Αποστολέας Θέμα: Ασφαλιστικο  (Αναγνώστηκε 74562 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jimi Pap

• Παλιός
  • Make music,not priests!!
    • Προφίλ
Απ: Ασφαλιστικο
« Απάντηση #125 στις: 06/12/07, 19:50 »
Macmisias κανενα προβλημα,συζητηση κανουμε.Παντως οταν μιλησα για αερολογιες και υπερβολες δεν εννοουσα εσενα αλλα ενα-δυο πολυ συγκεκριμενα ατομα.Διοτι κατα τη γνωμη μου,οταν αναφερεσαι σε ενα θεμα που αφορα δεκα εκατομμυρια Ελληνες,δε μπορεις να παρουσιαζεις υπερογκα ψευδη ποσα για λογους εντυπωσιασμου,ουτε μπορεις να επιχειρηματολογεις με ακραιες περιπτωσεις και ειδικες κατηγοριες ανθρωπων αλλα πρεπει να κοιτας πως θα ωφεληθουν οι περισσοτεροι.Και οι περισσοτεροι,δεν ειναι ουτε οι παμπλουτοι,ουτε αυτοι που πεθαινουν της πεινας.Ειναι αυτοι που επιβιωνουν αλλα με σχετικη δυσκολια,και δεν εχουν τη δυνατοτητα να ασφαλιζονται δυο φορες,αλλα εχουν τη δυνατοτητα να ασφαλιζονται μονο μια φορα.Και απο αυτη τη μια φορα,καλο θα ηταν να παρουν και συνταξη.

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #126 στις: 06/12/07, 20:03 »
Papou,

Προσπερνάω το πατερναλιστικό σου ύφος αφού πρώτα το δικαιολογώ λόγω της κάποιας διαφοράς ηλικίας που έχουμε και συνεχίζω :D:

Ασφαλώς και με πατέρα γιατρό σε Αντικαρκινικό Νοσοκομείο γνωρίζω πάρα πολύ καλά πόσο ακριβές είναι οι χημειοθεραπείες και γενικότερα οι θεραπείες κατά του καρκίνου.. Όπως επίσης ασφαλώς και εργάζομαι και γνωρίζω κάποια πράγματα για τη δημόσια ασφάλιση (όχι ίσως πολλά, αλλά αρκετά ώστε να διαβάζω πέρα από τις γραμμές).. Σίγουρα πάντως γνωρίζω για την "συμμετοχή" που αναφέρεις στις επισκέψεις μας στα δημόσια νοσοκομεία.. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό..

Αναφέρεις ότι τα χρήματα που καταθέτουμε στο ΙΚΑ (για χάριν παραδείγματος αναφέρω το συγκεκριμένο ταμείο) κάθε μήνα προορίζονται για υπηρεσίες υγείας.. Δηλαδή εννοείς ότι όλοι όσοι νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία είναι ασφαλισμένοι; Τις προάλλες, επισκέφθηκα ένα γνωστό δημόσιο μαιευτήριο και συνάντησα πολλές αλλοδαπές εγκύους.. Δεν νομίζω ότι όλες οι γυναίκες αυτές (να τους ζήσουν τα μωράκια τους παρεπιμπτόντως!) ήταν ασφαλισμένες.. Απλά στο πακέτο των κρατήσεων "αναγράφεται" και η έννοια της δημόσιας ασφάλισης υγείας για να χρυσώνουν το χάπι όταν τους τα καταθέτουμε..

Με την φορολογία, πληρώνονται οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, αγοράζονται μηχανήματα, φάρμακα επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνουμε και για ασφάλιση υγείας.. Το ότι έτσι έχει επικρατήσει δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό.. Στην ουσία είναι ένα τέχνασμα με το οποίο κάποιος που θέλει να βάλει ένα stent, για παράδειγμα, το τελευταίο έχει ήδη πληρωθεί από την φορολογία μας στο πλαίσιο του εξοπλισμού των νοσοκομείων.. Το αν και το ταμείο πληρώνει εκ νέου για το stent εμείς το γνωρίζουμε; Δεν θέλω να πιστεύω ότι σου έτυχε ποτέ να κλείσεις κάποιο ραντεβού για κάποιες όχι απλές εξετάσεις σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο.. Επειδή ούτε σε εμένα έχει τύχει ευτυχώς, αλλά σε κάποιους συγγενείς μου, η αναμονή και το πότε κλίνεται ένα ραντεβού ξεπερνά την σφαίρα του λογικού..

