Καλησπέρα σε όλους.
Προχθές ξεφύλλιζα ή μάλλον σκρόλαρα ένα κιθαριστικό περιοδικό, το "Tone weekly report" και χάζευα ένα άρθρο με μόντες σε πετάλια και συγκεκριμμένα το "C4 mod" στο tremolo tr2 της Boss του οποίου τυγχάνω κάτοχος.
Το mod αυτό διορθώνει το volume drop που έχει το εν λόγω πετάλι. Παραθέτω ένα πρόχειρα μα και χάλια ηχογραφημένο από κινητό clip για να διαπιστωσετε την ηχητική διαφορά του καθαρού σήματος από το ενεργοποιημένο εφέ.
https://app.box.com/s/zeth2gkzszmxk6fy15e2f83ugoo1rx5xΔιάβασα, λοιπόν, ότι είναι μία πανεύκολη μόντα και απλά χρειάζεται να αφαιρέσεις ένα εξάρτημα (αγνωώ την ονομασία του εξαρτήματος ως μυρωδιάς από ηλεκτρονική!) με τη βοήθεια μόλις ενός κατσαβιδιού και ενός νυχοκόπτη. Αποφάσισα, έτσι, να το κάνω ξέροντας ότι αν κάνω καμία πατάτα θα μπορούσα να στηριχθώ στις γνώσεις των αγαπημένων μου συμφορουμιτών και να αναλάβει κάποιος να το διορθώσει.
Βήμα 1ο: Τα εργαλία- Πετάλι Boss tr 2
- Σταυροκατσάβιδο
- Νυχοκόπτης
- Ψαλιδάκι
Απλά πράγματα;
Όχι όταν μαθαίνεις ότι ο νυχοκόπτη κρύβεται σε συρτάρι της καλής σου!

Ο τρόμος ήταν ζωγραφισμένος στα μάτια μου!

Μετά από δευτερόλεπτα πανικού ανέκτησα την ψυχραιμία μου και πήγα και αγόρασα νυχοκόπτη.
Τώρα έχουμε όλα τα απαραίτητα
Βήμα 2ο: Άνοιγμα πεταλιού και εντοπισμός του ενόχουΜε τη βοήθεια του κατσαβιδιού ανοίγουμε το πετάλι ξεβιδώνοντας το πίσω μέρος

Ανοίγουμε και όπως είναι φυσικό βλέπουμε το όπισθεν μέρος της πλακέτας με τις κολλήσεις ( και τα παντοφλοφορεμένα πόδια μου!).

Τραβάμε προς τα έξω προσεκτικά την πλακέτα μην ξηλώσουμε κανένα καλώδιο και εντοπίζουμε τον ένοχο βρίσκοντας το σημείο που γράφει C4

Κυκλώνω τον ένοχο του volume drop με κόκκινο για να δείξω τη θέση του
Βήμα 3ο: ΧειρουργείοΑφού εντοπίσουμε τον ένοχο τον αφαιρούμε με τη βοήθεια ψαλιδακίου τε και νυχοκόπτου κόβωντας προσεκτικά τα "ποδαράκια" του.
Σημείωση: Δεν παραθέτω σκηνή χειρουργείου για να μην σοκαριστείτε υπό του αιμοσταγούς αυτού θεάματος και ουχί λόγω έλλειψης τρίτης χειρός ώστε να κρατάει το κινητό!
Ιδού ο ένοχος

Ιδού και το σημείο που ήταν κολλημένος σα τσιμπούρι και ρούφαγε την ένταση του πεταλιού. Κυκλώνω το σημείο με πράσινο.

Αυτό ήταν!
Βάζουμε την πλακέτα στη θέση της, βιδώνουμε το πετάλι, καλωδιονόμαστε και ακούμε το αποτέλεσμα.
https://app.box.com/s/gska114ryzt4fjk97l008obxfc2zcg7kΗ διαφορά είναι εμφανέστατη. Το volume drop έχει φύγει όπως και κομματάκι γλυκύτητας στον ήχο την οποία έδινε το εξάρτημα C4 πετσοκόβοντας παράλληλα και την ένταση του εφέ.
Επόμενη επιχείρηση η αντιμετώπιση του volume boost στο TΖΟΓΟ classic chorus... Μήπως να του κοτσάρω ένα c4 που περισσεύει;