Αποστολέας Θέμα: Πιστεύετε στον Θεό;  (Αναγνώστηκε 438948 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rocknrolldemon

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
Απ: Πιστεύετε;;;
« Απάντηση #350 στις: 01/09/06, 16:47 »
δεν πιστεύω αλλά την απάντηση μου δεν θα την τεκμιριώσω σε ποζέρικες εκφράσεις του στυλ ''δεν λέει'' και τέτοια. Λοιπόν δεν πιστεύω γιατί μέχρι τώρα στην ζωή μου έχω μάθει να αποδέχομαι πράγματα που αποδεικνύονται όπως θεωρίες της φυσικής και των μαθηματικών.Δεν πρόκειται να αμφισβητήσω την ύπαρξει του Ιησού αν και από ιστορικές πήγες εκείνη την εποχή ήταν της μόδας να βγαίνουν άνθρωποι και να  κάνουν ''θαύματα''.Επίσης πλέον συμφωνώ με κάποιες θεωρίες του βουδισμού, όσοι αντιλαμβάνεστε τον τρόπο σκέψης μου θα συμφωνείσετε. Κάτι ακόμη οι επιστήμονες έχουν αποδείξει οτί ο κόσμος δημιουργήθηκε απο το big bang, με ακριβείς επιστημονικούς όρους. Είμαι σίγουρος ότι δεν παίφτουν έξω γιατί απέδειξαν και μέχρι τι σωματίδια συμμετήχαν τα κουαρκς. Οσοί πιστεύω λύστε μου κάποιες απορίες. Πως γίνετε να γενίσει μια παρθένα; Πως γίνεται το νερό να γίνει κρασί;Πως γίνεται με 3-4 ψάρια να χωρτάσουν χιλιάδες άνθρωποι; Εφόσον ο Αδάμ και η Εύα κάνανε δυο γιούς πως συνεχίδτηκε το είδος(την γάμαγαν την μάνα τους;); Γιατί ο Χριστός δεν κατέβηκε απο τον Σταυρό; έχω και άλλα ερωτήματα αυτά είναι τα βασικά. όλοι πιστοί προσέλθετε   
I can achieve the immortality by not wearing out, you can achieve the immortality simply by doing one great thing

