Αποστολέας Θέμα: Σχολεία: Γιατί να είναι τόσο οπισθοδρομικά;  (Αναγνώστηκε 89799 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
Οι καθηγητές πρέπει να είναι κάπως πιο ''σωστοί'' και να δίνουν το καλό παράδειγμα. Υποτίθεται πως η πείρα τους τους θέτει άλλα standards. Δηλαδή,αν μία ενέργεια που γίνει από τον μαθητή θεωρείται άσχημη,η ίδια ενέργεια από τον καθηγητή θεωρείται έγκλημα. ελπίζω να σε κάλυψα.

ρε τραγικε!!! επειδη οντως ειναι ετσι οπως το λες...και αν το πιστευεις και οι καθηγητες ειναι ωριμοτεροι και πιο σοφοι και έμπειροι, ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΚΑΤΣΕ ΗΣΥΧΟΣ, ΜΗΝ ΦΙΛΙΕΣΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ, ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΟ! αμαν πια...
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • There's no business like show business!
    • Προφίλ
Οι καθηγητές πρέπει να είναι κάπως πιο ''σωστοί'' και να δίνουν το καλό παράδειγμα. Υποτίθεται πως η πείρα τους τους θέτει άλλα standards. Δηλαδή,αν μία ενέργεια που γίνει από τον μαθητή θεωρείται άσχημη,η ίδια ενέργεια από τον καθηγητή θεωρείται έγκλημα. ελπίζω να σε κάλυψα.

ρε τραγικε!!! επειδη οντως ειναι ετσι οπως το λες...και αν το πιστευεις και οι καθηγητες ειναι ωριμοτεροι και πιο σοφοι και έμπειροι, ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΚΑΤΣΕ ΗΣΥΧΟΣ, ΜΗΝ ΦΙΛΙΕΣΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ, ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΟ! αμαν πια...

1)Κανένας δε θα σε υποχρεώσει να κάνεις κάτι που δεν θες
2)Είναι υποχρέωση των μαθητών να είναι ύσηχοι
3)Ο νόμος που απαγορεύει τα φιλιά στο σχολείο δεν έχει ανανεωθεί από το 1972 (επί χούντας δηλαδή)
4)Αυτό κάνει κακό σε εμένα στην τελική,οπότε γιατί να μου την πει;
5) Αν πει ο καθηγητής μια μαθήτρια να κάτσει να τη γ**ήσει,πρέπει να κάτσει γιατί ο καθηγητής ξέρει κάτι παραπάνω και είναι σοφότερος;

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
1) ωραια...αν κανεις κατι και σου πει περνα εξω πες του...δεν με υποχρεωνει κανεις..και αφου δεν θελω, δεν βγαινω.
2) και οοοοοολλλοι κανουν ησυχια..και καθονται ησυχοι αυτο θες να πεις;;;
3) δεν εχει να κανει με νομο...εχιε ν ακανει με σεβασμο στον χωρο και στους συμμαθητες σου!
4)γιατι καμμενε εισαι ανηλικος γιαυτο!! ας παρει τηλ τους δικους σου να το αναφερει να ερθουν να σε μαζεψουν! γιατι αν κανουτν καταγγελια οι δικοι σου οτι καπνιζεις στο σχολειο θα τους πανε μεσα γιαυτο!
5) αν το πει, να κανεις καταγγελια να τον πανε μεσα!!!
αντε ρε ! που δεν ξερετε που παν τα 4 και ψαχνεστε κιολας....αντε! μην αρχισω να λεω τπτ πιο περιγραφικο για το τι κανετε σχολειο και θελετε και οργανωση!αντε τωρα!

