Βλέπεις φίλε tech21man?..
Την κεφαλη που θα παρω την ερωτευτηκα ακουγοντας τη σε ενα σπιτι που το παλλικαρι ειχε αυτη την καμπινα http://www.thomann.de/gr/harley_benton_g212_vintage.htm
..και επιπλέον νομίζει ότι θα μπορεί να..
..θα εχω την δυνατοτητα να την κουβαλησω..
..μπορω να ειμαι καλυμενος και για σπιτι και για προβα και για live.
Τα νέα παιδιά δυστυχώς παρασύρονται από το φαινομενικά μεγαλύτερο/ογκωδέστερο χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις.
Αντί για μία αξιοπρεπή 1χ12 θέλει να πάρει μία μάπα 2χ12 και νομίζει ότι θα την παίρνει στην πρόβα, καμπίνα 25 κιλά, πέραν του λοιπού εξοπλισμού. Πρώτα θα δώσει άλλα 30€ για κάστορες για να την τσουλάει, και μετά, όταν έχει πάρει χαμπάρι την πραγματικότητα, θα την βάλει στις αγγελίες και ΑΝ πουληθεί, θα χάσει χρήματα.
Οι αγγελίες είναι ήδη γεμάτες από 4χ12 που είναι "παιγμένες μόνο στην κρεβατοκάμαρα" και πωλούνται κοψοχρονιάς χωρίς να τις παίρνει κανείς. Αυτά κάνει η απειρία.
..γιαυτό θεωρώ ότι πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και σε ποιόν το λέμε.
Οχι δε βλεπω τιποτα. Δυστυχως τωρα ειδα τα μηνυματα και για να πω την αληθεια δεν πολυσυμφωνω μαζι σου ιδιαιτερα. Πρωτα απο ολα οσον αφορα το καημενο το seventy/80, αναρωτιεμαι αν το αγορασες ποτε και αν το επαιξες live αν απλα καθισες λιγο να ασχοληθεις. Εχει παραπανω πριμα αλλα διαφορετικη αποκριση απο την ακμη του V30 στα 2,7 khz. Αυτη τη στιγμη, εχω στα στουντιο (οι φιλοι μαζευτηκαμε σε δυο!) παρκαρισμενα διαφορα combos και καμπινες με τα εξης, seventy 80 στο laney lc50 (που και εσυ ειχες και μονο dark δεν τον λες), την orange του και εγω δε θυμαμαι με original greenbacks, μια της ELF με solid ξυλα και altec μεγαφωνο ported, 2 brunetti με αγγλικα V30 και ενα κλωνο με ιδιες διαστασεις και κινεζικο (ιδια ακουγονται μετα το break in), το παλιο μου f-30 με αγγλικο V30 και open back, το brunetti mc-2 μου με το custom jensen που τα σπαει και οσονουπω θα ερθουν και αλλα. Τωρα, δεν ειμαστε στην ιδια πολη, ουτε καν κοντα. Αν ποτε ερθεις (καλοδεχουμενος) θα δεις η μαλλον θα ακουσεις οτι a/b με τον ιδιο ενισχυτη δεν ειναι και τοοοοοσο τραγικες διαφορες. Οκ δεν ειναι το καλυτερο αλλα ειναι οπως ειπα αξιοπρεπες. O laney παιζει μια χαρα οπως ειναι, με 5881 μαλιστα και ο κατοχος του ειναι blues rock παικτης, για μενα απο τους καλυτερους στην ελλαδα. Εν παση περιπτωσει, βγαζει παχυ καλο ηχο με το laney αν χρειαστει και το seventy/80 δεν ειναι εμποδιο, εργαλεια ειναι ολα αυτα και καλα ειναι να μη παμε στα τυφλα αλλα να βαζουμε τα αυτακια μας και τα χερακια μας να πειραζουν κανα ποτενσιομετρο καθως παιζουμε και να συνεργαζονται, αλλα αυτο οσο παει γινεται και πιο σπανιο. Μια αλλη περιπτωση ειναι ο laney lc30 mk II και mk III, με το seventy 80 ο mk III συνεργαζεται καλυτερα απο ο,τι με το μανισιο, αν και οι δυο βγαζουν μια χαρα ηχο ως εχουν.
Θες φτηνα celestion (γιατι λεω οτι δεν ειναι οικονομικο και δεν ειναι)? Δοκιμασε την καμπινα mg, τα rockdriver της HK, τα wolverine που βαζαν στα DSL 201 κοκ. Ο συνκιθαριστας μου παιζει με μια 4χ12 AVT με το 800 του οχι γιατι ειναι η καλυτερη καμπινα στον κοσμο (σιγουρα δεν ειναι) αλλα γιατι η μουντη φυση της τον βοηθαει στις εντασεις που τον χρησιμοποιει. Για πιο πολλα γκαζια υπαρχουν και αλλες.
Ολα παιζουν τον ρολο τους και πιστευω πολυ στο system building, οπως και στα hi-fi. Δεν ειναι δυνατον να επιλεγεις τζιτζικι πηγη με τζιτζικι μεγαφωνο και να παιζεις και να λες που πηγαν οι αλλες συχνοτητες. Παρεμπιπτοντως, ποσες harley benton 2x12 δοκιμασες και σε τι ιδιωμα μουσικης και τις βγαζεις απροκαλυπτα "μαπα"? (αν καταλαβα, η μηπως αναφερεσαι στο thread που linkαρες?) Γιατι ασε το ιντερνετ που μπορει καποιος να γραφει ο,τι θελει, υπαρχουν και αρκετα video που μονο μαπα δεν ειναι ο ηχος...για μεταλ? Παρε το σουηδο για αρχη.
Οσο για την palmer, φαινεται μια καλη καμπινα. Δεν την ξερω, δεν την δοκιμασα. Ειναι 1x12 και ανοιχτη με particle board και μπαφλα απο MDF> οποτε σιγουρα οικονομικη στην επιλογη των υλικων, ακομη και σε σχεση με την harley benton. Εκ σχεδιου διαφορρετικη (1x12 ανοιχτη) σε σχεση με μια 2x12. Δεν θελω καν να τη δοκιμασω γιατι θεωρω το particle board ευπαθες για αρχη.
Εσυ δηλαδη, οταν βγαινεις με το d-moll live παιρνεις 1x12 ανοιχτη γιατι ειναι πιο ευκολη να την κουβαλας με το λεωφορειο στις προβες λεμε τωρα? Στην τελικη εχει και ελαφριες καμπινες αν ειναι τοσο θεμα. Αν πας peugeot 2 παρε καλυτερα μονο το κεφαλακι η κανενα combo η πεταλιερα και ο,τι εχει εκει. Αν εχεις αμαξι,...τα πραγματα ειναι αλλιως.
Προσωπικα, δεν μπορω να συνδεσω τους δυο τυπους. Διαφορες υπαρχουν και βαση αυτων θα επελεγα. Δεν γερασε κιολας ο nikos7 να μη μπορει να κουβαλησει καμια?
Που ειναι οι καλες 4x12 στις αγγελιες? Bogner, mesa, diezel ειναι απο σπανιες και σε κακες τιμες εως ανυπαρκτες. Για το γουστο μου, τον εξοπλισμο μου και τα χερια μου θα προτιμουσα να φαω λεφτα σε βενζινη παρα να αγορασω marshall 4x12 με 75ρια η peavey windsor η Bugera που βλεπω. Ειδικα την 1960 με τα 75ρια, ΞΕΡΩ οτι δεν μου ταιριαζει απο την αρχη...
Ο,τι και να παρει καινουριο ο nikos7 θα χασει χρηματα. Το ποσα εξαρταται και απο την μεταπωλητικη του προιοντος. Τωρα μεταξυ palmer και harley...Κανενα δεν εχει καποιο ιδιαιτερο κυρος...
Οπως ειπα στην αρχη, δεν σε καταλαβαινω καθολου, μαλλον ο καθενας μιλαει για τις εμπειριες του, αλλα τι να πω...το να προσπαθεις να βοηθησεις προειδοποιωντας για πιθανα προβληματα στην αγορα του παιδιου οκ... Σκεφτηκες και το ενδεχομενο, να παρει κατι που δεν του αρεσει ομως? Να παρει κατι μετα που τελικα θα πει, αυτο ειναι καλυτερο (και ας ειναι πιο βαρυ η και εγω δεν ξερω τι...). Τοτε δε θα ειναι κριμα? Υπαρχουν γενικα, δυο οψεις σε καθε νομισμα. Ο Απολλων το ειπε, στο σπιτι, ναι μαρεσει ετσι (και μενα Απολλωνα) αλλα σε live μπορει να ισχυουν αλλα. Κοκ λεω.
Νικολα, πολυ σωστα τα περισσοτερα ερωτηματα σου, αλλα ο,τι και να λεει ο καθενας,...πρεπει να δοκιμασεις φιλε. Αν εισαι προς Βορεια Ελλαδα ευχαριστως αν θελεις να δοκιμασεις τα δικα μου!
Παντως η φραση σου "την κεφαλη θα την παρω γιατι την ερωτευτηκα με την ταδε καμπινα"...ελεος. Αμα με αυτη σου αρεσε...Βαλε ροδακια! Μια ζωη την εχουμε.