Κοιτάμε τι θα εξυπηρετήσει καλύτερα το φίλο στη συγκεκριμένη φάση και με τις συγκεκριμένες ανάγκες. Και όπως είπα πριν, αν θέλει κυρίως ευελιξία από τον ενισχυτή που θα αγοράσει, μια λαμπάτη κεφαλή των 5W ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά από τη στιγμή που κάτι τέτοιο συνεπάγεται το επιπλέον κόστος της καμπίνας και των όποιων εφφέ χρειαστεί σε μορφή πολυεφφέ ή πεταλιών.
H προταση που έκανα , και ας ήταν κάπως βιαστική ,έγινε με γνώμονα
α) το value της όλης αγοράς . ο ht5h στοιχίζει 370 ευρώ καινούριος και στην αγγελία δίνεται στα 150 οπότε ναι , τον θεωρώ ευκαιρία ακόμα και αν χρειάζεται να αγοραστεί ξεχωριστά καμπίνα ίσως και πολυεφφέ ή πετάλια . αν και στην παρούσα , δεδομένων των αναγκών του φίλου , δε θα χρειαστεί άμεσα ούτε πετάλια ουτε πολυεφφέ.
β) το είδος της μουσικής για το οποίο προορίζεται . ο φίλος μίλησε για thrash και όχι για blues ,reggae , pop , rock , hard rock ,thrash κτλ κτλ οπότε θεώρησα πως ένας μεταλο-ενισχυτής , και όχι ένας allaround ενισχυτής , είναι αυτό που ζητάει.
γ) την αξία μεταπώλησης σε περίπτωση που το μετανιώσει ,αλλάξει γούστα κτλ.
δ) υποθέτωντας (εδώ κολλάει το "βιαστικά" )πως ο πρώτος του ενισχυτής είναι modelling
ε) έχω ακούσει τον συγκεκριμένο οπότε έχω προσωπική άποψη
καλό είναι να γίνονται διάφορες προτάσεις ώστε ο OP να έχει περισσότερες εναλλακτικές
Kαι ούτε έχουν όλοι οι λαμπάτοι ενισχυτές σε αυτή την ισχύ "την αίσθηση και την ανταπόκριση" που μπορείς να βρεις σε έναν πιο μεγάλο λαμπάτο. Μερικοί είναι απλά απογοητευτικοί σε αυτό το σημείο (προσωπική γνώμη πάντα).
όσους ενισχυτές λαμπάτους έχω δοκιμάσει (ήταν όλοι μικρής ισχύος) με ανοιγμένο το master πάνω απο τη μέση όλοι με ικανοποίησαν σε "αίσθηση και ανταπόκριση" . εννοείται βέβαια πως είναι προσωπική άποψη