Αποσυνδεδεμένος CADMUS

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
Έχω την εντύπωση ότι οι μεν προσπαθούν να πείσουν τους δε αλλά το κάνετε με εντελώς λανθασμένο τρόπο.Είναι ανάγκη να είστε τόσο επιθετικοί?Όποια άποψη κ αν έχει ο άλλος,πρέπει να είναι δεκτικός κ στον αντίλογο...με τέτοιο έντονο ύφος,πιο πολύ καυγά κάνετε παρά συζήτηση...
Μετά,τα περισσότερα απο όσα αναφέρετε στις προηγούμενες σελίδες βασίζονται σε πρότυπα συμπεριφοράς για τα οποία-κατά την άποψη μου τουλάχιστον-φταίνε τόσο το σχολείο,όσο κ το οικογενειακό/κοινωνικό περιβάλλον του καθενός.Σύμφωνοι,σε κανέναν μας δεν άρεσε το σχολείο,όλοι μας σπαζόμασταν με τους καθηγητές(τόσο με πράγματα που αφορούσαν το μάθημα,όσο κ με συμπεριφορές εκτός αυτού),ακόμη περισσότεροι βαριόντουσαν μέσα στο μάθημα κ σίγουρα είχαμε τα εκάστοτε προβλήματα με τους κανονισμούς,αλλά άλλο πράγμα το να αντιδράς σε κάτι συγκεκριμένο που σε ενοχλεί στην όλη διαδικασία κ άλλο να προκαλείς με την συμπεριφορά σου απλά κ μόνο επειδή είσαι αντιδραστικός...αν έχεις κάποιο πρόβλημα με κάποιο καθηγητή συζήτα το με συμμαθητές σου κ οργανωθήτε.Το να λές ότι το σχολείο είναι οπισθοδρομικό επειδή δεν μπορείς να φιλήσεις την κοπέλα σου στο προαύλιο δεν λέει απολύτως τίποτα.Δεν σημαίνει κ τίποτα.Εδώ πήγαν να επαναφέρουν την εξομολόγηση,εσένα σου φαίνεται οπισθοδρομικό το να μην σε αφήνουν να χαμουρεύεσαι?
Δεύτερον,το θέμα αντίδραση απέναντι σε κάτι απλά κ μόνο για την αντίδραση είναι όχι μόνο ανούσιο,αλλά δείχνει κ άνθρωπο με πολλά απωθημένα,των οποίων οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν σε αιτίες εκτός του σχολείου.Αν έχεις προβλήματα,το πιθανότερο είναι πως έχουν μια αιτία κ μια μορφή.Αντί να ξεσπάς στο σχολείο (γιατί εκεί σε παίρνει να το κάνεις.Όσες καμπάνες κ να φάς μέσα στο σχολείο δεν έχουν απολύτως καμία επίδραση έξω απο αυτό)βρές τι σε ενοχλεί κ αντιμετώπισε το.
Τρίτον,τα αληθινά προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος δεν βρίσκονται στην ελευθερία να καπνίζεις,να φιλιέσαι,ή οτιδήποτε άλλο σχετικό...το σχολείο είναι εκεί για να σου μάθει κάποια βασικά πράγματα.Οτιδήποτε άλλο θέλεις να κάνεις είναι αποκλειστικά θέμα καλλιέργειας,που δυστυχώς(ή ευτυχώς,ανάλογα με το πως το βλέπει κανείς) δεν διδάσκεται στα σχολεία.Πρέπει να θέλεις να πας ένα βήμα παραπέρα απ'οτιδήποτε σου προσφέρει το σχολείο,για κανέναν άλλο λόγο πέρα του ότι θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
Καπου ακουσα την φραση "πηγαινε ριξε μια ματια στη Σουηδια"..Συγνωμη αλλα εχουμε το ιδιο επιπεδο με τους Σουηδους?Και για τους μαθητες και για τους καθηγητες μιλαω..Γενικα για το επιπεδο μας μιλαω..Μην τρελαθουμε..

Οπως επισης και το αλλο.."Αφου πρεπει να παω στο σχολειο θα κανω οτι γουσταρω"(δεν το ειπε ακριβως ετσι.μια μεταφραση κανω.)..
Συγνωμη αλλα δεν ειναι νααγκαστικο το Λυκειο.Και αφου στην τελικη ξερεις τοτι δεν θα περασεις πουθενα γιατι πηγαινεις.Για να ριχνειις το επιπεδο?Και να πηγαινουν πισω τα μαθηματα?Η για να βρεις γκομενα?Μηπςω θελετα να επιτρεπουν και οι φιφες μεσα στην ταξη?
Παντως στο δικο μου σχολειο δεν λεει κανεις καθηγητης τπτ αν φιλιεται καποιος.Το πολυ πολυ να σχολιασουν.Και τι εγινε?Αυτος που το φασωνεται δημοσια ξερει οτι θα τον δουν και οι αλλοι..

Δεν καταλαβαινω τον τροπο σκεψης σας..
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος rocknrolldemon

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
Λοιπόν ας πάρω θέση:

Το σχολείο είναι ο χώρος που πάμε να μάθουμε κάποια πράγματα, το σχολείο επίσης δουλεύει ως δεύτερο σπίτι μας αφου εκεί είμαστε 7 ώρες την ημέρα!Επίσης το σχολείο θα μας αναδείξει στην κοινωνία μέσα από τις πανελλήνιες. Τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα να φιλιέται κάποιος στο σχολείο(μέχρι εκεί όμως) έτσι πιστεύω εγώ! Το κάπνισμα απογορεύεται απο τον νόμο σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και αυτόματα και στο σχολείο. Ότι στην τάξη μπορεί κάποιος να βαριέται το καταλαβαίνω αν γίνει μια δυο φορές. Αν βαριέται κάποιος καθημερινώς τότε υπάρχει πρόβλημα. Και όπως πολύ ορθά ανέφερε κάποιος το Λύκειο δεν είναι υποχρεωτικό΄οπότε μπορεί να μην πάει κάποιος αν δεν γουστάρει!!
I can achieve the immortality by not wearing out, you can achieve the immortality simply by doing one great thing

Αποσυνδεδεμένος Bάγια

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • www.vagiapapapostolou.gr
    • Προφίλ
Ρε παιδιά φτάνει!!!
Όλοι έχουμε μάτια, αντίληψη και γνώμη.
Δεν καταλαβαίνω τελικά τι θα βγει με τόση ειρωνεία και τόσο πείσμα κι από τις δυο πλευρές!!!   >:(

