αν ο κοσμος σκεφτόταν με το μυαλό αντι με την τσέπη και άκουγε με τα αυτιά και οχι με τα μάτια, θα ειμασταν πολύ πιο ευτυχισμένοι!
Ο μουσικος-καυστήρας   . Ότι αφορά ήχο ,αγορά,πρόβα και ηχογραφήσεις εδώ είμαστε!
http://www.myspace.com/korgyatopon  -> project recording studio for the open minded ears <-

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 30/11/13, 11:20 »
Η palmer φαινεται να ειναι αξιοπρεπεστατη για τα λιγα λεφτα της, γιατι οχι ομως αυτη η οποια εχει θετικοτατες κριτικες στα forum, ποιοτικοτερα υλικα και επισης V30 και ειναι και πιο επωνυμη (κινεζιες και οι δυο? Δεν ξερω αν οι palmer φτιαχνονται στη γερμανια. Δε χωνευω τη γερμανια).

http://www.thomann.de/gr/ampeg_gvt112ew.htm?sid=3fbfc2df4adc63e45c9cec6164d84235
H συγκεκριμένη καμπίνα πρέπει να είναι καινούργια (δεν θυμάμαι να την έχω δει στο παρελθόν), αλλά κάτι περίεργο συμβαίνει με την καταχώριση του Thomann. Την έχει στις 2x12, αλλά το όνομα και η περιγραφή υποδηλώνουν ότι πρόκειται για 1x12.

Όσο για τη χώρα κατασκευής, οι ενισχυτές της Palmer είναι κατασκευασμένοι στη Γερμανία. Λογικά το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τις καμπίνες. Με αυτό ως δεδομένο και με την τιμή της Palmer PCAB112V30 να είναι χαμηλότερη από της Ampeg, θα έλεγα ότι η Palmer φαίνεται γενικά καλύτερη επιλογή.  Συν το ότι η Palmer είναι open back, το οποίο για μένα είναι πλεονέκτημα, αν και αυτό είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Πάντως δεν είμαι σίγουρος αν μια καμπίνα με V30 (με μέγιστη ισχύ 60W) όπως αυτές οι δύο, αποτελεί την ιδανική επιλογή για έναν ενισχυτή 55W.
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #13 στις: 30/11/13, 12:20 »
Το seventy 80 δεν το λες και "οικονομικο" μεγαφωνο γιατι δεν ειναι και φτηνο φτηνο. Δεν ειναι "ναυαρχιδα" η εξωτικο δεν ειναι και κακο.
Είναι το φθηνότερο 12άρι των Celestion classic που διατίθεται, και έχει 60€ έναντι των 100€ του V30. Είναι η πρώτη επιλογή για "φθηνό επώνυμο" μεγάφωνο για low end καμπίνες και combos.
Επίσης έχει ιδιαίτερα αυξημένα πρίμα (περισσότερα και από το V30 αν είναι δυνατόν) και τείνει να τζιτζικίζει σε οποιαδήποτε παραμόρφωση που δεν είναι της προκοπής. Στους αδαείς, μπορεί να ακούγεται "καλύτερο" ή πιο "ευκρινές" που είναι λανθασμένη εντύπωση που προκαλείται από τα αυξημένα πρίμα. Θα συμφωνήσω ότι με κάποιους "dark" ενισχυτές μπορεί να ταιριάζει, αλλά γενικά προσωπικά το αποφεύγω.