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #351 στις: 01/09/06, 16:49 »
Για οσους δεν ξερουν θα πω οτι μερικα πραγματα που λεει ο Χριστιανισμος ειναι αλληγορικα και εκει βασιζονται πολλες θεωριες του.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #352 στις: 01/09/06, 17:13 »
Πως γίνετε να γενίσει μια παρθένα; Πως γίνεται το νερό να γίνει κρασί;Πως γίνεται με 3-4 ψάρια να χωρτάσουν χιλιάδες άνθρωποι; Γιατί ο Χριστός δεν κατέβηκε απο τον Σταυρό; έχω και άλλα ερωτήματα αυτά είναι τα βασικά. όλοι πιστοί προσέλθετε   
Με συγχωρεις...Εσυ λες οτι τα παντα τα εξηγεις με τους νομους της Φυσικης και των Μαθηματικων! Εσυ λοιπον, αφου εισαι ο ορθολογιστης, θα επρεπε να ειχες τις λογικες απαντησεις και οχι εμεις οι πιστοι, που πιστευουμε στην υπαρξη τους θεωρωντας τα ως θαυματα! Η απαντηση που θα εδινα εγω σαν πιστος, ειναι πως αυτα εγιναν επειδη ο Χριστος ηταν θεανθρωπος..Η Γεννηση Του επρεπε να αφορα τη συνδεση ανθρωπου και Θεου, γι'αυτο και η Παναγια, "εμεινε" εγκυος απο το κρινο του Αγγελου. Οσο για το νερο που γινεται κρασι...Ε, αυτο ειναι θαυμα..
Οπως βλεπεις λοιπον, η Φυσικη και τα Μαθηματικα, δεν μπορουν να τα αποδειξουν ολα!
Εφόσον ο Αδάμ και η Εύα κάνανε δυο γιούς πως συνεχίδτηκε το είδος(την γάμαγαν την μάνα τους;);
Ο φιλος Actr, μπορει να σου απαντησει σε αυτο. Μια πρωτη 'γευση" στην απαντηση, ειναι οτι η Γεννεση ειναι ενα μεγαλο βιβλιο, μεσα στο οποιο γινεται αναφορα για πολλα πραγματα ( ακομα και για σχεσεις των γυναικων με δαιμονες, που ειχαν ως αποτελεσμα παιδια-τερατα...Μηπως εδω μπορουμε να συνδεσουμε λιγο την ελληνικη μυθολογια, στην οποια εχουμε τους Τιτανες? Λεω μηπως.. ). Διαβασε, οπως εκανε και ο actr, και μην κρινεις πριν διαβασεις ολα αυτα τα οποια μπορει να σου δωσουν απαντηση στην ερωτηση σου! Και ελεος...καλυτερα θα ακουγοταν το "πηγαιναν με τη μανα τους"!!
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #353 στις: 01/09/06, 18:46 »
rocknrolldemon, εγώ θα σου θέσω και ένα σημερινό παράδοξο: γιατί βγαίνει το άγιο φως ΜΟΝΟ στους ορθοδόξους χριστιανούς και όχι στους άλλους (παρόλο που έγιναν προσπάθειες να το "βγάλουν" άλλοι χριστιανο. και να σου θυμίσω και την περίπτωση που μας "κλείσαν" απέξω)
αλλά η απάντηση που έδωσε ο συνάδερφος freemind, είναι αυτό ακριβώς που ήθελα να πω: "Με συγχωρεις...Εσυ λες οτι τα παντα τα εξηγεις με τους νομους της Φυσικης και των Μαθηματικων! Εσυ λοιπον, αφου εισαι ο ορθολογιστης, θα επρεπε να ειχες τις λογικες απαντησεις και οχι εμεις οι πιστοι, που πιστευουμε στην υπαρξη τους θεωρωντας τα ως θαυματα! Η απαντηση που θα εδινα εγω σαν πιστος, ειναι πως αυτα εγιναν επειδη ο Χριστος ηταν θεανθρωπος..Η Γεννηση Του επρεπε να αφορα τη συνδεση ανθρωπου και Θεου, γι'αυτο και η Παναγια, "εμεινε" εγκυος απο το κρινο του Αγγελου. Οσο για το νερο που γινεται κρασι...Ε, αυτο ειναι θαυμα..
Οπως βλεπεις λοιπον, η Φυσικη και τα Μαθηματικα, δεν μπορουν να τα αποδειξουν ολα!"
αν εξηγούνταν, δεν θα ήταν θαύμα.
όπως κπ (πρόσωπο ή επιστήμη) δεν μπορεί να σου εξηγήσει πώς σώθηκε ο άλλος μετά από πολύ άσχημο τροχαίο, να έχει γίνει χαλκομανία το αυτοκίνητο κ αυτός να βγαίνει μόνο με μία πληγή στο χέρι και ένα στραμπούληγμα και τόσα άλλα. σε αυτές τις περιπτώσεις, ο καθένας επιλέγει να δώσει τις δικές του εξηγήσεις, που δεν τεκμηριώνονται ή δεν αποδεικνύονται επιστημονικά.
και δεν είναι κακό αυτό!
αυτό που λες για τη μεγάλη έκρηξη, δεν το κατάλαβα. θέλεις να πεις ότι είναι αντίθετη με τη δημιουργία του κόσμου όπως αναφέρεται στη Γέννεση; διότι δεν είναι. 'ίσα ίσα, τον τελευταίο καιρό με την πρόοδο της επιστήμης σχετικά με τη δημιουργία του κόσμου, επιβεβαιώνουν κάθε φορά την αληγορική αφήγηση της Γέννεσης
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #354 στις: 01/09/06, 18:49 »
επειδή είσαι άσχετος και δεν κατάλαβες τι λέω εννοώ ότι αυτά τα ερώτηματα μπόρει να τα εξηγήση η φυσική αλλά πάνε κόντρα στους νόμους τις. Και το ''ε αυτό ήταν θαύμα'' που μου λες είναι περισσότερο απάντηση αποφυγής. Καταλαβέ το η θρησκεία δεν έχει βάση και δεν απαντάει στην ερώτηση πως. Και εφόσον λοιπόν πιστεύεις στον θεό θα πιστεύεις και στην ύπαρξη του αντιθέτου λογικά. Έτσι δεν είναι;;
I can achieve the immortality by not wearing out, you can achieve the immortality simply by doing one great thing

