ωραίος! ένα worklog για να μαθαίνουμε και μείς θα ήταν πολύ χρήσιμο
Δυστηχώς δεν εχω φωτό για να δείτε πως ξεκίνησε...όταν το σκέφτηκα ήταν πλέον αργά.
Σε γενικές γραμμές πάντως δεν είνια τόσο δύσκολο...2-3 εργαλεία να χεις...και γίνεται εύκολα.
Υλικά που χρησημοποίησα:
1. 2 κομμάτια ξύλου
2. Ξυλόκολλα
3. 1 μεντεσεδάκι
4. 1 κορδόνι 20-30 πόντων
5. γυαλόχαρτο
6. Βερνίκι νερού ( διάφανο ή με χρώμα)
7. Αυτοκόλητη τσόχα( απ αυτή που βάζουν κάτω απ τα πόδια των τραπεζιών/καρεκλών, για να μη γρατζουν΄λανε το πάτωμα.
Το σχέδιο το έκανα μόνος μου. Όσο για τις διαστάσεις πήρα ως μέτρο σύγκρισης το μεταλλικό σταντ που έχω.
Εκτέλεση:
* Πήρα τα 2 κομμάτια ξύλου και τα κόλησα, το ένα πάνω απ το άλλο ώστε να σχηματιστεί ένα ενιαίο κομμάτι 50χ50(περίπου). Μπορεί να γίνει και με μονοκόματο ξύλο αν έχετε.
* έκανα το σχέδιο για τη μια πλευρά, την έκοψα με μια σέγα και μετά χρησημοποίησα το ένα μέρος ως οδηγό για το 2ο.
* κόλησα προσωρινα με χαρτοταινίες τα 2 κομμάτια μεταξύ τους και με μια χοντρή λίμα τα τρόχησα γύρω γύρω ώστε να είναι ιδια σε μεγεθος.
* μετά με τη βοήθεια μιας χοντρής λίμας και μιας πιο λεπτής στρογγίλεψα το περίγραμμα. έτριψα τα 2 κομμάτια με γυαλόχαρτο κε πέρασα το μεντεσέ στην κορηφή του σταντ.
* έκανα μια τρύπα προς το χαμηλό μέρος του σταντ για να περάσω το κορδόνι, και αγού μέτρησα το πόσο ανοιγμα πρέπει να χει το σταντ, έδεσα τις 2 ακρες του κορδονιού ώστε να ανοίγει μέχρι εκεί που πρέπει ώστε να στέκεται η κιθάρα.
* Το έβαψα με το βερνίκι και αφού στέγνωσε κόλησα την τσόχα στα σημεία που ακουμπάει η κιθάρα.
Αν κάποιος έχει πρόσβαση σε εργαλεία μαραγκού θα το κάνει μέσα σ' ένα απόγευμα.
Δεν είναι δύσκολη η κατασκευή του...υπάρχουν αρκετά βίντεο στο youtube για να δείτε και πως γίνεται.
Λίγο όρεξη να χετε και γίνεται...και 2-3 εργαλειάκια βοηθάνε...
Αν έχετε κάποια απορία μη διστάσετε να με ρωτήσετε....πάντως αξίζει τον κόπο...Προσωπικά δε μου στοίχησε σχεδόν τίποτα γιατί ο πεθερός μου ήταν μαραγκός και έχει όλα τα εργαλεία που χρειαζόμουν....αν ήταν και εδώ όταν το έφτιαχνα θα το χα κάνει στο φτερό(με τη βοήθεια του φυσικά) και με περισσότερη ευκολία...αλλά θα χα χάσει το περισσότερο μέρος της ευχαρίστησης που ένιωσα όταν το τέλειωσα....
Γενικώς πάντως απ' όσο το υπολόγισα θα μου στοίχιζε γύρω στα 15-20 ευρώ.
Αν το φτιάξει κάποιος του εύχομαι καλή επιτυχία...αξίζει.