Συμφωνώ με όσα λες. Όταν εννοώ "πιο απλά setups" εννοώ κάτι πιο κλασικό, κάτι που να ξέρω ότι δύσκολα θα το μοντάρω γιατί θα ξέρω τι τόνο θα βγάλει. Για αυτό και με τρομάζουν οι Duncan designed μερικών νεότερων Modified. Αν για παράδειγμα θελήσει κανείς να πάει για κάποια VM και μετά να αλλάξει και headstock για την μόστρα και μαγνήτες, η όλη διαδικασία σε φτάνει κοντά στις τιμές των φτηνών Fender, τα οποία είναι αξιόλογα όργανα. Δηλαδή εγώ θα προτιμούσα το "έτοιμο" (εντός πολλών εισαγωγικών) όργανο, παρά να χωθώ στις αλλαγές από την πρώτη στιγμή.
Βέβαια συμφωνώ ότι δεν ξέρεις ποτέ αν όντως κάποια από τα Μεξικάνικα μοντέλα της Fender, αλλά και αυτά γυρω στα 550 Ευρώ, είναι καλύτερα από κάποιο προσεγμένο Modified, αλλά σίγουρα έχεις περισσότερες πιθανότητες. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι τα Μεξικάνικα έχουν αποτελέσει μοντέλα με αρκετά μοντέρνο σχεδιασμό, όπως είναι οι Deluxe Roadhouse με ρότορα. Γενικότρα το σπάσιμο τιμών της Fender έκανε καλό, αλλά προφανέστατα δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ποιότητα στα μοντέλα της των 600 Ευρώ. Κοντά στο χιλιάρικο (προσωπικά το ταβάνι για εμένα για οποιαδήποτε κιθάρα, για οποιαδήποτε χρήση) είναι πιστεύω το εύρος στο οποίο βρίσκει κανείς τα καλύτερα μοντέλα που δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι ιδιαίτερο από εκείνα των 2000 Ευρώ. Το τελευταίο ανοίγει και άλλη συζήτηση η οποία από όσο έχω διαβάσει έχει λίγο πολυ εξαντηλεί στο παρελθόν στις σελίδες του φόρουμ.