Ευτυχως για ολους μας τελικα υπαρχει μια παραμετρο στον φασιστονομο αυτο
Φασιστικός νόμος... μάλιστα... Το να καπνίζεις στη μάπα του άλλου (που δε θέλει να βλάψει τον εαυτό του - Ω, ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ!!!) είναι προφανώς λιγότερο φασιστικό, ε?
Αδερφε δεν ξαναμπαινω στο τριπακι να αναλυσω μεσω πληκτρολογιου το ποσο παρανοικο ειναι το να επικροτει καποιος τετοιες ηλιθιες ακροτητες ,αν θελεις γυρνα μερικες σελιδες πισω και διαβασε , τα εχω πει ηδη οσο πιο πολιτισμενα μπορω
...ετσι κι αλλιως αν τελικα ισχυει αυτο που λενε για τους μικρους χωρους κι εμεις που καπνιζουμε θα βολευτουμε κι εσεις θα μπορειτε να πατε σε μαγαζια για μη καπνιστες και θα ειμαστε μελι γαλα 
Προσωπικά με βολεύει να απαγορευτεί τελείως μπας και το κόψω το ριμάδι αλλά αυτό που λέει ο δημήτρης είναι και η μεγαλύτερη κριτική που έγινε και σε ΗΒ, στη Γαλλία και στη Γενεύη όπου ο νόμος του καντονίου απορρίφθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Είναι και δικαίωμα του μαγαζάτορα να κάνει το μαγαζί του όπως θέλει, αν αυτό σημαίνει ότι η πελατεία θα είναι περισσότερη επειδή καπνίζει ο κόσμος, και συνεπώς μερικοί θα αναγκαστούνε να κάνουν τα μαγαζιά τους καπνιστών για τη μεγαλύτερη πελατεία... ε τότε συγνώμη αλλά αλλού είναι το πρόβλημα.
Είμαι 34 χρονών, και καπνίζω, καλώς γιατί μ'αρέσει, κακώς γιατί αναμφίβολα κάνει κακό στην υγεία αλλά και βρομάει, ακόμα και σε μένα που είμαι καπνιστής δε μου αρέσει η μπόχα. Και δεν πιστεύω ότι αρέσει σε κανέναν, ακόμα και στα τρελά φουγάρα δε θα άρεσε αν μπορούσαν να τη μυρίσουν.
Η αντικαπνιστική πολιτική των κυβερνήσεων (χέστηκα για τα κόμματα) όταν μεγάλωνα ήταν ανύπαρκτη. Τι ξέραμε εμείς από κάπνισμα και κινδύνους; Ήταν απλά μια μαλ***α που αρχίσαμε σε μια ηλικία που, συγνώμη κι όλας, δεν είχαμε την επίγνωση του τι κάναμε, ποιός από τη γενιά μας την είχε τότε; Φυσικά αν κάποιος την είχε συγχαρητήριά του, αλλά στους κύκλους όπου ήμουνα, δεν την είχε κανείς. Μαγκιά πες το; μαλ***α; Περιέργεια; Από όλους πέρασε το τσιγάρο, και ειλικρινά σέβομαι και εν μέρη ζηλεύω τους ανθρώπους που δεν κάπνισαν ποτέ τους. Μακάρι να ήμουν ένας από αυτούς.
Έλα όμως που δεν είμαι; Και ΟΚ, για μένα όπως είπα πιστεύω ότι καλό θα μου κάνει, γιατί είχα ήδη πάρει την απόφαση από Ιούνιο να το κόψω (καμία σχέση με τη συγκεκριμένη απαγόρευση), αλλά μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι καλό για όλο τον κόσμο; Θέλοντας και μη, υπάρχουν πολλοί πολίτες που συνειδητά αφαιρούν το χρηματικό αντίτιμο από την τσέπη τους και χειροτερεύουν την υγεία τους, γιατί απλά τη βρίσκουν τρελά με ένα τσιγάρο, γιατί να μην μπορούν να δουνε την αγαπημένη τους μπάντα να παίζει χωρίς να καπνίσουν; Γιατί και να πάνε τελικά, να είναι νευρικοί και να μην ευχαριστηθούν τη συναυλία; Επειδή είναι ακριβό για τα καταστήματα να έχουν σωστά συστήματα εξαερισμού;
Γιατί;
Ειλικρινά, με βάση την ελευθερία, ας μου το εξηγήσει κάποιος, γιατί όσο και να προσπαθώ, αυτό που διαβάζω είναι για υποκειμενικές ελευθερίες...