Αποστολέας Θέμα: Ομοφυλοφιλία  (Αναγνώστηκε 39654 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος wild child

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
  • some things are meant to live forever...
    • Προφίλ
    • myspace
Απ: Ομοφυλοφιλία
« Απάντηση #75 στις: 20/09/06, 21:19 »
Kathomai sto internet kafe kai ekei pou xazeuw to steki twn kitharwdwn, to mataki mou pianei 2 gomenes na filiountai mposta se olo to net cafe.. Vriskete fusiologikh auth thn ekdhlwsh dhmosiws? Den exw tipote proswpika me tous omofulofilous alla anarwtiemai.. giati den uparxei sevasmos kai aksioprepeia pros stous diplanous mas? :-\
Entaksei bre paidia, dikaiwma tou kathenos na kanei o,ti thelei sto krevvati tou alla einai anagh na to epideiknuei kiolas???  ???
δε νομίζω να είναι θέμα σεβασμού αλλά εκδήλωση συναισθημάτων που δε νομίζω να σε απασχολεί ιδιαίτερα εσένα..γτ αν ήταν άντρας με γυναίκα δε θα το πρόσεχες καν...και στο κάτω κάτω είναι δικαίωμά τους και δεν σε ενοχλούν...
I PLEDGE ALLEGIANCE TO THE STATE OF ROCK 'N' ROLL...

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • There's no business like show business!
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: 22/09/06, 00:54 »
mporoun na kanoun o,ti 8eloun einai an8rwpoi san emas,parolo pou merikoi dn borun na to katalavoun.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #77 στις: 22/09/06, 01:21 »
mporoun na kanoun o,ti 8eloun einai an8rwpoi san emas,parolo pou merikoi dn borun na to katalavoun.
Οταν στην πεσουν ( επειδη ετσι συμπεριφερεται ενας straight αντρας..την πεφτει σε μια κοπελα και το αντιστροφο..αρα γιατι να μην το κανουν και αυτοι ), ελα να μου ξαναπεις αν του εδωσες ή οχι μπουνια!
Γενικα, εγω δεν εχω προβλημα με τους ομοφυλοφιλους. Εχω προβλημα με αυτους που θελουν να τονισουν οτι "ειμαστε διαφορετικοι απο το συνολο σας, και αναζητουμε περισσοτερες ελευθεριες απο εσας"
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • There's no business like show business!
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: 22/09/06, 01:22 »
Οταν στην πεσουν ( επειδη ετσι συμπεριφερεται ενας straight αντρας..την πεφτει σε μια κοπελα και το αντιστροφο..αρα γιατι να μην το κανουν και αυτοι ), ελα να μου ξαναπεις αν του εδωσες ή οχι μπουνια!
Γενικα, εγω δεν εχω προβλημα με τους ομοφυλοφιλους. Εχω προβλημα με αυτους που θελουν να τονισουν οτι "ειμαστε διαφορετικοι απο το συνολο σας, και αναζητουμε περισσοτερες ελευθεριες απο εσας"

υποτίθεται όμως πως θα έχει καταλάβει ότι κι εγώ προτιμώ άτομα του ίδιου φύλου για να έρθει να μου την πέσει.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #79 στις: 22/09/06, 01:24 »
Αμ εδω εισαι λιγο γελασμενος..Οι "ξεφωνημενες" δεν περιμενουν τιποτα.. :) Απλα, πηγαινε τοιχο τοιχο σε αυτες τις περιπτωσεις
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: 22/09/06, 14:47 »
υποτίθεται όμως πως θα έχει καταλάβει ότι κι εγώ προτιμώ άτομα του ίδιου φύλου για να έρθει να μου την πέσει.
χαχαχα! νομίζεις! και να το ξέρουν, αν είναι καψούρες τα άτομα...δεν κολλανε σε τπτ
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: 22/09/06, 15:30 »
Οχι αλλοι GAY ειπα, δεν ειπα "γιναμε πολλοι"...Ειμαι ηδη straight, αν και για εσενα εκανα μια εξαιρεση και σου εξηγουσα το ονειρο...αν εισαι αντρας, γιατι και αυτο το κρυβεις βλεπω!!!

