Αποστολέας Θέμα: Eκλογές στις 4 Οκτωβρίου  (Αναγνώστηκε 76259 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Απ: Eκλογές στις 4 Οκτωβρίου
« Απάντηση #125 στις: 28/09/09, 14:20 »
Μπορουν να αποφυγουν τα προβληματα "ελλειψης" ακολουθωντας τη λογικη της ΕΛΔΥΚ στις Ευρωεκλογες.
Υπογραψαμε μια βεβαιωση που αναγνωριζε το δικαιωμα μας να ψηφισουμε στην περιοχη που υπηρετουμε ( ως ετεροδημοτες ) και στη συνεχεια το στρατοπεδο χωριστηκε σε 3 γκρουπ. Απο το πρωι εφυγε το πρωτο γκρουπ να παει να ψηφισει σε ενα σχολειο κοντα στην ελληνικη πρεσβεια Λευκωσιας κι οταν γυρισε ξεκινησε το δευτερο, κοκ. Ετσι το στρατοπεδο ειχε παντα μαχιμο προσωπικο ( γκουχου γκουχου ) και ολοι ψηφισαμε.
Επειδη αυτη η διαδικασια ηταν χρονοβορα και επειδη υποθετω πως οι αξιωματικοι μας ειναι πιο φιδια απο εμας, δεν προκειται να γινει τωρα. Ομως θα μπορουσε να αξιοποιηθει απο οποιοδηποτε στρατοπεδο στην Ελλαδα θελουν!
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #126 στις: 28/09/09, 14:24 »
Άμεσα καμμία αυτοδυναμία και καμμιά κυβέρνηση μειοψηφίας να μην ξαναέχει ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ τη δυνατότητα να κάνει ότι της γουστάρει.

Δυστυχώς, τους εκλογικούς νόμους τους αλλάζουν οι κυβερνήσεις (κατά το δοκούν) και όχι οι πολίτες. Θα υπάρξει ποτέ κάποια κυβέρνηση που θα πει "θέλω να χρειάζομαι και τις ψήφους άλλων κομμάτων για οτιδήποτε κάνω"; ή "θέλω και βουλευτές άλλων κομμάτων για στελέχη μου";

(Η λέξη φασισμός αναφέρεται σε κάτι αρκετά συγκεκριμένο και δεν θα'πρεπε να χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση που θέλουμε να δώσουμε βάρος στα λόγια μας)

Η ερώτηση μου είναι περισσότερο ότι αφού ο αριθμός των στρατευμένων είναι γνωστός και άρα μπορεί να υπολογιστεί το πόσοι από αυτούς θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν ή όχι, γιατί προσμετρούνται στην αποχή και απλά δεν αφαιρείται ο αριθμός τους από τον αριθμό του εκλογικού σώματος. 

Φαντάζομαι για τον ίδιο λόγο που δεν αφαιρούνται (αμέσως) οι πεθαμένοι από τους εκλ. καταλόγους: έλλειψη οργάνωσης, έλλειψη μηχανογράφησης, έλλειψη επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ δημοσίων υπηρεσιών. Οπότε... "ωχ αδερφέ"...

Αποσυνδεδεμένος themos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Αγιάτρευτος ροκαμπιλάς
    • Προφίλ
    • Picos Apicos & The Pina Coladas
« Απάντηση #127 στις: 28/09/09, 16:37 »
Δυστυχώς, τους εκλογικούς νόμους τους αλλάζουν οι κυβερνήσεις (κατά το δοκούν) και όχι οι πολίτες.

Δυνητικά, τους αλλάζουν και οι πολίτες ψηφίζοντας κόμματα που υποστηρίζουν την αλλαγή τους.  ;)
Picos Apicos & the Pina Coladas on the Web:

www.picosapicos.gr
MySpace
Facebook

Αποσυνδεδεμένος s.s.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: 28/09/09, 16:44 »
Vaiking εναντίον όλων.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: 28/09/09, 17:53 »
Χοληδόχε, η βασική μου αντίρρηση ήταν πάνω σ' αυτήν την πρόταση:

Όποιος μπορεί να κρύψει 1 δεκάρα θα την κρύψει. Όποιος μπορεί να κλέψει και να μην το καταλάβει κανένας θα το κάνει. Οπότε αυτοί που μας εκπροσωπούν, είναι άριστοι αντιπρόσωποι όλων των κακών μας σηνηθειών.

