Αποστολέας Θέμα: Πιστεύετε στον Θεό;  (Αναγνώστηκε 438676 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
Απ: Πιστεύετε στον Θεό;
« Απάντηση #1175 στις: 28/06/09, 18:50 »

Δεν εκθέτω την άποψή μου χωρίς να έχω μελετήσει. Αν δεν είχα μελετήσει θα ήμουν ακόμα θεϊστής.
[/quote]Αυτό είναι το πρόβλημα...Ότι έχεις μελετήσει αυτά που δεν σε βοηθούνε στη κατεύθυνση του να βγάλεις ένα συμπέρασμα. Θες να λύσεις μιά άσκηση μαθηματικών και συμβουλεύεσαι τον "Υμνο εις την Ελευθερίαν" του Σολωμού...
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1176 στις: 28/06/09, 19:07 »
Αν δεν είχα μελετήσει θα ήμουν ακόμα θεϊστής.

Πραγματικά στο λέω φίλε μου, δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι είσαι ή τι δεν είσαι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην μεταφέρεις δικούς σου προβληματισμούς και αιτιάσεις πάνω μου και πάνω στην ανθρωπότητα ως είδος, άνευ βασάνου.
Εάν έλεγες: "Η ανάγκη μου για προστασία με οδηγεί στην αναζήτηση του Θείου, και η πιθανότητα απόδοσης μεταθανάτιας δικαιοσύνης με παρηγορεί, αλλά αποφάσισα ότι αυτά τα δύο με καθιστούν τραγικό πρόσωπο στην συμπαντική ιστορία, οπότε δεν πιστεύω στην ύπαρξη Θεού" δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Πίστεψέ με.

Roufous, οι Αιγύπτιοι δεν πίστευαν σε μεταθανάτια αποκατάσταση αλλά στην διατήρηση της ισχύουσας τάξης πραγμάτων και μετά θάνατον. Ο φαραώ θα ήταν φαραώ και οι δούλοι, δούλοι!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος onou12345

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1177 στις: 28/06/09, 20:21 »

Δεν εκθέτω την άποψή μου χωρίς να έχω μελετήσει. Αν δεν είχα μελετήσει θα ήμουν ακόμα θεϊστής.
Αυτό είναι το πρόβλημα...Ότι έχεις μελετήσει αυτά που δεν σε βοηθούνε στη κατεύθυνση του να βγάλεις ένα συμπέρασμα. Θες να λύσεις μιά άσκηση μαθηματικών και συμβουλεύεσαι τον "Υμνο εις την Ελευθερίαν" του Σολωμού...
[/quote]

Από ότι κατάλαβα εννοείς πως μελετώ άλλα και βγάζω άσχετα συμπεράσματα. Εγώ αυτά που έχω μελετήσει και με οδήγησαν στο συμπέρασμα πως ο θεός δεν υπάρχει είναι οι τομείς που εξηγούν τον κόσμο μας όπως φυσική και βιολογία. Τι θα έπρεπε να μελετήσω; Την βίβλο και την αγία γραφή; Αυτά τα βιβλία είναι βέβαιο ότι δεν αποτελούν ιστορική πηγή.

Πραγματικά στο λέω φίλε μου, δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι είσαι ή τι δεν είσαι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην μεταφέρεις δικούς σου προβληματισμούς και αιτιάσεις πάνω μου και πάνω στην ανθρωπότητα ως είδος, άνευ βασάνου.
Εάν έλεγες: "Η ανάγκη μου για προστασία με οδηγεί στην αναζήτηση του Θείου, και η πιθανότητα απόδοσης μεταθανάτιας δικαιοσύνης με παρηγορεί, αλλά αποφάσισα ότι αυτά τα δύο με καθιστούν τραγικό πρόσωπο στην συμπαντική ιστορία, οπότε δεν πιστεύω στην ύπαρξη Θεού" δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Πίστεψέ με.

Νομίζω ότι το θέμα του post είναι αν πιστεύουμε στον θεό. Αν δεν σε ενδιαφέρει η άποψη των άλλων τότε να μην έμπαινες σε αυτό το θέμα. Επίσης δεν ανέφερα τους προβληματισμούς μου, ανέφερα κάποια σημεία ώστε να αιτιολογήσω την άποψή μου. Και ξέρεις κάτι θα προτιμούσα να υπάρχει ένας θεός που να ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους αλλά δυστυχώς....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1178 στις: 28/06/09, 20:28 »
Φίλε onou12345 η απάντησή σου με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Αυτό σου λέω και εγώ. Ότι με Φυσική και Βιολογία ,Θεό δεν θα βρεις στον "αιώνα τον άπαντα". Και λες ότι είναι οι τομείς που εξηγούν τον κόσμο μας...Πριν από 100 χρόνια τον εξηγούσαν καλά; Μετά από 100 χρόνια τι γνώμη θα υπάρχει για τις σημερινές "εξηγήσεις"; Μετά από 200 χρόνια; Δεν σταματάει ποτέ η αναζήτηση του ανθρώπου και οι "εξηγήσεις".
Μόνο η φιλοσοφία θα μπορούσε να βοηθήσει.Και επίσης το να εμπιστευτείς τον εαυτό σου σαν ολότητα και όχι μόνο σαν νου...;Ίσως τότε και το nickname σου να γίνει opanta73159... ;)