Τελος 2x12 ειναι 2x12. Το οποιο σημαινει οτι τα μεγαφωνα μοιραζονται την ιδια μπαφλα και τον ιδιο αερα μεσα και νομιζω, οτι επηρεαζει τον ηχο, πολυ. 2 112 δεν μου ακουγονται σαν μια 2x12. Φυσικα παιζουν και αλλα πραγματα ρολο. Για σπιτι θα επαιρνα 2x12 αν ηθελα 2x12. Τωρα σε μικρες εντασεις, μαλλον ολα αυτα ειναι περισσοτερο φιλολογικα.
Συμφωνώ στην ακαδημαική πλευρά της τοποθέτησης, και εγώ έχω 2χ12 στο απίτι και προτιμώ τις κλειστές 1χ12. Επίσης δεν παίρνω στην πρόβα την 2χ12, παίζω με μία 1χ12 που κουβαλιέται πιο εύκολα. Αυτά είναι τα facts of life.
Oταν γράφουμε σε ένα ποστ κάποιου φίλου, ας μην ξεχάμε και σε ποιόν απευθυνόμαστε. Ο Νίκος παίρνει τον πρώτο του λαμπάτο και επέλεξε 2χ12 επειδή είναι Buggera την βρήκε φθηνά. Θεωρώ ότι οφείλουμε να του επισημάνουμε τις δυστοκίες της 2χ12 για την δική του εφαρμογή, όπως έκανα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 30/11/13, 14:59 »
Γεια χαρα σε ολους και ευχαριστω για το χρονο σας!

Οι απαντησεις σας με εχουν βαλει σε τρελο τριπ που θελω να βουλιαξω μεσα του οσο γινεται περισσοτερο.

Την κεφαλη που θα παρω την ερωτευτηκα ακουγοντας τη σε ενα σπιτι που το παλλικαρι ειχε αυτη την καμπινα

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_g212_vintage.htm

Η οποια εχει καλα ηχεια ν30 δεν εχει μεγαλη διαφορα στο οικονομικο σε σχεση με τις υπολοιπες που μου προτεινατε και θα εχω την δυνατοτητα να την κουβαλησω και σε κανα live αμα λαχει. Δλδ για λιγα λεφτα παραπανω (αλλα ως εκει δεν παει παραπανω θα... πεσει παντοφλα) μπορω να ειμαι καλυμενος και για σπιτι και για προβα και για live.
Eν τω μεταξυ την palmer την εβαλε καποιος σε αγγελια 140 ε . Αμα κατεβει στα 100 (που απο χλωμο εως ασπρο το κοβω) εννοειτε οτι θα παρω αυτη!
« Τελευταία τροποποίηση: 30/11/13, 15:25 από Nikos7 »

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #15 στις: 01/12/13, 09:01 »
Βλέπεις φίλε tech21man?..
Την κεφαλη που θα παρω την ερωτευτηκα ακουγοντας τη σε ενα σπιτι που το παλλικαρι ειχε αυτη την καμπινα http://www.thomann.de/gr/harley_benton_g212_vintage.htm
..και επιπλέον νομίζει ότι θα μπορεί να..
..θα εχω την δυνατοτητα να την κουβαλησω..
..μπορω να ειμαι καλυμενος και για σπιτι και για προβα και για live.

Τα νέα παιδιά δυστυχώς παρασύρονται από το φαινομενικά μεγαλύτερο/ογκωδέστερο χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις.

Αντί για μία αξιοπρεπή 1χ12 θέλει να πάρει μία μάπα 2χ12 και νομίζει ότι θα την παίρνει στην πρόβα, καμπίνα 25 κιλά, πέραν του λοιπού εξοπλισμού. Πρώτα θα δώσει άλλα 30€ για κάστορες για να την τσουλάει, και μετά, όταν έχει πάρει χαμπάρι την πραγματικότητα, θα την βάλει στις αγγελίες και ΑΝ πουληθεί, θα χάσει χρήματα.

Οι αγγελίες είναι ήδη γεμάτες από 4χ12 που είναι "παιγμένες μόνο στην κρεβατοκάμαρα" και πωλούνται κοψοχρονιάς χωρίς να τις παίρνει κανείς. Αυτά κάνει η απειρία.

..γιαυτό θεωρώ ότι πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και σε ποιόν το λέμε.

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 01/12/13, 17:16 »
Γεροντα Ανδριανε δειξε λιγο επιεικια .

Ειμαι νεοτατος σε οτι αφορα το συγκεκριμενο θεμα. Για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω προσπαθησει να σηκωσω ποτε μια 2x12 γι αυτο η λανθασμενη εντυπωση.