Όλα τα μηνύματα ελήφθησαν.
Οι μεν είναι νεαρότατοι, με μια τάση «όλα μου φταίνε» και οι δε έχουν μια φοβερή επιμονή να αλλάξουν τα μυαλά των μεν.
Εδώ κι εκεί http://forum.kithara.gr/index.php?topic=35252.from1157628369;topicseen#msg315667
Τα ίδια και τα ίδια σε πάνω από 100 post!!
Πως πάει η δουλειά δηλαδή?
«Άδειασέ μας τη γωνία», «πιάστηκε ο κώλος μου», «δεν γουστάρω να κάνω προσευχή», «που μπλέξαμε εδώ με τους οπισθοδρομικούς», «μάθε να γράφεις σωστά»…………………………………………………… :-\ :-\
Να δούμε ποιος θα βαρεθεί πρώτος, ποιος θα ειρωνευτεί καλύτερα ή ποιος θα επιβληθεί??
Η προσπάθεια της απόδειξης του «δεν είμαι ελέφαντας» είναι κουραστικότατη τόσο γι’ αυτούς που την κάνουν, όσο και γι’ αυτούς που την παρακολουθούν.

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
Καπου ακουσα την φραση "πηγαινε ριξε μια ματια στη Σουηδια"..Συγνωμη αλλα εχουμε το ιδιο επιπεδο με τους Σουηδους?Και για τους μαθητες και για τους καθηγητες μιλαω..Γενικα για το επιπεδο μας μιλαω..Μην τρελαθουμε..

Οπως επισης και το αλλο.."Αφου πρεπει να παω στο σχολειο θα κανω οτι γουσταρω"(δεν το ειπε ακριβως ετσι.μια μεταφραση κανω.)..
Συγνωμη αλλα δεν ειναι νααγκαστικο το Λυκειο.Και αφου στην τελικη ξερεις τοτι δεν θα περασεις πουθενα γιατι πηγαινεις.Για να ριχνειις το επιπεδο?Και να πηγαινουν πισω τα μαθηματα?Η για να βρεις γκομενα?Μηπςω θελετα να επιτρεπουν και οι φιφες μεσα στην ταξη?
Παντως στο δικο μου σχολειο δεν λεει κανεις καθηγητης τπτ αν φιλιεται καποιος.Το πολυ πολυ να σχολιασουν.Και τι εγινε?Αυτος που το φασωνεται δημοσια ξερει οτι θα τον δουν και οι αλλοι..

Δεν καταλαβαινω τον τροπο σκεψης σας..

Φυσικά και το επίπεδο των 2 λαών δεν έχει καμία σχέση. Αυτό σημαίνει ότι εμείς χρειαζόμαστε μία Χούντα για να προκόψουμε; Αναφέρομαι στο απαράδεκτο σχόλιο του Symeon, που ήταν ο λόγος που ανέφερα τη Σουηδία.

Είπα ότι έχουμε δικαίωμα στην εμφάνισή μας. Υπάρχουν όρια και σε αυτήν, αλλά τελευταία απομακρύνονται όλο και περισσότερο. Αν κάποιοι θεωρούν ακραίο το να φοράει κάποιος σκουλαρίκι... να κάτσουμε να το συζητήσουμε. Έχω πει ήδη ότι ΔΕΝ είμαι υπέρ του μπάχαλου στα σχολεία, αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι εμένα προσωπικά, που πηγαίνω στο σχολείο για να αποκτήσω εφόδια για την υπόλοιπη ζωή μου (και δεν αναφέρομαι μόνο στην ύλη των μαθημάτων), δε με ενοχλεί καθόλου ούτε ότι πολλοί μαθητές καπνίζουν ενώ εγώ σιχαίνομαι το κάπνισμα, ούτε ότι κάποιοι φιλιούνται στο προαύλιο και φυσικά όλα αυτά δεν επιρεάζουν την απόδοσή μου.

Βλέπω όμως ότι παρεξηγούμαι συνεχώς, οπότε μάλλον δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε τη συζήτηση.
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
θα συμφωνήσω μαζί σου. ούτε εγώ το θεωρώ ακρέω ένας μαθητής να έχει σκουλαρίκη ούτε ένα tatoo. και επίσης πρέπει!!!οι μαθητές να ντίνονται όπως θέλουν(μέχρι ένα όριο). το ξέρετε όμως ότι στον Δούκα τους αναγκάζουν να κόψουν το μαλί(στα αγόρια). Δεν φτάνει που πληρώνουν τους λένε και πως να εμφανίζονται και από πάνω. έλεοςςςς!!!
I can achieve the immortality by not wearing out, you can achieve the immortality simply by doing one great thing

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
Και γω ειμαι αντιθετος με τον  symeon παπαδοπουλο :P ;D

Απο κει και περα για να εχουμε τις ελευθεριες που εχουν οι Σουηδοι πρεπει να εχουμε και την παιδεια να ξερουμε πως να τις χειριστουμε.Ε εμεις την παιδεια αυτη δεν την εχουμε.Αυτο ειναι σιγουρο.Και μενα δεν με πειραζει να φοραει καποιος σκουλαρηκι η να φιλιεται κοινως χεστηκα αλλα εμενα δεν με πειραζει και καποιος να κανει φουντα..Σημαινει οτι πρεπει να επιτραπει?
Αλλωστε απο τη θητεια μου τοσα χρονια στα σχολεια(δασκαλεεε :P) εχω καταλαβει οτι εμας μονο αυατ μας ενδιαφερουν αλλα τελικα κλαιγομαστε γιατι δεν περασαμε..Ε να ρε βλαξ(δεν αναφερομαι σε σενα) αφου ολο τον καιρο κοιταγες πως θα απς κοντρα στο κατεστημενο βαζωντας σκουλαρηκια και καπνιζοντας μεσ στην ταξη εχανες το χρονο σου και δεν κοιταγες αυτο που πραγματικα επρεπε..