Αποσυνδεδεμένος onou12345

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1179 στις: 28/06/09, 20:46 »
Χε,χε. Το onou δεν τον έβγαλα από το νου αλλά από τον άγιο ονούφριο που με φωνάζαν κάτι φίλοι μου επειδή είμαι αδύνατος. Τέλος πάντων.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως ο θεός χρησιμοποιείται από τους περισσότερους για την εξήγηση φυσικών φαινομένων όταν αυτοί αδυνατούν να τα εξηγήσουν. Και εγώ σου λέω πως μελετώντας την φυσική και την βιολογία ανακαλύπτεις πως αυτά εξηγούνται χωρίς ένα παντοδύναμο ον.
Τώρα από φιλοσοφικής πλευράς δεν ξέρω. Προσπαθώ να σκέφτομαι με τον νου και όχι με το υπόλοιπο σώμα. Αν εννοείς βέβαια πως ο θεός βρίσκεται μέσα μας και πως ο θεός είμαστε εμείς και οι ενέργειές μας τότε συμφωνώ μαζί σου.

Υ.Γ. Το παράδειγμα του Αη-βασίλη ήταν όντως άστοχο αλλά πιάσατε το νόημα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1180 στις: 28/06/09, 21:04 »
Λάθος λοιπόν αυτών που εξηγούν τα φυσικά φαινόμενα με τον Θεό. Για τα φυσικά φαινόμενα υπάρχει η φυσική, ακόμα και αν δεχθεί κάποιος τον Θεό σαν τον κατασκευαστή. Τέλος αυτό που εννοώ είναι ότι ο Θεός είναι ΚΑΙ μέσα μας. Οπότε ναι, το να κοιτάξουμε μέσα μας βοηθάει λίγο καλύτερα...
Και να τρως βρε παιδάκι μου και τίποτα , όχι μόνο διάβασμα-διάβασμα. Καλοκαιράκι είναι πλακώσου και λίγο στα παγωτά που παχαίνουν. ;D

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1181 στις: 28/06/09, 21:23 »

Roufous, οι Αιγύπτιοι δεν πίστευαν σε μεταθανάτια αποκατάσταση αλλά στην διατήρηση της ισχύουσας τάξης πραγμάτων και μετά θάνατον. Ο φαραώ θα ήταν φαραώ και οι δούλοι, δούλοι!

Ειμαστε λιγο off topic ομως οχι οι Αιγυπτιοι καθολου δεν πιστευαν σε αυτο το πραγμα. Για την ακριβεια το συστημα της "αλλης ζωης" των αιγυπτιων ειναι παρα πολυ πιο πολυπλοκο απο το χριστιανικο κολαση-παραδεισος. Επισης ακομα και οι αρχαιοι ελληνες που τους ανεφερες ειχαν τα Ηλισσια πεδια.

Και να τρως βρε παιδάκι μου και τίποτα
Πες και σε μενα καμια συμβουλη, 50 κιλα ανθρωπος, τρωω τρωω και τιποτα ::)
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1182 στις: 28/06/09, 21:41 »

Ειμαστε λιγο off topic ομως οχι οι Αιγυπτιοι καθολου δεν πιστευαν σε αυτο το πραγμα. Για την ακριβεια το συστημα της "αλλης ζωης" των αιγυπτιων ειναι παρα πολυ πιο πολυπλοκο απο το χριστιανικο κολαση-παραδεισος. Επισης ακομα και οι αρχαιοι ελληνες που τους ανεφερες ειχαν τα Ηλισσια πεδια.

Και να τρως βρε παιδάκι μου και τίποτα
Πες και σε μενα καμια συμβουλη, 50 κιλα ανθρωπος, τρωω τρωω και τιποτα ::)
Λοιπόν 1ον .Πολύ παγωτό...2ον Κρέμες γάλακτος παντού (μακαρονάδες,φιλέτα κλπ.), 3ον Καναπέ ξάπλα  τουλάχιστον 4 ώρες μπροστά στη τηλεόραση με διάφορα σνακς (γαριδάκια,πιτσίνια κ.ο.κ),4ον Μπύρες,5ον Σεξ του πασά και όχι του εργάτη (δεν λέω παραπάνω θα μας λογοκρίνουν),6ον Ελάχιστες μετακινήσεις με τα πόδια...
Σταματάω εδώ. Στο τέλος του καλοκαιριού θα έχεις πάρει τουλάχιστον 10 κιλά. Τώρα για τα επίπεδα της χοληστερίνης δεν ξέρω που θα φτάσουνε βέβαια , αλλά "ουδέν καλό, αμιγές κακού" ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1183 στις: 29/06/09, 12:04 »

Πραγματικά στο λέω φίλε μου, δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι είσαι ή τι δεν είσαι.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην μεταφέρεις δικούς σου προβληματισμούς και αιτιάσεις πάνω μου και πάνω στην ανθρωπότητα ως είδος, άνευ βασάνου.

