parlatsΟι θεωρίες του Kallman για γενετική προδιάθεση της ομοφυλοφιλίας είναι γνωστές, σε όσους ασχολούνται με τις βιολογικές επιστήμες, από τη δεκαετία του 50. Αναφέρονται δε σε όλα τα βιβλία που ασχολούνται επιστημονικά (αίτια κτλ) με το θέμα.
Οι έρευνες για το "gay gene" ξεκίνησαν από τον Dean Hamer στις αρχές του '90.
Η Helen Wallace υπήρξε από τους πρώτους που υπέθεσε το ρόλο του ανοσοποιητικού συστήματος.
Μπορώ να σου αναφέρω αρκετά ονόματα ερευνητών ακόμα, από σημαντικά ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως.
Τους γράφουν και τα κιτάπια μου, που, ναι, έχουν να κάνουν με τη βιολογία, τη γενετική, την ψυχιατρική, τη φυσιολογία, την παθολογία και πολλά σχετικά ακόμα
Και ήρθε η σειρά μου να θέσω ερωτήσεις:
οι έρευνες που αναφέρεις, δεν είναι καν έρευνες απλά εικασίες.
Ποιά στοιχεία έχεις, τα οποία απ' ότι φαίνεται αγνοώ, που να υποβιβάζουν τις έρευνες σε εικασίες?
Συνήθως η διαδικασία είναι αντίστροφη: παρατήρηση -> εικασία -> πείραμα -> επαλήθευση ή σχηματισμός μια θεωρίας
Οι σεξουαλικά διμορφικές περιοχές του εγκεφάλου δεν είναι μόνο ο λόγος οιστρογόνων/αντρογόνων, αλλά και το περιβάλλον και πολλοί άλλοι παράγοντες!
Η διαφοροποίηση εξαρτάται από τις ορμόνες (που θεωρούνται περιβαλλοντικοί παράγοντες) και οτιδήποτε τις επηρεάζει. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να μπω στη διαδικασία να παραθέσω ολόκληρη τη διαδικασία σεξουαλικής ανάπτυξης του εμβρύου και του εγκεφάλου του - θα βγούμε εκτός θέματος. Οπότε, προς τί η διαφωνία σου?
Οσον αφορά το gay gene, είναι εντελώς γελοίο καν να αναφέρεται, γι'αυτό και αυτές οι έρευνες θαφτήκαν αμέσως!
Πού, πότε και πώς θάφτηκαν ακριβώς? Διότι μέχρι σήμερα η συζήτηση και οι διαφωνίες καλά κρατούν.
Οταν αναφέρουμε έρευνες και μελέτες να είμαστε προσεκτικοί γιατί κάποιοι που προσπάθησαν να τις δημοσιοποιήσουν δεν ήταν αρκετά προσεκτικοί, απλά προσπαθούσαν να δώσουν μια γρήγορη απάντηση!
Εαν η ιατρική ορολογία σού έιναι γνώριμη, μπορείς να κάνεις ένα search στο PubMed όσον αφορά τις έρευνες που έγιναν/γίνονται πάνω στο θέμα, διαθέτοντας λίγη παραπάνω υπομονή στο να ξεχωρίσεις τα σχετικά άρθρα από εκείνα που αφορούν το AIDS.
Ελπίζω αυτά που διαβάζω να μην είναι copy paste
Ευελπιστώ ότι σε αυτό το σημείο θα σου έχει λυθεί η απορία

εδώ καταθέτουμε προσωπικές απόψεις!
Η προσωπική μου άποψη τάσσεται υπέρ της Εξελικτικής Νευροψυχοβιολογίας και των τελευταίων δύο προτάσεων του δεύτερου post μου (συμπεριλαμβανομενης εκείνης με τον αστερίσκο)