Αλλωστε μην μου πεις οτι αυτος που φοραει σκουλαρηκι δεν μπορει να το βγαλει για 7 ωριτσες την ημερα..δεν παθαινει και τπτ..Αλλωστε δεν νομιζω πως αυτην την κατασταση "ανελευθεριας" θα μπορεσει να την αλλαξει μονος του και πηγαινωντας κοντρα..
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
θα συμφωνήσω μαζί σου. ούτε εγώ το θεωρώ ακρέω ένας μαθητής να έχει σκουλαρίκη ούτε ένα tatoo. και επίσης πρέπει!!!οι μαθητές να ντίνονται όπως θέλουν(μέχρι ένα όριο). το ξέρετε όμως ότι στον Δούκα τους αναγκάζουν να κόψουν το μαλί(στα αγόρια). Δεν φτάνει που πληρώνουν τους λένε και πως να εμφανίζονται και από πάνω. έλεοςςςς!!!

Καλά, τα ιδιωτικά είναι γνωστό ότι λειτουργούν και ως κατηχιτικά (δεν ξέρω αν γράφεται έτσι, ποτέ δε με απασχόλησε :P). Εδώ στο Αρσάκειο (γυμνάσιο) απαγορεύουν το ζελέ μαλλιών, ενώ ένας ξάδερφος στο Λύκειο έτρωγε παρατήρηση για το μακρύ μαλλί... νταξ το τελευταίο γινόταν σχεδόν στην πλάκα, η διευθύντρια δεν του έκανε και τπτ.

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
Ελπιζω να τα λετε για πλακα αυτα ετσι..Τουλαχιστον για το Γειτονα που ξερω..Γινεται χαμος.10 φορες χειροτερα απο τα δημοσια.Το 50%(ενταξει οχι και τοσο αλλα ειναι παρα πολλοι) των παιδιων κανουνε φουντα μεσα στο σχολειο και ενω ο διευθυντης το ξερει δεν κανει τπτ..
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Φυσικά και το επίπεδο των 2 λαών δεν έχει καμία σχέση. Αυτό σημαίνει ότι εμείς χρειαζόμαστε μία Χούντα για να προκόψουμε; Αναφέρομαι στο απαράδεκτο σχόλιο του Symeon, που ήταν ο λόγος που ανέφερα τη Σουηδία.

Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεις το χρόνο να σχολιάσεις κι ορισμένα λιγότερο απαράδεκτα θέλω να πιστεύω.

Παράθεση
αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι εμένα προσωπικά, που πηγαίνω στο σχολείο για να αποκτήσω εφόδια για την υπόλοιπη ζωή μου (και δεν αναφέρομαι μόνο στην ύλη των μαθημάτων), δε με ενοχλεί καθόλου ούτε ότι πολλοί μαθητές καπνίζουν ενώ εγώ σιχαίνομαι το κάπνισμα, ούτε ότι κάποιοι φιλιούνται στο προαύλιο και φυσικά όλα αυτά δεν επιρεάζουν την απόδοσή μου.

Θεωρείς εαυτόν αντιπροσωπευτικό μέσο μαθητή; Θα ήταν σκόπιμο το τι θα γίνει ή δε θα γίνει στα σχολεία, να εξαρτάται από την προσωπική αποκλειστικά οπτική και το χούι και τις ανοχές του καθενός; Κι εμένα πιθανότατα να μη με ενοχλεί το κάπνισμα στα νοσοκομεία ή στα Goody's, αλλά η αρχή της πλειοψηφίας, μέσω των αντιπροσώπων της, καλώς ή κακώς, αποφάσισε πως είναι παράνομο.

Ποιο ακριβώς θεωρείς πως είναι το δέον όριο; Που πρέπει να βάλουμε την τελεία; Επιτρέπεται το φιλί...κομπλέ. Με γλώσσα ή χωρίς; Το χούφτωμα; Κανένα πηδηματάκι (με προφυλακτικό πάντα); Κι αν ναι, στις τουαλέτες ή καλύτερα στο προαύλιο να έχουμε και χειροκροτητές; Προσωπικά δε θα με χάλαγε η τελευταία επιλογή, αλλά δε θεωρώ τόσο συντηρητικούς ή φασίστες εκείνους που δε μου την επιτρέπουν.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
Και γω ειμαι αντιθετος με τον  symeon παπαδοπουλο :P ;D

