επειδή είσαι άσχετος και δεν κατάλαβες τι λέω εννοώ ότι αυτά τα ερώτηματα μπόρει να τα εξηγήση η φυσική αλλά πάνε κόντρα στους νόμους τις. Και το ''ε αυτό ήταν θαύμα'' που μου λες είναι περισσότερο απάντηση αποφυγής. Καταλαβέ το η θρησκεία δεν έχει βάση και δεν απαντάει στην ερώτηση πως. Και εφόσον λοιπόν πιστεύεις στον θεό θα πιστεύεις και στην ύπαρξη του αντιθέτου λογικά. Έτσι δεν είναι;;
Για να σου κανω πιο λιανη την απαντηση μου..
Σαν σπουδαστης-φοιτητης του Φυσικου Αθηνων ( μπορει να μην ειμαι ο συνεπεστερος φοιτητης που θα μπορουσες να βρεις, αλλα ναι...το κανω και αυτο ), μπορω να σου πω οτι πιστευω οτι ειναι θαυματα! Τι παραπανω αναζητας λοιπον..ακομα και απο ενα ατομο που σπουδαζει την τεχνη του λογικου!?
Να καταλαβω εγω πως η θρησκεια δεν εχει βαση στο λογικο? Μα και βεβαιως το καταλαβαινω.,.Γι'αυτο καποια φαινομενα τα ονομαζω θαυματα, και πιστευω σε αυτα!! Αμα τα εξηγουσα λογικα, τωρα δεν θα τα ελεα θαυματα, αλλα ταχυδακτυλουργικα!
Μα, βλεπεις οτι η "ορθη" σου σκεψη, δεν ειναι και τοσο "ορθη"?! Εσυ μας κανεις καποιες ερωτησεις και περιμενεις απο εμας τους πιστους την απαντηση! Ε, σαν πιστος σου λεω οτι πιστευω οτι ειναι θαυμα και οτι δεν εξηγηται. Επανερχεσαι ομως και το λες υπεκφυγη! Πιστεψε με, πιο ξεκαθαρη απαντηση δεν θα μπορουσα να σου δωσω! Για μενα ειναι θαυματα και δεν εξηγουνται με την απλη λογικη! Περιμενω λοιπον με αγωνια απο εσενα, στο επομνο post σου, να μπορεσεις να μου εξηγησεις αυτα που εγω θεωρω θαυματα! Παρολαυτα, οχι μονο δεν το κανεις, αλλα βρισκεσαι μεσα σε αντιφασεις...
Τελικα η ορθη σκεψη ειναι χρησιμη, μονο οταν προϋπαρξει η μελετη και εχουν τεθει οι σωστες βασεις για να στηριχτει. Στη δικη σου περιπτωση, το να προσπαθεις μεσω της Φυσικης και των Μαθηματικων ( αποριας αξιου βεβαια, με ποια εξισωση και ποια συναρτηση μπορει καποιος να εξηγησει ενα θαυμα...Εκτος αν παμε στην επιστημη των Πιθανοτητων και της Στατιστικης..εκει πολλοι επιστημονες θα ελεγαν πως "υπαρχει μια πιθανοτητα, ολα αυτα να ειναι θαυμα" )να δικαιολογησεις τη δικη σου αντισταση κατα του Χριστιανισμου ( και πιστεψε με..ξερω τι σημαινει αντισταση ), δεν πιανει! Ισως, βαζοντας απο την αρχη της βασης της ορθολογιστικης σου μελετης, θα μπορεσεις να πετυχεις καλυτερα αποτελεσματα. Εξαλλου η αναζητηση σε φερνει πιο κοντα στην απαντηση ( γιατι μεσα στην απαντηση, κανεις δεν εχει πεσει ποτε )
Και για να ειμαι ειλικρινης, προσφατα ειχα μια συζητηση με τον actr στο chat, στην οποια σε 3-4 σημεια με εφερε μπροστα σε τοιχο αγνοιας ( εκ μερους μου ), οποτε υποθετω πως η αναζητηση δεν πρεπει να σταματαει ποτε ( ακομα και αν αισθανομαστε πληρεις απο πνευματικης αποψης ), επομενως ειμαστε στο ιδιο τσουβαλι