Όσο για την "αυτασφάλιση" είναι κάτι εντελώς διαφορετικό οπότε δεν μπορούμε να το προσθέσουμε στην κουβέντα μας.. Για να μάθουν και ίσως αυτοί που δεν γνωρίζουν τον όρο πρόκειται για την περίπτωση όπου κάποιος ο οποίος δεν πληρώνει ασφάλεια λόγω του ότι είναι άνεργος ή ότι στη δουλειά του δεν τον ασφαλίζουν, εφόσον έχει τα χρήματα, μπορεί να ασφαλιστεί μόνος του (εξου και ο όρος αυτασφάλιση).. Νομίζω ότι το θέμα μας δεν είναι η αυτασφάλιση όμως..

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: 07/12/07, 01:44 »
Ολες τις αερολογιες,τις υπερβολες και τα ψεμματα που λεγονται θα τα παραβλεψω.Καποιοι φαινεται ειναι απελπισμενοι.

Μεγάλη απελπισία, τι να σου πω. Τους (μας?) γονάτισε ο πλούτος των ατράνταχτων επιχειρημάτων, στα οποία άλλωστε έχει κατασταλλάξει κι η παγκόσμια πραγματικότητα, οπότε δεν παίζει και δυνατότητα ανοχής απέναντι στη διαφοροποίηση. Αναφέρεσαι βέβαια σε αερολογίες, υπερβολές και ψέμματα, αλλά ούτε τα κάκαλα δε διαθέτεις για να ονοματίσεις ευθέως εκείνους που τις εκφράζουν, αντί να το ρίχνεις σε ένα τάχα μου αόριστο "ένα δυο", νομίζοντας πως καθάρισες με τους αντιφρονούντες. 5-6 άνθρωποι συζητάμε άλλωστε το ζήτημα πλέον...κόψε λοιπόν την υποκρισία της γελοίας ασάφειας.

Αποσυνδεδεμένος Jimi Pap

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: 07/12/07, 02:24 »

Μεγάλη απελπισία, τι να σου πω. Τους (μας?) γονάτισε ο πλούτος των ατράνταχτων επιχειρημάτων, στα οποία άλλωστε έχει κατασταλλάξει κι η παγκόσμια πραγματικότητα, οπότε δεν παίζει και δυνατότητα ανοχής απέναντι στη διαφοροποίηση. Αναφέρεσαι βέβαια σε αερολογίες, υπερβολές και ψέμματα, αλλά ούτε τα κάκαλα δε διαθέτεις για να ονοματίσεις ευθέως εκείνους που τις εκφράζουν, αντί να το ρίχνεις σε ένα τάχα μου αόριστο "ένα δυο", νομίζοντας πως καθάρισες με τους αντιφρονούντες. 5-6 άνθρωποι συζητάμε άλλωστε το ζήτημα πλέον...κόψε λοιπόν την υποκρισία της γελοίας ασάφειας.

"Καποιοι φαινεται ειναι απελπισμενοι..."

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: 07/12/07, 03:17 »
Pathetic. Η απάντηση θυμίζει τίτλο τηλεταινίας τύπου "Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες". Είπαμε. Λείπουν τα κάκαλα, ακόμα και για να απευθυνθούμε στο συνομιλητή μας με ευθύτητα. Λες και θα ματώσει κανείς.

Το αστείο δε της υπόθεσης είναι πως έχεις την αίσθηση πως άξαφνα λύσαμε εδώ μέσα το πρόβλημα και δημιουργήθηκαν νικητές και χαμένοι. Παιδιάστικη κι ανώριμη αντιμετώπιση, αλλά έπρεπε να την αναμένω.

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: 07/12/07, 03:25 »
Το καλό είναι πως η πλειοψηφία έχει μάτια και βλέπει.

schizm τι να κάνουμε τώρα.
Υπάρχει και κόσμος που δε γουστάρει να χαρτζιλικώνει τους κρατικούς άρπαγες με το ζόρι και θέλει να κρίνει αυτός που θα δώσει τα λεφτά του.
Θέλει να είναι ελεύθερος με άλλα λόγια.
Άλλο ένα πολύ καλό παράδειγμα δόθηκε λίγο παραπάνω επίσης.

Αποσυνδεδεμένος Jimi Pap

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: 07/12/07, 03:26 »
Pathetic. Η απάντηση θυμίζει τίτλο τηλεταινίας τύπου "Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες". Είπαμε. Λείπουν τα κάκαλα, ακόμα και για να απευθυνθούμε στο συνομιλητή μας με ευθύτητα. Λες και θα ματώσει κανείς.