Αποσυνδεδεμένος Iroukos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...όπου γης & πατρής...!!! ΤΑΞΙΔΙΑΡΑ ΨΥΧΗ!!!!!
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • ALOE VERA (FLP)
« Απάντηση #82 στις: 22/09/06, 21:09 »
ειπαμε να ηρεμισουνε λιγο τα πνευματα!!! γιατι ριχνεται παλι λαδι στη φωτια!!!?????????

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: 22/09/06, 23:03 »
Εγω δεν θα ριξω κανενα λαδι απλα θα πω ενα περιστατικο.Περιμενω στη σταση και ειναι μια παρεα παραπερα.Μιλανε κραυγαζωντας(οπως ολοι οταν ειμαστε σε ανοιχτο χωρο :P).Μπαινουν στο λεοφ.Το ενα το παληκαρι το ειχα σταμπαρει απο πριν απο την ομιλια αλλα δεν εδωσα και ιδιατερη σημασια.Το προβληαμ ειναι οτι μολις κθησαν αρχισε αυτο(ς) να λεει κατι υποτιθεμενα αστεια παρα πολυ προστυχα.Κατι τραγουδακια ιδιου περιεχομενου και διαφορα αλλα τετοια ωραια παρα πολυ δυνατα.Πραγματικα με εκνευρισε.Οχι οτι εμεις δεν λεμε τετοιες λαλ@κοιαις :P αλλα δεν κανουμε και ετσι.Ηταν σαν να το φωναζε.Σαν να ηθελε να το δειξει.Σαν να παει ενας straιght και να αρχισει αν φωναζει για τις γυναικες που εχει παει κλπ.Ολο το λεφ ειχε αηδιασει.Ακομα και γω.Μου την εσπασε.Με αηδιασε.
Ρε φιλε ας εισαι  οτι θες αλλα εμεις τι φταιμε?Πρεπει να το μαθουμε ολοι?Αναρωτιεμαι αν κανενας του εκανε παρατηρηση πως θα του απανταγε.. :-\

Φυσικα δεν λεω οτι ολοι εχουν αυτον τον χαρακτηρα αλλα παρομοια περιστατικα εχω συναντησει πολλα,με ανθρωπους που θελουν να δειξουν αυτην την ιδιοτητα τους.Και στην ουσια συμφωνω με αυτο που ειπε ο ελυθερος νους freemind.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης99

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: 24/09/06, 18:50 »
Ελπιζοντας η συζητηση να συνεχιστει μεσα στα πλαισια του τιτλου της θα συμφωνησω μετον Kir. αν και οφηλω να τονισω οτι οιομοφιλοφιλοι δεν διαφερουν απο αλλες ομαδες ατομων που ενεργουν επιδεικτικα.το οτι οι κοινωνικες προκαταληψεις μας (ηθικη) μας παρακινουν ναβαλουμε στη συγκεκριμενη ομαδα "ταμπελακι" μεγαλυτερο απο ολων των αλλων το βρισκω ατυχες
(δηλωνω ετεροφιλοφιλος-straight ή οπως αλλιως μπορει νατο αντιληφθει κανεις ωστε να μην τοπαρεξηγησει)

If You're The Only one,Will I Ever Be Enough? 
Hail,Hail The Lucky Ones,I Refer to Those In Love