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #355 στις: 01/09/06, 18:59 »
rocknrolldemon, εγώ θα σου θέσω και ένα σημερινό παράδοξο: γιατί βγαίνει το άγιο φως ΜΟΝΟ στους ορθοδόξους χριστιανούς και όχι στους άλλους (παρόλο που έγιναν προσπάθειες να το "βγάλουν" άλλοι χριστιανο. και να σου θυμίσω και την περίπτωση που μας "κλείσαν" απέξω)
αλλά η απάντηση που έδωσε ο συνάδερφος freemind, είναι αυτό ακριβώς που ήθελα να πω: "Με συγχωρεις...Εσυ λες οτι τα παντα τα εξηγεις με τους νομους της Φυσικης και των Μαθηματικων! Εσυ λοιπον, αφου εισαι ο ορθολογιστης, θα επρεπε να ειχες τις λογικες απαντησεις και οχι εμεις οι πιστοι, που πιστευουμε στην υπαρξη τους θεωρωντας τα ως θαυματα! Η απαντηση που θα εδινα εγω σαν πιστος, ειναι πως αυτα εγιναν επειδη ο Χριστος ηταν θεανθρωπος..Η Γεννηση Του επρεπε να αφορα τη συνδεση ανθρωπου και Θεου, γι'αυτο και η Παναγια, "εμεινε" εγκυος απο το κρινο του Αγγελου. Οσο για το νερο που γινεται κρασι...Ε, αυτο ειναι θαυμα..
Οπως βλεπεις λοιπον, η Φυσικη και τα Μαθηματικα, δεν μπορουν να τα αποδειξουν ολα!"
αν εξηγούνταν, δεν θα ήταν θαύμα.
όπως κπ (πρόσωπο ή επιστήμη) δεν μπορεί να σου εξηγήσει πώς σώθηκε ο άλλος μετά από πολύ άσχημο τροχαίο, να έχει γίνει χαλκομανία το αυτοκίνητο κ αυτός να βγαίνει μόνο με μία πληγή στο χέρι και ένα στραμπούληγμα και τόσα άλλα. σε αυτές τις περιπτώσεις, ο καθένας επιλέγει να δώσει τις δικές του εξηγήσεις, που δεν τεκμηριώνονται ή δεν αποδεικνύονται επιστημονικά.
και δεν είναι κακό αυτό!
αυτό που λες για τη μεγάλη έκρηξη, δεν το κατάλαβα. θέλεις να πεις ότι είναι αντίθετη με τη δημιουργία του κόσμου όπως αναφέρεται στη Γέννεση; διότι δεν είναι. 'ίσα ίσα, τον τελευταίο καιρό με την πρόοδο της επιστήμης σχετικά με τη δημιουργία του κόσμου, επιβεβαιώνουν κάθε φορά την αληγορική αφήγηση της Γέννεσης