Η οποία σημαίνει ότι είσαι κλεφτρόνι, σε νορμάλ πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, και όλα όσα υποστηρίζεις εδώ πέρα είναι μπαρούφες και ψέμματα για εξωτερική κατανάλωση.

Εάν δεν έχεις εσύ πρόβλημα να σε βρίζουν (με το γάντι βέβαια), γιατί να έχω εγώ?

Αγαπητοί μου, εάν έχετε πρόβλημα με το πολιτικό μας σύστημα μπορείτε να προτείνετε κάποιο άλλο. Το Γερμανικό ή το Αμερικάνικο, για παράδειγμα, που είναι και δοκιμασμένα. Δεν χρειάζεται να ξαναανακαλύψετε τον τροχό....

Όλοι είστε κατά της κομματοκρατίας αλλά δεν είδα κανέναν να προτείνει κάτι! (Εκτός από τον Μακιμισιας σ' ένα παλιότερο θέμα, στο οποίο κανείς δεν έδωσε σημασία) Κάτι, οτιδήποτε, όχι απαραίτητα καινούριο βρε αδελφέ! Πως λοιπόν να σας πάρει κανείς στα σοβαρά?
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Vaiking

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Why should I sit and sigh...
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: 29/09/09, 00:43 »
 Σιγουρα δε χρειαζεται να ανακαλυψουμε τον τροχο... ειδικα σε αυτη τη χωρα που ανακαλυψαμε τη δημοκρατια (οχι ομως αυτη που ζουμε σημερα).
 Το προηγουμενο μου post ειχε ενα και μονο σκοπο.. να μας κανει να σκεφτουμε. Να σκεφτουμε τις δικες μας ευθυνες απεναντι στο πολιτικο συστημα το οποιο εμεις επιτρεψαμε να γινει ετσι και το πως καταργουμε τη δημοκρατια καθημερινα, ακομα και παρκαροντας το αυτοκινητο μας πανω στο πεζοδρομιο (ποσο μαλλον οταν κανουμε αλλα και αλλα). Πρωτα εμεις πρεπει να αλλαξουμε αν θελουμε να αλλαξει το συστημα. Και πρεπει να καταλαβουμε πως ολα τα κομματα εκτος απο αυτα που εχουν να πουν εχουν πολλα περισσοτερα να κρυψουν.
Γι'αυτο καλυτερα να ειμαστε ιδιαιτερα προσεκτικοι με αυτο που θα ψηφισουμε αλλα ακομα περισσοτερο στις 5 Οκτωβριου αφου θα εχουμε ψηφισει. Αν δεν υπαρξει αυτοδυναμια να μην ανησυχησουμε εμεις καθολου. Ας  ανησυχησει επιτελους το συστημα και ας αναγκαστει να μπει στη διαδικασια του ουσιαστικου διαλογου και οχι της στειρας συμπολιτευσης-αντιπολιτευσης. Ας αξιοποιηθουν οι-εστω λιγοι-αξιοι που υπαρχουν οπου και αν ανηκουν. Ας πεταχτουν εξω ολοι οι αναξιοι, επισης οπου και αν ανηκουν. Ας συμμετεχουν ΟΛΟΙ στη δημοκρατια... αν την αντεχουν!
  Βαρεθηκα να ζω μεσα στα ψευτοδιλημματα, τον εκφοβισμο και την καλλιεργεια μισους και απαξιωσης ολων εναντιον ολων. Κι εγω θα παω να ψηφισω. Αλλα θα εχω το μυαλο μεσα στο κεφαλι μου...
 Δε θα ψηφισω ΝΔ γιατι θεωρω πως "οι δυσκολες καταστασεις θελουν και δραστικες λυσεις".
 Δε θα ψηφισω ΠΑΣΟΚ γιατι "αξιζω μια δικαιη κοινωνια και αυξηση στο μισθο".
 Δε θα ψηφισω ΚΚΕ γιατι "το συστημα μου πινει το αιμα"
 Δε θα ψηφισω ΣΥΡΙΖΑ γιατι "νιωθω περιθωριοποιημενος μεσα στη σκοτεινη Ελλαδα"
 Δε θα ψηφισω ΛΑΟΣ γιατι "υπερανω ολων η Πατρις"
 Δε θα ψηφισω ΟΙΚ. ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ γιατι "το περιβαλλον κινδυνευει και στηριζω την πρασινη αναπτυξη".
 Θα ψηφισω για να ανακατευθει ακομα περισσοτερο η τραπουλα, για να χασουν τον υπνο τους ολοι και το συστημα μαζι με οσους αξιζουν απο ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ να αναγκαστει να μου δωσει ΟΛΑ τα παραπανω γιατι ειμαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ειμαι ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ειμαι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ειμαι ΜΟΥΣΙΚΟΣ και ΑΞΙΖΩ!!!