Το αστείο δε της υπόθεσης είναι πως έχεις την αίσθηση πως άξαφνα λύσαμε εδώ μέσα το πρόβλημα και δημιουργήθηκαν νικητές και χαμένοι. Παιδιάστικη κι ανώριμη αντιμετώπιση, αλλά έπρεπε να την αναμένω.

Καποιοι παραειναι απελπισμενοι...

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: 07/12/07, 03:58 »
Το καλό είναι πως η πλειοψηφία έχει μάτια και βλέπει.

Ευτυχώς που έχεις έφεση και στην στατιστική, αλλιώς θα ζούσαμε ακόμα στην άγνοια της πλειοψηφικής πραγματικότητας. Η Kapa Research κι η Opinion έχουν γαλουχήσει γενιές και γενιές φαίνεται. Ίσως η πλειοψηφία θα προτιμούσε ένα αποδοτικό δημόσιο κοινωνικό σύστημα. Ίσως πάλι να θεωρεί πως ορισμένα αγαθά καλό είναι να ελέγχονται όχι από τους άτεγκτους νόμους της αγοράς, αλλά από αρχές που βασίζονται στην ευρύτερη κοινωνική δικαιοσύνη και μέριμνα. Ίσως πάλι κι όχι. Έχει ενδιαφέρον όμως πως κατορθώνεις και μεταμφιέζεις την οργή κι αγανάκτηση του κόσμου στη συγκεκριμένη φάση, σε αντίθεση απέναντι στην ιδεολογία που διέπει και το παρόν σύστημα.

Παράθεση
schizm τι να κάνουμε τώρα.
Υπάρχει και κόσμος που δε γουστάρει να χαρτζιλικώνει τους κρατικούς άρπαγες με το ζόρι και θέλει να κρίνει αυτός που θα δώσει τα λεφτά του. Θέλει να είναι ελεύθερος με άλλα λόγια. Άλλο ένα πολύ καλό παράδειγμα δόθηκε λίγο παραπάνω επίσης.

Καταρχάς είναι λίγο αστείο να παρεμβάλλουμε την έννοια της ελευθερίας στη συζήτηση. Λες και η συνειδητή απόφαση να αποτελείς μέρος ενός κοινωνικού συνόλου, δε συνιστά αυτομάτως κι εκχώρηση ελευθεριών. Στο πλαίσιο όμως της ελευθερίας που παρ' όλα αυτά επικαλείσαι, μπορείς πάντα να καταφύγεις σε ένα ιδανικότερο περιβάλλον το οποίο θα ενστερνίζεται περισσότερο τις αντιλήψεις και την ιδεολογία που εκφράζεις και για την οποία υπάρχουν πλείστες όσες πτυχές προς εξέταση και διαφωνία. Καθημερινά άλλωστε υποχρεωνόμαστε να καταθέτουμε το χαρτζιλίκι μας, κατανοώντας πως δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε αμιγώς ατομοκεντρικά, όσο συνεχίζουμε να συνυπάρχουμε και να συγχρωτιζόμαστε.

Προσωπικά δεν είμαι αντίθετος σε διορθωτικές κινήσεις για ένα κοινωνικό σύστημα με πολλά τρωτά, που αδίκως όμως του προσάπτονται ως εγγενείς αδυναμίες, αλλά συνήθως έχουν να κάνουν με την απληστία-ανικανότητα του θεσμικού οργάνου που κινεί τα νήματα. Πόσο μάλλον όταν το ιδεατό που αντιπροβάλλεται είναι ο ιδιωτικός τομέας...λες και εκεί πουλάκια τιτιβίζουν χαρωπά κι ερωτιδείς πεταρίζουν ανέμελα, ενώ τα προβλήματα είναι άγνωστη λέξη.

@Jimi Pap

Είμαι σίγουρος πως όταν ολοκληρώσεις την πραγματεία πάνω στην ανθρώπινη απελπισία, ο Ξανθόπουλος θα είναι υπερήφανος. Ωιμέ!

Αποσυνδεδεμένος Jimi Pap

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: 07/12/07, 04:15 »
Είμαι σίγουρος πως όταν ολοκληρώσεις την πραγματεία πάνω στην ανθρώπινη απελπισία, ο Ξανθόπουλος θα είναι υπερήφανος. Ωιμέ!