stavros75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #85 στις: 26/09/06, 16:05 »
Όσον αφορά το θέμα της ομοφυλοφιλίας, δεν έχει αποδειχτεί οτι ένας άνθρωπος γεννιέται ομοφυλόφιλος. Οπότε μιλάμε καθαρά για σεξουαλική προτίμηση. Το τι σε φτιάχνει. Είναι φυσικό, ένας ενήλικας να είναι ελεύθερος να επιλλέγει αυτό που θέλει. Προσωπικά, δεν έχω ομοφυλόφιλους φίλους. Αλλά από κει και πέρα, δεν έχω πρόβλημα κάποιος/α να έχει επιλλέξει αντί για κοπέλα/αγόρι να τα έχει με άτομο του ίδιου φύλου. Είναι δικαίωμα του/της. Εμένα δε μου πέφτει λόγος.
Στο θέμα της κοινωνίας που είναι καχύποπτη σε τέτοια ζητήματα, να πω οτι κακώς είναι έτσι. Η προσωπική ευτυχία του καθενός δεν αφορά τους πολλούς. Επίσης ένα άλλο θέμα είναι οι γάμοι ομοφυλοφίλων και κατα πόσο μπορούν να γίνουν γονείς. Οι γάμοι ομοφυλοφίλων προσωπικά δε με ενοχλούν, δλδ δε με ενοχλεί το να επισημοποιεί κάποιος την σχέση του στη κοινωνία. Αλλά στη κηδεμονία ενός παιδιού νομίζω οτι υπάρχει πρόβλημα. Για να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί, πρέπει να έχει την φυσική του μητέρα, και τον πατέρα, ειδάλλως θα του δημιουργηθούν προβλήματα στη μετέπειτα ζωή του.

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #86 στις: 26/09/06, 16:08 »
Αλλά στη κηδεμονία ενός παιδιού νομίζω οτι υπάρχει πρόβλημα. Για να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί, πρέπει να έχει την φυσική του μητέρα, και τον πατέρα, ειδάλλως θα του δημιουργηθούν προβλήματα στη μετέπειτα ζωή του.

Σωστά όσα λες αλλά έχει αποδειχτεί πολλάκις ότι τα παιδιά που μεγαλωνουν χωρίς μητέρα δεν είναι πάντα προβληματικά. Τώρα, αν ζευγάρι ομοφυλοφίλων υιοθετήσουν παιδί, το μοναδικό πρόβλημα θα είναι η κοινωνική κατακραυγή και τα ταμπού!!

Αποσυνδεδεμένος pascal.

• Δεν Είμαι Δικηγόρος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Αυτό είναι η ζωή; Ε τότε, άλλη μια φορά!
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: 26/09/06, 16:16 »
δεν έχει αποδειχτεί οτι ένας άνθρωπος γεννιέται ομοφυλόφιλος. Οπότε μιλάμε καθαρά για σεξουαλική προτίμηση.

Καταρχήν, το ότι κάτι δεν έχει αποδειχτεί, δε σημαίνει αυτόματα ότι ισχύει το αντίθετο.

Επίσης, υπάρχουν ζώα ομοφυλόφιλα. Το είπε και ο Καρβέλας!  ;D Αυτό δε συμβαδίζει με τη θεωρία περί της ομοφυλοφιλίας ως ενσυνείδητης σεξουαλικής επιλογής. Χωρίς βέβαια να εννοώ ότι δεν υπάρχουν και τύποι/τύπισσες που το επιλέγουν ως μόδα.
Όσα ξέρει η γυναίκα του κιθαρίστα δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

stavros75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #88 στις: 26/09/06, 16:21 »
Δεν ξέρω επιστημονικά να σου πω. Εγώ είπα την άποψη μου, πως είναι νόμος της φύσης κάποιο παιδί, χωρίς τη φυσική του μητέρα, να έχει πρόβλημα. Επίσης φαντάσου στα 10 του, τι φρίκη θα φάει αν μάθει οτι έχει 2 μπαμπάδες ή 2 μαμάδες...

Και δες εδώ ένα άρθρο επιστημονικό που λέει οτι 94% των παιδιών με ομοφυλόφιλους γονείς αντιμετωπίζουν κάποιου είδους πρόβλημα:
http://www.familyresearchinst.org/FRI_homokids.html

Αποσυνδεδεμένος metalouda

• Σκοτεινή μορφή
  • Παλιός
  • ρε...δε μαμιεσαι και εσυ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: 26/09/06, 16:22 »
Εγώ είμαι ωμοφιλόφιλος μόνο όταν οδηγώ!!!!
Βασικά όταν οδηγώ και είναι η κοπέλα μου συνοδηγός...
Καθώς δεν μπορουν να γίνουν και πολλά εν κινήσει,
τα ωμόφιλα είναι ένας ευχάριστος τρόπος να εκφράζεσαι...

Το προτείνω ανεπιφύλακτα...

