Ρε παιδια τι τσακωνεστε ελεος..Υπαρχει το ανθρωπος και ζωη με σοβαροτερα θεματα..

Επειδη στα αποπανω ποστς διαβασα κατι για σεμιναρια φωτογραφιας ας δωσω μερικες ινφος..
Οι εγγραφές στον Φωτογραφικό Τομέα του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.) ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 19/10/2009.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στον ημιώροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης (Ιπποκράτους 15 και Ακαδημίας) 11:00 - 16:00.
Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές οπιασδήποτε σχολής καθώς επίσης και μη φοιτητές.
Το κόστος της εγγραφής είναι 10 € και η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 3688205 ή επισκεφθείτε μας στον ημιώροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης.
Οι δραστηριότητές μας περιλαμβάνουν:
Σεμινάρια Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας
Λειτουργία Σκοτεινών Θαλάμων
Εκθέσεις
Δημιουργία Λευκωμάτων
Φωτογραφικές Εξορμήσεις και Εκδρομές
Λειτουργία Βιβλιοθήκης
Parties

Ημουν περυσι σε αυτα τα μαθηματα θα ειμαι και φετος..Δεν ειναι σχολη φωτογραφιας που θα σε κανει επαγγελματια αλλα σου δινει το εναυσμα να ασχοληθεις και να βγαζεις φωτογραφιες..Τα παιδια που ''διδασκου'' θα σε παρακινησουν και θα σε βοηθησουν ενω και εσυ ο ιδιος θα δεις τους πιο μεγαλους φωτογραφους πραγμα που θεωρω απειρα σημαντικο οταν βγαζεις φωτογραφιες(μαζι με την εξασκηση)..
Οσον αφορα το θεμα που ανοιχτηκε παραπανω τωρα..Εγω πιστευω πως στη φωτογραφια οπως και σε καθε τεχνη υπαρχει και ο αντικειμενικος παραγοντας..Σιγουρα δεν υπαρχει η υπερτατη Αληθεια που λεει οτι αυτο ειναι καλυτερο απο το αλλο..Ομως υπαρχουν κριτηρια που καθοριζουν ποτε μια φωτογραφια ειναι Φωτογραφια και ποτε ειναι απλα ενθυμιο,μερος τουριστικης μπροσουρας η τιποτα απο αυτα..Και αυτα δεν ειναι καθορισμενα..Αρχιζεις και τα κατεχεις οσο περισσοτερο ασχολεισαι με το αντικειμενο..Επισης θεωρω οτι ειναι λαθος το ''θεμα'' μιας φωτογραφιας να κρινεται ξεχωρα απο την υπολοιπη φωτογραφια.Ολοκληρη η φωτογραφια ειναι ενα πακετο..Το κεντρικο θεμα μου μπορει να ειναι ενας σκουπιδοντενεκες ή μια σκατουλα..Το θεμα δεν μπορει να χαρακτηριστει χωρις να κοιταξεις το πως εχει φωτογραφηθει αλλα και τα δευτερευοντα θεματα γυρω απο αυτο δηλαδη να το ενταξεις στην ολοτητα της φωτογραφιας..
Καταληγω λεγοντας οτι ουτε εγω θεωρω σωστη την κριτικη της φασης ''αυτο χαλια γιατι εχεις χαλια θεμα''..''αυτο σκατα κλπ'' μιας και δεν ειναι τοσο απλο αλλα πιστευω σε ενα βαθμο στην αντικειμενικοτητα της τεχνης(πχ ο Ταρκοφσκι ειναι μεγαλος κινηματογραφιστης οσο και αν οι περισσοτεροι τον λενε βαρετο..και παει λεγοντας)..
Παμε τωρα..
Corpse bride
Μου αρεσε η τελευταια αρκετα τουλαχιστον στον τροπου που ειναι τραβηγμενη και στον τροπο που πφετει ο ηλιος..
Οι 2 προηγουμενες κατι πανε να μου πουν αλλα δεν το επιτυγχανουν νομιζω..Η 5η εχει ωραιο σπασιμο με το κοκκινο παπουτσι στη γενικη πρασινιλα ενω η 6η θεωρω οτι διαφορετικα τραβηγμενη θα ελεγε αρκετα(με καθε επιφυλαξη)..keep up παντως ανεβασε και αλλες.
Ζeromancer
Aπο αυτη τη φουρνια(την ελληνικη

) δεν μου αρεσαν τοσο..Ενταξει εχω πει οτι οι αμοιγως macro δεν μου αρεσουν..Στις 2 τελευταιες ομως πρεπει να εστιασεις περισσοτερο σε κατι νομιζω..Επικρατει ενα χαος λιγο νομιζω με την εννοια οτι δεν επικεντρωνεσαι καπου..Συνεχισε στο δρομο παντως..Νομιζω θα βρεις περισσοτερα πραγματα να σε προσελκυσουν.
gomar
Αυτη που με προσελκυσε περισσοτερο ειναι αυτη με τον ανθρωπο που βουταει και ειδικα εκεινη με την τεραστια ταμπελα(?) και το ηλιοβασιλεμα(μ αρεσει παρα πολυ βασικα)..Επισης η τελευταια στο καραβι μ αρεσει αρκετα..Γενικως η τεχνικη σου φαινεται να ειναι μια χαρα(πολυ καλα στημενα καδρα κλπ) αλλα το τελικο αποτελεσμα ειδικα στις εγρωμες μου κανει λιγο εφετζιδικο κυριως λογω των εντονων χρωματων και του κοντραστ..Πχ η φωτογραφια με το σαλονακι μεσα στο σπιτι θα εδιεχνε περισσοτερο την αξια της αν δεν ειχε υποστει τοση επεξεργασια..
Κρινο
Οι 2 πρωτες σου μ αρεσουν αρκετα..Ειδικα η πρωτη ειναι τοσο 2 διαστασεων και εχει μια πολυ περιεργη ατμοσφαιρα..Μου δημιουργει κατι εντονο..Ελενη ανεβασε και αλλες.
Για τελος να πω κατι...Το καλο φιλμ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ καλη την ταινια!Θα το λεω και θα το ξαναλεω.Αριστουργηματα του κινηματογραφου βγηκαν το 1920-30..Μεγαυτεροι φωτογραφοι τραβουσαν με μηχανες που δεν εχουν ουτε το ενα 1/20 των δυνατοτητων των φωτογραφικων του σημερα(των φτηνων)..Μπορεις ανετα να βγαλεις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με μια οποιαδηποτε μηχανη(καλυτερα να χει σκοπευτρο βεβαια

) και να μην εχει σημασια ουτε το τελειο κοντραστ,ουτε τα τελεια χρωματα ουτε τιποτα..Αυτα χρειαζονται στις φωτογραφιες μας απο τις διακοπες που θελουμε να ειναι οσο πιο καθαρες γινεται..Στην καλλιτεχνικη φωτογραφια αυτο ειναι το τελευταιο που σε νοιαζει.