Schism,συνεχισε την επιθεση με χαρακτηρισμους και ειρωνιες!Μου δινει τρομερη χαρα να μου αποδεικνυεις ποσο σου τελειωσαν τα επιχειρηματα και ποσο απελπιστηκες...keep on rockin  8)

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: 07/12/07, 04:30 »
ΟΚ, καλές οι εκθεσούλες σου schizm. Το καταλάβαμε ότι θέλεις δημόσιο και άγιος ο θεός.
Φοβάμαι ότι θα απογοητευτείς βέβαια, καθώς η ιδιωτική ασφάλιση είναι μονόδρομος και γρήγορα θα έρθει και στην Ελλάδα, όπως στον υπόλοιπο κόσμο.
(Αφού ως γνωστόν, στην Ελλάδα καθυστερεί πάντα οποιαδήποτε αλλαγή εξαιτίας των "προοδευτικών")

Εσύ αν θες μπορείς να συνεχίσεις να τους πληρώνεις.
Εγώ (και πάρα πολλοί άλλοι) δε θα τους κάνουμε τη χάρη όμως.  ;)

Το θέμα έχει καλυφθεί πιστεύω. Το κύριο πράγμα που αντιπροβάλλουν οι θιασώτες της δημόσιας ασφάλισης,όπως σωστά επισημάνθηκε, είναι
1.κινδυνολογία (ιδιώτης?? κακό/τζιζ/πιπέρι/Οι γερμανοί ξανάρχονται)
2.αερολογία (εαν και εφόσον και όταν κ.ο.κ.)

Η λύση είναι μια κύριοι. Εφαρμόζεται σε σύγχρονες δυτικές χώρες και έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι είναι η ιδανικότερη όλων.
Χωρίς "ναι μεν... αλλά...", όπως λένε οι υποστηρικτές του δημοσίου άρπαγα, οι οποίοι βλέπουν τα χάλια του και προσπαθούν να τα μπαλώσουν με "θα" και "εαν".

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: 07/12/07, 13:28 »
Έχω πεισθεί πλέον ότι οι υπέρμαχοι της "ελεύθερης επιλογής", σ' αυτήν την συζήτηση, είναι εργαζόμενοι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Ακολουθούν την ίδια πρακτική: υπερφίαλες απόψεις, ασαφείς γενικεύσεις, μη τεκμηριωμένα "στοιχεία" τα οποία απορρέουν απευθείας από την "κοινή λογική" και την προσωπική εμπειρία του ασφαλιστή, ενώ όλοι οι ενάντιοι προβληματισμοί απαντώνται με ψιλά γράμματα και  υποννοούμενα.

Καταλαβαίνω ότι τα πράγματα έχουν στενέψει και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά η φιλοσοφία του ελεύθερου εμπορίου και της ελεύθερης οικονομίας ως παράγοντα ανάπτυξης και επίτευξης ισονομίας και ατομικής ελευθερίας, έχει ως προϋπόθεση την ειλικρίνεια. Στο κάτω κάτω της γραφής μια συζήτηση κάνουμε, δεν αντιπαλεύουμε. Από την πλευρά μου ενδιαφέρομαι απλώς και μόνο για την παροχή ορθής πληροφορίας. Όπως έχω ήδη δηλώσει θεωρώ ευχής έργον την εκούσια αποχή των μη δυνάμενων ή/και εκόντων συνεργασίας ατόμων από ομαδικές - κοινωνικές εκφάνσεις του καθημερινού μας βίου, αρκεί αυτά τα άτομα να έχουν την αντοχή και να κρατούν σταθερές τις αξίες τους, ώστε να αποστασιοποιηθούν από τις, περί ου ο λόγος, κοινωνικές παροχές. Κοινώς να περιθωριοποιηθούν.

Ανασκευάζοντας:
1) Ως αυτασφάλιση εργαζομένων θεωρείται η θεσμοθέτηση ειδικού οργάνου το οποίο κατωχυρώνει το ιερό δικαίωμα της ασφάλειας. Ασφάλεια επιβίωσης του ίδιου και της οικογένειάς του δηλ σε περίπτωση ατυχήματος, ασθενείας, θανάτου και άλλων κινδύνων. Στην αυτασφάλιση οι τυχεροί υγιείς συνάδελφοι αλλά και οι εργοδότες προστατεύουν τα κακότυχα μέλη της οικογένειας. Αποτελεί δικαίωμα που κερδίθηκε με αγώνες και δεν χαρίστηκε ούτε βεβαίως επιβλήθηκε από κάποια ασαφή και σκοτεινή αρχή. Ουδεμία σχέση έχει με την ατομική ασφάλιση.

2) Τα νοσήλεια πληρώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Κάθετα. Αρκεί κανείς να ρωτήσει ένα Δημόσιο νοσοκομείο πόσο κοστίζει μια επέμβαση, ή μια μέρα νοσηλείας σ' ένα ανασφάλιστο. Όμως φίλε Faser μην πληροφορείς χωρίς να γνωρίζεις εξ ιδίων και σε πιστέψει κανένας κακομοίρης και δηλώσει ανασφάλιστος και τον κυνηγάει το νοσοκομείο δικαστικώς να του πάρει και τα σώβρακα! Οι δυσλειτουργίες στα Δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν σχέση με την συζήτηση. Αλλά μπορείς να ρωτήσεις τον πατέρα σου για θέματα όπως τα φακελάκια, ποιοί τα παίρνουν, πως συμπεριφέρονται σ' αυτούς που δεν έχουν να δώσουν κλπ.

3) Οι μετανάστες είναι και αυτοί άνθρωποι, έχουν δικαίωμα στην ασφάλιση και οι εργοδότες τους υποχρεούνται να τους ασφαλίζουν. Ανασφάλιστος νόμιμος μετανάστης δεν υπάρχει όπως έχει βεβαιωθεί και σε άλλη συζήτηση.

4) Ακόμα και για τους ταξιδιώτες υπάρχει επιβαλόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση όπως γνωρίζουν όσοι έχουν ταξιδέψει. Για ποιον λόγο να μην σε ρωτάνε? Μπορεί να μην επιθυμείς να ασφαλιστείς!

5) Στα δίδακτρα των Πανεπιστημίων του Δυτικού κόσμου εμπερικλείεται και πληρωμή ασφαλίστρων. Ανελεύθερη θέση, περιορίζει τις ατομικές ελευθερίες των φοιτητών? Μπορεί να θέλουν να ασφαλιστούν κάπου αλλού, ή να μην θέλουν να ασφαλιστούν καθόλου!

6) Τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν είναι πανάκεια. Είναι γνωστόν τοις πάσοι ότι τα δύσκολα περιστατικά μεταφέρονται στα Δημόσια και στις Πανεπιστημιακές κλινικές εν μία νυκτί.

Αυτά τα ολίγα. Πάντως θα είμαι εδώ γύρω για να ανακατασκευάζω ανακρίβειες.
Η συζήτηση αυτή γίνεται όσο πάει και ποιό διδακτική. Καταλαβαίνουν οι μικροί μας φίλοι, που παρακολουθούν την συζήτηση, με ποιόν τρόπο οι υβριστές κατηγορούν ως υβριστές αυτούς που υβρίζουν, οι είρωνες το ίδιο, και γενικά με ποιόν τρόπο οι μη έχοντες λόγο χαρακτηρίζουν τους λογικούς ωσάν να χαρακτήριζαν τον εαυτό τους. Σαν να είναι οι άλλοι καθρέπτες τους δηλ. προβάλλουν πάνω σ' αυτούς τον εαυτό τους.

Το ίδιο ακριβώς γίνεται και στα ΜΜΕ.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: 07/12/07, 17:02 »

5) Στα δίδακτρα των Πανεπιστημίων του Δυτικού κόσμου εμπερικλείεται και πληρωμή ασφαλίστρων. Ανελεύθερη θέση, περιορίζει τις ατομικές ελευθερίες των φοιτητών? Μπορεί να θέλουν να ασφαλιστούν κάπου αλλού, ή να μην θέλουν να ασφαλιστούν καθόλου!

Αυτο δεν ισχυει φυσικα. Πριν πεταξεις τονους ανακριβειων, μαθε 5 πραγματακια πρωτα.

Σε κανενα ιδιωτικο παν/μιο δεν περιλαμβανεται ιατροφαρμακευτική ασφαλιση στα διδακτρα.
Μονο καποιες γενικες παροχες υγειας στα θεραπευτικα κεντρα του πανεπιστημιου. Για καμια γριπη, καμια εξεταση αιματος κτλ Και αυτο οχι παντα.

Παρομοιες ανακριβειες και ψεμματα εχουν και ολα τα υπολοιπα που εγραψες.

Επισης, 1-2 ατομα γραψανε κατι παραδειγματακια παραπανω, που σε αναιρουσαν στην πραξη, εσενα και τα υπερβολικα ποσα που διακυρηττες.
Αυτα δεν τα ειδαμε ,ε? ::)
« Τελευταία τροποποίηση: 07/12/07, 17:23 από The Boss »

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #137 στις: 07/12/07, 17:59 »
Παρακαλώ να λείπουν οι προσωπικές επιθέσεις, δεν χρειάζονται.

Μπορείτε να συζητήσετε χωρίς ειρωνείες και επιθέσεις.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: 07/12/07, 19:12 »

Αυτο δεν ισχυει φυσικα. Πριν πεταξεις τονους ανακριβειων, μαθε 5 πραγματακια πρωτα.

Σε κανενα ιδιωτικο παν/μιο δεν περιλαμβανεται ιατροφαρμακευτική ασφαλιση στα διδακτρα.
Μονο καποιες γενικες παροχες υγειας στα θεραπευτικα κεντρα του πανεπιστημιου. Για καμια γριπη, καμια εξεταση αιματος κτλ Και αυτο οχι παντα.

Παρομοιες ανακριβειες και ψεμματα εχουν και ολα τα υπολοιπα που εγραψες.

Επισης, 1-2 ατομα γραψανε κατι παραδειγματακια παραπανω, που σε αναιρουσαν στην πραξη, εσενα και τα υπερβολικα ποσα που διακυρηττες.
Αυτα δεν τα ειδαμε ,ε? ::)

Αγαπητέ Μπόσσι, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσωπική σου απροκάλυπτη επίθεση εναντίον μου. Αποδεικνύεις περίτρανα και πασιφανώς όλα αυτά που είπα παραπάνω.

Για την περαιτέρω έρευνα όποιου επιθυμεί σε θέματα ασφάλισης, περίθαλψης, νοσηλίων, παραθέτω μερικούς υπερσυνδέσμους. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρει πολλούς περισσότερους.

http://www.ahepahosp.gr/gr_page/admin_gr/statistics/stat_gr3aa.htm

http://www.hospser.gr/asth1.html

http://chesme.nurs.uoa.gr/portal/editorial/236

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=1/12/2005&pageNo=15&direction=1

http://www.oga.gr/content.asp?NwcID=000000000000001.EL

Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: 07/12/07, 19:20 »
Όχι, θα σε αφήσω να λες ότι κινδυνολογια και υπερβολή θέλεις.... ::)
Ακόμα βέβαια, σχολιασμό για τα real-life παραδείγματα που παρουσιάστηκαν και σε αναιρούν πανηγυρικά, δε βλέπω... ::)

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #140 στις: 10/12/07, 19:12 »
Όχι, θα σε αφήσω να λες ότι κινδυνολογια και υπερβολή θέλεις.... ::)
Ακόμα βέβαια, σχολιασμό για τα real-life παραδείγματα που παρουσιάστηκαν και σε αναιρούν πανηγυρικά, δε βλέπω... ::)
Απαντα μου ειλικρινα. Ποσα φραγκα εχει ο πατερας σου και μπορεις να υποστηριζεις τοσο ανετα τοσο "οικονομικες" λυσεις στα πραγματα? Εχεις σκεφτει ποτε για το μεσο μισθο στην ελλαδα? Για το μεσο βιωτικο επιπεδο? (περα απο τα δανεια που οι αγαπημενοι σου ιδιωτες πουλανε μαζι με ψεμα στον κοσμο)
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: 04/01/08, 18:32 »
Εν τω μεταξυ στην Αμερικη οι ανεργοι ανερχονται στα 5 μυρια! ::)
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: 04/01/08, 19:53 »
Εν τω μεταξυ στην Αμερικη οι ανεργοι ανερχονται στα 5 μυρια! ::)
To Αμερικάνικο όνειρο απομυθοποιήθηκε από τότε που η μισή αμερική χρωστάει στις τράπεζες και η άλλη μισή είναι κάτω από το όνειρο της φτώχειας.Όταν η αστυνομία τακημιάζει με τους μεγάλους νονούς της νύχτας και τις μαφίες και τους μεγαλεμπορους ναρκωτικών και τα παίρνει χοντρά ενω την ίδια στιγμή βασανίζει και φυλακίζει φοιτητές,μετανάστες,βαποράκια,ιερόδουλες και μικροεγκληματίες.Μέχρι εκεί φτανει βλέπετε. Δεν μπορεί να παει πιο εκεί γιατί από τους άλλους τα παίρνει χοντρα.
 Και από την αμερική της βίας και της τρομοκρατίας, έχουμε και την άλλη αμερική (αυτή που είναι χρεωμένη στις τραπεζες) που δουλεύει μια ζωή για να ξεχρεώσει το σπίτι και το αυτοκίνητο, κάθεται ώρες μπροστά από την τηλεόαση βλέποντας ηλίθια τηλεπαιχνίδια και ριαλιτι σοους, τρώει μακντοναλντς και πίνει λίτρα την κοκα κολα αδιαφορώντας για το τι γίνεται στον πλανήτη.
 Και η άλλη αμερική, η αμερική κάτω από το όριο της φτώχειας, οι άνεργοι, οι αστεγοι, οι εργατες των εργοστασίων, οι αγρότες της λατινικής αμερικής που πεθαίνουν για μια φέτα ψωμί και οι δικτατορίες εκεί δε σταματάνε ποτέ.
  Και ο λευκός οίκος αντί να ταίσει τον λαό του που πεινάει, αγοράζει εξοπλισμό, κάνει πολέμους και φτιάχνει πυρηνικές κεφαλες!Στην ουσιά καταστρεφει περισσότερο τον κόσμο!