όχι δεν έχεις δίκιο σε αυτό!! η επιστήμη λέει ότι ζώη δημιουργείται μόνο απο ζωή. Η Θρησκεία λέει ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο. Τον Θεό όμως ποιός Τον δημιούργησε;και δεν είπα ότι δεν γίνονται θαύματα γίνονται και πιστεύω σε αυτά αλλά τέτοιου τύπου θαύματα. άμα πάει έτσι ο κοπερφιλντ όταν θα ''εξαφανίσει'' την ακρόπολη είναι θαύμα. όσο για το άγιο φως μη νομίζεις οτί στο χωριό σου και το χωριό μου είναι όντως το άγιο φως(την ημέρα της ανάστασης). Η Εκκλήσια και το τονίζω το Εκκλησία είναι μια καλά οργανωμένη φιλοχρήματη επιχείρηση κορο'ι'δεύει τον κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #356 στις: 01/09/06, 19:16 »
η επιστήμη λέει ότι ζώη δημιουργείται μόνο απο ζωή.
Η Θρησκεία λέει ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο.
και ο θεός τι είναι; η ζωή είναι!  ;)
εξάλλου οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να φτια΄ξουν ζωή και φυσικά ενώ υπάρχουν θεωρίες για τη δημιουργία της γης, δεν έχουν καταφέρει να "φτιάξουν" αυτούν τον πρώτο οργανισμό από τον οποίο δημιουργήθηκαν όλα
Τον Θεό όμως ποιός Τον δημιούργησε;
κανείς. οι πιστοί (δεν συγκαταλέγομαι σε αυτούς, απλά 5 πράματα πιστεύω κ αυτά στηρίζω. για μερικούς είμαι αιρετική!!! αλλά αφού δεν τα δέχομαι, δεν μπορώ να λέω ότι είμαι ορθόδοξη πιστή, άσχετα αν βαφτίστηκα) τέσπα, οι πιστοί λένε ότι ο Θεός είναι άναρχος (χωρίς αρχή) και αιώνιος. υπήρχε κ θα υπάρχει για παντα. οκ, είναι δύσκολο να το κατανοήσω κι εγώ όπως ξέρω τη φύση αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να το πιστέψω (και την κβαντομηχανική 2 στη σχολή δεν την κατανοώ, αλλά την πιστεύω ;D)
και δεν είπα ότι δεν γίνονται θαύματα γίνονται και πιστεύω σε αυτά αλλά τέτοιου τύπου θαύματα. άμα πάει έτσι ο κοπερφιλντ όταν θα ''εξαφανίσει'' την ακρόπολη είναι θαύμα.
χεχε, όχι εφόσον όχι μόνο η επιστήμη, αλλά και ο ίδιος μπορεί να τα ερμηνεύσει, διότι στηρίζονται κάπου για να τα κάνει. δεν τα κάνει πρώτα και λέει: ααα! δες τι έκανα! πώς το έκανα αυτό! lol!
όσο για το άγιο φως μη νομίζεις οτί στο χωριό σου και το χωριό μου είναι όντως το άγιο φως(την ημέρα της ανάστασης). Η Εκκλήσια και το τονίζω το Εκκλησία είναι μια καλά οργανωμένη φιλοχρήματη επιχείρηση κορο'ι'δεύει τον κόσμο.
ακόμα κι αν δεν φτάνει (που σε αυτο άσε με να πιστεύω ότι νομίζω, διότι συγγενής μου ήταν σε αποστολή από το Ισραήλ μέχρι το "χωριό" που ήμουν εγώ), αυτό που βγαίνει είναι το άγιο φως. και έτυχε να γνωρίσω μάλιστα το μόνο άνθρωπο που κατάφερε να μπει  στο κουβούκλιο του Αγ. Τάφου (μη πιστεύοντας στο ότι πραγματικά βγαίνει από το πουθενά) και ήταν ο μόνος μη αρχιερέας που το είδε τη στιγμή της δημιουργίας του.
« Τελευταία τροποποίηση: 01/09/06, 22:17 από nefelh »
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #357 στις: 01/09/06, 19:22 »
μου κάνει εντύπωση πάντως που παραπάνω αναφέρθηκε ο ρατσιμός για όσους είναι άλλου δόγματος ή θρησκεύματος.
εδώ αλλά και στη ζωή εκεί έξω, βλέπω ότι μεγαλύτερος είναι ο ρατσισμός σε αυτούς που πιστεύουν. το βλέπω κ σε εμένα πώς πολεμάω μερικούς που πιστεύουν σε κπ θέματα κι εγώ δεν τα δέχομαι. προσπαθώ να τους πείσω ότι κπ πράγματα δεν συμβαίνουν ή ότι έτσι θέλουν κ τα βλέπουν. και γίνομαι εγώ ρατσίστρια. πραγματικά. τι με νοιάζει αν πιστεύει ο άλλος σε κάτι άλλο; γιατί τον πολεμώ; λες και θα μου πάρει το φαί αν πιστεύει αυτός! ίσως είανι θέμα εγωισμού: δεν δέχομαι το διαφορετικό και φοβάμαι μην μου αποδείξει ότι ο άλλςο έχει δικιο τελικά. αλλά πάλι με τους σαϊεντολογους γιατί δεν έχω πρόβλημα; επειδή διαφέρουμε τόσο πολύ κ στην ουσία δεν με νοιάζει αν πιστεύει κτ άσχετο; τέσπα... έκανα την ψυχανάλυσή μου πάλι...