 Δε γραφω αυτη τη στιγμη για να σας πω τι να ψηφισετε εσεις. Δεν κανω προπαγανδα υπερ κανενος. Απλα σας προτρεπω, αν δε σας αρεσει αυτο που ζητε συνολικα στο πολιτικο μας συστημα, πιστευετε ομως στη δημοκρατια, να τη χρησιμοποιησετε για να  ανακατεψετε τα πραγματα οσο περισσοτερο γινεται. Κανεις τους να μη κοιμηθει ησυχος! Οχι μονο οι 2 μεγαλοι οπως λεει η Αλεκα αλλα ουτε κι εκεινη ουτε και κανεις αλλος! Ισως τοτε βαλουν και αυτοι λιγο μυαλο αν διαπιστωσουν οτι ΕΜΕΙΣ ΒΑΛΑΜΕ!
 Αυτα και συγγνωμη για το χωρο που καταλαμβανω οταν γραφω (ειμαι ολιγον πολυλογας :P)
The most important second of our lives is the last one...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #131 στις: 29/09/09, 00:47 »
Νομιζω πως μ'αρεσουν οι πολυλογαδες με ουσια ;) Θες να τα βρουμε; ;)
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #132 στις: 29/09/09, 01:10 »
Πιστεύω ακράδαντα ότι είμαστε εντελώς ανάξιοι στο να έχουμε οποιαδήποτε τίμια,καθαρή και νομοταγή διακυβέρνηση.Είμαστε ανάξιοι ακόμα και να ψηφίζουμε. Πλέον έχω πειστεί ότι οι πολιτικοί μας είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς που αξίζουμε και όχι "ακριβώς αυτοί" όπως συνηθίζουμε να λέμε. Είμαστε όλοι κλέφτες και απατεώνες, κάθε μέρα, σχεδόν σε κάθε μας δραστηριότητα. Όπου μπορούμε να κρύψουμε από την εφορία, κρύβουμε. Μετά παραπονιόμαστε για το Δημόσιο χρέος. Κλέβουμε στο ζύγι και μετά παραπονιόμαστε για την ακρίβεια. Μπαζώνουμε τα ρέματα και μετά φωνάζουμε για τις πλημμύρες. Αγοράζουμε το οικόπεδο που κόπηκε στα καμμένα και μετά φωνάζουμε για τις πυρκαγιές. Δίνουμε ο ένας στον άλλο το εισητήριο στο Μετρό και μετά λέμε "δεν υπάρχουν συγκοινωνίες". Κατεβάζουμε τραγούδια με το τσουβάλι, κλέβοντας το κόπο των δημιουργών και λέμε ότι "αυτό είναι και το σωστό". Πετάμε ατέλειωτες πλαστικές σακούλες και σκουπίδια και μετά κάνουμε διαμαρτυρίες για τις χωματερές. Πάμε τον τουρίστα στο αεροδρόμιο ,του παίρνουμε 100 ευρώ και μετά λέμε "έπεσε ο τουρισμός". Ο Έλληνας ο κακομαθημένος. Ο Έλληνας ο μάγκας. Ο Έλληνας που μισεί την Ελλάδα και αγαπάει μόνο το κώλο του. Και κάθε φορά ψηφίζει αυτόν που ταιριάζει στη μαλ***α του μιά συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ξεχνώντας και την ιστορία και το παρελθόν αυτού που ψηφίζει. Έτσι είναι τα πράγματα, είτε μας αρέσει είτε όχι . Και ξέρω ότι θα διαφωνήσει ο φίλος ο παππούς. Αλλά τι να κάνουμε φίλε μου . Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση. Ποιός μας έκανε έτσι; Θες οι Τούρκοι 400 χρόνια; Θες οι ξένοι που μας στήσανε σαν κράτος στα πόδια μας; Θές ο εμφύλιος που έφτιαξε Ελληνολάγνους και Μισέλληνες; Θες οι εξορίες; Θες οι χούντες; Θες οι λαοπλάνοι σαν τον Αντρέα που χάιδεψαν εκατομμύρια αυτιά με "αιθεροβαμονικές" μπούρδες και ξαναχώρισαν την Ελλάδα στα δύο; Θες όλα μαζί; Η ουσία είναι ότι Ελλάδα και Πατρίδα είναι πολύ μεγάλες υποθέσεις για να τις χειριζόμαστε εμείς οι απόγονοι των κατσαπλιάδων του 20ου αιώνα. Εκλογές 2009; Και πολύ μας είναι...
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος themos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Αγιάτρευτος ροκαμπιλάς
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: 29/09/09, 02:06 »
Ευχαριστώ τον Μάκη για το παραπάνω ποστ.

