Οπως ειπαν και τα παιδια, αν σε ενδιαφερει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να πετυχεις τους ηχους που εχεις στο κεφαλι σου κατα πρωτο λογο και κατα δευτερον να εχεις μια κιθαρα που να σου αρεσει και να παιζει οπως θες εσυ, δωσε τα περισσοτερα χρηματα για ενισχυτη, ηχεια και εφφε. Οτι περισεψει δωστο στην κιθαρα. Ειλικρινα δεν μπορω να τονισω περισσοτερο, ποσο σημαντικο ειναι ΟΛΑ τα υπολοιπα ΠΡΩΤΑ και τελευταια η κιθαρα στο θεμα ηχου. Η κιθαρα να κοιταξεις απλα να ειναι καποια που σε βολευει στο χερι και στο οπτικο... Απο κει και περα και ...strat squire να παρεις και να της αλλαξεις hardware και μαγνητες, θα "σπερνει" αν μπει μπροστα απο εναν (πχ) Diezel VH-4 και ενα καλο effect (πχ TC major κτλ).
Αν οντως σκοπευεις να ξοδεψεις τα χρηματα που λες, ακουσε με και εμενα και τα υπολοιπα παιδια και σκασε τα χρηματα εκει που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα πιασουν τοπο... Και να σαι σιγουρος πως οτι κιθαρα και να παρεις τωρα, παλι θα θες κι αλλη, κι αλλη κτλ. Και ειναι πολυ πιθανο να παρεις τωρα μια κορυφαια κιθαρα και στο τελος να ανακαλυψεις οτι το mojo θα στο δινει μια πολυ φθηνοτερη... Εγω πχ ειχα μια Japan Fender HM (με 2 διπλους, 1 μονο και floyd rose) και τοτε, σχετικα απειρος, πηγα και τα σκασα για μια Les Paul. Χαιρομουν να την βλεπω και να την χαϊδευω, ειχα χαζεψει, αλλα τελικα... Την επαιξα συνολικα μεσα σε 3 χρονια καμια 10αρια φορες και ολες τις υπολοιπες φορες επαιζα με την Fender, ή ακομα και με μια πιο παλια squire που ειχα!!! Ποια ηταν καλυτερη κιθαρα; Με εντελως αντικειμενικα κριτηρια ηταν η Les Paul... κλασεις ανωτερη (ποιοτικα κτλ)... Ποια μου δινε mojo; Η Fender Japan...
Πιστευω λοιπον οτι με 1500-1700€ θα βρεις μια κιθαρα που θα σε αφηνει απολυτα ικανοποιημενο, (μεινε μακρυα απο signature μοντελα αν θες την γνωμη μου, εκτος αν ενδιαφερεσαι για "συλλεκτικους" λογους), προτιμησε κατι με 2 διπλους που να σπλιταρονται και εναν μονο για να εχεις ευελιξια στον ηχο σου και απο κει και περα αναλογα πως εχεις συνηθισει παρε με τρεμολο η με σταθερη γεφυρα.
Εγω πχ αν ημουν στην θεση σου, θα επαιρνα μια Musicman JP loaded (αν και signature, πραγματικα αξιζει τα χρηματα της, χωρια που εχει και piezo για ακουστικους ηχους) και μετα θα σκαγα ολα τα χρηματα σε εναν κορυφαιο ενισχυτη και καμπινα και μετα αν εμεναν χρηματα σε κανα εφφεδακι.
Με αυτον τον τροπο θα παιζεις τα παντα πολυ ικανοποιητικα και θα εχεις και μια κορυφαια κιθαρα...
Φυσικα, στην τελικη ειναι δικια σου αποφαση, αλλα μιας και ρωτησες, γνωμη μου ειναι αυτη που σου ειπαν και οι υπολοιποι...