Mana Sama

• Επισκέπτης
« Απάντηση #358 στις: 01/09/06, 21:34 »
Χμμ...
Παιδιά εγώ τελευταία έχω αρχίσει να μελετάω την Wicca. Και, να σας πω την αλήθεια, με αγγίζει πολύ. Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη θρησκεία έχω παρακολουθήσει στο παρελθόν. Όλα μου φαίνονται πολύ σωστά και οικεία κατά κάποιον τρόπο.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #359 στις: 02/09/06, 00:29 »
επειδή είσαι άσχετος και δεν κατάλαβες τι λέω εννοώ ότι αυτά τα ερώτηματα μπόρει να τα εξηγήση η φυσική αλλά πάνε κόντρα στους νόμους τις. Και το ''ε αυτό ήταν θαύμα'' που μου λες είναι περισσότερο απάντηση αποφυγής. Καταλαβέ το η θρησκεία δεν έχει βάση και δεν απαντάει στην ερώτηση πως. Και εφόσον λοιπόν πιστεύεις στον θεό θα πιστεύεις και στην ύπαρξη του αντιθέτου λογικά. Έτσι δεν είναι;;
Για να σου κανω πιο λιανη την απαντηση μου..
Σαν σπουδαστης-φοιτητης του Φυσικου Αθηνων ( μπορει να μην ειμαι ο συνεπεστερος φοιτητης που θα μπορουσες να βρεις, αλλα ναι...το κανω και αυτο ), μπορω να σου πω οτι πιστευω οτι ειναι θαυματα! Τι παραπανω αναζητας λοιπον..ακομα και απο ενα ατομο που σπουδαζει την τεχνη του λογικου!?
Να καταλαβω εγω πως η θρησκεια δεν εχει βαση στο λογικο? Μα και βεβαιως το καταλαβαινω.,.Γι'αυτο καποια φαινομενα τα ονομαζω θαυματα, και πιστευω σε αυτα!! Αμα τα εξηγουσα λογικα, τωρα δεν θα τα ελεα θαυματα, αλλα ταχυδακτυλουργικα!
Μα, βλεπεις οτι η "ορθη" σου σκεψη, δεν ειναι και τοσο "ορθη"?! Εσυ μας κανεις καποιες ερωτησεις και περιμενεις απο εμας τους πιστους την απαντηση! Ε, σαν πιστος σου λεω οτι πιστευω οτι ειναι θαυμα και οτι δεν εξηγηται. Επανερχεσαι ομως και το λες υπεκφυγη! Πιστεψε με, πιο ξεκαθαρη απαντηση δεν θα μπορουσα να σου δωσω! Για μενα ειναι θαυματα και δεν εξηγουνται με την απλη λογικη! Περιμενω λοιπον με αγωνια απο εσενα, στο επομνο post σου, να μπορεσεις να μου εξηγησεις αυτα που εγω θεωρω θαυματα! Παρολαυτα, οχι μονο δεν το κανεις, αλλα βρισκεσαι μεσα σε αντιφασεις...
Τελικα η ορθη σκεψη ειναι χρησιμη, μονο οταν προϋπαρξει η μελετη και εχουν τεθει οι σωστες βασεις για να στηριχτει. Στη δικη σου περιπτωση, το να προσπαθεις μεσω της Φυσικης και των Μαθηματικων ( αποριας αξιου βεβαια, με ποια εξισωση και ποια συναρτηση μπορει καποιος να εξηγησει ενα θαυμα...Εκτος αν παμε στην επιστημη των Πιθανοτητων και της Στατιστικης..εκει πολλοι επιστημονες θα ελεγαν πως "υπαρχει μια πιθανοτητα, ολα αυτα να ειναι θαυμα" )να δικαιολογησεις τη δικη σου αντισταση κατα του Χριστιανισμου ( και πιστεψε με..ξερω τι σημαινει αντισταση ), δεν πιανει! Ισως, βαζοντας απο την αρχη της βασης της ορθολογιστικης σου μελετης, θα μπορεσεις να πετυχεις καλυτερα αποτελεσματα. Εξαλλου η αναζητηση σε φερνει πιο κοντα στην απαντηση ( γιατι μεσα στην απαντηση, κανεις δεν εχει πεσει ποτε )
Και για να ειμαι ειλικρινης, προσφατα ειχα μια συζητηση με τον actr στο chat, στην οποια σε 3-4 σημεια με εφερε μπροστα σε τοιχο αγνοιας ( εκ μερους μου ), οποτε υποθετω πως η αναζητηση δεν πρεπει να σταματαει ποτε ( ακομα και αν αισθανομαστε πληρεις απο πνευματικης αποψης ), επομενως ειμαστε στο ιδιο τσουβαλι :)
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος juggernot breaker*

• Θαμώνας
  • Eγω+εσυ=τα παντα...Εγω=τιποτα
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/dimitrisbenekos
« Απάντηση #360 στις: 02/09/06, 00:37 »
εγω θα αγνοησω τα προηγουμενα posts και θα πω την δικη μου γνωμη.
λοιπον,εγω πιστευω στο Χριστο.και οχι επειδη με εμαθαν ετσι απο μικρο,αλλα επειδη ετσι νιωθω.κοιταω την εικονα του χριστου και τη κοιταω με δεος,παραδεχομαι και νιωθω οτι ειμαι κατι πολυ κατωτερο μπροστα του και επισης πιστευω πως με βοηθαει στη ζωη μου.πολλες φορες εχω στραφει προς εκεινον και παραμιλαω τα οποια προβληματα μπορει να εχω...και νιωθω καλα...αυτο και μονο αρκει για να πιστεψω...και πιστευω...
ΑΣ ΗΣΟΥΝ ΑΕΡΑΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...
ΑΣ ΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ?