Τι διαφορα υπαρχει αναμεσα στις ανοιχτες και τις κλειστες καμπινες?
« Τελευταία τροποποίηση: 01/12/13, 17:20 από Nikos7 »

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #17 στις: 01/12/13, 17:31 »
Γεροντα Ανδριανε δειξε λιγο επιεικια .
Ειμαι νεοτατος σε οτι αφορα το συγκεκριμενο θεμα. Για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω προσπαθησει να σηκωσω ποτε μια 2x12 γι αυτο η λανθασμενη εντυπωση.
Τι διαφορα υπαρχει αναμεσα στις ανοιχτες και τις κλειστες καμπινες?
Καμία απολύτως παρατήρηση προς εσένα φίλε Νίκο.. για την δική σου ενημέρωση γίνεται η κουβέντα.

Οι κλειστές καμπίνες ενώ παράγουν πιο σφιχτά, ελεγχόμενα μπάσα, είναι πιο κατευθυντικές και δεν παράγουν την βιωματική εμπειρία του όγκου που δίνουν οι ανοιχτές καμπίνες, οι οποίες ενώ σχεδιαστικά έχουν πιο πλαδαρά μπάσα, όντας ανοιχτές από πίσω, διαχέουν τον ήχο και γεμίζουν τον χώρο, με αποτέλεσμα να δίνουν την αίσθηση του όγκου, όμως σε σφιχτά palm mutes φαίνεται η πλαδαρότητα.

http://forum.kithara.gr/index.php?topic=81807.msg649060#msg649060 ..δικό μου
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=80075.msg629543#msg629543 ..του Γιάννη..
..όπου δώσε λίγη προσοχή στην φράση:
"..μια oversized καμπινα mesa boogie, (ακομα και η 1x12") μπορει να δωσει πολλα και σφιχτα μπασσα και μια 4x12"...harley benton μπορει να ακουγεται σαν πορδη στα μπασσα και σαν λυσασμενη σφιγγα στα πριμα..."
« Τελευταία τροποποίηση: 01/12/13, 17:34 από adr1anos »

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: 01/12/13, 17:54 »
Οι κλειστές καμπίνες ενώ παράγουν πιο σφιχτά, ελεγχόμενα μπάσα, είναι πιο κατευθυντικές και δεν παράγουν την βιωματική εμπειρία του όγκου που δίνουν οι ανοιχτές καμπίνες, οι οποίες ενώ σχεδιαστικά έχουν πιο πλαδαρά μπάσα, όντας ανοιχτές από πίσω, διαχέουν τον ήχο και γεμίζουν τον χώρο, με αποτέλεσμα να δίνουν την αίσθηση του όγκου, όμως σε σφιχτά palm mutes φαίνεται η πλαδαρότητα.

Γι αυτό κι εγώ είπα πιο πάνω ότι προτιμώ τις ανοιχτές καμπίνες. Καθώς παίζω αποκλειστικά στο σπίτι, μού αρέσει ο χαρακτήρας της ανοιχτής καμπίνας που διαχέει τον ήχο και του δίνει διαφορετικό αέρα και βάθος. Προκειμένου για ζωντανές εμφανίσεις, πρόβες κλπ, μπορεί να ισχύουν πολύ διαφορετικά πράγματα...
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: 01/12/13, 19:38 »
Εισαι Αρχοντας adrianos!!!

Το καλωδιο που συνδεει την κεφαλη με την καμπινα ερχεται μαζι με την κεφαλη?η την καμπινα?

Νομιζω οτι ειναι λιγο ακυρη η ερωτηση μου...ειναι να σαν ρωταω αν η κιθαρα πουλιεται μαζι με το καλωδιο για τον ενισχυτη. Anyway...ειπα να ρωτησω .

Αν πρεπει να το αγορασω extra υπαρχουν τπτ κριτιρια που πρεπει να ξερω? Η ειναι ενα απλο καλωδιο το οποιο απλα το ζηταω στο μαγαζι?

Αποσυνδεδεμένος modfori

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • less gain .. more grain!
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 01/12/13, 19:48 »
το καλώδιο το αγοράζεις ξεχωριστά εκτός αν αγοράσεις σετ κεφαλή καμπίνα.
είναι διαφορετικό απο αυτά των οργάνων , είναι πιο χοντρό για να αντέχει μεγαλύτερα ρεύματα.
το ζητάς ως καλώδιο ηχείου και καλό είναι να πάρεις σε μήκος όσο χρειάζεσαι
Life is a lot like Blues,
it's Best when you Improvise!

