Δεν ζήτησε κανείς ευχαριστίες. Το σχόλιο περί μη προβολής της πορείας έχει να κάνει με το γεγονός οτι η ήσυχη πορεία δεν πουλάει, δεν υπάρχει λόγος στα κανάλια να προβάλλουν μια είδηση χωρίς αίμα ή γκλαμουριά...
Έχουμε ξεχάσει και εμείς πλέον οτι μια πορεία οφείλει να είναι συγκροτημένη. Ο σκοπός της πορείας δεν είναι να "δημιουργήσει" φασαρίες και καταστροφές όσο να δημιουργήσει σκέψεις. Όταν όμως σε κάθε προηγούμενη πορεία, και ιδιαίτερα στη προτελευταία,, γίνονται καταστροφές και κακό, είναι λογικό να δημιουργείται η εντύπωση οτι οι φοιτητικές πορείες και οι διάφορες "φασαρίες" είναι πράγματα που πάνε μαζί. Το να γίνει πορεία χωρίς φασαρίες είναι κάτι το αξιοσημείωτο, απο πλευράς διαδηλωτών, ιδιαίτερα αν σκεφτουμε αυτά που έγιναν στις 11/3. Το λάθος των διαδηλωτών είναι οτι το θεωρούν "αξιοσημείωτο" και όχι "αυτονόητο".
Δυστυχώς , αν ήθελαν τα κανάλια να προβάλλουν αρνητικές πτυχές αυτής της πορείας, υπήρχαν κάποια πράγματα τα οποία θα μπορούσα να έχουν δείξει. Το γεγονός οτι η πορεία ήταν διασπάσμένη σε 2 μέρη, είναι ένα απο αυτά.Είναι θλιβερό να υπάρχει τόσος κόσμος στους δρόμους, ανίκανος όμως να προχωρήσει μαζί. Το αστείο είναι πως ο παραπάνω διαχωρισμός ήταν ,όσο μπόρεσα να παρατηρήσω μεταξύ 2 παρατάξεων. Όπου στη μία, ήταν όλοι πιασμένοι μαζί , και οταν πήγα να μιλήσω σε κάτι συμφοιτητές μου, με κοιτάζαν όλοι περίεργα, επειδή, δεν ήμουν απο την αρχή μαζί τους, λες και ήμουν κανένας επίδοξος "μπάχαλος"...
Ναι, είχε κατέβει αρκετός κόσμος χθές... Αν σκεφτούμε και τις 61 συλλήψεις που γίναν τη προηγούμενη φορά +το γεγονός οτι ήταν μόνο Αθηναίοι φοιτητές, ο κόσμος ήταν παραπάνω απο αρκετός. Η πορεία ήταν μαζική, αλλα δεν ήταν ενιαία... Όσο καιρό συνεχίσουμε να τρωγώμαστε μεταξύ μας , αλλο τόσο θα μας πάρει να κάνουμε μια σωστή πορεία. Και άλλο τόσο θα μας πάρει να φέρουμε το κόσμο στο πλευρό μας. Όσο τρωγώμαστε μεταξύ μας, είμαστε ανίκανοι να κάνουμε κάτι όσες πορείες και να κάνουμε...
Όσο για το κλείσιμο του κέντρου της Αθήνας: Αν περνάνε σε 6 ώρες 2 εκατομύρια άνθρωποι απο εκεί,μαγκιά τους... Όποιος θέλει να περάσει απο κεί, δεν νομίζω οτι είναι αδιαπέραστο. Απλά θα χρειαστει να πάρει ένα ΜΕΤΡΟ παραπάνω...