Όταν ήμουν κι εγώ νέος, αρχάριος και μπερδεμένος επίσης, (πριν από πολλά, πολλά, πολλά όμως χρόνια

) βρήκα τυχαία ένα δάσκαλο (εκτός ωδείου) και του είπα τα εξής :
- Δάσκαλε, θέλω να με μάθεις να παίζω στην κιθάρα αυτά τα κομμάτα (ειχα μια κασέτα με της Παναγιάς τα μάτια ...

40-50 κομμάτια !!)
- Ναι, αλλά για να στα μάθω, πρέπει να μάθεις ταυτόχρονα
ΚΑΙ κάποια άλλα πράγματα ... επίσης όταν τελειώσουμε θα μπορέσεις να ασχοληθείς με όποιο μουσικό αντικείμενο σου κάνει κέφι ... πχ θα μπορείς να πας σε κάποιο ωδείο και να συνεχίσεις με κλασικές σπουδές, ή θα μπορέσεις να ασχοληθείς με άλλα μουσικά είδη -Rock, Jazz-, ή να αρχίσεις να γράφεις (σχετικά αξιοπρεπή

)μουσική ο ίδιος ... άσε που και τα χρήματα (δίδακτρα) που σου ζητάω είναι σχεδόν τσάμπα ...
Έτσι λοιπόν με έπεισε, και ξεκίνησε μια διδασκαλία (η οποία κράτησε 6 μήνες) η οποία βασιζόταν σε 3 άξονες :
1. Μικρές και εύκολες Κλασικές Ασκήσεις (
διάβασμα παρτιτούρας, δακτυλοθεσία, ασκησούλες για δεξί/αριστερό χέρι κλπ)
2. Ρυθμοί και θεωρητικά (
Κλίμακες και θεωρία διαστημάτων, σχηματισμός ακόρντων, ρυθμολογία στην κιθάρα κλπ)
3. Τα τραγούδια μου !!! (
παίξιμο των τραγουδιών που εγώ είχα επιλέξει αλλά με δακτυλισμούς και σόλα/γεμίσματα -τα εύκολα όμως- και βοήθεια ακόμα και στη φωνή κλπ).
Βέβαια, στην πορεία μου έδωσε και τραγούδια -δικές του επιλογές-, και κάποιες μικρές εισαγωγές σε Αρμονία, Jazz και Rock θεώρηση, παίξιμο με πένα και άλλα παιχνίδια, κλπ (και άλλα που δεν θυμάμαι πια ...

)
Ξεκίνησα με κλασική κιθάρα, ποτέ όμως δεν έπαιξα κλασικά κομμάτια -μόνο απλές ασκήσεις είπαμε (ακόμα όμως προσπαθώ να παίξω το
Concerto de Aranjuez του Rodrigo, το Asturias του Albeniz και κάτι σουξέ του Μπαχ) ... από Ελληνικά και ξένα κομμάτια όμως, ΟΥΥΥΥΥΥΥ !!! ... να φαν κι οι κότες !!
Πήρα γρήγορα ακουστική και σχετικά πιο αργά ηλεκτρική, έμαθα να διαβάζω παρτιτούρα (τώρα πια μάλλον την ξέχασα

) και έπαιξα κάτι μπλουζοροκιές όχι με ιδιαίτερη επιτυχία φαντάζομαι ... Για Jazz ούτε λόγος !!!
Αυτή λοιπόν ήταν η εισαγωγή ... επί της ουσίας τώρα, ζήτα να σου μάθουν ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ !!! (και όχι ο δάσκαλος) και άρχισε με αυτά ... στην πορεία θα έρθουν και όλα τα υπόλοιπα ...

και άρχισε με όποια κιθάρα θες ... πολύ γρήγορα θα καταλάβεις τι σε βολεύει ...
/Πέτροc