Vaiking, καταρχήν έχω τεράστια περιέργεια τι θα ψηφίσεις.  :)

Απλώς να επισημάνω ότι η αύξηση του ποσοστού των "λοιπών" κομμάτων (που μένουν εκτός Βουλής) ευνοεί την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Που σημαίνει ότι εσύ, θεωρώντας "συστημικά" όχι μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και τα άλλα τέσσερα υποψήφια για είσοδο στη Βουλή (αν κατάλαβα καλά, και δε διαφωνώ σε αυτό απαραίτητα) και ψηφίζοντας ένα άλλο, "εξωκοινοβουλευτικό" κόμμα, ουσιαστικά βοηθάς στη διαιώνιση της γνωστής 35ετούς μονοκομματικής "δημοκρατικής" φαρσοκωμωδίας.
Γι' αυτό εγώ θα ψηφίσω ένα από τα τέσσερα "μικρά" κόμματα. Δε σου λέω ότι με έχει πείσει 100%, αλλά έχω αποκλείσει την αποχή, το λευκό, το άκυρο, και τα "πολύ μικρά" κόμματα με βάση την παραπάνω λογική- η μόνη ρεαλιστική επιλογή αυτή τη στιγμή που ίσως βελτιώσει κάπως τα πράγματα είναι να τελειώνουμε με το παραμύθι των "ισχυρών μονοκομματικών κυβερνήσεων". 

Υ.Γ. Και προσοχή- από τις επόμενες εκλογές τέλος αυτός ο κάπως αναλογικός νόμος και πίσω στις μειοψηφικές κυβερνήσεις του 38%. 

www.picosapicos.gr
MySpace
Facebook

Αποσυνδεδεμένος s.s.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: 29/09/09, 02:19 »
Βλάπω έναν θαυμασμό για τα post Vaiking,εγώ από την άλλη έχω κάποιες απορίες.