Αποσυνδεδεμένος Nikos7

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: 01/12/13, 21:43 »
Ευχαριστω modfori !

Αποσυνδεδεμένος tech21man

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: 03/12/13, 01:46 »
Βλέπεις φίλε tech21man?..
Την κεφαλη που θα παρω την ερωτευτηκα ακουγοντας τη σε ενα σπιτι που το παλλικαρι ειχε αυτη την καμπινα http://www.thomann.de/gr/harley_benton_g212_vintage.htm
..και επιπλέον νομίζει ότι θα μπορεί να..
..θα εχω την δυνατοτητα να την κουβαλησω..
..μπορω να ειμαι καλυμενος και για σπιτι και για προβα και για live.
Τα νέα παιδιά δυστυχώς παρασύρονται από το φαινομενικά μεγαλύτερο/ογκωδέστερο χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις.

Αντί για μία αξιοπρεπή 1χ12 θέλει να πάρει μία μάπα 2χ12 και νομίζει ότι θα την παίρνει στην πρόβα, καμπίνα 25 κιλά, πέραν του λοιπού εξοπλισμού. Πρώτα θα δώσει άλλα 30€ για κάστορες για να την τσουλάει, και μετά, όταν έχει πάρει χαμπάρι την πραγματικότητα, θα την βάλει στις αγγελίες και ΑΝ πουληθεί, θα χάσει χρήματα.

Οι αγγελίες είναι ήδη γεμάτες από 4χ12 που είναι "παιγμένες μόνο στην κρεβατοκάμαρα" και πωλούνται κοψοχρονιάς χωρίς να τις παίρνει κανείς. Αυτά κάνει η απειρία.

..γιαυτό θεωρώ ότι πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και σε ποιόν το λέμε.
Οχι δε βλεπω τιποτα. Δυστυχως τωρα ειδα τα μηνυματα και για να πω την αληθεια δεν πολυσυμφωνω μαζι σου ιδιαιτερα. Πρωτα απο ολα οσον αφορα το καημενο το seventy/80, αναρωτιεμαι αν το αγορασες ποτε και αν το επαιξες live αν απλα καθισες λιγο να ασχοληθεις. Εχει παραπανω πριμα αλλα διαφορετικη αποκριση απο την ακμη του V30 στα 2,7 khz. Αυτη τη στιγμη, εχω στα στουντιο (οι φιλοι μαζευτηκαμε σε δυο!) παρκαρισμενα διαφορα combos και καμπινες με τα εξης, seventy 80 στο laney lc50 (που και εσυ ειχες και μονο dark δεν τον λες), την orange του και εγω δε θυμαμαι με original greenbacks, μια της ELF με solid ξυλα και altec μεγαφωνο ported, 2 brunetti με αγγλικα V30 και ενα κλωνο με ιδιες διαστασεις και κινεζικο (ιδια ακουγονται μετα το break in), το παλιο μου f-30 με αγγλικο V30 και open back, το brunetti mc-2 μου με το custom jensen που τα σπαει και οσονουπω θα ερθουν και αλλα. Τωρα, δεν ειμαστε στην ιδια πολη, ουτε καν κοντα. Αν ποτε ερθεις (καλοδεχουμενος)  θα δεις η μαλλον θα ακουσεις οτι a/b με τον ιδιο ενισχυτη δεν ειναι και τοοοοοσο τραγικες διαφορες. Οκ δεν ειναι το καλυτερο αλλα ειναι οπως ειπα αξιοπρεπες.  O laney παιζει μια χαρα οπως ειναι, με 5881 μαλιστα και ο κατοχος του ειναι blues rock παικτης, για μενα απο τους καλυτερους στην ελλαδα. Εν παση περιπτωσει, βγαζει παχυ καλο ηχο με το laney αν χρειαστει και το seventy/80 δεν ειναι εμποδιο, εργαλεια ειναι ολα αυτα και καλα ειναι να μη παμε στα τυφλα αλλα να βαζουμε τα αυτακια μας και τα χερακια μας να πειραζουν κανα ποτενσιομετρο καθως παιζουμε και να συνεργαζονται, αλλα αυτο οσο παει γινεται και πιο σπανιο. Μια αλλη περιπτωση ειναι ο laney lc30 mk II και mk III, με το seventy 80 ο mk III συνεργαζεται καλυτερα απο ο,τι με το μανισιο, αν και οι δυο βγαζουν μια χαρα ηχο ως εχουν.

