Δεν ξερω αν σου φαινεται αρκετα ευκολος και δεν διακοπτει τη ροη της μελετης σου, ο τροπος που κανω το guitar pro μετρονομο με αυξανομενη ταχυτητα, καθε οσα μετρα θελω:
1. Ανοιγω το guitar pro, ρυθμιζω το μετρο (πχ 4/4) και την ταχυτητα του μερους που θα μελετησω (πχ 120bpm) και παω πανω στις καρτελες και παταω Track >>> add

2. Στην καρτελα που θα ανοιξει επιλεγω: Percussion

3. Τα κρουστα που προσωπικα μου κανουν για οχι τοσο ενοχλητικο ηχο για κλικ, ειναι τα 76 hi wood blocκ (για το ισχυρο 1) και 77 low wood block (για το 2,3,4)

4. Επιλεγω τεταρτα (αν ειναι φυσικα τεταρτο ο παρονομαστης του μετρου που μελεταω, αλλιως βαζω την αντιστοιχη αξια) και πληκτρολογω στην πανω γραμμη του tab 76, 77, 77, 77. (αν μελεταω 8/8, με τονισμο 3+3+2) επιλεγω ογδοα και πληκτρολογω 76, 77, 77, 76, 77, 77, 76, 77)
Κανω δεξι κλικ στο μετρο και παταω copy.

5. Παταω δεξι βελακι να ανοιξει νεο μετρο και παταω πανω σε αυτο Paste x 15 (αν θελω να εχω κυκλο 16 μετρων πριν παω στο επομενο πιο γρηγορο βημα για το μετρονομο).

6. Κανω highlight ολα τα μετρα και παταω speed trainer.
Ρυθμιζω να ξεκινησει πχ. στο 70% της ταχυτητας και να φτασει στο 110%, με ρυθμο βηματος +2%, καθε 16 μετρα
7. Το κανω save για την επομενη φορα
ΥΓ ενα μειονεκτημα ειναι οτι αν κανω λαθος στη μελετη και πατησω stop, οταν πατησω παλι Play θα με παει παλι στην αρχικη ταχυτητα (πχ το 70% που εχω ρυθμισει), αν δεν θελω να ξεκινησω απο την αρχικη ταχητητα, θα πρεπει να υπολογισω μεχρι ποια ταχυτητα ειχα φτασει και να βαλω αυτη κατωτερη τιμη που θα ξεκινησω εκ νεου στο speed trainer.