Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 844751 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #1475 στις: 15/10/07, 13:54 »
Πλάκα στην πλάκα, κάτι πήρε το αυτί μου για τη Πέμπτη...

Edit:Που το είδατε αυτό για τις σφαίρες?
« Τελευταία τροποποίηση: 15/10/07, 14:00 από Μεταβαρώνος Isnogood »
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1476 στις: 15/10/07, 16:06 »
Πλάκα στην πλάκα, κάτι πήρε το αυτί μου για τη Πέμπτη...

Edit:Που το είδατε αυτό για τις σφαίρες?

Αν παρεισ να διαβασεις το σημερινο θεμα θα δεις τις νεες προμηθειες της αστυνομιες. Μαζι παρηγγειλαν αρματα που πεταν ενερο και σχηματιζουν τοιχος απο την γαλλια. Θα βρω λινκ κια θα το βαλω.

Πεμπτη δεν εχει αποφασιστει απο συνεευσεις ειναι καλεσμα της κνε-πκσ

ΥΓ:Την εφημεριδα σε μεγαλη μεγενθυνση για να διαβαζεται την εχει εδω στο 3-4 ποστ https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&from_admin=1&article_id=779885#779900
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος MakisSRV

• Παλιός
  • Thor the mighty...Other bands play MANOWAR kill
    • Προφίλ
« Απάντηση #1477 στις: 25/10/07, 04:02 »
Παιδιά μην λέμε μόνο για τον ένα.Μ@λ@κες υπάρχουν και στη μια κατηγορία και στην άλλη.
Ηλεκτρικής κιθάρας μαθήματα παραδίδονται. Ανάλυση Rock/Blues/Metal/Funky τεχνοτροπίας, σύμφωνα με σύγχρονες τεχνικές.Ear training,soloing,αυτοσχεδιασμός.Εκμάθηση θεωρίας.Περιοχές:Aιγάλεω,Νίκαια,Κορυδαλλός,Περιστέρι,Χαιδάρι.

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1478 στις: 22/05/08, 00:53 »
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοιο μίσος έναντι των αστυνομικών ? Αυτοί εκτελούν εντολές.

Αποσυνδεδεμένος MakisSRV

• Παλιός
  • Thor the mighty...Other bands play MANOWAR kill
    • Προφίλ
« Απάντηση #1479 στις: 22/05/08, 01:04 »
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοιο μίσος έναντι των αστυνομικών ? Αυτοί εκτελούν εντολές.

Έλα ντε??συμφωνώ μαζί σου.
Ηλεκτρικής κιθάρας μαθήματα παραδίδονται. Ανάλυση Rock/Blues/Metal/Funky τεχνοτροπίας, σύμφωνα με σύγχρονες τεχνικές.Ear training,soloing,αυτοσχεδιασμός.Εκμάθηση θεωρίας.Περιοχές:Aιγάλεω,Νίκαια,Κορυδαλλός,Περιστέρι,Χαιδάρι.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1480 στις: 22/05/08, 01:37 »

Ναι, δηλαδη κανουν απλα τη δουλεια τους. Δερνουν κοσμο, πετανε χημικα και αλλα τετοια χαριτωμενα. Και πληρωνονται κιολας για να δερνουν κοσμο. Δεν σου αρκει αυτο?
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1481 στις: 22/05/08, 01:39 »
Ναι λεω, γιατί δεν εναντιώνεσαι σε αυτούς που τους δίνουν τις εντολές, και εναντιώνεσαι στον απλό αστυνομικό, που στη πλειοψηφία τους, έχουν οικογένειες πίσω τους...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1482 στις: 22/05/08, 01:44 »
Ναι λεω, γιατί δεν εναντιώνεσαι σε αυτούς που τους δίνουν τις εντολές, και εναντιώνεσαι στον απλό αστυνομικό, που στη πλειοψηφία τους, έχουν οικογένειες πίσω τους...
Καλα συγνωμη, σου ειπε κανενας οτι δεν εναντιωνομαι σε αυτους που δινουν εντολες? Αυτοι ειναι οι πρωτοι στους οποιους εναντιωνομαι. Εναντιωνομαι ομως και σε αυτον που αποφασισε να γινει σκυλακι των αφεντικων και ακριτα να χτυπαει κοσμο αναλογα με τις εντολες που θα του δωσει ο ανωτερος του.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1483 στις: 22/05/08, 01:56 »
Φίλε μου, όταν πας να δουλέψεις που στο εύχομαι, θες δε θες, σκυλάκι του αφεντικού σου θα γίνεις κι εσύ.
Εκτός αν γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας.
Τώρα όσον αφορά, την αστυνομία, και τους αστυνομικούς, μπορεί να κάνουν κατάχρηση καμιά φορά (κακώς) σε διαδηλώσεις πορείες κλπ. Δεν φταίνε  όμως οι απλοί αστυνομικοί γι'αυτό, αλλά οι αξιωματικοί, και στη τελική οι υπουργοί και πολιτικοί που δίνουν τις εντολές. Αν υπήρχε πολιτική μη χρήσης βίας σε διαδηλώσεις, προφανώς δε θα έλεγες τίποτα αυτή τη στιγμή.
Αλλά σκέψου τι προσφέρουν σε μια κοινωνία. Η αστυνομία σε άλλες περιπτώσεις, σώζει ζωές, περιουσίες. Προστατεύει ανθρώπους, επιφέρει κοινωνική γαλήνη. Στην Ευρώπη η αστυνομία είναι πιο σκληρή απ'ότι στην Ελλάδα. Είναι χαζοί οι Ευρωπαίοι νομίζεις?
Και ίσως γι'αυτούς τους λόγους, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στο που κατευθύνουμε το μένος μας.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1484 στις: 22/05/08, 02:04 »
Φταινε και οι απλοι αστυνομικοι. Εαν ηταν συνειδητοποιημενοι αρκετα σαν ατομα, θα μπορουσαν καλλιστα να παρακαμπτουν εντολες η να πιεζουν για καλυτερη αστυνομια οι ιδιοι. Δεν το κανουν. Οι φορες που εχω μπλεξει με αστυνομια δενειανι λιγες (κυριως για εξακριβωσεις στοιχειων και για πορειες) και πιστεψε με, δεν υπηρξε ΟΥΤΕ μια φορα που ο αστυνομος 1)να ηταν ευγενικος ή τουλαχιστον να μου εδειξε τον ελαχιστο σεβασμο και 2) να μην εκανε καταχρηση εξουσιας. Αν υπηρχε πολιτικη μη χρησης βιας στις πορειες δεν θα ελεγα τιποτα γιατι προφανως θα ζουσαμε σε μια εντελως διαφορετικη κοινωνια φιλε μου και τα πραγματα θα τα συζηταγαμε σε αλλη βαση. Ετσι οπως ειναι το συστημα δεν υπαρχει περιπτωση να υπαρχει πολιτικη μη χρησης βιας στις πορειες.

Τους ευρωπαιους, ναι σε γενικες γραμμες σε πολλα θεματα τους θεωρω χαζους(πανακεια τους εχουμε κανει πια αυτους τους ευρωπαιους). Το οτι η αστυνομια προστατευει ανθρωπους ειναι υποκειμενικο σε γενικες γραμμες οπως και το οτι οι καμερες θα προσφερουν μεγαλυτερη ασφαλεια στην κοινωνια. Το ιδιο ισχυει και για την κοινωνικη γαληνη. Κυριως γιατι αυτη η ασφαλεια και η γαληνη προκειπτει μεσα απο το φοβο, αλλα αυτοε ειναι αλλη κουβεντα.

Τελος, εχεις την εντυπωση οτι θεωρω μοναδικο μου εχθρο τον μπατσο που στεκεται απενταντι μου στην πορεια. Οχι δενειναι ετσι. Τυχαινει ομως στο προκειμενο θεμα να συζηταμε για αυτο, οποτε για αυτο θα μιλησω.

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1485 στις: 22/05/08, 09:37 »
Το γράφω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα...
Σήμερα το πρωί ήμουν στη στάση και περίμενα το λεωφορείο να πάω στη δουλειά μου.Έρχεται ένα περιπολικό με 2 αστυνομικούς και σταματάει δεξιά απ τη στάση μισοανεβασμένο στο πεζοδρόμιο.Βγαίνει ο ένας αστυνομικός και φοράει αλεξίσφαιρο και κάθεται πίσω από τη στάση σαν να κρυβόταν.Βγαίνει και ο δεύτερος τούμπανος αστυνομικός και φοράει και αυτός αλεξίσφαιρο και πάει δίπλα στον άλλο.Το περιπολικό φαινόταν μια χαρά απ όπου κι αν ερχόσουν όμως αυτοί κρύφτηκαν.Δείκτης νοημοσύνης στο μέγιστο!
Έρχεται το λεωφορείο και το σταματούν,μπαίνουν μέσα και κατεβάζουν 2 αλλοδαπούς.Ο ένας ήταν με τα 2 του παιδιά που πήγαιναν σχολείο και τη γυναίκα του.Απ ότι την άκουσα να λέει μετά τον πήγαιναν στην ασφάλεια.
Και λέω μα είναι δυνατόν?Έβαλαν αλεξίσφαιρα για να κάνουν έλεγχο στοιχείων σε 2 ανθρώπους που πήγαιναν στη δουλειά τους,τον έναν τον πήραν μπροστά στα παιδιά του και όταν τους φωνάζεις γιατί σου κλέβουν το σπίτι κάνουν 2 ώρες να κάνουν απόσταση 1 χιλιομέτρου και όταν έρχονται να σου λένε μπες εσύ πρώτα μέσα γιατί φοβούνται?
Ο τούμπανος μόνο επίδειξη ήξερε να κάνει αφού όταν κατέβηκε απ το λεωφορείο ο αλλοδαπός πατέρας του λέει δυνατά "μην τολμήσεις να φύγεις γιατί την έβαψες".
Δηλαδή έλεος!Επειδή είναι ανίκανοι να κάνουν οτιδήποτε άλλο βάζουν αλεξίσφαιρο και μαζεύουν κόσμο απ τα λεωφορεία?
"Δεν κάνουν τα ράσα τον παπά" λέει ο λαός...
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #1486 στις: 22/05/08, 17:23 »

Βρε συ τα 'χουμε πει τοσες και τόσες φορές αυτά. Γιαυτο δεν σου απαντησα και στο θέμα με τις παρωδίες που ρώτησες το ίδιο πράγμα. Τι εννοείς γιατί τα βάζουμε με τα ΜΑΤ? 1ον όταν πάς να γίνεις Ματατζής ξέρεις πολύ καλά τι καθήκοντα θα έχεις και τι θα κάνεις και προφανώς ότι θα χτυπάς κόσμο. ας γινόσουν τροχονόμος.  :P
2ον Οταν σκότωσαν τον τζουλιάνι πήραν εντολή :"σκοτώστε τον τζουλιάνι" ? 3ον Εγω πιστεύω ότι άλλο που δεν θέλουν να ρίξουν ξύλο. 
Και μην ακούσω πάλι τις βλακείες "επαγγελματίας είναι, έχει παιδιά και οικογένεια, βγάζει το ψώμι του"

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1487 στις: 22/05/08, 17:45 »
Ναι τα'χουμε πει, αλλά συγγνώμη 62 σελίδες δε θα κάτσω να διαβάσω. Ωραία, έστω οτι τα ΜΑΤ αποτελούν το "κακό πρόσωπο" της αστυνομίας. Με τους μπάχαλους, που σπάνε αυτοκίνητα και μπαίνουν μέσα σε σχολές τι θα γίνει? Αυτούς ποιός θα τους σταματήσει από τους βανδαλισμούς?

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #1488 στις: 22/05/08, 17:49 »
Επισεις εχουμε πει αλλες 20 φορές ότι άλλο οι μπάχαλοι που σπάνε αυτοκίνητα και άλλο αυτοί που σπάνε τράπεζες. Απλά όλοι, είτε λέγονται πανκιδες, είτε μπάχαλοι είτε αντιεξουσιαστές έχουν κρυφτεί κάτω από τον όρο του "αναρχικού". Αλλα και πάλι, το ότι υπάρχουν αυτοί,  δεν δικαιολογείται η συμπεριφορά των ΜΑΤ απέναντι  στους φοιτητές και γενικά σε αυτούς που κατεβαίνουν στις πορείες.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1489 στις: 22/05/08, 18:03 »
Ωπα! Άλλο αυτός που σπάει αμάξια, κι άλλο αυτός που σπάει τράπεζες? Χμ, εμένα γιατί μου ακούγονται το ίδιο? Και οι δύο χρησιμοποιούν βία για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σε κάτι. Άλλο η απλή βία κι άλλο η βία με ιδεολογικό υπόβαθρο?
Από τη μια λοιπόν λες οτι κακοί οι Ματατζήδες που χρησιμοποιούν βία στους φοιτητές (συμφωνώ), από την άλλη καλοί όσοι σπάνε τράπεζες? Χμμ κάτι δε μου ακούγεται σωστά.
Και να σου πω την αλήθεια, δεν υπερασπίζομαι καμία τράπεζα, γιατί υπό την ανοχή των Κυβερνήσεων,τόσα χρόνια, κλέβουν τον κόσμο, με πανωτόκια, κατασχέσεις κλπ. Αλλά, δεν φταίνε οι τράπεζες που δρουν ανεξέλεγκτα, οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις με στόχο το κέρδος. Το κράτος, τι κάνει για όλα αυτά?

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #1490 στις: 22/05/08, 18:15 »
Το γράφω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα...
Σήμερα το πρωί ήμουν στη στάση και περίμενα το λεωφορείο να πάω στη δουλειά μου.Έρχεται ένα περιπολικό με 2 αστυνομικούς και σταματάει δεξιά απ τη στάση μισοανεβασμένο στο πεζοδρόμιο.Βγαίνει ο ένας αστυνομικός και φοράει αλεξίσφαιρο και κάθεται πίσω από τη στάση σαν να κρυβόταν.Βγαίνει και ο δεύτερος τούμπανος αστυνομικός και φοράει και αυτός αλεξίσφαιρο και πάει δίπλα στον άλλο.Το περιπολικό φαινόταν μια χαρά απ όπου κι αν ερχόσουν όμως αυτοί κρύφτηκαν.Δείκτης νοημοσύνης στο μέγιστο!
Έρχεται το λεωφορείο και το σταματούν,μπαίνουν μέσα και κατεβάζουν 2 αλλοδαπούς.Ο ένας ήταν με τα 2 του παιδιά που πήγαιναν σχολείο και τη γυναίκα του.Απ ότι την άκουσα να λέει μετά τον πήγαιναν στην ασφάλεια.
Και λέω μα είναι δυνατόν?Έβαλαν αλεξίσφαιρα για να κάνουν έλεγχο στοιχείων σε 2 ανθρώπους που πήγαιναν στη δουλειά τους,τον έναν τον πήραν μπροστά στα παιδιά του και όταν τους φωνάζεις γιατί σου κλέβουν το σπίτι κάνουν 2 ώρες να κάνουν απόσταση 1 χιλιομέτρου και όταν έρχονται να σου λένε μπες εσύ πρώτα μέσα γιατί φοβούνται?
Ο τούμπανος μόνο επίδειξη ήξερε να κάνει αφού όταν κατέβηκε απ το λεωφορείο ο αλλοδαπός πατέρας του λέει δυνατά "μην τολμήσεις να φύγεις γιατί την έβαψες".
Δηλαδή έλεος!Επειδή είναι ανίκανοι να κάνουν οτιδήποτε άλλο βάζουν αλεξίσφαιρο και μαζεύουν κόσμο απ τα λεωφορεία?
"Δεν κάνουν τα ράσα τον παπά" λέει ο λαός...

To αλεξισφαιρο...οπως το οπλο ειναι εξοπλισμος που ο καθε αστυνομικος ειναι υποχρεωμενος να φερει μαζι του.Ειτε ειναι σε μια σκοπια..ειτε σε μια πορεια..ειτε σε μια περιπολια.Στην τροχαια δεν το πολυφορανε απλα επειδη θεωρειται υπηρεσια συνηθως χαμηλης επικινδυνοτητας.Αρα συνεπως καλα εκανε αυτος που το φοραγε.

Οσον αφορα το φαινομενικος οικογενειαρχης κ αλλοδαπος γενικα.Γενικα το να πει κανεις οτι η αστυνομια δεν εχει δειγματα καταχρησης εξουσιας και μη σωστης συμπεριφορας κατα καιρους θα ηταν ψεμα.Οπως ολα τα επαγγελματα εχει και κακα στοιχεια μεσα.Παρολα αυτα τα μεγενθυνει ο κοσμος πιστευω επειδη ειναι και προκαταλειμενος μεχρι ενος σημειου κ οσο να ναι με το δικιο του.

Τωρα..πριν 3 βδομαδες..ειδα να σταματανε ενα αμαξι που ειχε 2 αντρες-2 γυναικες και 2 παιδια μεσα.Με μια ματια ειχες την εντυπωση πως ηταν καποια οικογενεια και φιλοι.Συμφωνα με τις πληροφοριες μου πρεπει να ηταν ολοι Βουλγαρικης υπηκοοτητας.Την επομενη μερα..εμαθα οτι η "οικογενεια" ηταν κυκλωμα εμποριας παιδων..και οτι τα παιδια εκεινα πηγαιναν για πωληση.

Αρα..καλο ειναι αμα δεν ξερουμε και σιγουρα να μην κρινουμε.Συχνα αρκετοι ξενοι που δεν εχουν χαρτια στην Ελλαδα..διωκονται ποινικα στην χωρα τους και διαφευγουν εδω.Οποτε..εγκληματιας οικογενειαρχης υπαρχει καλλιστα.Επισης συνηθως οταν καποιος παραπεμπεται στην δικαιοδοσια της ασφαλειας σημαινει οτι εχει σιγουρα ποινικο μητρωο...ιδιως οταν μιλαμε για αλλοδαπους.

It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...παίζει να είμαι εγώ το μαύρο πρόβατο εδω μέσα..
    • Προφίλ
« Απάντηση #1491 στις: 22/05/08, 18:18 »
Fsl να οι αλλοδαποί δεν είχαν χαρτιά μαζί τους, τι ήθελες να γίνει; Άσε που δεν ξέρεις τι ψάχνανε!
Recordings!! Make your demo..

Αποσυνδεδεμένος 7

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1492 στις: 22/05/08, 18:30 »
Φυσικα απο την αλλη πλευρα για να λεμε και του στραβου το δικιο,υπαρχει και σε μεγαλο βαθμο μαλιστα,οικογενειαρχης αστυνομικος εγκληματιας,παιδεραστης,εμπορος ναρκωτικων με φετιχ του την βια.

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...παίζει να είμαι εγώ το μαύρο πρόβατο εδω μέσα..
    • Προφίλ
« Απάντηση #1493 στις: 22/05/08, 18:33 »
Φίλε σαπίλα υπάρχει παντού. Δε χρειάζεται να το αναφέρουμε, το ξέρουμε όλοι. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτή η σαπίλα βγαίνει έξω και σαπίζει το σύστημα και κατά πόσο καταπολεμάται
Recordings!! Make your demo..

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #1494 στις: 22/05/08, 18:37 »
Ωπα! Άλλο αυτός που σπάει αμάξια, κι άλλο αυτός που σπάει τράπεζες? Χμ, εμένα γιατί μου ακούγονται το ίδιο? Και οι δύο χρησιμοποιούν βία για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σε κάτι. Άλλο η απλή βία κι άλλο η βία με ιδεολογικό υπόβαθρο?
Από τη μια λοιπόν λες οτι κακοί οι Ματατζήδες που χρησιμοποιούν βία στους φοιτητές (συμφωνώ), από την άλλη καλοί όσοι σπάνε τράπεζες? Χμμ κάτι δε μου ακούγεται σωστά.
Και να σου πω την αλήθεια, δεν υπερασπίζομαι καμία τράπεζα, γιατί υπό την ανοχή των Κυβερνήσεων,τόσα χρόνια, κλέβουν τον κόσμο, με πανωτόκια, κατασχέσεις κλπ. Αλλά, δεν φταίνε οι τράπεζες που δρουν ανεξέλεγκτα, οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις με στόχο το κέρδος. Το κράτος, τι κάνει για όλα αυτά?

Ναι. Γιατί ο ένας σπάει αμάξια γιατί έτσι του κ@υλ...σε και ο άλλος σπάει ένα ΑΤΜ ή μια κάμερα υποδηλώνοντας την αντίθεση του σε κάτι.
Επίσης οι Ματατζίδες χτυπάνε κόσμο, ανθρώπους, ζωντανούς οργανισμούς, ενώ οι αλλοι σπάνε τράπεζες. Δεν μπορεις να τα εξισώνεις αυτά τα δύο. Είναι σαν να εξισώνεις τον εαυτό σου με το ΑΤΜ.
Ωραια, δεν φταίνε τα ΜΑΤ αλλά αυτοί που τους δίνουν εντολές, δεν φταίει η τράπεζα αλλά το κράτος, τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να τα αλλάξουμε?

Αποσυνδεδεμένος 7

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1495 στις: 22/05/08, 18:51 »

Ναι. Γιατί ο ένας σπάει αμάξια γιατί έτσι του κ@υλ...σε και ο άλλος σπάει ένα ΑΤΜ ή μια κάμερα υποδηλώνοντας την αντίθεση του σε κάτι.
Επίσης οι Ματατζίδες χτυπάνε κόσμο, ανθρώπους, ζωντανούς οργανισμούς, ενώ οι αλλοι σπάνε τράπεζες. Δεν μπορεις να τα εξισώνεις αυτά τα δύο. Είναι σαν να εξισώνεις τον εαυτό σου με το ΑΤΜ.
Ωραια, δεν φταίνε τα ΜΑΤ αλλά αυτοί που τους δίνουν εντολές, δεν φταίει η τράπεζα αλλά το κράτος, τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να τα αλλάξουμε?
Να αλλαξουμε εμεις ισως;
Βλεπω και γραφετε για το κρατος...ποιος ειναι το κρατος ρε παιδια;Ποιος το κινει και ποιος το στηριζει;Οι εσωγηινοι;Εμεις ειμαστε το κρατος και αν κανουμε μερικες απλες αλλαγες στην καθημερινοτητα μας,τοτε σιγα σιγα τα πραγματα θα αλλαξουν.Οταν εσυ θελεις ντε και καλα να φας ντοματα Δεκεμβριο μηνα και ενω βλεπεις οτι στην πουλανε 3 και 4 ευρω την παιρνεις,τι κρατος και μαλακιες λεμε;Οταν σου σερβιρουν μια κουταλια καφε και ενα ποτηρι νερο με 5 και 6 ευρω και τα πληρωνεις και αφηνεις και πουρμπουαρ τι να λεμε.
Απ'τα απλα ξεκιναμε και μετα προχωραμε και παρακατω.
Ασχετο,αλλα ποιον λογικο ανθρωπο χαλαει το να καουν ολες ανεξαιρετως οι τραπεζες εκτος απο τους τραπεζιτες και τις εταιρειες που τις ασφαλιζουν;
Εχετε μιλησει με ματα να δειτε τι τους λενε και πως τους ποτιζουν με μισος απο την σχολη μεχρι και πριν απο καποια διαδηλωση;Αν ακουσετε τι τους λενε θα σας ανεβει η πιεση στα κοκκινα.Λες και πανε σε αποστολη ζωης ή θανατου και ακομα χειροτερα(αν υπαρχει χειροτερα).Μιλαμε για σκουπιδια του κατωτερου ποινικου επιπεδου που δεν αξιζουν καν τον χαρακτηρισμο γουρουνια.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1496 στις: 22/05/08, 19:16 »
Δεν τα εξισώνω, αλλά δεν κρίνω απαραίτητο να συμφωνώ με αυτόν που καταστρέφει μια τράπεζα. Διότι το θεωρώ μια μορφή εξάσκησης βίας και αυτό. Σε ό,τι είμαστε ενάντια, μπορούμε και να το καταστρέφουμε? Με ποιά λογική? Σε αυτούς που έκαψαν το αστυνομικό τμήμα, τι να πούμε? μπράβο?
Κι ερχόμαστε στο ερώτημα που έθεσες: Τι μπορούμε να κάνουμε?
Να μιλάμε με αυτούς που διαφωνούμε,
να μεταλαμπαδεύουμε επιχειρήματα,
να είμαστε ενεργοί πολίτες,
να έχουμε άποψη,
να μην είμαστε φερέφωνα,
να έχουμε προσωπικότητα,
να μη χρησιμοποιούμε βία για να δηλώσουμε τις απόψεις μας,
να διαδηλώνουμε ειρηνικά,
να προσπαθούμε να αλλάξουμε,
να μη κοιτάμε το συμφέρον μας,
να σκεφτόμαστε τους άλλους,
να ερχόμαστε στην θέση τους,
και τέλος και σημαντικότερο όλων, να ψηφίζουμε σωστά ελπίζοντας να αλλάξει κάποτε αυτό το μπουρδέλο !

Είμαι σίγουρος, οτι κανείς δεν εφαρμόζει τα παραπόνα, γιατί έτσι μας έμαθαν να είμαστε....πολίτες χωρίς προσωπικότητα.

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #1497 στις: 22/05/08, 19:34 »
Παιδιά η καταστροφή οποιασδήποτε ξένης περιουσίας διώκεται ποινικά οπότε και η περίπτωση του βανδαλισμού των τραπεζών δεν εκπίπτει αυτής της κατηγορίας.. Ειδικότερα επειδή μερικές τράπεζες ανήκουν ακόμα στο κράτος (ΕΤΕ, ΑΤΕ, κ.λπ.) κάνουμε διπλό κακό.. Φυσικά και για τις ιδιωτικές τράπεζες ισχύουν τα ίδια.. Το αν μας απομυζούν εξαρτάται από εμάς και επίσης εξαρτάται και από το πως και πότε θα τις χρησιμοποιήσουμε.. Αν δεν θέλουμε να εμπλακούμε με ρήτρες, υποθήκες, επιτόκια, ανατοκισμούς, κ.λπ. ας μην πάρουμε δάνειο..

Αν από την άλλη θέλουμε στεγαστικό Α΄ κατοικίας (το μόνο δάνειο που θεωρώ δικαιολογημένο για ένα πολίτη), εξετάζουμε πολύ καλά όλες τις προσφορές δανείων από όσες περισσότερες τράπεζες μπορούμε και φυσικά αν δεν είμαστε σίγουροι για τα "ψιλά γράμματα" των τελευταίων σελίδων, συμβουλευόμαστε νομικούς.. Τώρα αν θέλουμε να πάρουμε δάνειο για να πάμε διακοπές και τελικά δεν μπορούμε να το αποπληρώσουμε, ε τότε δεν νομίζω ότι μας φταίνε οι τράπεζες αλλά το ξερό μας το κεφάλι..

Γενικά θα πρέπει να μάθουμε να είμαστε ανεξάρτητοι και επίσης να συλλάβουμε το γεγονός ότι η μεμονωμένη συμπεριφορά μας επηρεάζει τις καταστάσεις και όχι ότι οι καταστάσεις επηρεάζουν τις συμπεριφορές μας..

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #1498 στις: 22/05/08, 19:42 »
Θα συμφωνήσω στη λογική ότι το κράτος είμαστε εμείς!

Και ναι γιατί εμείς το διαμορφώνουμε, ως επί το πλείστον!Όχι μόνο μέσω των εκλογών και της ψήφου, που είναι το λιγότερο για να δείξουμε τα πιστευω μας είτε ψηφίσουμε, είτε όχι. Αλλά από όλο το σύνολο των προσωπικών και δημόσιων λειτουργιών και συμπεριφορών που έχουμε απέναντι στην ατομική και δημόσια ζωή μας αντίστοιχα.
 Γιατί εμείς επιλέγουμε να αγοράσουμε ρούχα πανάκριβα ενώ άλλοι δεν έχουν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες.Εμείς επιλέγουμε να στηρίζουμε τις δυτικές οικονομίες συνεχώς με την αγοραστική δύναμη, αντί να επιλέξουμε και να απαιτήσουμε την στήριξη και την ανάπτυξη της εγχώρια οικονομίας.Εμείς αποστασιούμαστε από την ''πολιτική'', και δεν εννοώ μόνο από τα κόμματα και τις ιδεολογίες, αλλα με ότι έχει σχέση με την πολιτεία και τον πολίτη!
 Στην ουσία, εμείς οι ίδιοι αποτελούμε μικρα εξαρτήματα μια λάθος δομημένης κοινωνίας την οποία όμως εμείς στηρίζουμε, εμείς επικροτούμε, εμείς αποστασιοποιούμαστε από αυτή στο σύνολο μας. Και αυτό γιατί ξεχνάμε ότι ως ''μάζα'' θα λειτουργούσαμε πιο αποτελεσματικά έναντι ατομικά, με το να πάρει δηλαδή καποιος μια πέτρα και να σπάσει μια τράπεζα. Η κατάσταση δεν αλλάζει με το να σπασουμε μια τράπεζα, πέρα από το να δηλώσουμε την έντονη διαμαρτρία μας έναντι του καθεστώτος.
 Αν όμως, μετρήσουμε τον άνθρωπο ως αγοραστική μονάδα δηλαδή ως καταναλωτή, έτσι όμως τον μετράνε οι κυβερνήσεις, τότε μια ''μαζική'' αντίδραση στον χώρο της αγοράς θα μπορούσε να επιφέρει μέγαλες αλλαγες! Και αυτό γιατί  δυστυχώς στην κοινωνία του 2008 τα παντα καταστρατηγούνται και ελεγχονται από το χρήμα.Το χρήμα και το κεφαλαιο είναι η βάση όλων και η αρχή όλων των κακών. Εαν λοιπόν συλλογικά κάναμε εμπάρκο σε καποια προιόντα, αυτό θα έφερε τραγική μείωση των κερδών της εταιρείας στην οποία ανήκουν και γενικά μια οικονομική κρίση στα μεγαλοκεφάλαια και θα είχε αποτελέσματα που θα μετέβαλλαν πολλές σταθερές του κράτους. Το θεμα είναι ότι κανένας καταναλωτής δεν καταλαβαίνει τη δύναμη που έχει στα χέρια του! Εαν γίνει μαζικό μποικοτάζ σε ακριβά προιόντα αυτό θα έχει λογικά  όχι μόνο οικονομικές αλλά και κοινωνικές αλλάγες!
  Το θέμα είναι όμως να μη δραμε ως μαζοποιημένοι καταναλωτές αλλά ως σκεπτόμενα άτομα και όχι να γκρινιάζουμε γιατί το αγγουράκι πήγε 4 ευρω στη λαική! Ακόμα και εκεί, αν υπάρξει μια μαζική αποχή από τα αγγουράκια αυτό θα φέρει κρίση στους εμπόρους και στους προμηθευτές και και και.... και θα έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή μείωση των τιμών μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
 Δεν έχω καμία σχέση με τα οικονομικά, αλλά προσωπικά με την κοινή λογική που έχω βγάζω αυτα τα συμπερασματα όσον αφορά την δυναμικότητα του καταναλωτή.Τώρα αν κάνω ΄λάθος διορθώστε με.

Σκοπός που τα λέω όλα αυτά είναι ότι εμείς οι ίδιοι διαμορφώνουμε την κρατική μηχανή με την συμπεριφορά μας. Δεν χρειάζεται μόνο να μην ψηφίσουμε στις εκλογές για να δείξουμε την δυσαρεσκεια μας με τα υπάρχοντα κόμματα ή να συμμετάσχουμε σε πορείες. Φυσικά και είναι καλό και σε πορείες και δε διαδηλώσεις να συμμετέχεις όταν έχεις κατασταλάξει ιδεολογικά και ξέρεις για ποιό λόγο πας, αλλά δεν αρκεί! Πρέπει να διαμορφώσουμε ολόκληρη τη ζωή μας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια ουσιαστικη αλλαγή του συστήματος. Γιατί επαναστάτης δεν μπορεί να γίνει ενας που φοράει ρούχα μάρκες και  ζει με τα λεφα του μπαμπα, πώς να το κάνουμε..!!  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 22/05/08, 19:45 από Mίκα -Ragged Robin »

Αποσυνδεδεμένος 7

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1499 στις: 22/05/08, 19:43 »
Παιδιά η καταστροφή οποιασδήποτε ξένης περιουσίας διώκεται ποινικά οπότε και η περίπτωση του βανδαλισμού των τραπεζών δεν εκπίπτει αυτής της κατηγορίας.. Ειδικότερα επειδή μερικές τράπεζες ανήκουν ακόμα στο κράτος (ΕΤΕ, ΑΤΕ, κ.λπ.) κάνουμε διπλό κακό.. Φυσικά και για τις ιδιωτικές τράπεζες ισχύουν τα ίδια.. Το αν μας απομυζούν εξαρτάται από εμάς και επίσης εξαρτάται και από το πως και πότε θα τις χρησιμοποιήσουμε.. Αν δεν θέλουμε να εμπλακούμε με ρήτρες, υποθήκες, επιτόκια, ανατοκισμούς, κ.λπ. ας μην πάρουμε δάνειο..

Αν από την άλλη θέλουμε στεγαστικό Α΄ κατοικίας (το μόνο δάνειο που θεωρώ δικαιολογημένο για ένα πολίτη), εξετάζουμε πολύ καλά όλες τις προσφορές δανείων από όσες περισσότερες τράπεζες μπορούμε και φυσικά αν δεν είμαστε σίγουροι για τα "ψιλά γράμματα" των τελευταίων σελίδων, συμβουλευόμαστε νομικούς.. Τώρα αν θέλουμε να πάρουμε δάνειο για να πάμε διακοπές και τελικά δεν μπορούμε να το αποπληρώσουμε, ε τότε δεν νομίζω ότι μας φταίνε οι τράπεζες αλλά το ξερό μας το κεφάλι..

Γενικά θα πρέπει να μάθουμε να είμαστε ανεξάρτητοι και επίσης να συλλάβουμε το γεγονός ότι η μεμονωμένη συμπεριφορά μας επηρεάζει τις καταστάσεις και όχι ότι οι καταστάσεις επηρεάζουν τις συμπεριφορές μας..

Πολυ σωστα αυτα που γραφεις-ετσι οπως τα γραφεις οπως και αυτα που γραφει ο moonchild.
Με τη διαφορα οτι πρωτον δεν μπορεις με επιχειρηματα οσο και σωστα να ειναι να νικησεις τους εχοντες γιατι πολυ απλα ξερουν οτι εχεις δικιο αλλα σε γραφουν στο γνωστο μερος και δευτερον,αυτο που λες σχετικα με τα δανεια δεν ειναι και πολυ σωστο για εναν ανθρωπο που καποια στιγμη ισως να του τυχει μια τρελλη στραβη και θα χρειαστει να παρει ενα καταναλωτικο για να καλυψει τις αναγκες του.
Εννοειται πως δε μιλαω για κατι κουλους που πανε και παιρνουν εορτοδανεια,διακοποδανεια και οτι καινουρια βλακεια βγαζουν οι τοκογλυφοι για να σε εχουν μια ζωη ομηρο.