Θες φτηνα celestion (γιατι λεω οτι δεν ειναι οικονομικο και δεν ειναι)? Δοκιμασε την καμπινα mg, τα rockdriver της HK, τα wolverine που βαζαν στα DSL 201 κοκ. Ο συνκιθαριστας μου παιζει με μια 4χ12 AVT με το 800 του οχι γιατι ειναι η καλυτερη καμπινα στον κοσμο (σιγουρα δεν ειναι) αλλα γιατι η μουντη φυση της τον βοηθαει στις εντασεις που τον χρησιμοποιει. Για πιο πολλα γκαζια υπαρχουν και αλλες.

Ολα παιζουν τον ρολο τους και πιστευω πολυ στο system building, οπως και στα hi-fi. Δεν ειναι δυνατον να επιλεγεις τζιτζικι πηγη με τζιτζικι μεγαφωνο και να παιζεις και να λες που πηγαν οι αλλες συχνοτητες.  Παρεμπιπτοντως, ποσες harley benton 2x12 δοκιμασες και σε τι ιδιωμα μουσικης και τις βγαζεις απροκαλυπτα "μαπα"? (αν καταλαβα, η μηπως αναφερεσαι στο thread που linkαρες?) Γιατι ασε το ιντερνετ που μπορει καποιος να γραφει ο,τι θελει, υπαρχουν και αρκετα video που μονο μαπα δεν ειναι ο ηχος...για μεταλ? Παρε το σουηδο για αρχη.

Οσο για την palmer, φαινεται μια καλη καμπινα. Δεν την ξερω, δεν την δοκιμασα. Ειναι 1x12 και ανοιχτη με particle board και μπαφλα απο MDF> οποτε σιγουρα οικονομικη στην επιλογη των υλικων, ακομη και σε σχεση με την harley benton. Εκ σχεδιου διαφορρετικη (1x12 ανοιχτη) σε σχεση με μια 2x12. Δεν θελω καν να τη δοκιμασω γιατι θεωρω το particle board ευπαθες για αρχη.

Εσυ δηλαδη, οταν βγαινεις με το d-moll live παιρνεις 1x12 ανοιχτη γιατι ειναι πιο ευκολη να την κουβαλας με το λεωφορειο στις προβες λεμε τωρα? Στην τελικη εχει και ελαφριες καμπινες αν ειναι τοσο θεμα. Αν πας peugeot 2 παρε καλυτερα μονο το κεφαλακι η κανενα combo η πεταλιερα και ο,τι εχει εκει. Αν εχεις αμαξι,...τα πραγματα ειναι αλλιως.

Προσωπικα, δεν μπορω να συνδεσω τους δυο τυπους. Διαφορες υπαρχουν και βαση αυτων θα επελεγα. Δεν γερασε κιολας ο nikos7 να μη μπορει να κουβαλησει καμια?

Που ειναι οι καλες 4x12 στις αγγελιες? Bogner, mesa, diezel ειναι απο σπανιες και σε κακες τιμες εως ανυπαρκτες. Για το γουστο μου, τον εξοπλισμο μου και τα χερια μου θα προτιμουσα να φαω λεφτα σε βενζινη παρα να αγορασω marshall 4x12 με 75ρια η peavey windsor η Bugera που βλεπω. Ειδικα την 1960 με τα 75ρια, ΞΕΡΩ οτι δεν μου ταιριαζει απο την αρχη...

Ο,τι και να παρει καινουριο ο nikos7 θα χασει χρηματα. Το ποσα εξαρταται και απο την μεταπωλητικη του προιοντος. Τωρα μεταξυ palmer και harley...Κανενα δεν εχει καποιο ιδιαιτερο κυρος...

