Φίλε Τάκη, θα σού πω μερικά πράγματα όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ.
1. Η Classic Vibe δεν είναι "καραφτηνή". Πολύ δε περισσότερο δεν είναι φτηνιάρικη. Είναι ένα πολύ καλό όργανο σε εξαιρετική τιμή. Αν την πιάσεις στα χέρια σου, θα το καταλάβεις.
2. Είναι καλύτερα να πάρεις μια πιο φτηνή (αλλά ποιοτική) κιθάρα και να κάνεις σε αυτή τις μετατροπές που θα δεις ότι θέλεις στην πορεία. Εγώ τουλάχιστον δεν καταλαβαίνω όσους καυχώνται για τις Fender που αγόρασαν και με το καλημέρα αλλάζουν μαγνήτες, ηλεκτρικά, κλειδιά και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο...
3. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν στο headstock γράφει "Fender", "Squier" ή "Big Mitsos Guitars". Αν η κιθάρα μού αρέσει σαν αίσθηση και σαν ήχος, θα μείνει. Αν όχι, θα φύγει. Πολύ απλά. Αν εσύ έχεις κόλλημα με τις Fender, απόλυτα σεβαστό. Σε αυτή την περίπτωση παίρνεις μια Fender που σού αρέσει και τελειώνει η συζήτηση.
4. Σχετικά με αυτά που ανέφερε ο zeoy, η δική μου άποψη είναι ότι η Fender Classic Player '50s που έχω δοκιμάσει ίσως να είναι καλύτερη από την Classic Vibe από πλευράς υλικών και κατασκευής, αλλά ο ήχος της Classic Vibe μού αρέσει περισσότερο. Δεδομένης και της διαφοράς στην τιμή, για μένα δεν τίθεται ζήτημα επιλογής. Επαναλαμβάνω ότι αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και τίποτα παραπάνω.
5. Aπ' όσο γνωρίζω, υπάρχουν δύο μοντέλα Fender με φαρδύ μπράτσο (δηλαδή 43 χιλιοστά, πιο φαρδύ δεν θα βρεις) στα λεφτά που διαθέτεις, η Standard και η Highway 1. Υπάρχουν και κάποιες Αμερικάνες (Standard, Special, Deluxe κλπ), αλλά φυσικά είναι πολύ πιο ακριβές.
Ό,τι κι αν αποφασίσεις, καλές αγορές και καλές blues-ιές...