Απο κει και περα για να εχουμε τις ελευθεριες που εχουν οι Σουηδοι πρεπει να εχουμε και την παιδεια να ξερουμε πως να τις χειριστουμε.Ε εμεις την παιδεια αυτη δεν την εχουμε.Αυτο ειναι σιγουρο.Και μενα δεν με πειραζει να φοραει καποιος σκουλαρηκι η να φιλιεται κοινως χεστηκα αλλα εμενα δεν με πειραζει και καποιος να κανει φουντα..Σημαινει οτι πρεπει να επιτραπει?
Αλλωστε απο τη θητεια μου τοσα χρονια στα σχολεια(δασκαλεεε :P) εχω καταλαβει οτι εμας μονο αυατ μας ενδιαφερουν αλλα τελικα κλαιγομαστε γιατι δεν περασαμε..Ε να ρε βλαξ(δεν αναφερομαι σε σενα) αφου ολο τον καιρο κοιταγες πως θα απς κοντρα στο κατεστημενο βαζωντας σκουλαρηκια και καπνιζοντας μεσ στην ταξη εχανες το χρονο σου και δεν κοιταγες αυτο που πραγματικα επρεπε..

Αλλωστε μην μου πεις οτι αυτος που φοραει σκουλαρηκι δεν μπορει να το βγαλει για 7 ωριτσες την ημερα..δεν παθαινει και τπτ..Αλλωστε δεν νομιζω πως αυτην την κατασταση "ανελευθεριας" θα μπορεσει να την αλλαξει μονος του και πηγαινωντας κοντρα..

Όποιος ενδιαφέρεται μόνο να καπνίζει και να φιλιέται προφανώς είναι γελοίο να περιμένει να περάσει κάπου στο τέλος και δεν του φταίει κανείς γι' αυτό. Στην τελική όλα (θα 'πρεπε τουλάχιστον) να γίνονται για την καλύτερη δυνατή επίδοση των μαθητών. Εμένα, ας πούμε, μπορεί να με βοηθάει ψυχολογικά το μαλλί και οι καφρομεταλλάδικες μπλούζες και να είμαι έτσι καλύτερος στα μαθήματα. Γιατί να αλλάξω εμφάνιση;

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ

Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεις το χρόνο να σχολιάσεις κι ορισμένα λιγότερο απαράδεκτα θέλω να πιστεύω.

Παράθεση
αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι εμένα προσωπικά, που πηγαίνω στο σχολείο για να αποκτήσω εφόδια για την υπόλοιπη ζωή μου (και δεν αναφέρομαι μόνο στην ύλη των μαθημάτων), δε με ενοχλεί καθόλου ούτε ότι πολλοί μαθητές καπνίζουν ενώ εγώ σιχαίνομαι το κάπνισμα, ούτε ότι κάποιοι φιλιούνται στο προαύλιο και φυσικά όλα αυτά δεν επιρεάζουν την απόδοσή μου.

Θεωρείς εαυτόν αντιπροσωπευτικό μέσο μαθητή; Θα ήταν σκόπιμο το τι θα γίνει ή δε θα γίνει στα σχολεία, να εξαρτάται από την προσωπική αποκλειστικά οπτική και το χούι και τις ανοχές του καθενός; Κι εμένα πιθανότατα να μη με ενοχλεί το κάπνισμα στα νοσοκομεία ή στα Goody's, αλλά η αρχή της πλειοψηφίας, μέσω των αντιπροσώπων της, καλώς ή κακώς, αποφάσισε πως είναι παράνομο.

Ποιο ακριβώς θεωρείς πως είναι το δέον όριο; Που πρέπει να βάλουμε την τελεία; Επιτρέπεται το φιλί...κομπλέ. Με γλώσσα ή χωρίς; Το χούφτωμα; Κανένα πηδηματάκι (με προφυλακτικό πάντα); Κι αν ναι, στις τουαλέτες ή καλύτερα στο προαύλιο να έχουμε και χειροκροτητές; Προσωπικά δε θα με χάλαγε η τελευταία επιλογή, αλλά δε θεωρώ τόσο συντηρητικούς ή φασίστες εκείνους που δε μου την επιτρέπουν.

Ποια πλειοψηφία; Θα δεχόμουν οποιονδήποτε κανόνα εάν προερχόταν από τους μαθητές, θεσπισμένο κατόπιν εκτενούς συζήτησης και διαδικασιών άμεσης δημοκρατίας. Εγώ βλέπω μόνο απαρχαιωμένους κανόνες που έχουν βάλει δεν ξέρω και εγώ ποιοι, βασισμένους σε ήθη και ιδανικά της εποχής των εκάστοτε διευθυντών ή υπουργών (?). Είπες σε προηγούμενο ποστ ότι δεν μας ανήκει ο χώρος. Δε συμφωνώ. Τυπικά μπορεί να ανήκει στο δημόσιο, αλλά όπως είπα και πιο πριν τα πάντα πρέπει γίνονται για εμάς. Δεν έχει νόημα να προσπαθήσω να σε πείσω για αυτό γιατί θα πρέπει να προεκταθούμε σε πολιτικές συζητήσεις και το πιο πιθανό είναι να μη μας βγάλει πουθενά...