δεν καταλαβα χριστό...
I'd sign  a contract with the devil..I've tried  for so very long..I'll die  to become immortal..that's why I sing this song

Αποσυνδεδεμένος Stergios Kourou

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Άλλο κουτουρού, άλλο του Κουρού
    • Προφίλ
    • Wardrum Official Website
« Απάντηση #90 στις: 26/09/06, 16:30 »
Εγώ είμαι ωμοφιλόφιλος μόνο όταν οδηγώ!!!!
Βασικά όταν οδηγώ και είναι η κοπέλα μου συνοδηγός...
Καθώς δεν μπορουν να γίνουν και πολλά εν κινήσει,
τα ωμόφιλα είναι ένας ευχάριστος τρόπος να εκφράζεσαι...

Το προτείνω ανεπιφύλακτα...

δεν καταλαβα χριστό...
Απλά και σύντομα, μου αρέσουν τα φιλιά στον ώμο όταν οδηγώ!!!
Ναι είμαι κι εγω ένας απ αυτούς...

stavros75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #91 στις: 26/09/06, 16:43 »
Καταρχήν, το ότι κάτι δεν έχει αποδειχτεί, δε σημαίνει αυτόματα ότι ισχύει το αντίθετο.
Έχεις δίκιο σ αυτό που λες, όμως δε παύει να είναι σεξουαλική προτίμηση. Όμως, δεν είπα οτι ένας άνθρωπος δεν γεννιέται ομοφιλόφιλος, είπα δεν έχει αποδειχτεί.
Παράθεση
Επίσης, υπάρχουν ζώα ομοφυλόφιλα. Το είπε και ο Καρβέλας!  ;D Αυτό δε συμβαδίζει με τη θεωρία περί της ομοφυλοφιλίας ως ενσυνείδητης σεξουαλικής επιλογής. Χωρίς βέβαια να εννοώ ότι δεν υπάρχουν και τύποι/τύπισσες που το επιλέγουν ως μόδα.
Εντάξει τότε, με την ίδια λογική, κι ένα ζευγάρι ετεροφυλόφυλων ανθρώπων λειτουργεί σεξουαλικά ασυνείδητα γιατί υπάρχουν και ετεροφυλόφυλα ζώα.

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #92 στις: 26/09/06, 16:43 »
Απλά και σύντομα, μου αρέσουν τα φιλιά στον ώμο όταν οδηγώ!!!
Ναι είμαι κι εγω ένας απ αυτούς...

αχαχαχαχαχααχαχ
« Τελευταία τροποποίηση: 26/09/06, 16:46 από parlats »

Αποσυνδεδεμένος NickNT

• Θαμώνας
  • bass
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: 26/09/06, 17:25 »
http://www.familyresearchinst.org/FRI_homokids.html

"Family Research Institute is a non-profit scientific and educational corporation that believes the strength of our society depends on preserving America's historic moral framework and the traditional family. FRI is working to produce sound, scientific data on pressing social issues — especially homosexuality — in an effort to promote traditional policies"

Πρόσεξε, μπορεί να μην διαφωνώ μαζί σου, αλλά λόγω αντικειμένου εργασίας ΔΕΝ μπορώ να δεχθώ ως επιστημονικό ένα ίδρυμα που βασίζεται σε τέτοιες προ- παραδοχές. Αυτό και μόνο!

Επίσης, η αλήθεια είναι πως δε μπορούμε αυτή τη στιγμή να ξέρουμε ποια είναι τα αίτια της ομοφυλοφιλίας- υπάρχουν μόνο μερικές υποθέσεις εργασίας. Το αν πρόκειται για κάτι ντετερμινιστικό σε βιολογικό επίπεδο, ούτε έχει αποδειχθεί, αλλά ούτε και καταρριφθεί, μιας και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις.

Πάντως δεν θεωρώ την ομοφυλοφιλία, επ΄ουδενί, πρόβλημα στο σύνολο της κοινωνίας. Μπορεί να μην το καταλαβαίνω, αλλά ούτε κι αυτούς που πάνε κάθε Κυριακή στην εκκλησία μπορώ να καταλάβω! (*αυτό είναι χιούμορ!)

