Να πω και εγώ το μακρύ μου μιας που το ξεκίνησα το θέμα.
Πλέον δεν με ενδιαφέρει

Δεν με ενδιαφέρει αν η κιθάρα θα είναι ακριβή ή φθηνή, αν θα είναι από τίμιο ξύλο ή από καδρόνι οικοδομής. Πραγματικά, θεωρώ ότι τα ξύλα κάνουν ελάχιστη ή και καμία ίσως διαφορά, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να το αποδείξω κιόλας (στον εαυτό μου) οπότε απλά αποφάσισα ότι δεν με ενδιαφέρει. Επίσης, δεν με ενδιαφέρει αν ο ενισχυτής είναι λαμπάτος, ή όχι, αν έχει 10.000 ευρώ ή 100. Κατάλαβα ότι άλλα πράγματα παίζουν ρόλο για μένα στο αν το αποτέλεσμα θα μου αρέσει και τα οποία είναι:
1. Το σετάπ της κιθάρας, θέλω να είναι στα μέτρα μου (τέρμα χαμηλό action, χορδές της αρεσκείας μου, ύψος μαγνητών, 0 relief, κτλ)
2. Η διάθεσή μου, αν έχω καλή διάθεση, είμαι ξεκούραστος -δεν κάτσω να παίξω μετά από 12 ώρες δουλειάς πχ- θα παίξω και θα το απολαύσω περισσότερο σε ότι σύστημα (κιθάρα-ενισχυτή-fx) και αν κάτσω.
3. Να έχω την πένα που με βολεύει - silly i know
Αυτά τα 3 είναι τα βασικά
για μένα για να ακουστώ
σε μένα και κατ επέκταση καλά και στους υπόλοιπους.
Είτε παίξω στον Line6 30w (της πλάκας) είτε παίξω στον Silverback, είτε σε κανά από τα rack ψυγεία που έχω, με όποια κιθάρα, μπορώ να βγάλω τον ήχο μου. Με διαφορές βέβαια δεν θα ήταν φυσικό να ακουστούν όλα τα ίδια, αλλά στο τέλος θα ακούγομαι εγώ (με τα καλά και τα πολλά κακά μου).
Αν συνοψίσω σε 2 πράγματα εν τέλη για να κλείσω την απάντηση μου, θεωρώ ότι το καλύτερο αποτέλεσμα το παίρνεις όταν έχεις καλή ψυχολογία/διάθεση που σωστά αναφέρθηκε πιο πάνω και ένα στα μέτρα σου σεταρισμένο όργανο. Από εκεί και πέρα αν γνωρίζεις βασικά πράγματα μπορείς να προσαρμόσεις το υπόλοιπο gear πάνω σου, είτε ακριβό είτε φθηνό και να πάρεις ήχο που θα σε ικανοποιεί.