Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που δεν σε ικανοποίησε στην Classic Vibe... εμένα προσωπικά η δική μου με έχει αφήσει όχι απλά απόλυτα ικανοποιημένο, θα έλεγα πολύ περισσότερο από ό,τι περίμενα με βάση προηγούμενες εμπειρίες από strat. Όπως είπα και σε άλλο thread, βρίσκω ότι κλέβει χρόνο παιξίματος από τις αγαπημένες μου telecaster. Μού αρέσει τόσο, ειδικά σε συνδυασμό με τον Sessionette, που σκέφτομαι σοβαρά να αποκτήσω μία δεύτερη (ίσως μια 60s, έτσι για ποικιλία), ενώ κοιτάω και τις Classic Vibe Telecaster. Αυτά είναι πράγματα τα οποία πριν λίγο καιρό θα θεωρούσα εξαιρετικά απίθανα για μια κιθάρα αυτής της αξίας, δεδομένου ότι γενικά δεν μού αρέσουν (διόρθωση: δεν μού άρεσαν...) οι strat και έχω μερικές πραγματικά πολύ καλές telecaster, μεταξύ των οποίων και δύο Γιαπωνέζες.
Θα πρέπει εδώ να επισημάνω ότι, εκτός από την αίσθηση που πραγματικά είναι πολύ καλή, το κύριο συστατικό της κιθάρας για μένα είναι ο ήχος. Για αυτό φυσικά ευθύνονται οι Tonerider μαγνήτες, οι οποίοι είναι πραγματικά εξαιρετικοί, και οι οποίοι συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το vintage vibe που θέλει να πετύχει η συγκεκριμένη κιθάρα. Το αναφέρω απλά γιατί είπες ότι δεν δοκίμασες τις κιθάρες σε ενισχυτή. Εκτός αυτού, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το τρέμολο, το οποίο όποτε το χρησιμοποιώ λειτουργεί άψογα, τα κλειδιά είναι μια χαρά και γενικά όπως έχω ξαναπεί, πρόκειται για ένα όργανο που αξίζει πολύ περισσότερο από ό,τι κοστίζει. Δεν ξέρω τι παίζει με τα ηλεκτρικά και αν ίσως μελλοντικά χρειαστούν αλλαγή. Αυτό όμως είναι κάτι που λίγο-πολύ μπορεί να το περιμένει κανείς από μια φτηνή κιθάρα, και είναι μια εύκολη και σχετικά ανέξοδη αναβάθμιση.
Τέλος, όσον αφορά στη σύγκριση με τις Mεξικάνες Fender, έχω δοκιμάσει αρκετές τα τελευταία χρόνια και καμία δεν μού άρεσε τόσο όσο η Classic Vibe. Έχω δοκιμάσει και διάφορες Κορεάτικες Squier, από τα τέλη της δεκαετίας του '80 μέχρι πιο πρόσφατες, και δεν νομίζω ότι φτάνουν το επίπεδο της Classic Vιbe. Μάλιστα πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου και μια Γιαπωνέζικη Squier του 1985 (με serial number SQ, όχι JV που υποτίθεται ότι είναι οι καλύτερες), η οποία σαν κατασκευή και αίσθηση είναι πράγματι πολύ καλή, ίσως καλύτερη κι από την Classic Vibe (έχοντας υπόψη ότι πρόκειται για όργανο ηλικίας σχεδόν 30 χρόνων). Aπό πλευράς ήχου όμως, η Classic Vibe για μένα είναι ανώτερη. Σκέφτομαι να πειραματιστώ με αλλαγή μαγνητών στην Γιαπωνέζα για να δω αν αποδειχτεί συνολικά καλύτερη, και ίσως το επιχειρήσω κάποια στιγμή. Πάντως το δικό μου συμπέρασμα είναι (με κάποια επιφύλαξη γιατί δεν έχω δοκιμάσει τις Tagliare του Dean Zelinsky) ότι για μια κιθάρα των 360 Ευρώ και χωρίς καμία αναβάθμιση, η Classic Vibe δεν έχει ανταγωνισμό αυτή τη στιγμή. H επόμενη κιθάρα που θα έλεγα ότι είναι σε ανάλογο επίπεδο ποιότητας είναι οι Godin Session, που κοστίζουν 300 Ευρώ παραπάνω...