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: 26/09/06, 17:37 »
Ολόκληρη επιστημονική κοινότητα διχάζεται πάνω στο ζήτημα των εγγενών/επίκτητων τάσεων, αλλά μ' αρέσει η απολυτότητα που επιδεικνύουμε εμείς οι υπόλοιποι που δεν έχουμε σχέση με το θέμα και στην καλύτερη (ή μήπως στη χειρότερη) λειτουργούμε ως ημιμαθείς.

Black Sheep...από μια μικρή έρευνα που έκανα για να ερευνήσω την αξιοπιστία του Family Research Institute (γιατί δε σου κρύβω πως από τα λίγα που διάβασα δε μου γέμισε το μάτι), παραθέτω και το εξής από τη Wikipedia:

The Family Research Institute is an organization based in Colorado Springs, Colorado which makes negative comments about homosexuality. Its current chairman is Paul Cameron, who supported Virginia Anti-Gay Adoption Bill. Cameron and other key figures in the Family Research Institute have publicly advocated the arrest, and imprisonment of homosexuals. Paul Cameron once suggested that homosexuals be branded on their faces so that they could be easily recognized.

The Southern Poverty Law Center lists this organization as a hate group.

Από τα παραπάνω προκύπτει εύλογα το συμπέρασμα πως δε μιλάμε για κανένα αντικειμενικό οργανισμό. Μονάχα να τους σφάζουν στο γόνατο δε ζήτησε ο τύπος ακόμα. Ορίστε μερικά ακόμα στοιχεία για τον ορκισμένο πολέμιο των ομοφυλόφιλων.

Αποσυνδεδεμένος kain

• Παλιός
  • Still On The Road
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: 26/09/06, 20:01 »
Ολόκληρη επιστημονική κοινότητα διχάζεται πάνω στο ζήτημα των εγγενών/επίκτητων τάσεων

Όσον αφορά την ομοφυλοφιλία, το ερώτημα "γεννιούνται ή γίνονται?" μετράει ήδη 50 χρόνια διαφωνιων, από το 1952 που ο Κallman παρατήρησε πως τα ποσοστά ομοφυλοφιλίας είναι αυξημένα μεταξύ των διδύμων (μόνο- και δι- ζυγωτικών). Στη συνέχεια, το βάρος μετατοπίστηκε στις ορμόνες και την επίδραση που έχουν στο έμβρυο, συγκεκριμένα στις σεξουαλικά διμορφικές περιοχές του εγκεφάλου: ο ρόλος του λόγου ανδρογόνα/οιστρογόνα είναι αποδεδειγμένος πλέον για τη σεξουαλική ανάπτυξη του εμβρύου (και οποιοσδήποτε παράγοντας μπορεί να τον διαταράξει, έχει συνέπειες στο φύλο του νεογέννητου - π.χ. τα βαρβιτουρικά σε περίοδο κύησης ανδροποιούν το θηλυκό έμβρυο). Να σημειώσουμε το γεγονός ότι αν απουσιάζουν οι αρρενωποποιητικοί παράγοντες, το σχηματιζόμενο έμβρυο διαφοροποιείται φυσιολογικά στο θηλυκό φαινότυπο (τα οιστρογόνα χρειάζονται μόνο για την ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων και την επίδραση στο νευρικό σύστημα), εξ ου και υπάρχουν άτομα με καρυότυπο ΧΥ (γενετικά άνδρες) και γυνακείο σώμα και συμπεριφορά (φαινοτυπικά γυναίκες).