Αποσυνδεδεμένος blackie

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Take me down, I'm coming home, arena of pleasures
    • Προφίλ
Εμένα, ας πούμε, μπορεί να με βοηθάει ψυχολογικά το μαλλί και οι καφρομεταλλάδικες μπλούζες και να είμαι έτσι καλύτερος στα μαθήματα. Γιατί να αλλάξω εμφάνιση;

Να σου δωσω εγω μια εξηγηση ως μαθητης που τελειωσε σχολειο με καλογριες...
Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο χαλιομουν που μας περιμεναν καθε μερα για ελεγχο την ωρα της προσευχης,ποσες φορες με ειχαν επιπληξει για το γενακι που αφηνα η για τα μαλλια που εφτιαχνα το πρωι...
Ολα αυτα με τη δικαιολογια οτι "δεν ειναι σωστο τα παιδια να ξεχωριζουν"...
Αφου λοιπον τελειωσα και τωρα βεβαια μπορω να κανω οτι μου αρεσει,προσωπικα-και λεω μονο το τι συνεβη σε μενα-θεωρω πως αυτοι οι "φραγμοι" μου εκαναν καλο ωστε να μπορω να ελεγχω και να σφυριλατω τον εαυτο μου...Εγω το πηρα ετσι,αλλοι συμμαθητες μου οχι.
Παντως πιστευω γενικα οτι σε αυτη την ηλικια που ειναι πραγματικα πολυ δυσκολη και υπερμετρα απαιτητικη,η παρουσια της πειθαρχιας κανει καλο...

Αυτο βεβαια το καταλαβα μετα απο χρονια και καταλαβαινω πως νιωθετε οταν αισθανεσθε τη πιεση ως μαθητες... ;)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
Εμένα, ας πούμε, μπορεί να με βοηθάει ψυχολογικά το μαλλί και οι καφρομεταλλάδικες μπλούζες και να είμαι έτσι καλύτερος στα μαθήματα. Γιατί να αλλάξω εμφάνιση;

Να σου δωσω εγω μια εξηγηση ως μαθητης που τελειωσε σχολειο με καλογριες...
Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο χαλιομουν που μας περιμεναν καθε μερα για ελεγχο την ωρα της προσευχης,ποσες φορες με ειχαν επιπληξει για το γενακι που αφηνα η για τα μαλλια που εφτιαχνα το πρωι...
Ολα αυτα με τη δικαιολογια οτι "δεν ειναι σωστο τα παιδια να ξεχωριζουν"...
Αφου λοιπον τελειωσα και τωρα βεβαια μπορω να κανω οτι μου αρεσει,προσωπικα-και λεω μονο το τι συνεβη σε μενα-θεωρω πως αυτοι οι "φραγμοι" μου εκαναν καλο ωστε να μπορω να ελεγχω και να σφυριλατω τον εαυτο μου...Εγω το πηρα ετσι,αλλοι συμμαθητες μου οχι.
Παντως πιστευω γενικα οτι σε αυτη την ηλικια που ειναι πραγματικα πολυ δυσκολη και υπερμετρα απαιτητικη,η παρουσια της πειθαρχιας κανει καλο...

Αυτο βεβαια το καταλαβα μετα απο χρονια και καταλαβαινω πως νιωθετε οταν αισθανεσθε τη πιεση ως μαθητες... ;)

"δεν ειναι σωστο τα παιδια να ξεχωριζουν"

Σχόλια σαν αυτό πάντως με κάνουν να αγαπώ το σχολείο που πηγαίνω όλο και περισσότερο... ;D

Εννοείται ότι δεν σκέφτονται όλοι το ίδιο. Απλά σε εμένα, όπως είπα και πιο πριν, η λέξη πειθαρχεία δε με συγκινεί, τουλάχιστον όταν πηγαίνουν να μου τη διδάξουν σε τέτοια ηλικία. Πάντα ήμουν πειθαρχημένος όπου πίστευα όπου έπρεπε, χωρίς να μου το επιβάλλει κανείς. Μάλλον έτσι γυρνάμε στο θέμα της διαπαιδαγώγησης από τη νηπιακή ηλικία...

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
παιδια....ενταξει..το ζητημα καλα καιγεται...η χουντα ειναι τροπος του λεγειν..το τι μπορει να βοηθαει εσενα αγορι μου δεν εχει σημασια στην τελικη! δενεισαι μονος σου! εισαι εκει και εσυ και οι υπολοιποι που θελουν να φιλιουνται και να επιδιδονται σε αλλες δραστηριοτητες στο σχολειο για να περασετε καπου! αν ηταν αλλιως να μην πηγαινατε! γιαυτο ασε το γιατι να αλλαξω εμφανιση και εμενα δεν με ενοχλει γιατι εγω σε ρωταω το απλο! αν τον αλλο τον ενοχλει εσυ τι θα κανεις; και στην τελικη επειδη αυτο το ερωτημα τεθικε εξαρχης...Εγω θα συμμορφωνομουν η θα λαμβανα την τιμωρια μου! αν δεν σαρεσει αντε σου γειτονα το σχολειο!νισαφι! μεγαλωστε...για αλλη μια φορα σε αυτο το φορουμ...πριν μιληστε σκεφτειτε τι λετε..και σε εσας κανει καλο ( και στην εκθεση..κριτικη σκεψη λεγεται...) και σε εμας που διαβαζουμε και απανταμε σαν τους χαυλιες 6 σελιδες μπουρδες...

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
1) ωραια...αν κανεις κατι και σου πει περνα εξω πες του...δεν με υποχρεωνει κανεις..και αφου δεν θελω, δεν βγαινω.
2) και οοοοοολλλοι κανουν ησυχια..και καθονται ησυχοι αυτο θες να πεις;;;
3) δεν εχει να κανει με νομο...εχιε ν ακανει με σεβασμο στον χωρο και στους συμμαθητες σου!
4)γιατι καμμενε εισαι ανηλικος γιαυτο!! ας παρει τηλ τους δικους σου να το αναφερει να ερθουν να σε μαζεψουν! γιατι αν κανουτν καταγγελια οι δικοι σου οτι καπνιζεις στο σχολειο θα τους πανε μεσα γιαυτο!
5) αν το πει, να κανεις καταγγελια να τον πανε μεσα!!!
αντε ρε ! που δεν ξερετε που παν τα 4 και ψαχνεστε κιολας....αντε! μην αρχισω να λεω τπτ πιο περιγραφικο για το τι κανετε σχολειο και θελετε και οργανωση!αντε τωρα!

1)σε υποχρεώνει η συμπεριφορά σου να βγεις έξω,από τη στιγμή που ο καθηγητής στο λέει σημαίνει ότι δεν τον αφήνεις να κάνει μάθημα
2)Όχι βέβαια.Εγώ είπα: Είναι υποχρέωση των μαθητών να κάνουν ησυχία και εσύ είπες:και οοοοοολλλοι κανουν ησυχια..και καθονται ησυχοι αυτο θες να πεις;;;
Άλλο είπα άλλο είπες...δεν πειράζει...
3) Με ποιο τρόπο προσβάλλω τους συμμαθητές μου αν φιλιέμαι με την κοπέλα μου στον προαύλιο χώρο;Γιατί να τους προσβάλλω; Ο έρωτας το πάθος και η αγάπη είναι πράγματα που αφενός μεν δε συγκρατούνται,και αφετέρου δεν ενοχλούν ούτε χαλούν τη ηθική υπόσταση του ατόμου
4)Τι λες ρε; Θα πάνε μέσα οι γονείς μου αν καπνίζω στο σχολείο;;
5) Απάντησες με ειρωνεία

Δεν έχω αναφερθεί με υβριστικούς όρους όπως ''καμένος'' σε σενα,γι' αυτό μην ξαναχρησιμοποιήσεις παρόμοιες λέξεις ούτε σε μενα,ούτε στους υπόλοιπους συνομιλητές σου σε παρακαλώ.

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
εσυ μπήκες για να κάνεις τσαμπουκα μου φαίνεται...δεν είσαι και ο μόνος...έχει χάσει το νόημά του το θέμα μου φαίνεται αλλά τέλος πάντων...

Δεν είχε κανένα νόημα το θέμα από την αρχή. Οτι σας λένε το απορρίπτετε, ότι βλακεία σκεφτείτε τη λέτε κατευθείαν. Αν νομίζετε ότι έτσι γίνεται η συζήτηση πλανάστε! Τέσπα...  ::)

όταν μου λέει ο άλλος έμμεσα ότι καλά θα έκαναν οι καθηγητές αν έριχναν κανένα χεράκι ξύλο στους μαθητές ναι τότε αυτήν την άποψη θα την απορρίψω γιατί είμαι αντίθετος σ' αυτό. Και αν το θέμα δεν έχει νόημα,μπορούν κάλλιστα οι συντονιστές να το πετάξουν. Και κανένας δεν κάνει συζήτηση εδώ μέσα και αυτό το έχω παρατηρήσει και σε άλλα θέματα. Τσακώνονται,δεν συζητούν. 

Αποσυνδεδεμένος kain

• Παλιός
  • Still On The Road
    • Προφίλ
Αναρωτιέμαι ποιό είναι ακριβώς το μέτρο σύγκρισης ως προς την "οπισθοδρομικότητα" των σχολείων... Χωρίς να υποπέφτουμε στο σφάλμα "τί είναι καλύτερο? ένα φιρίκι ή ένα μανταρίνι?", ο σχολικός χώρος προϋποθέτει δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως κάθε είδους κοινωνικό σύνολο. Σαφώς και υπάρχουν συμπεριφορές υπερβολής τόσο από πλευράς μαθητών όσο και από τους καθηγητές, για διαφορετικούς λόγους (πάμπολλοι καθηγητές δεν έχουν ιδέα τί εστί Παιδαγωγική, άλλοι τόσοι μαθητές δεν έχουν ιδέα των ορίων του χώρου που βρίσκονται).