Νομίζω ότι το θέμα του post είναι αν πιστεύουμε στον θεό. Αν δεν σε ενδιαφέρει η άποψη των άλλων τότε να μην έμπαινες σε αυτό το θέμα.

Χμ, θα αρχίσω να συμφωνώ με τον Μακηςμισιας. Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις όταν διαβάζεις.
Είπα ότι δεν με ενδιαφέρει τι είσαι ή τι δεν είσαι (Τουτέστιν άσπρος, μαύρος, κίτρινος, κομμουνιστής, φασίστας, ένθεος, άθεος κλπ) και όχι η άποψή σου. Η αποψή σου με παραενδιαφέρει γι' αυτό και παρεμβάλομαι.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Crool

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1184 στις: 01/08/09, 02:56 »
Η αρχική απορία του πρώτου ανθρώπου για την προέλευση των φυσικών φαινομένων, ήταν και από τις πρώτες στην ιστορία της
ανθρωπότητας "γερές" βάσεις για την εγκαθίδρυση πιο μαζικής μορφής εξουσιασμού (τι ειρωνία!!!).
Το ιερατείο ήταν ένα από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο, όργανο μαζικού εξουσιασμού που φτιάχθηκε από άνθρωπο για άνθρωπο και η "κατασκευή" διαφόρων θεών προς εξυπηρέτηση εντελώς...γήινων σκοπών, έδωσε τη θέση της στην αρχική ευγενή προσπάθεια αναζήτησης του πρώτου, απορημένου με τα φυσικά στοιχεία, ανθρώπου και δημιούργησε ένα από τα πρώτα (αν όχι το πρώτο) εξουσιαστικά συστήματα. Ο,τι ανώτερο υπήρχε στην αναζήτηση του ανθρώπου για μένα σταματά ακριβώς εκεί!!! Οι διάφοροι θεοί με τους...νόμους τους έγιναν το απόλυτο εξουσιαστικό εργαλείο των πονηρών ιερατείων προς έλεγχο των μαζών, εκμεταλευόμενοι στο έπακρο τον έμφυτο, στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, φόβο για το άγνωστο και για ό,τι δεν μπορεί να εξηγηθεί. Αρχισαν να αποδίδονται στο θεό η θεούς εντελώς...ανθρώπινα και γήινα κίνητρα, ρίχνοντας και το επίπεδο της αρχικής, εντελώς λογικής και αγνής μα και ελπιδοφόρας προσπάθειας για εξήγηση της Φύσης από τον άνθρωπο.

Βάζοντας τελεία γιατί είναι τεράστιο θέμα, απλά θα πω ότι, ύστερα από τα παραπάνω, θεωρώ προφανέστατο για μένα
να μην αποδεχθώ ποτέ, καμμιά κατασκευασμένη από οποιονδήποτε θεότητα που σκοπό έχει να με εξουσιάσει, (με εντελώς...γήινο τρόπο πάντα!!)
οποιαδήποτε υποσχεσιολογία κι αν μου παρουσιάσει και με οποιαδήποτε εσχατολογία κι αν με απειλήσει! Για τον "θεό" που μπορεί να μας εξηγήσει, έστω όσα αντέχουμε να μάθουμε περί Φύσης, και να ανεβάσει το επίπεδο νόησης στο σύνολο του ανθρώπινου είδους, θα είμαι πάντα ανοιχτός...
« Τελευταία τροποποίηση: 01/08/09, 06:32 από Crool »
Δεν υπάρχει τίποτα το "ασεβές" (κλπ σάπια) στην έκφραση γνώμης, και θέσης περί δίκιου.