Από τις αρχές της δεκαετίας του '90, ξεκίνησε μια έντονη συζήτηση γύρω από την ύπαρξη ενος "gay gene", με πλειάδα άρθρων από τότε (και πλειάδα αντιδράσεων). Ορισμένες έρευνες ανακάλυψαν μια περιοχή του χρωμοσώματος Χ που εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα στους ομοφυλόφιλους. Προσοχή: δεν πρόκειται για συγκεκριμένο γονίδιο, απλώς μια περιοχή του Χ. Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να πρόκειται για κάποιο συγκεκριμένο "gay gene", ειδάλλως τα ποσοστά θα ήταν υψηλότερα, και οι νόμοι της Γενετικής θα μπορούσαν έυκολα να υπολογίσουν τις πιθανότητες να γεννηθεί κάποιος ομοφυλόφιλος (με τεράστιες ηθικές επιπτώσεις), όπως υπολογίζουν την πιθανότητα να γεννηθεί το παιδί με γαλάζια ή καστανά μάτια.
Τα τελευταία χρόνια οι έρευνες στράφηκαν στο ρόλο του ανοσοποιητικού συστήματος της μητέρας: σε γενικές γραμμές, η υπόθεση αφορά την ανάπτυξη αντισωμάτων απέναντι στο αρσενικό έμβρυο, όταν οι προηγούμενες εγκυμοσύνες αφορούν επίσης αγόρια (δηλ. σε μια οικογένεια με π.χ. 3 αγόρια, το τρίτο έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσει ομοφυλοφιλική συμπεριφορά). Αυτό σε συνάρτηση με το γεγονός ότι η μήτρα είναι γένους θηλυκού.
Το ζήτημα είναι πως και οι δύο αυτές υποθέσεις εξηγούν περίπου ένα 21% της θεωρίας "born to be" (από πλευράς στατιστικής εγκυρότητας, το ποσοστό είναι πολύ χαμηλό).
Το κυριότερο πρόβλημα είνα πως, αν κάποια στιγμή δημοσιευθεί ένα paper συγκεντρωτικών ερευνών που να επιβεβαιώνει την θεωρία "γεννιούνται", θα υπάρξουν αναπόφευκτες επιπτώσεις, τόσο θετικές (π.χ. για όσους υποστηρίζουν πως "δεν φταίνε εκείνοι, δεν το διάλεξαν, έτσι γεννήθηκαν") όσο και αρνητικές (π.χ. για τους ομοφοβικούς, "όντως πρόκειται για διαστροφή της φύσης").

Αποσυνδεδεμένος kain

• Παλιός
  • Still On The Road
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: 26/09/06, 20:05 »
(συνέχεια)

Τα παραπάνω είναι η "αχίλειος πτέρνα" του ζητήματος ομοφυλοφιλία. Οι θεωρήσεις του αν πρόκειται για διαταραχή ή όχι εξαρτώνται από την επιστήμη που την εξετάζει.

Κλασικά, υπήρξε θέμα ενασχόλησης των Κοινωνικών Επιστημών και της Ψυχολογίας/Ψυχιατρικής: για τη δεδομένη σχολή σκέψης, από το 1974 (συνυπολογίζοντας την κοινωνική πίεση) οι ψυχίατροι δεν την θεωρούν διαταραχή, αλλά έναν από τους πιθανούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως, σε 5 περιπτώσεις, πρόκειται για κατάσταση "borderline" μεταξύ φυσιολογικού και παθολογικού (π.χ. στην "συγκρουσιακή" μορφή της, όπου ο ομοφυλόφιλος δεν είναι εγωσυντονισμένος, αισθάνεται ψυχολογική αυτοκαταπίεση με αυτό που του συμβαίνει - εδώ θεωρείται διαταραχή διότι μπορεί να προκαλέσει π.χ. κατάθλιψη).