Για τα ιδιωτικά δεν μπορώ να έχω άποψη, στο δημόσιο σχολείο, πάντως, και δεδομένου ότι δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τη "θητεία του Λυκείου", υπήρχε εκ μέρους των καθηγητών/μαθητών μια "κρυφή συνενοχή" όσον αφορά συμπεριφορές των δευτερων που τώρα(?) θεωρούνται "απορριπτέες" και συνεισφέρουν στον χαρακτηρισμό "απισθοδρομικά πλέον τα σχολεία". Κι εξηγούμαι: το κάπνισμα επιτρεπόταν σε εξωτερικούς χώρους, απομονωμένους από το βασικό προαύλιο, τα γραφεία των καθηγητών και - κυρίως - το προαύλιο του Γυμνασίου που συστεγαζοταν στο συγκρότημα. Ως προς την εμφάνιση, δεν υπήρχαν δα και τίποτα αυστηροί περιορισμοί, με την εξαίρεση ορισμένων περιπτώσεων "προσωπο βραδινής εξόδου στην παραλιακή" στις κοπέλες. Ούτε στα ζευγάρια απαγορευόταν να "δηλώνουν" ζευγαρια, αρκει να μην το επιχειρούσαν με επιδεικτικό τρόπο παρουσία καθηγητών (κατα τ' άλλα, δε θυμάμαι κανέναν απ' τους μαθητές να έχει την απαίτηση να του παραχωρείται ο σχολικός χώρος προς εφαρμογή - συμπεριλαμβανόμενης της βιβλιοδεσίας - του Κάμα Σούτρα Millenium Edition).
Από εκεί και πέρα, ανέκαθεν υπήρχε μεγαλύτερη ελαστικότητα απέναντι στην "ανάρμοστη" συμπεριφορά/εμφάνιση μαθητών με αυξημένες επιδόσεις στα μαθήματα σε σχέση με τους "αδιάβαστους ταραξίες". Πέρα από τις ηθικολογικές μπανανοφλουδες, είναι και αυτή μια συνθήκη (στην οποία βρέθηκα προσωπικά, τόσο λόγω της τότε εμφάνισης "ανήκω στο παρακμιακό σκοτάδι του '80", όσο και για κατάχρηση της εμπιστοσύνης ενός δημοσιου εγγραφου, όπως το απουσιολογιο, σε "καιρούς πολεμικούς" [αποχές, καταλήψεις, ώρες Φυσικης Αγωγής κτλ]).

Δεν πιστεύω πως σήμερα δεν υπάρχει πλέον ο τρόπος να διεκδικήσουν τα δικαιωματά τους οι μαθητές: περισσότερο (κι επίμονο) δάγκωμα, λιγότερο γάβγισμα. Αλλά ας φυλάξουν και μια δεύτερη σκέψη για τη θέση του καθηγητή που έχουν απεναντί τους.
« Τελευταία τροποποίηση: 07/09/06, 18:14 από kain »

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Η αναφορά μου έγινε σε κάποια συγκεκριμένα περιστατικά που κατά καιρούς έχουν γίνει στα σχολεία. Of course αυτό δεν αποτελεί την πλειοψηφία.

• Θαμώνας
  • I love rock n roll
    • Προφίλ
επέστρεψα!!!και παρατήρησα πως ακόμα τσακώνεστε, κρίμα... εγώ ξέρω πάντως πως όλο ανώρημους μας λέτε και είστε χειρότεροι εσείς οι ''μεγάλοι'' και πρέπει κάποια στιγμή ο symeon να μάθει να φέρεται πως μιλάει έτσι; δεν του έδωσε κανείς τέτοιο δικαίωμα. και όσον αφορά την ειρωνική διάθεση κάποιοι πρέπει να την σταματήσουν.

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
Είμαστε ανώριμοι εμείς δηλαδή?
Από που ορμώμενος κατέληξες εκεί?
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
επέστρεψα!!!και παρατήρησα πως ακόμα τσακώνεστε, κρίμα... εγώ ξέρω πάντως πως όλο ανώρημους μας λέτε και είστε χειρότεροι εσείς οι ''μεγάλοι'' και πρέπει κάποια στιγμή ο symeon να μάθει να φέρεται πως μιλάει έτσι; δεν του έδωσε κανείς τέτοιο δικαίωμα. και όσον αφορά την ειρωνική διάθεση κάποιοι πρέπει να την σταματήσουν.

Είπαμε να δίνουμε επιχειρήματα για το καθετί που λέμε  ;) Πώς έβγαλες το συμπέρασμα αυτό? Ο symeon μπορεί να μίλησε άσχημα αλλά μη ξεχνάς ότι ξεκίνησε η όλη "συζήτηση" σε καλό κλίμα. Οταν αρχίσατε να απορρίπτετε τα πάντα που σας έλεγαν με συνήθως βλακώδεις απαντήσεις, τότε οι περισσότεροι παρεκτραπήκαμε. Και όμως αγαπητέ, εσείς του δώσατε δικαίωμα, όπως δίνετε και σε πολλούς να σας κοροιδεύουν (ανάμεσα σε αυτούς και εγώ, δεν αποποιούμαι τπτ). Η ειρωνική διάθεση θα σταματήσει όταν σταματήσετε να δίνετε λαβές για ειρωνείες (όπως έκανες στο θέμα του fifa  ;) )