Οπως ειπα στην αρχη, δεν σε καταλαβαινω καθολου, μαλλον ο καθενας μιλαει για τις εμπειριες του, αλλα τι να πω...το να προσπαθεις να βοηθησεις προειδοποιωντας για πιθανα προβληματα στην αγορα του παιδιου οκ... Σκεφτηκες και το ενδεχομενο, να παρει κατι που δεν του αρεσει ομως? Να παρει κατι μετα που τελικα θα πει, αυτο ειναι καλυτερο (και ας ειναι πιο βαρυ η και εγω δεν ξερω τι...). Τοτε δε θα ειναι κριμα? Υπαρχουν γενικα, δυο οψεις σε καθε νομισμα. Ο Απολλων το ειπε, στο σπιτι, ναι μαρεσει ετσι (και μενα Απολλωνα) αλλα σε live μπορει να ισχυουν αλλα. Κοκ λεω.

Νικολα, πολυ σωστα τα περισσοτερα ερωτηματα σου, αλλα ο,τι και να λεει ο καθενας,...πρεπει να δοκιμασεις φιλε. Αν εισαι προς Βορεια Ελλαδα ευχαριστως αν θελεις να δοκιμασεις τα δικα μου!

Παντως η φραση σου "την κεφαλη θα την παρω γιατι την ερωτευτηκα με την ταδε καμπινα"...ελεος. Αμα με αυτη σου αρεσε...Βαλε ροδακια! Μια ζωη την εχουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: 15/01/14, 01:39 από Απόλλων »

Αποσυνδεδεμένος metalmike

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: 03/12/13, 08:56 »
Έχω την εντύπωση πως αυτή http://www.thomann.de/gr/laney_irt112.htm είναι μια χαρά για αυτό που θες, αν δεν πας για την Harley Benton 2x12 με τα v30! Και κλειστή και oversized και πετάς στο μέλλον άμα θες κάποιο μεταχειρισμένο επώνυμο μεγάφωνο μέσα ή κάνα eminence όπως αυτό --> http://www.thomann.de/gr/eminence_guitar_legend_121.htm και είσαι άρχοντας!

Πάντως μια καλή ή μια κακή καμπίνα μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει αντίστοιχα τον ήχο ενός ενισχυτή! Θυμάμαι χαρακτηριστικά που είχα πάει στον Koυρμπή και δοκίμασα έναν ενισχυτή του σε μια Marshall 4x12 (avt πρέπει να ήταν αν δεν κάνω λάθος, είχε ανοιχτόχρωμο πλέγμα μπροστά) και σε μια VHT Fat Bottom 2x12 (η αγαπημένη μου καμπίνα που απόκτησα πρόσφατα) και η VHT απλά την εξαφάνισε τη Μarshall σε definition και όγκο! Ενώ ο ενισχυτής είναι φοβερός, άμα ήθελα να τον αγοράσω και τον άκουγα μόνο στη Marshall τότε θα το σκεφτόμουν, τόσο μεγάλη ήταν η διαφορά. Μετά από αυτό δίνω περισσότερη σημασία στην καμπίνα παρά στον ενισχυτή!

Βtw, το Seventy 80 και μετά το 75ρι είναι, για τα γούστα μου, από τα χειρότερα μεγάφωνα, ειδικά το πρώτο!

