Δεν θα σού κάνω κάποια συγκεκριμένη πρόταση, καθώς ούτε εγώ έχω καταλάβει πλήρως για ποιά χρήση προορίζεις το μηχάνημα. Εγώ τουλάχιστον θα ήθελα να ξέρω πολύ αναλυτικότερα τι ακριβώς ζητάς από την πεταλιέρα που θα αγοράσεις. Διάβασε
αυτό το post μου σε παρόμοια συζήτηση για να καταλάβεις τι εννοώ. Θα σού πω πάντως επιγραμματικά τα εξής:
Kατ' αρχήν οποιαδήποτε πεταλιέρα συνδεδεμένη σε έναν modelling ενισχυτή όπως ο Line 6 Spider μάλλον δεν θα σού δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Ακόμα και στο "καθαρό" κανάλι δεν θα παρεις τον ιδανικότερο ήχο. Δεν το συζητάω καν αν προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις την πεταλιέρα σε ένα από τα άλλα κανάλια του ενισχυτή. Προβλέπω ότι θα απογοητευτείς οικτρά και δεν θα φταίει καθόλου η πεταλιέρα.
Δεύτερον, εκτός και αν σκέφτεσαι την αγορά μεταχειρισμένου, η G3 και η G3X είναι έξω από το ανώτερο όριο του προϋπολογισμού σου (125 Ευρώ). Σε αυτά τα λεφτά, οι μόνες σου επιλογές είναι το Pandora και η Zoom G2.1nu, με προσωπική προτίμηση στη Zoom. Αν πάλι σκοπεύεις να κινηθείς στα 150+ Ευρώ, θα σού έλεγα να μην περιοριστείς μόνο σε αυτά που παρέθεσες. Στο ίδιο εύρος τιμής δες και τα Digitech (το
RP155 ή το
RP255 αν θέλεις οπωσδήποτε expression pedal), την
Boss ME-25 και την
Tonelab ST που είναι στα ίδια λεφτά αν όχι φτηνότερη από την Zoom G3X, και κατά τη γνώμη μου καλύτερη από πλευράς ποιότητας ήχων.
Παρεμπιπτόντως, το G2 είναι μεν αρκετά παλιότερο από το G3X, όμως το G2.1nu (πιο πρόσφατη έκδοση) δεν είναι τόσο παλιό. Αν θυμάμαι καλά κυκλοφόρησε το 2010, ενώ το G3Χ κυκλοφόρησε το 2011. Πάντως θα συμφωνήσω ότι οι Zoom είναι γενικά πιο ευέλικτες και πιο εύκολες στη χρήση απ' ό,τι το Pandora Stomp.