Αποσυνδεδεμένος lordi13

• Θαμώνας
  • the icon of dominance
    • Προφίλ
« Απάντηση #1185 στις: 14/08/09, 23:47 »
εχω δει και εχω ακουσει πολλα πραματα και σημαδια που με  κανουν να πιστευω στο θεο ομως θελω να θειξω ενα θεμα που με εχει προβληματισει πολυ στο σχολειο μου πολλα παιδια εχουν σταματησει να πιστευουν στο θεο δεν ειναι αυτο το προβλημα ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει, δε μου αρεσει καθολου ομωσ οταν τα παι δια δε πιστευουν επειδη δεν πιστευουν οι φιλοι τουσ απ τη παρεα μου που σιγα σιγα χωριζετε τουλαχιστον 5-6 παιδια δε πιστευουν ακουω χιλλιαδες λογους που τηνουν να επηρεασουν πολους οπως γιατι ο θεος δε σωζει τα παιδακια? πραγματικα ελεος.
τωρα θα σας πω λογουσ για τουσ οποιους πιστευω καταρχας ειναι θαυμα που ζω καθως γεννηθηκα στον 6 μηνα και οι πιθανοτητες να ζησω και εγω και η μανα μου ηταν 50-50  δευτερον σε μια περιοδο που ετινα προς την καταθλιψη καθομουν στο κρεβατι και ξαφνικα απο το πουθενα εμφανιστικε μια σκια τρομαξα αλλα μετα καπως αρχισα να λεω πραγματα που με στεναχωρουσαν στη σκια οταν τελειωσα να μιλαω εφηγε πιοσ ξερει τη ηταν αυτο τριτον στο διμοτικο μια φιλη μου ειχε φερει μια φοτο απο το ψησιμο του οβελια που διπλα φαινοταν κατι σαν φαντασμα να κουβαλαει το αρνι στουσ ομους του και γενικα εχω μαθει να πιστευω και χωρις να βλεπω...θα θελα να μαθω τη γνωμη σας για τα παραπανω 0:)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1186 στις: 15/08/09, 02:05 »
εχω δει και εχω ακουσει πολλα πραματα και σημαδια που με  κανουν να πιστευω στο θεο ομως θελω να θειξω ενα θεμα που με εχει προβληματισει πολυ στο σχολειο μου πολλα παιδια εχουν σταματησει να πιστευουν στο θεο δεν ειναι αυτο το προβλημα ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει, δε μου αρεσει καθολου ομωσ οταν τα παι δια δε πιστευουν επειδη δεν πιστευουν οι φιλοι τουσ απ τη παρεα μου που σιγα σιγα χωριζετε τουλαχιστον 5-6 παιδια δε πιστευουν ακουω χιλλιαδες λογους που τηνουν να επηρεασουν πολους οπως γιατι ο θεος δε σωζει τα παιδακια? πραγματικα ελεος.
τωρα θα σας πω λογουσ για τουσ οποιους πιστευω καταρχας ειναι θαυμα που ζω καθως γεννηθηκα στον 6 μηνα και οι πιθανοτητες να ζησω και εγω και η μανα μου ηταν 50-50  δευτερον σε μια περιοδο που ετινα προς την καταθλιψη καθομουν στο κρεβατι και ξαφνικα απο το πουθενα εμφανιστικε μια σκια τρομαξα αλλα μετα καπως αρχισα να λεω πραγματα που με στεναχωρουσαν στη σκια οταν τελειωσα να μιλαω εφηγε πιοσ ξερει τη ηταν αυτο τριτον στο διμοτικο μια φιλη μου ειχε φερει μια φοτο απο το ψησιμο του οβελια που διπλα φαινοταν κατι σαν φαντασμα να κουβαλαει το αρνι στουσ ομους του και γενικα εχω μαθει να πιστευω και χωρις να βλεπω...θα θελα να μαθω τη γνωμη σας για τα παραπανω 0:)
Φίλε Lordi κι εγώ πιστεύω στο Θεό. Επίσης συμφωνώ μαζί σου στο εξής. Το ζήτημα της Πίστης είναι μιά προσωπική υπόθεση που δεν θα έπρεπε να την αφήνουμε απλά στην επιρροή των γύρω μας.
Από την άλλη αναφέρεις κάποια πράγματα, τα οποία εσύ αποκαλείς θαύματα. Πιθανόν και να είναι. Ειδικά το ζήτημα της επιβίωσής σου από τη πρόωρη γέννησή σου στον 6ο μήνα και το ότι και η μητέρα σου είναι και αυτή καλά και υγιής και εγώ θεωρώ ότι σίγουρα ήτανε θέλημα θεού και είχατε άγιο μαζί σας. Η γυναίκα μου τώρα που σου γράφω βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και επειδή μελετάμε πολύ και οι δύο τη πορεία της κύησης , ξέρουμε ότι από την 26η εβδομάδα (6,5 μήνες) ξεκινάνε οι πιθανότητες επιβίωσης ενός μωρού, αλλά φυσικά με πάρα πολύ φροντίδα στο νοσοκομείο και πάρα πολύ μεγάλο ρίσκο. Ένα παιδί γεννιέται στον 9ο με φυσιολογικό σωματικό βάρος τα 2.800γρ. και άνω και ύψος 50-54 εκατοστά. Εσύ ήσουνα γύρω στα 800γρ-1.000γρ. το πολύ και ύψος γύρω στα 32 εκατοστά. Όχι παραπάνω από μιά κούκλα δηλαδή. Έτσι για να καταλαβαίνουνε και οι φίλοι μας για τι πράγμα μιλάμε.
Το γεγονός με τη φωτογραφία όμως είναι κάτι άλλο. Πολλές φορές συμβαίνει στις φωτό που τραβάμε (δεν είμαι ειδικός να το εξηγήσω, ας το πει κάποιος άλλος, εγώ από απλή εμπειρία μιλάω), να μπερδεύονται εικόνες από άλλες πόζες που έχουμε τραβήξει. Ειδικά όταν μιλάμε για τα κλασσικά φιλμ και όχι για τις ψηφιακές. Στις ψηφιακές πάλι το πιο εύκολο είναι να γίνει ένα photo shop οπότε μπορεί κάποιος να έχει βάλει το χεράκι του εκεί...
Τώρα για τη σκιά...Δεν θα σου πω ότι δεν την είδες, γιατί δεν είναι εκεί το θέμα. Την είδες είναι σίγουρο.Όμως πάλι κάποιες φορές, κάποιο παιχνίδι του φωτός μέσα στη νύχτα, μπορεί να μας κάνει τέτοιες πλάκες. Θυμάμαι έναν φίλο παλιότερα που μου είχε πει  ότι σηκώθηκε τη νύχτα για να πιεί νερό και είδε στο τοίχο έναν άγγελο να φτερουγίζει...Ο φίλος ήταν και είναι θρησκευόμενος και αμέσως έπεσε στα γόνατα. Έμεινε εκεί κάνα δύωρο εκστασιασμένος, αλλά παρατήρησε ότι ο "άγγελος" σιγά-σιγά...μειωνότανε. Ώσπου κατάλαβε ότι ήταν η αντανάκλαση από ένα καντήλι που είχε βάλει η γυναίκα του πρώτη φορά σε μιά συγκεκριμένη θέση, το οποίο αργόσβηνε σιγά σιγά και μαζί του και ο "άγγελος". Ακόμα το λέμε και γελάμε! :)
Μ'αυτά και μ'αυτά θέλω να σου πω ότι σίγουρα γίνονται θαύματα, αλλά δεν είναι και όλα τα "περίεργα" που μας συμβαίνουν θαύμα...Καλό είναι να τα ψάχνεις. Εγώ είμαι μαζί σου, γιατί αυτή την εποχή βιώνω το μεγαλύτερο θαύμα του Θεού προς εμένα και τη γυναίκα μου...Τη κόρη μας που Θεού θέλοντος θα έχουμε στην αγκαλιά μας τον Νοέμβριο. Η ίδια η σύλληψή της είναι ένα πολύ μεγάλο θαύμα, που δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες , αλλά δεν το περιμέναμε πια με τίποτα, μιάς και δεν είχαμε αποκτήσει παιδί εδώ και 9 χρόνια. Είχαμε απελπιστεί και θα κάναμε προσπάθειες με εξωσωματική, αλλά ο Θεός μας το έδωσε τελικά με τον απλό φυσιολογικό τρόπο. Καλό Δεκαπενταύγουστο να έχεις και να συνεχίσεις να πιστεύεις, αλλά ΚΑΙ να ερευνάς. ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ. Αυτό είπε ο Κύριος. Το "πίστευε και μη ερεύνα" το βγάλανε οι άνθρωποι...