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #361 στις: 02/09/06, 00:58 »
Για να σου κανω πιο λιανη την απαντηση μου..
Σαν σπουδαστης-φοιτητης του Φυσικου Αθηνων ( μπορει να μην ειμαι ο συνεπεστερος φοιτητης που θα μπορουσες να βρεις, αλλα ναι...το κανω και αυτο ), μπορω να σου πω οτι πιστευω οτι ειναι θαυματα! Τι παραπανω αναζητας λοιπον..ακομα και απο ενα ατομο που σπουδαζει την τεχνη του λογικου!?
Να καταλαβω εγω πως η θρησκεια δεν εχει βαση στο λογικο? Μα και βεβαιως το καταλαβαινω.,.Γι'αυτο καποια φαινομενα τα ονομαζω θαυματα, και πιστευω σε αυτα!! Αμα τα εξηγουσα λογικα, τωρα δεν θα τα ελεα θαυματα, αλλα ταχυδακτυλουργικα!
Μα, βλεπεις οτι η "ορθη" σου σκεψη, δεν ειναι και τοσο "ορθη"?! Εσυ μας κανεις καποιες ερωτησεις και περιμενεις απο εμας τους πιστους την απαντηση! Ε, σαν πιστος σου λεω οτι πιστευω οτι ειναι θαυμα και οτι δεν εξηγηται. Επανερχεσαι ομως και το λες υπεκφυγη! Πιστεψε με, πιο ξεκαθαρη απαντηση δεν θα μπορουσα να σου δωσω! Για μενα ειναι θαυματα και δεν εξηγουνται με την απλη λογικη! Περιμενω λοιπον με αγωνια απο εσενα, στο επομνο post σου, να μπορεσεις να μου εξηγησεις αυτα που εγω θεωρω θαυματα! Παρολαυτα, οχι μονο δεν το κανεις, αλλα βρισκεσαι μεσα σε αντιφασεις...
Τελικα η ορθη σκεψη ειναι χρησιμη, μονο οταν προϋπαρξει η μελετη και εχουν τεθει οι σωστες βασεις για να στηριχτει. Στη δικη σου περιπτωση, το να προσπαθεις μεσω της Φυσικης και των Μαθηματικων ( αποριας αξιου βεβαια, με ποια εξισωση και ποια συναρτηση μπορει καποιος να εξηγησει ενα θαυμα...Εκτος αν παμε στην επιστημη των Πιθανοτητων και της Στατιστικης..εκει πολλοι επιστημονες θα ελεγαν πως "υπαρχει μια πιθανοτητα, ολα αυτα να ειναι θαυμα" )να δικαιολογησεις τη δικη σου αντισταση κατα του Χριστιανισμου ( και πιστεψε με..ξερω τι σημαινει αντισταση ), δεν πιανει! Ισως, βαζοντας απο την αρχη της βασης της ορθολογιστικης σου μελετης, θα μπορεσεις να πετυχεις καλυτερα αποτελεσματα. Εξαλλου η αναζητηση σε φερνει πιο κοντα στην απαντηση ( γιατι μεσα στην απαντηση, κανεις δεν εχει πεσει ποτε )
Και για να ειμαι ειλικρινης, προσφατα ειχα μια συζητηση με τον actr στο chat, στην οποια σε 3-4 σημεια με εφερε μπροστα σε τοιχο αγνοιας ( εκ μερους μου ), οποτε υποθετω πως η αναζητηση δεν πρεπει να σταματαει ποτε ( ακομα και αν αισθανομαστε πληρεις απο πνευματικης αποψης ), επομενως ειμαστε στο ιδιο τσουβαλι :)

και μόνο που είσαι στο φυσικό Αθηνών σε παραδέχομαι και ανεβαίνεις στην εκτίμησή μου γιατί σε πολλά θα συμφωνούμε!Λοιπόν καλά κάνεις και πιστεύεις και δεν είπα να κάνεις το αντίθετο. Μάλιστα πιστεύω στα θαύματα και μέχρι τα δέκα μου ήμουν παιδί της Εκκλησίας επειδή ήθελα τον παππού μου να βλέπω να χέρεται(είναι 93 χρονών). Όταν ήμουν επίσης στην τετάρτη δημοτικού είχα κοντέψει να πέσω απο 5 μέτρα ύψος κοντά στο σχολείο μου. όταν τελικά ως δια μαγείας με κράτησε ένας συμμαθητής μου(να ένα θαύμα).όταν πήγα όμως γυμνάσιο άκουγα πράγματα διάβασα αποσπάσματα απο την Βίβλο και κάπου εύρισκα κενά.Έτσι κατάλαβα οτί πολλά πράγματα τα λεγόμενα απόκρυφα Ευαγγέλια. Και κάτι ακόμα η φυσική δεν εξηγεί τα πάντα όπως και κάθε επιστήμη αφού είσαι φοιτητής στο φυσικό, σίγουρα θα ξέρεις από τα μαθηματικά, το τελευταίο θεώρημα του φερμά. την υπόθεση του ρίμαν και την εικασία του γκολτνμπαχ που είναι όλα αναπόδεικτα ισχύουν όμως.Έτσι λοιπόν και η φυσική κάποια πράγματα δεν τα εξηγεί παρόλο που οι υποθέσεις της ισχύουν, όπως και τα θαύματα   