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #24 στις: 03/12/13, 11:27 »
Οπως ειπα στην αρχη, δεν σε καταλαβαινω καθολου, μαλλον ο καθενας μιλαει για τις εμπειριες του, αλλα τι να πω...το να προσπαθεις να βοηθησεις προειδοποιωντας για πιθανα προβληματα στην αγορα του παιδιου οκ... Σκεφτηκες και το ενδεχομενο, να παρει κατι που δεν του αρεσει ομως? Να παρει κατι μετα που τελικα θα πει, αυτο ειναι καλυτερο (και ας ειναι πιο βαρυ η και εγω δεν ξερω τι...). Τοτε δε θα ειναι κριμα? Υπαρχουν γενικα, δυο οψεις σε καθε νομισμα. Ο Απολλων το ειπε, στο σπιτι, ναι μαρεσει ετσι (και μενα Απολλωνα) αλλα σε live μπορει να ισχυουν αλλα. Κοκ λεω.
Τι νομίζεις εσύ ότι του αρέσει?.. ότι αρέσει σε όλα τα παιδιά: το μεγαλύτερο, το μπούγιο, το εντυπωσιακό. Έχεις την εντύπωση ότι έχει αντικειμενική άποψη?
Ο Νίκος δεν έχει καν ενισχυτή, έχει βάλει αγγελία ψάχνοντας να πάρει έναν 55άρη. Όταν του λέμε να ακούσει και να διαλέξει, εσύ με τι εμπειρία πιστεύεις ότι θα ακούσει, και με τι θα συγκρίνει?.

Όταν κάποιος λέει θα πάρω 100άρη, το πρώτο πράγματα που τον ρωτάμε είναι γιατί χρειάζεσαι τόσα πολλά watt, προσπαθώντας να τον αποτρέψουμε αν δούμε ότι δεν ξέρει τι κάνει. Το ίδιο και με τις καμπίνες. ΔΕΝ χρειάζεται για το σπίτι πρώτη καμπίνα 2χ12, σε καμία περίπτωση, ειδικά όταν το budget είναι τόσο χαμηλό.. Δεν μιλάω για κύρος, μιλάω για χρηστικότητα.

Ναι, με τον dmoll παίζω στις πρόβες με μία ENGL 1χ12 κλειστή και ούτε καν την κουβαλάω, την έχω παρκαρισμένη εκεί, διότι αν χρειαζόταν να κουβαλάω, θα έπαιρνα και εγώ μία ανοιχτή palmer όπως κάνει και ο συγκιθαρίστας μου, στην πρόβα τον dmoll τον ανοίγω κάτω από το 1, εκεί που είναι το όριο του ποτενσιόμετρου και αν το ακουπήσεις λίγο άγαρμπα σε παίρνει ο αέρας από την ένταση.. οπότε τι να την κάνω την 2χ12 σε έναν χώρο που δεν χωράμε να σταθούμε και μπουκώνει?.. Συνέχεια ακούω από διπλανά booths να παίζουν παιδιά τέρμα και βγαίνουν και τους μιλάς και δεν σε ακούν. Ήδη από μία 1χ12 βγαίνεις κουφός. Την 2χ12 την πήρα σε αρκετές συναυλίες και ακόμα και σε σε ανοιχτούς χώρους δεν μπόρεσα ούτε εκεί να την ανοίξω.. είναι για χωράφια, για εκτόνωση..

Λες ότι δεν με καταλαβαίνεις, όμως δεν μπορώ να το κάνω πιο ξεκάθαρο: θεωρώ ότι έχουμε ευθύνη ως προς το που ωθούμε τον νέο, άπειρο άνθρωπο που ζητάει την γνώμη μας. Συμφωνώ μαζί σου πως ότι και να πάρει να χάσει λεφτά. Αν πάρει μία 2χ12, γρήγορα θα δει ότι μόνο σπίτι δουλεύεται και εκεί στο μισό, δεν κουβαλιέτει και δεν μπορεί να την χαρεί. Αν πάρει 1χ12 τουλάχιστον, θα την πάρει και σε 2 πρόβες και θα ονειρεύεται την 2χ12 με κάποια στοιχειώδη εμπειρία που θα έχει τότε αποκτήσει. ΤΟΤΕ να του πούμε να ακούσει και να διαλέξει, όχι τώρα που δεν έχει καν ενισχυτή.

EDIT: Τώρα διάβασα και τα υπόλοιπα από το μήνυμα σου, η αρχή όλη σε εμένα βγαίνει ψείρες, τα κόπιαρα στο word για να τα δώ, γράφεις ενδιαφέρονται πράγματα, μεγάλωσε τα να φαίνονται..
Σε ποιά πόλη είσαστε?..
« Τελευταία τροποποίηση: 03/12/13, 11:47 από adr1anos »