Υ.Γ Κι ένα σχετικό βιντεάκι http://www.youtube.com/watch?v=nWw7ghGHKi8&feature=related

« Τελευταία τροποποίηση: 15/08/09, 03:29 από MACMISIAS »

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης (Gear)

• Παλιός
  • Ψευδοπροφήτης
    • Προφίλ
    • Ψευδοπροφήτες
« Απάντηση #1187 στις: 15/08/09, 20:45 »
Ο θεός δεν υπάρχει. Σταματήστε να ανησυχείτε τώρα και ζήστε τη ζωή σας!
Ψευδοπροφήτες

το νέο E.P των Ψευδοπροφητών "τρέξε" είναι πλέον διαθέσιμο από το site μας.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1188 στις: 16/08/09, 00:50 »
Ο θεός δεν υπάρχει. Σταματήστε να ανησυχείτε τώρα και ζήστε τη ζωή σας!
Ο Θεός υπάρχει...Γι' αυτό δεν ανησυχώ και ζω τη ζωή μου!!! ;)

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1189 στις: 17/08/09, 15:59 »
Ο Θεος δεν ζει τη ζωη σας για αυτο σταματηστε να υπαρχετε και ανησυχειστε τωρα ::) :P :P :P :P :P :P :P :P
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Mpeka6

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1190 στις: 20/08/09, 23:47 »
Ο ΘΕΟΣ υπαρχει.Για καποιο λογο εχουμε δημιουργηθει(να ζησουμε αιωνια με τον δημιουργο μας, τον ΘΕΟ).Η ζωη ειναι απλα μια δοκιμασια.Η μονιμη κατοικια μας ειναι μετα τον θανατο,οπου το σωμα φθειρετε,αλλα η ψυχη εξακολουθει να υπαρχει.Καπου προηγουμενως διαβασα ''ποιος δημιουργησε τον Θεο....Δεν ειναι λογικα ολα αυτα'' Εγω εχω μια απαντηση σε αυτο,οτι ολα αυτα ειναι περα απο την λογικη.Τοσα θαυματα εχουν γινει...Διαβαστε την Καινη Διαθηκη και υπαρχει απαντηση σε ολα και αμεσως καταλαβαινεις ποσο σοφη και σωστη απαντηση ειναι.Καθε μερα πρεπει να τον ευχαριστουμε για ΟΛΑ.Μην σας παρασερνουν οι αλλοι λεγοντας διαφορα...Ο καθενας πρεπει να ψαχθει και να αποφασισει ΜΟΝΟΣ του.

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #1191 στις: 21/08/09, 11:34 »
Ο ΘΕΟΣ υπαρχει.Για καποιο λογο εχουμε δημιουργηθει(να ζησουμε αιωνια με τον δημιουργο μας, τον ΘΕΟ).Η ζωη ειναι απλα μια δοκιμασια.Η μονιμη κατοικια μας ειναι μετα τον θανατο,οπου το σωμα φθειρετε,αλλα η ψυχη εξακολουθει να υπαρχει.Καπου προηγουμενως διαβασα ''ποιος δημιουργησε τον Θεο....Δεν ειναι λογικα ολα αυτα'' Εγω εχω μια απαντηση σε αυτο,οτι ολα αυτα ειναι περα απο την λογικη.Τοσα θαυματα εχουν γινει...Διαβαστε την Καινη Διαθηκη και υπαρχει απαντηση σε ολα και αμεσως καταλαβαινεις ποσο σοφη και σωστη απαντηση ειναι.Καθε μερα πρεπει να τον ευχαριστουμε για ΟΛΑ.Μην σας παρασερνουν οι αλλοι λεγοντας διαφορα...Ο καθενας πρεπει να ψαχθει και να αποφασισει ΜΟΝΟΣ του.
Συγγνώμη αλλά δεν άντεξα.. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο 3ος ΠΠ θα ξεκινήσει το 2011.. Πως το ξέρουν; Διαβάστε τις προφητείες του Νοστράδαμου και θα τα βρείτε όλα μέσα, χαρτί και καλαμάρι :D..

Προς Θεού, δεν θέλω να εμπλακώ στο κύριο θέμα της συζήτησης το οποίο είναι αν υπάρχει ο Θεός, διότι έχω κάποιες πεποιθήσεις αλλά επουδενί δεν θέλω να τις περάσω στον άλλον με κανένα τρόπο.. Ούτε καν μέσω μιας χαλαρής συζήτησης.. Αλλά το να βασίζουμε τα επιχειρήματα μας σε ένα σύγγραμμα το οποίο δεν έχει ιστορική υπόσταση είναι το λιγότερο αστείο.. Προτιμότερο θα ήταν να έλεγες ότι μην ψάχνετε λογική για το αν υπάρχει Θεός, ψάξτε μέσα σας και δείτε τι σας λέει το ένστικτο σας παρά να βασίζεις τα λεγόμενα σου στη Καινή Διαθήκη..

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #1192 στις: 21/08/09, 12:51 »

Να γίνω λίγο κακός, αλλά το παραπάνω κείμενο, δε παρασύρει?
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1193 στις: 21/08/09, 13:41 »
Ξέρετε παιδιά, το παρακολουθώ εδώ και χρόνια αυτό το θέμα εδώ στο forum και έχω καταλήξει σε μερικά συμπεράσματα...Κατ'αρχάς το ίδιο το θέμα έχει εξελιχθεί πολλά θέματα σε ένα...Πρώτο θέμα: Πιστεύετε στο Θεό; Εδώ οι απαντήσεις είναι προσωπικές ,είτε υπερ είτε κατά. Εμφανίζονται κατά καιρούς παιδιά που είναι ακραία υπερ ή κατά της άποψης.Που σου δίνουν την αίσθηση ότι προπαγανδίζουν είτε από την πλευρά κάποιας παραεκκλησιαστικής οργάνωσης, είτε από τη πλευρά κάποιας πολιτικής οργάνωσης. Γίνεται δηλαδή το θέμα, πεδίο ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Δεύτερο θέμα: Υπάρχει ο Θεός; Γίνονται φιλοσοφικές αναλύσεις, πέφτουν στο τραπέζι λογικά ή λογικοφανή επιχειρήματα και έτσι έχουμε μιά ατέρμονη συζήτηση σε ένα θέμα που δεν έχουν απαντήσει καλύτερα και σπουδαιότερα μυαλά από τα δικά μας...Το αιώνιο ερώτημα, που όμως ποτέ δεν έχει απαντηθεί και που δεν θα απαντηθεί ποτέ, τουλάχιστον σε αυτή η ζωή... Τρίτο θέμα : Ποιά η γνώμη σας για την Εκκλησία; Μιά άλλη συζήτηση που βγάζει αρκετή χολή λόγω ιδεολογικών διαφορών και τοποθετήσεων. Ακραίες απόψεις και εδώ...Οι "άγιοι" και οι "τραγόπαπες". Τέταρτο θέμα : Η ιστορικότητα του Ιησού και των κειμένων. Παραχάραξη αυτών ή αυθεντικότητα...Εδώ θέλει έρευνα και διάβασμα που οι περισσότεροι από εμάς είτε γιατί δεν έχουνε το χρόνο, είτε γιατί πάλι λόγω ιδεολογικής προτίμησης διαβάζουμε μόνο ότι μας συμφέρει, τελικά δεν ερευνούμε και μένουμε σε κάποιες δοξασίες. Και άλλα θέματα τα οποία δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή, έχουν ειπωθεί εδώ...
Τέλος πάντων συγκεντρωτικά η άποψή μου στα παραπάνω ερωτήματα είναι τα εξής. Πιστεύω στο Θεό, όχι γιατί έχω αποδείξεις, αλλά γιατί η ζωή μου και οι εμπειρίες μου μέχρι τώρα με έχουν οδηγήσει σε αυτή τη Πίστη. Δεν υποχρεώνω κανέναν να κάνει το ίδιο, ούτε προπαγανδίζω υπέρ της αποψής μου. Όταν όμως ερωτηθώ , είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον εαυτό μου και σε Εκείνον να δώσω ειλικρινή απάντηση.
Πιστεύω ότι ο Θεός υπάρχει. Υπάρχει όμως με έναν τρόπο που είναι αδύνατον να αντιληφθώ σαν άνθρωπος. Ο Θεός είναι έξω από τις δυνατότητες της αντίληψής μου και έξω από τους φυσικούς νόμους που διέπουν τη ζωή στο υλικό σύμπαν, μέρος του οποίου είναι και ο άνθρωπος. Αν η απάντηση εξαρτάται μόνο από τα παραπάνω, τότε ναι ο Θεός δεν υπάρχει!!! Αλλά για μένα υπάρχουν και παραπάνω ...από τα παραπάνω.
Η εκκλησία υπήρξε ιστορικά μιά κοσμική εξουσία με έντονη παρεμβατικότητα στην κοινωνική και πολιτική εξέλιξη της ανθρωπότητας. Έχει χρεωθεί πολλά , αλλά έχει πιστωθεί επίσης πολλά. Ούτε αγία είναι , ούτε σατανική. Είναι ανθρώπινη, με την έννοια ότι άνθρωποι την αποτελούν και όπως όλοι οι άνθρωποι έχουν στιγμές μεγαλείου και στιγμές ντροπής έτσι και η εκκλησία.
Ο Ιησούς υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο. Υπάρχουν στοιχεία γι αυτό. Τα στοιχεία μπορείς πάλι να τα αμφισβητήσεις ή να τα δεχτείς ,αλλά είναι εκεί. Δεν είναι μιά ιστορία από στόμα σε στόμα που και έτσι να ήταν δεν θα σήμαινε απαραίτητα ότι μιλάμε για παραμύθι (δες Όμηρος-Ιλιάδα-Οδύσσεια). Τα κείμενα μπορεί να έχουν αλλοιωθεί, ή μπορεί από αυτά να έχουν "κοπεί" πράγματα που ανόητα κάποιοι πίστεψαν ότι δεν θα έκαναν καλό στη Πίστη του λαού. Αλλά ότι έχει μείνει δεν είναι έξω από την ουσία αυτής της Πίστης που άλλος τη δέχεται και άλλος όχι.
Αυτή είναι η γνώμη μου. Προσωπική γνώμη. Δεν μου την έχει υπαγορεύσει κανένας και δεν έχω κατασταλάξει σε αυτή λόγω πλύσης εγκεφάλου, λοβοτομής ή διαταγής του ινστρούχτορά μου. Ας το σκεφτούμε λίγο προσωπικά  λοιπόν πριν δώσουμε ξανά απάντηση σε αυτό το θέμα...

• Παλιός
  • Ψευδοπροφήτης
    • Προφίλ
    • Ψευδοπροφήτες
« Απάντηση #1194 στις: 21/08/09, 13:55 »
Μάκη συμφωνώ μαζί σου και όλα τέλεια αλλά θα ήθελα συγκεκριμένες ιστορικές πηγές όσον αφορά:

Ο Ιησούς υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο. Υπάρχουν στοιχεία γι αυτό.

Όντως πάντως το θέμα είναι αρκετά μπερδεμένο καθώς η υποκειμενικότητα του 'Θεού' μπερδεύεται με την κατήχηση περί αυτού.
Ψευδοπροφήτες

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1195 στις: 22/08/09, 02:08 »
Μάκη συμφωνώ μαζί σου και όλα τέλεια αλλά θα ήθελα συγκεκριμένες ιστορικές πηγές όσον αφορά:

Ο Ιησούς υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο. Υπάρχουν στοιχεία γι αυτό.

Όντως πάντως το θέμα είναι αρκετά μπερδεμένο καθώς η υποκειμενικότητα του 'Θεού' μπερδεύεται με την κατήχηση περί αυτού.
Φίλε gers αυτό το θέμα είχε απασχολήσει και παλιότερα τη παρέα μας και υπήρξαν υπέρμαχοι και της μίας και της άλλης άποψης. Πηγές υπάρχουν, εγώ όμως θα σου προτείνω ένα βιβλίο του Ian Wilson όπου ο εν λόγω συγγραφέας δεν είναι υπέρμαχος ούτε της μιάς ούτε της άλλης άποψης και παραθέτει τις πηγές αλλά και τις έρευνες που έχουνε γίνει καθώς και απόψεις διακεκριμένων επιστημόνων, χριστιανών ,εβραίων και μουσουλμάνων. Λέγεται "ΙΗΣΟΥΣ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ" και είναι εκδόσεις Κονιδάρη (ας με συγχωρέσουν οι admins αν δεν επιτρέπεται που γράφω τις εκδόσεις, ας με ενημερώσουνε και εγώ θα το τροποποιήσω). Εκεί θα βρεις συγκεντρωμένα πολλά ζητήματα όπως για παράδειγμα το πότε γραφτήκαν τα πρώτα ευαγγέλια. Για παράδειγμα η πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας δέχεται πλέον ότι το Κατά Ιωάννη γράφτηκε έτσι όπως το ξέρουμε στις αρχές του 2ου μ.Χ αιώνα (100-110) από τον ίδιο τον Ιωάννη ο οποίος ήταν ο νεώτερος μαθητής  και την εποχή που συνέγραψε ήταν μεταξύ 80 έως 90 ετών. Μετά υπάρχουν ρωμαικές αποδείξεις από αναφορές για το ότι ο Πιλάτος ήταν την εποχή του Ιησού έπαρχος της Ιουδαίας και φυσικά ο ιστορικός Ιώσηπος ο οποίος μιλάει ξεκάθαρα για τον ιστορικό Ιησού. Αυτά τα λίγα και πολλά ακόμα υπάρχουν σε αυτό το βιβλίο αν σε ενδιαφέρει.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι αντίθετες απόψεις. Κάνε την έρευνά σου αν θέλεις και καλό διάβασμα!

Αποσυνδεδεμένος charllestone

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1196 στις: 22/08/09, 14:18 »
Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο κι αυτός για να τον ευχαριστήσει δημιούργησε τον Θεό...
 :P

• Παλιός
  • Ψευδοπροφήτης
    • Προφίλ
    • Ψευδοπροφήτες
« Απάντηση #1197 στις: 22/08/09, 14:26 »
Τα ευαγγέλια δε θεωρούνται ιστορικές πηγές, και ο ιστορικός που αναγράφεις δεν ήταν σύγχρονος του Ιησού. Για το ότι ο Πιλάτος ήταν έπαρχος είναι τελείως διαφορετικό θέμα.

Η ιστορικότητα ενός προσώπου πρέπει να αποδεικνύεται από διάφορες εξωτερικές πηγές. Sorry αλλά δεν πείθει πλέον η συγκεκριμένη ιστορία (θα το έλεγα παραμύθι να λέμε την αλήθεια).

Δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει φυσικά, αλλά τα γεγονότα είναι γεγονότα.
Ψευδοπροφήτες

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1198 στις: 22/08/09, 15:28 »
Μάλιστα. Εγώ το συζητάω και εσύ είσαι απόλυτος! Να αρχίσω και εγώ; Δεν βγαίνει νόημα...Εγώ σου λέω πολύ απλά ότι ένας ΕΒΡΑΙΟΣ Ιστορικός ο Ιώσηπος μιλάει για τον Ιησού σαν ιστορικό πρόσωπο! Στο βιβλίο του Αρχαιότητες. Δεν είναι σύγχρονος του Ιησού αλλά εχει γράψει την ιστορία των Εβραίων για τους πρώτους 2 αιώνες Μ.Χ . Όλα τα άλλα που γράφει τα έχει δεχτεί η επιστημονική κοινότητα. Μόνο για τον Ιησού θα κάνουμε τα στραβά μάτια; Και τέλος αν η όλη ιστορία είναι παραμύθι, τι πιο εύκολο για έναν εβραίο να πει.."ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ". Αντίθετα μιλάει για την ύπαρξη. Κατόπιν είναι τα ευαγγέλια. Η πιό παλιά περγ**ηνή είναι από το Κατά Ιωάννη, Τότε ζούσαν ακόμα αυτοί που τον είχαν δει. Θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν από τότε. Βρες μου αρχαίο κείμενο που να λέει ότι ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ. Αντίθετα θα βρεις ένα σωρό που Τον κατηγορούν, Τον λένε γυιό πόρνης, μάγο,κλπ. Κανένας όμως δεν λέει "Δεν υπήρξε". Και τους συνέφερε...Εποχή διωγμών βλέπεις...Ψάξε!

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #1199 στις: 22/08/09, 16:14 »
Φίλε Macmisias o Ιησούς υπήρξε.. Και μάλιστα επρόκειτο για ένα πολύ σοφό άνθρωπο, αλτρουιστή, με επαναστατικές ιδέες για την εποχή του και ικανό διδάσκαλο.. Τώρα το αν έκανε θαύματα ή το αν αναστήθηκε είναι άλλη ιστορία..