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #362 στις: 02/09/06, 01:12 »
Ομως, η μονη διαφορα ειναι οτι καποτε εξηγουνται..Μπορει μετα απο 50 χρονια, μετα απο 20 μετα απο 10...Επι 2000 χρονια καποια θαυματα δεν εξηγουνται απο φυσικους νομους..αφου τους παραβαινουν! Τουλαχιστον μεχρι να αλλαξει η θεωρηση του φυσικου κοσμου, δεν μπορουμε να τα εξηγησουμε!
Η Βιβλος, περιεχει την Π.Διαθηκη και την Κ.Διαθηκη..Δεν ξαναμπαινω σε αυτη τη συζητηση, γιατι εχουμε αναλωθει με πολλα μελη σε αυτην λιγο πιο πανω απο τα νεα posts...Ολα ομως ειναι το θεμα αναζητησης..Αυτα τα οποια ειναι "κενα" για σενα, μπορει να απαντηθουν απο καποιον αλλον, ομως και τα δικα του "κενα" να βρουν λυση στις δικες σου απαντησεις...
Τα αποκρυφα ειναι αλλη περιπτωση...Θελει περισσοτερη μελετη αυτος ο κλαδος της θεολογιας...
DreamCatcher

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
« Απάντηση #363 στις: 02/09/06, 01:14 »
μήπως ξέρεις κανένα βιβλίο  να μου προτείνεις για τα απόκρυφα; γενικά διαβάζεις βιβλία και τι είδους;

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #364 στις: 02/09/06, 20:02 »
και στο κάτω κάτω βρε παιδιά το θέμα δεν είναι: αποδείξτε ότι υπάρχει θεός. είναι αν πιστεύεται ή όχι. είναι καθαρό προσωπικό. κανείς δεν πίστεψε επειδή τον υποχρεώσαν και κανείς δεν μπορεί να πείσει τον άλλο να μην πιστεύει. θα μου πείτε συζήτηση κάνουμε... εμε΄να δεν μου φαίνεται συζήτηση. μου φαίνεται ότι όντως ο ένας θέλει να πείσει τον άλλον. τέσπα. επειδή η κουβέντα δεν οδηγεί πουθενά έτσι όπως εξελίχθηκε, δεν θα ξαναγράψω (εκτός εάν κτ με προκαλέσει άσχημα).
κτ τελευταίο: εκτιμώ πολύ τους ανθρώπους που απέρριψαν ή δέχθηκαν κτ στη ζωή τους επειδή το έψαξαν μόνοι τους και μάλιστα σε πηγές αντίθετες μεταξύ τους και όχι μονόπλευρα. αυτό για μένα είναι ωριμότητα κ όχι να απορρίψουν/δεχθούν κάτι από μόδα, αντίδραση, συνήθεια κλπ. και πολύ περισσότερο με ενοχλούν διάφοροι άσχημοι χαρακτηρισμοί που έγιναν για πρόσωπα του φόρουμ κ όχι μόνο. λίγος σεβασμός δεν βλάπτει, ακόμα κ εάν δεν αποδεχόμαστε μια κατάσταση. αυτά
φιλικά πάντα,
Νεφέλη
« Τελευταία τροποποίηση: 02/09/06, 20:04 από nefelh »

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #365 στις: 02/09/06, 20:51 »
Η αλήθεια είναι πως η απόρριψη κι η αμφισβήτηση είναι συνήθως προϊόν σκέψης κι ώριμης στάσης. Τη θρησκεία και δει την ορθοδοξία τη δεχόμαστε ως μιας δεδομένη κατάσταση προτού καν ακόμα την επιζητήσουμε. Σε μια χώρα που το 95% είναι χριστιανοί ορθόδοξοι (έστω και στα χαρτιά), η διαφοροποίηση και μάλιστα σε μετεφηβικές ηλικίες, σπανίως είναι προϊόν καπρίτσιου ή μόδας, αλλά ουσιαστικής ενδοσκόπησης.

Αποσυνδεδεμένος Blue Wizard

• Παλιός
    • Προφίλ
    • The Paradox Society
« Απάντηση #366 στις: 02/09/06, 21:31 »
Η αλήθεια να λέγεται: ακόμα και οι αμφισβητίες έχουν ηλίθια επιχειρήματα... :P
"dealing with the absurdity of existence by shoving absurdity down existence’s throat"

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #367 στις: 02/09/06, 21:34 »
Μάλλον θα υπήρχε μεγαλύτερη αλήθεια στην άποψή σου, αν φρόντιζες να συμπεριλάβεις ένα "μπορεί να", γιατί η ισοπέδωση είναι ίδιον γραφικότητας κι έλλειψης επιχειρημάτων...ηλιθίων και μη.