Το αμερικανικο όνειρο πέθανε, και τώρα τρώνε το κουφάρι του τα όρνια! Και για την ακρίβεια, δεν υπήρξε ποτέ...!Γιατί το να δουλεύεις σαν σκλάβος μια ζωή για να ξεχρεώσεις ένα σπίτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ! Και δυστυχώς και εδω από ότι βλέπω πάμε να γίνουμε αμερικανάκια τρίτου τυπου....Μπράβο μας!!  >:(

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #143 στις: 21/01/08, 10:22 »
Οι ασφαλιστικές εταιρίες τρίβουν τα χέρια τους...
http://financial.flash.gr//epixeiriseis/companies1/2007/11/28/27303id/

Παράθεση
Καθώς η κρίση στο ασφαλιστικό γίνεται μέρα με τη μέρα εντονότερη, με τη φημολογία για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση των αποδοχών, το ενδιαφέρον για τα ιδιωτικά προγράμματα συνταξιοδότησης και για το αν αυτά μπορούν τελικά να αποτελέσουν τη λύση, γίνεται ολοένα και εντονότερο.
...
Το κρατικό σύστημα περίθαλψης στην Ελλάδα απαξιώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερος κόσμος να αναζητά να καλυφθεί μέσω ιδιωτικών εταιριών για την περίπτωση της νοσηλείας τους.
...

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: 23/02/08, 13:41 »
Η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περίπου 5% σύμφωνα με τις επίσημες πηγές. Αν όμως ο συγκεκριμένος δείκτης επαρκεί για να καθορίσει το ιδανικό πολιτειακό σύστημα, τότε θα ήμασταν εργασιακά εξασφαλισμένοι σε ένα κομμουνιστικό καθεστώς όπως αυτό της Κούβας, όπου άπαντες διαθέτουν εργασία, ακόμα κι αν δεν εξαντλούν τις δυνατότητές τους.

Αν είναι να έχουμε ως πρότυπο και θετικό παράδειγμα μια κοινωνία, ας είναι αυτή της Ισλανδίας που κατέχει περίοπτες πρωτιές σε τεχνολογική ανάπτυξη (το 1999, το 82,3% είχε πρόσβαση σε υπολογιστή), περιβαλλοντική συνείδηση, οικονομικούς δείκτες, κοινωνική πρόνοια (αφάλιση, σύνταξη, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση κοκ), χαμηλότατο δείκτη ανεργίας (1.9%), εξάλειψη αναλφαβητισμού κι αποτελεί την 4η ποι παραγωγική χώρα του κόσμου.

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: 23/02/08, 21:43 »
Ο καθένας εκμεταλλεύεται ό,τι του έχει διαθέσει η φύση κι η μοίρα. Άλλοι τα ψάρια, άλλοι τον τουρισμό, το πετρέλαιο και πάει λέγοντας. Αξιοθρήνητος είναι βασικά εκείνος που κατορθώνει να μην αξιοποιεί τη δυναμική του, για λόγους που τον βαραίνουν άμεσα.