Για την Εξελικτική Νευροψυχοβιολογία, δεν μπορεί να θεωρηθεί απολύτως φυσιολογική, διότι από φυλογενετικής απόψεως η εμφάνιση της σεξουαλικής συμπεριφοράς είναι συζευγμένη με την αναπαρωγική διαδικασία ("τώρα μπορείς να αναπαράγεις το είδος" - και η ένωση 2 ωαρίων ή 2 σπερματοζωαρίων δεν αναπαραγάγει τίποτα), έφτασε να θεωρείται βιο-ψυχο-κοινωνικό φαινόμενο μόνο στο ανθρώπινο έιδος. Μιας και ο Σχίζμας ανέφερε το ζήτημα των εγγενών/επίκτητων τάσεων, να σημειώσουμε πως για τον άνθρωπο ελάχιστες συμπεριφορές έχουν ισχυρό εγγενές υπόβαθρο* (γι' αυτό και έιναι σφάλμα να μιλάμε για ανθρώπινα "ένστικτα", η ακριβής περιγραφή για συμπεριφορές όπως η σεξουαλικότητα ή η πείνα, είναι "κινητήρια δύναμη" [motivational state]). Aπό αυτήν την άποψη, η ομοφυλοφιλία μπορεί να θεωρηθεί παραφυσιολογικό φαινόμενο, δηλ. "borderline" μεταξύ φυσιολογικού και παθολογικού αλλά στατιστικά συχνότατο, οπότε και μπορούμε να την παραδεχτούμε ως μορφή σεξουαλικού προσανατολισμού. (Άλλο παράδειγμα παραφυσιολογικού φαινόμενου είναι οι αμετρωπίες, π.χ. η μυωπία: αυστηρά πρόκειται για διαταραχή, πλην όμως έιναι τόσο διαδεδομένη που δεν την κατηγορούμε ως "ασθένεια").

Για τη Βιολογία και τη Γενετική, το ζήτημα ομοφυλοφιλία είναι - προς το παρόν - πολύ περισσότερο επιστημονικό, με ελάχιστες κοινωνικές προεκτάσεις. Ίσως τα πορίσματά τους βοηθήσουν στην συγκρότηση μιας γενικότερης θεωρίας πάνω στο φαινόμενο, διαλύοντας ή ενισχύοντας θεμελιώδεις παρεξηγήσεις, θεωρήσεις, Μεσαιωνικές αντιλήψεις αλλά και ψευδοφιλελευθερισμούς και εξιδανικεύσεις (τα οποία, στην προσπάθεια να αποσυμφορήσουν την κοινωνική κατακραυγή, κόντεψαν να "αγιοποιήσουν" το φαινόμενο - βλ. την εισβολή της gay culture σε όλα τα πεδία ζωής τις τελευταίες δεκαετίες)

* Κατά πάσα πιθανότητα το υπόλοιπο 79% της εξήγησης του φαινομένου αφορά περιβαλλοντικούς παράγοντες (συμπεριλαμβανόμενων των ορμονων), με βάση το αδιαμφισβήτητο σχήμα "γονίδια+περιβάλλον=συμπεριφορά"
« Τελευταία τροποποίηση: 26/09/06, 20:07 από kain »

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #97 στις: 26/09/06, 20:12 »
Δεν ξέρω αν έχεις κάποια σχέση με σχετικό επάγγελμα, βιολογία, γενετική κλπ, αλλά οι έρευνες που αναφέρεις, δεν είναι καν έρευνες απλά εικασίες. Η περιοχή Χ έχει χιλιάδες ίσως εκατομμύρια γονίδια και δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν απομονώσει ή προσπαθήσει έστω ένα από αυτά και να το ενοχοποιήσουν για την ανάπτυξη ομοφυλοφιλικών τάσεων. Οι σεξουαλικά διμορφικές περιοχές του εγκεφάλου δεν είναι μόνο ο λόγος οιστρογόνων/αντρογόνων, αλλά και το περιβάλλον και πολλοί άλλοι παράγοντες!
Οσον αφορά το gay gene, είναι εντελώς γελοίο καν να αναφέρεται, γι'αυτό και αυτές οι έρευνες θαφτήκαν αμέσως!

Οταν αναφέρουμε έρευνες και μελέτες να είμαστε προσεκτικοί γιατί κάποιοι που προσπάθησαν να τις δημοσιοποιήσουν δεν ήταν αρκετά προσεκτικοί, απλά προσπαθούσαν να δώσουν μια γρήγορη απάντηση!

Ελπίζω αυτά που διαβάζω να μην είναι copy paste, όχι τπτ άλλο αλλά εδώ καταθέτουμε προσωπικές απόψεις!  ::)

Αποσυνδεδεμένος kain

• Παλιός
  • Still On The Road
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: 26/09/06, 21:06 »
parlats

Οι θεωρίες του Kallman για γενετική προδιάθεση της ομοφυλοφιλίας είναι γνωστές, σε όσους ασχολούνται με τις βιολογικές επιστήμες, από τη δεκαετία του 50. Αναφέρονται δε σε όλα τα βιβλία που ασχολούνται επιστημονικά (αίτια κτλ) με το θέμα.
Οι έρευνες για το "gay gene" ξεκίνησαν από τον Dean Hamer στις αρχές του '90.
Η Helen Wallace υπήρξε από τους πρώτους που υπέθεσε το ρόλο του ανοσοποιητικού συστήματος.
Μπορώ να σου αναφέρω αρκετά ονόματα ερευνητών ακόμα, από σημαντικά ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως.
Τους γράφουν και τα κιτάπια μου, που, ναι, έχουν να κάνουν με τη βιολογία, τη γενετική, την ψυχιατρική, τη φυσιολογία, την παθολογία και πολλά σχετικά ακόμα ;)
Και ήρθε η σειρά μου να θέσω ερωτήσεις:
Παράθεση
οι έρευνες που αναφέρεις, δεν είναι καν έρευνες απλά εικασίες.
Ποιά στοιχεία έχεις, τα οποία απ' ότι φαίνεται αγνοώ, που να υποβιβάζουν τις έρευνες σε εικασίες?
Συνήθως η διαδικασία είναι αντίστροφη: παρατήρηση -> εικασία -> πείραμα -> επαλήθευση ή σχηματισμός μια θεωρίας

Παράθεση
Οι σεξουαλικά διμορφικές περιοχές του εγκεφάλου δεν είναι μόνο ο λόγος οιστρογόνων/αντρογόνων, αλλά και το περιβάλλον και πολλοί άλλοι παράγοντες!
Η διαφοροποίηση εξαρτάται από τις ορμόνες (που θεωρούνται περιβαλλοντικοί παράγοντες) και οτιδήποτε τις επηρεάζει. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να μπω στη διαδικασία να παραθέσω ολόκληρη τη διαδικασία σεξουαλικής ανάπτυξης του εμβρύου και του εγκεφάλου του - θα βγούμε εκτός θέματος. Οπότε, προς τί η διαφωνία σου?

Παράθεση
Οσον αφορά το gay gene, είναι εντελώς γελοίο καν να αναφέρεται, γι'αυτό και αυτές οι έρευνες θαφτήκαν αμέσως!
Πού, πότε και πώς θάφτηκαν ακριβώς? Διότι μέχρι σήμερα η συζήτηση και οι διαφωνίες καλά κρατούν.

Παράθεση
Οταν αναφέρουμε έρευνες και μελέτες να είμαστε προσεκτικοί γιατί κάποιοι που προσπάθησαν να τις δημοσιοποιήσουν δεν ήταν αρκετά προσεκτικοί, απλά προσπαθούσαν να δώσουν μια γρήγορη απάντηση!
Εαν η ιατρική ορολογία σού έιναι γνώριμη, μπορείς να κάνεις ένα search στο PubMed όσον αφορά τις έρευνες που έγιναν/γίνονται πάνω στο θέμα, διαθέτοντας λίγη παραπάνω υπομονή στο να ξεχωρίσεις τα σχετικά άρθρα από εκείνα που αφορούν το AIDS.

Παράθεση
Ελπίζω αυτά που διαβάζω να μην είναι copy paste
Ευελπιστώ ότι σε αυτό το σημείο θα σου έχει λυθεί η απορία ::)

Παράθεση
εδώ καταθέτουμε προσωπικές απόψεις!
Η προσωπική μου άποψη τάσσεται υπέρ της Εξελικτικής Νευροψυχοβιολογίας και των τελευταίων δύο προτάσεων του δεύτερου post μου (συμπεριλαμβανομενης εκείνης με τον αστερίσκο)

Αποσυνδεδεμένος kitharopliktras

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: 26/09/06, 21:20 »
re palikaria egw to gineka gineka to katalavenw...poso malon otan eimai egw anamesa tous :Palla to antras antras  idika otan fantazome oti o enas apo tous dio eimai egw pa8eno kati periergo...pane ta entera ston egkefalo kai o egkefalos stin kaltsa ;D ;Dpoli aidia re pedia....alla nta3ei ama kapios goustarei tin fasi as kanei oti 8elei :)