Τωρα το αν προσεφερε η οχι δεν το ξερω και δεν θα σχολιασω καν απο σεβασμο για εναν νεκρο.
Εγω ακομα δεν μπορω να την καταλαβω αυτη την αποψη που εχουν καμποσοι εδω μεσα (χωρις εμπαθεια bassman). Δηλαδη το γεγονος οτι ειναι νεκρος παει να πει οτι δεν μπορουμε να σχολιασουμε-κρινουμε? Το θεωρω εντελως βλακωδες και γελοιο. Οποιοσδηποτε εχει μια τετοια θεση "ηγετη" ή δημοσιου προσωπου
αυτοματα υποκειται και στην κριση του λαου τοσο πριν αλλα πολυ περισσοτερο μετα τον θανατο του οπου πλεον δεν μπορει να προσθεσει στο εργο του και ο κοσμος ειναι σε θεση να κρινει εφ ολης της υλης το εργο του. Αν ηταν σε καθε νεκρο να μην μπορουμε να τον κρινουμε απο καποιο υποτιθεμενο σεβασμο να καψω ολα μου τα βιβλια ιστοριας, να σταματησω εδω και τωρα τις σπουδες μου γιατι στην ιστορια ειναι μεσα στην ερευνα το να κρινεις το παρελθον και αρα τους νεκρους και αρα ειμασε βλασβημοι και να παω σε καναλια να λεω ποσο μου λειπει ο παναγιοτατος αρχιεπισκοπος. Δηλαδη μην τρελαθουμε τωρα.....
Τωρα για το φιλανθρωπικο εργο της εκκλησιας, ναι το αμφισβητω και πολυ εντονα μαλιστα. Το φιλανθρωπικο εργο ενος θεσμου το κρινεις απο πολλες πλευρες. Και οτνα προκειται γι ατην εκκλησια πρεπει να εξετασεις 1)τι πρεσβευει αυτη η εκκλησια 2)την οικονομικη δυνατοτητα της συγκεκριμενης εκκλησιας 3)τις δυνατοτητες που εχει και τι της επιτρεπετε να κανει απο τους αλλους θεσμους 4)την εδαφικη ιδιοκτησια της εκκλησιας κ.α.
Αρχικα λοιπον η εκκλησια αυτη (η ορθοδοξη χριστιανικη) πρεσβευει το "ο εχων 2 χιτωνες ας δωσει τον εναν". Η εκκλησια εχει 20000000000000000000000000000000 χιτωνες. Τωρα αν δινει 100 τι να το κανω εγω? Εχει μια γιγαντιαια περιουσια που θα την ζυλευε ο καθε επιδοξος νεοπλουτος αφεντικος και τεραστια εδαφη στην ιδιοκτησια της. Τι εχω να προσαψω?
Αρχικα το γεγονος οτι ολα αυτα τα λεφτα τα κανει χρυσα αμφια και τελετουργικα οραγανα οπως δισκοποτηρα τεραστιας αξιας τα οποια ο Θεος και ο Χριστος ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζητησαν βαση πανω απο ολα της θρησκειας ή/και πανακριβα ενδυματα για τους αρχιερεις της. Αν πουλαγε ο Χριστοδουλος ολα του τα ρασα και κραταγε μονο 2 τοτε θα εφταναν τα λεφτα για να ταισουν εκατονταδες οικογενειες για αρκετο καιρο.
Για να μην πω για τα εδαφη της εκκλησιας τα οποια παμπολλα ηταν
ΔΑΣΙΚΑ και με τις φωτιες φετος εγιναν οικοδομισιμα και οταν πηγαιναν οι κατοικοι να τα αναδασωσουν τα λαγονικα της αστυνομικας τους κανανε τουλουμι στο ξυλο.
Βαση οσων πρεσβευει η εκκλησια αυτη τη στιγμη οτι εχει θα επρεπε να το δινει αμεσα σε οσους το εχουν αναγκη. Και πες οτι οκ δεν τα δινει ολα γιαιτ καπως πρεπει να τραφει και αυτη, ε τοσα λεφτα που εχει φτανουν για να θρεψουν και αυτην και ολες τις φτωχοοικογενειες της αθηνας. Η εκκλησια ειναι κυριολεκτικα παμπλουτη. Χαρακτηριστικα για να μην μου λετε οτι παραφιλολογω και παραληρω να πω οτι (αν και δεν μου αρεσει καθολου να το αναφερω αλλα χρειαζεται στην προκειμενη) ειχε γινει περσυ απο την μητροπολη Γλυφαδας (ναι με τον μητροπολιτη με της κουκλες

) που αφορουσε τις καταληψεις που γινοντουσαν περσυ και μου ειχαν ζητησει να μιλησω. Μετα την εκδηλωση ακολουθησε
τραπεζι σε ενα απο τα ακριβοτερα ξενοδοχεια της Γλυφαδας στο οποιο ομως δεν ηθελα να κατσω. Οταν σηκωθηκα για να χαιρετισω ο μητροπολιτης, απο καλοσυνη βεβαια αλλα δεν δικαιολογειται, μου προτεινε (επειδη τοτε ημουν και τραυαμτιας) αν δεν εχω τροπο να γυρισω να με γυρισει (ακουσον ακουσον)
ΜΙΑ απο τις
ΤΡΕΙΣ λιμουζινες που ειχε στην διαθεση της εκεινη τη στιγμη η μητροπολη εξω απο το ξενοδοχειο.
Οι δυνατοτηες λοιπον της εκκλησιας ιεναι τεραστιες, οι προθεσεις της και τα πιστευω οτι θα επρεπε να ηταν καποια αλλα δεν ειναι.,
Τωρα αν κανει και καποια φιλανθρωπικα για τα ματια του κοσμου και για να καλυπτει τα σκατα της δεν μου λεει απολυτως τιποτα. Ειναι σαν να δινω εγω καθε βδομαδα 1 ευρω σε εναν μεταναστη στο φαναρι και να λεω οτι κανω φιλανθρωπικο εργο ενω εχω την δυναοτητα να δινω πολυ περισσοτερα (οχι εγω απαραιτητα ηταν παραδειγμα για να μην παρεξηγουμαι).
Και ναι φιλε neikos οι αποψεις σου ειναι παντελως παρωπιδικες.