Mana Sama

• Επισκέπτης
« Απάντηση #368 στις: 02/09/06, 21:37 »
Μάλλον θα υπήρχε μεγαλύτερη αλήθεια στην άποψή σου, αν φρόντιζες να συμπεριλάβεις ένα "μπορεί να", γιατί η ισοπέδωση είναι ίδιον γραφικότητας κι έλλειψης επιχειρημάτων...ηλιθίων και μη.
Έβαλε όμως και μια φατσούλα με τη γλώσσα έξω. Ένδειξη ότι μάλλον δεν το 'πε και πολύ στα σοβαρά... ::)

• Παλιός
    • Προφίλ
    • The Paradox Society
« Απάντηση #369 στις: 02/09/06, 21:46 »
''Μπορεί να'' εννοώ το οτι η αμφισβήτηση του όλου θέματος με επιχειρήματα όπως ''απόδειξε το!'' ειναι πολύ πιο ισοπεδοτική απο τη δική μου δήλωση
επομένως εξίσου άστοχη ήταν και η δική σου παρατήρηση.Και ναι, δεν ήμουν απολύτως σοβαρός :P...
"dealing with the absurdity of existence by shoving absurdity down existence’s throat"

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #370 στις: 02/09/06, 21:50 »
Το  :P μπορεί να υποδηλώνει σαρκασμό, μπορεί ειρωνία...το κείμενο που τη συνοδεύει είναι καθοριστικό για το ποιος είναι ο αποδέκτης και συνήθως ερμηνεύει καλύτερα τα smillies. Όπως και να έχει, η απάντησή μου αφορούσε τη σοβαρή προσέγγιση του θέματος.

Η αμφισβήτηση δεν μπορεί να μην βασίζεται στην απόδειξη...αυτή η τελευταία είναι υπαίτια και για την εξέλιξη την ίδια. Εκτός κι αν πρέπει να αμφισβητούμε, για την αμφισβήτηση και μόνο, χρησιμοποιώντας τα επιχειρηματικά όπλα της πίστης.

• Παλιός
    • Προφίλ
    • The Paradox Society
« Απάντηση #371 στις: 02/09/06, 21:51 »
Σύμφωνοι μεγάλε!! ;D

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #372 στις: 02/09/06, 22:01 »
Χεχε...πρέπει να σου αναγνωρίσω τον κόπο στη συνεισφορά φαιάς ουσίας στο thread. Η απάντησή σου ήταν καταλυτική και προϊόν περισσεύματος σκέψης! ;)

Να 'σαι καλά για την κατάθεση...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #373 στις: 03/09/06, 12:11 »
Χμμ να σου απαντησω και γω...
Η θρησκεια δεν χρειαζεται να απαντησει στην ερωτηση πως. Για αυτο αλλωστε υπαρχει η επιστημη.  Η θρησκεια εχει ως βαση το πσιτευω. Πιστευεις καπου δεν χρειαζεται να τ οαποδειξεις. Οταν αποδειξει καποιος χειροπιαστα την υπαρξη του Θεου τοτε προφανως καταριπτεται μονομιας ολη η θρησκεια.  Οσο για αυτο που ειπες παρακατω για την εκκλησια. Ο πιστος χριστιανος μπορει να μην εχει ουδεμια σχεση με την εκλλησια. Αλλωστε λες και μονος σου τι ειναι. Αλλα μην μπερδευεις τη θρησκεια με την εκκλησια.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #374 στις: 03/09/06, 12:28 »
κτ τελευταίο: εκτιμώ πολύ τους ανθρώπους που απέρριψαν ή δέχθηκαν κτ στη ζωή τους επειδή το έψαξαν μόνοι τους
Λοιπον μια συμβουλη!Καντε μια βολτα στις σελιδες του myspace.Αν δειτε κανεναν 16-17 χρονο να εχει βαλει στη θρησκεια christian ελατε να μου το πειτε.Δεν λεω καθαρα προσωπικο θεμα ειναι και καλα κανει οποιος το κανει αλλα τα τελευται χρονια ειναι περισσοτερο μοδα να δηλωνεις αθεος.Ειδικα αν ακους ροκ και τετοια ψαγμενα :P ειναι το αλατοπιπερο :P(δυο ειρωνιες? :P)
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE