to κραξιμο δεν ειναι κομματικο ειναι ιδεολογικο οπως καταλαβαινεις-ασχετως αν η δαπ δεν εχει τιποτα το ιδεολογικο στη λειτουργια της-
το θεμα ειναι απλο παιδια.σε τετοιες συζητησεις δεν ειναι δυνατον να επιδιωκεις ''ενοτητα'' και συνθεση με μεθοδους διπλωματιας.αυτο θα γινει μονο αναμεσα σε συντροφους ιδιου ρευματος που εχεις εσωτερικες διαφωνιες.οταν ομως ακους ανθρωπους να λενε ''ε καλα δεν μπορει να μην εκανες τιποτα και να σε πιασαν οι μπατσοι'' η ''οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια'' 3 μπορει να συμβαινουν:
1.η καποιος απο την οικογενεια του κυριου ειναι μπατσος και λογικο ειναι να λεει αυτα που λεει
2.η ειναι δεξιας νοοτροπιας του παρτακισμου,του ατομισμου,του σταρχ**ισμου για τους αλλους
3.η ειναι αφελεστατος και ζει εκτος πραγματικοτητας
με τετοιους ανθρωπους οσοι εχουν μια συγκροτημενη αριστερη-αντιεξουσιαστικη-αναρχικη ιδεολογια δεν μπορουν να κανουν συνθεση ουτε στο ενα χιλιοστο
ειναι σαν μια συζητηση που ειχα με εναν φιλο μουπου του λεω οτι μια κοινωνια απολυτης ισοτητας θα ηταν η πιο ομορφη πραγματικοτητα.μου λεει ναι ομως αυτο ειναι ουτοπια.του λεω ασχετως τι ειναι η ποσο ευκολο ειναι να επιτευχθει δεν θα ηταν δικαιο σωστο ο κοκκαλης π.χ να ηταν ισος με εναν οικονομικο μεταναστη απο την αλβανια και να μην υπηρχε η εξουσια ανθρωπου σε ανθρωπο?μου λεει ναι αλλα υπαρχουν παντα ανθρωποι ακομα και σε μια τετοια κοινωνια που θα επιδιωκαν να εξασκουν εξουσια πανω σε ανθρωπους.
εκει λοιπον ηταν το σημειο που προσπαθησα να τον πεισω οτι ειναι το πιο αρρωστημενο,ψυχανωμαλο,ψυχασθενικο,βαρβαρο πραγμα η εξουσια ανθρωπου σε ανθρωπο και οποιος επιδιωκει κατι τετοιο προκειται για ενα βαθυτατα αρρωστημενο ατομο(το τελευταιο ειναι φραση γαλλου συγγραφεα αλλα δεν του το ανεφερα

).αυτος προσπαθησε να με πεισει το αντιθετο.φυσικα δεν το καταφερε.τσακωθηκαμε.πολιτικη συζητηση δεν ξαναεκανα ποτε φυσικα με αυτο το φιλο μου...
αυτο που θελω να πω οτι μερικα ατομα εχουν το νου τους αλλου...στα κλαμπ,στις γκομενες,να βαλουν μπουκα στο αμαξακι τους,να πανε γηπεδο,να κανουν τελοσπαντων χιλια δυο πραγματα απο το κατσουν και να σκεφτουν τι συμβαινει γυρω τους.δεν θα κανω κριτικη για το αν αποφασισουν να δρασουν-με οποιο τροπο πιστευουν οτι ειναι σωστος-αλλα τουλαχιστον να συνηδητοποιησουν ρε που**η μου καποια πραγματα.ειναι τρομερο να ζεις στην αγνοια του κλαμπ,των γκομενακιων(σεξιστικο ζητω συγνωμη) και χιλιων δυο μαλακιων και να μην σταματας να δεις τι συμβαινει γυρω σου.ετσι καταληγεις να λες ζητω στη κυβερνηση και στους μπατσους που τσοθβαλιαζουν φοιτητες...κριμα πραγματικα...