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: 24/02/08, 14:56 »
Ο καθένας εκμεταλλεύεται ό,τι του έχει διαθέσει η φύση κι η μοίρα. Άλλοι τα ψάρια, άλλοι τον τουρισμό, το πετρέλαιο και πάει λέγοντας. Αξιοθρήνητος είναι βασικά εκείνος που κατορθώνει να μην αξιοποιεί τη δυναμική του, για λόγους που τον βαραίνουν άμεσα.
για ποια χωρα χτυπα η καμπανα :(
τεσπα..το θεμα μας ειναι οτι ενω η κυβερνηση παρετινε την ""συζητηση"" για το ασφαλιστικο τωρα επανερχονται χειροτεροι...και ειδικα οταν σε κιτα η φανη ε αυτο το αποφασιστικο βλεμα τρομαζεις απο..την δυναμικη της.. ;D
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος giorgos_z

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: 24/02/08, 17:44 »
εγω πιστευω οτι θα φανε κανα δυο γενικες απεργιες ακομα και θα το πνιξουν το θεμα γιατι οι αλλαγες ειναι ιδιαιτερα προκλητικες...κανονιζουν το ασφαλιστικο-και κατ επεκτασην τη ζωη μας- ενα ματσο κοστουματοι τυποι που μετα απο 4 χρονια στο ''αξιωμα'' παιρνουν συνταξη 3000 ευρω και βαλε...και οι ιδιοι ανθρωποι ειναι αυτοι που λενε οτι ολοι εμεις που δεν θελουμε τετοιες αλλαγες στο ασφαλιστικο και στη παιδεια ειμαστε συντηρητικοι...ειναι πραγματι αστειο δηλαδη.μισθοι πεινας,αυξησεις πενιχρες σε σχεση με τα υπερκερδη των αφεντικων,αυξηση οριων συνταξιοδοτησης-ατυπα και καλα- με σουπερ ντουπερ μπονους μεχρι τα 68 και φυσικα για προωρη συνταξιοδοτηση ουτε λογος,χαρτοπετσετες θα τρωμε με τη μειωση 8-10% επι της συνταξης για καθε προωρο χρονο.με λιγα λογια ολοι οι καβατζωμενοι,φυγοστρατοι,λαμογια,κουκοδημοι,μαντουβαλοι και λοιποι μας προσφερουν σκατα να φαμε,τους λεμε στα μουτρα σας και μας λενε συντηρητικους...μα υπο τετοιους ορους ειμαι περηφανος που ειμαι συντηρητικος...
και οπως αλλωστε ειχε πει ενας πολυ ''μεγαλος'' κυριος:''αυτοι που μας κλεψαν το βιβλιο μας κατηγορουν οτι ειμαστε αδιαβαστοι''...
Κάθε σου ώρα κ'ένα λουλούδι σου τραγουδάει μέσα στην καρδιά
Ο χρόνος σου είναι η μουσική που πηγάζει απο μέσα σου βαθιά

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: 24/02/08, 20:24 »
συντηριτικους υπο ποια εννοια..συγνωμη δεν το καταλαβα αυτο... :-\ ::) :-[
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος giorgos_z

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: 24/02/08, 23:09 »
συντηρητικους με την εννοια οτι δεν θελουμε να αλλαξει τιποτα...οτι δεν ειμαστε προοδευτικοι και δεν θελουμε μεταρυθμισεις...ποσο καραγκιοζηδες μπορει να ειναι πια?οταν σου προτεινουν ενα νομοσχεδιο με το οποιο πρεπει να δουλευεις περισσοτερο(τι να πουν κυριως οι γυναικες που τους θα τους παρει και θα τους σηκωσει με τις αλλαγες) ενω ταυτοχρονα οι μισθοι ειναι ανυπαρκτοι και τους λες παρτε το βαλτε το εκει που ξερετε,ειμαστε αδιαλλακτοι και συντηρητικοι...
ψηφιζουν τα κοροιδα,ανθρωπαρια οπως το μαγγινα,το κουκοδημο,το μαντουβαλο,τον αιβαλιωτη,τον γεωργιαδη,το βοριδη και αλλα τοσα φρουτα και νομιζουν οτι θα κανουν κουμαντο στις ζωες μας μεχρι την επομενη ''γιορτη της δημοκρατιας''...αμ δεεεεεεεεεεεεεεεε
Κάθε σου ώρα κ'ένα λουλούδι σου τραγουδάει μέσα στην καρδιά
Ο χρόνος σου είναι η μουσική που πηγάζει απο μέσα σου βαθιά