Καλησπέρα σε όλους και καλό μας καλοκαίρι. Το Σάββατο έχουμε live και για πρώτη φορά θα χρειαστεί να παίξω με μη ψηφιακό μέσο (μέχρι τώρα έπαιζα με axefx καρφί στο PA), πράγμα που σημαίνει ότι θα έχω τον JVM 410combo μου μαζί μου και θα πάρω τον ήχο με μικρόφωνο, κάτι που για εσάς είναι φυσιολογικό, για μένα είναι πρωτόγνωρο. Τέσπα θα χρησιμοποιήσω 2 κιθάρες, τον jvm, και από πετάλια ένα JAM Dynassor, ένα MXR Wah MC-404, μπροστά από την ενισχυτή, και στο fx loop σε Series ένα tc electronic Dreamspace (modulation), ένα Memory Toy και ένα Holy Grail nano. Τροφοδοσία από ένα Harley Benton Powerplant.
Λοιπόν ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις έχω μεγάλο θέμα με θόρυβο στο 4ο κανάλι του jvm. Αν ειδικά πω για πλάκα να χώσω και τον compressor εκεί το θέμα εκτροχιάζεται.
Έχω ένα boss NS2 noise supressor, το οποίο δοκίμασα στο τέλος της αλυσίδας του fx loop αλλά όχι μόνο δεν έκοβε τπτ, όταν το ενεργοποιούσα έβγαζε και περισσότερο θόρυβο. Καρφί στον ενισχυτή η κιθάρα (χωρίς pre/post fx), δεν βγάζει τόσο θόρυβο όσο με τα πετάλια (είναι υποφερτό ακόμα και για συνθήκες live). Έτσι όπως είναι τώρα όμως είναι θρήνος. Παίζει να είναι θέμα τροφοδοτικού ο θόρυβος; Αν ναι πώς μπορώ να βεβαιωθώ;
Τι άλλο μπορεί να φταίει; Κάποια ιδέα για το πώς να χρησιμοποιήσω το boss (σκέφτομαι να το δοκιμάσω και μπροστά σαν τελευταίο πετάλι πριν το input, αλλά εκεί στην ουσία θα μαζεύει μόνο το θόρυβο από τον compressor). Βασικά δεν είμαι τόσο σίγουρος για το τι φταίει για το θόρυβο