Εχουμε μια ΝΔ ανικανη και διεφθαρμενη (δεν ειναι μεμονομενα τα περιστατικα) που προσπαθει να μας πεισει οτι ο ευρωμονοδρομος ειναι ο μονος δρομος και πως δε μπορουμε να διεκδικησουμε τιποτα εκει μεσα παρα μονο να λεμε ΝΑΙ και να παιρνουμε "πακετα" τα οποια και να μην αξιοποιουμε.
 Εχουμε ενα ΠΑΣΟΚ που εχει παψει να ειναι σοσιαλιστικο κινημα (αν ηταν και ποτε), εξισου ανικανο και διεφθαρμενο (στα εντος και τα εκτος ως πρωτοι διδαξαντες) που η διαφορα του απο τη ΝΔ ειναι το χρωμα και το οτι τα μελη του αποκαλουνται μεταξυ τους "συντροφοι"
Μπλα μπλα μπλα οκ.Γνωστά αυτά τα ακούει κανείς περνώντας έξω από οποιοδήποτε καφενείο σε συζητήσεις του στυλ "έλα μωρέ όλοι τα τσεπώνουνε.Κάτι ποιό ουσιαστικό με αναλύσεις για το πώς έφτασε εδώ η κατάσταση όχι?

Παράθεση
Εχουμε ενα ΚΚΕ το οποιο εχει αυτοχρισθει "προστατης του εργαζομενου", δεν προτεινει τιποτα ουσιαστικο, αρνειται τα παντα και περιμενει τη μερα που θα ξανακανει επανασταση και εμφυλιο πολεμο (το ακουσα προσφατα απο στελεχος της ΚΝΕ και υποψηφια βουλευτη και εφριξα)
Άουτς αυτό πόνεσε.Πληροφοριακά η τακτική του "όπλου παρα πόδα" που είχε θεσπίσει ο Ζαχαριάδης το 49' μετά την ήττα στο Γράμμο εγκαταλείφθηκε μια για πάντα μετά την εκτέλεση του Μπελογιάννη το 52' όταν είδε και ο τελευταίος άνθρωπος του κόμματος ότι δεν τους έπαιρνε περαιτέρω αντιπαράθεση με το τότε σκληρότατο καθεστώς.Για αυτό και τους νομιμοποίησε και ο Καραμανλής μετά την μεταπολίτεση.Τώρα πώς εσύ κατέληξες σε τέτοιο συμπέρασμα απλώς και μόνο επειδή στο μετέφερε ένα απλό στέλεχος είναι απορίας άξιον.

Παράθεση
Εχουμε ενα ΣΥΡΙΖΑ που εχει αυτοχρισθει "προστατης της επαναστατημενης νεολαιας" ενω αποτελειται απο μια "ψευτοελιτ ψευτοδιανοουμενων" και ενα συνοθηλευμα αναρχοαυτονομων "ψευτοεπαναστατων" που δε ξερει τι του γινεται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόση σχέση με τον α/α χώρο όσο ο sakis των rotting christ με τον saki rouva.
Eπιπλέον έχω μια απορία.Χρησιμοποιώντας το -ψευτο μπροστά από κάθε πράγμα που δεν μπορείς να το αναλύσεις περαιτέρω αισθάνεσαι κάποιου είδους ανωτερότητα ή πιστεύεις ότι δίνεις μεγαλύτερη βαρύτητα στα λόγια σου?Εμένα μου φαίνεται εξαιρετικά γελοίο πάντως και δεν είσαι ο μόνος που το κάνει εδώ.

Παράθεση
Εχουμε ενα ΛΑΟΣ που απο λαικο κομμα δηλωνει ΝΔοτερο της ΝΔ μεσα στην "πολυκατοικια" και εχει αυτοχρισθει "προστατης της πατριδας" φλερταροντας αλλα και αποδοκιμαζοντας τα "ακρα" και λαικιζοντας με ενα τροπο που θυμιζει τα 80's η και τα 70's ακομα (και οι υπολοιποι λαικιζουν αλλα τουλαχιστον με πιο συγχρονο τροπο)
Παρατηρώ ότι επικεντρώνεις το ενδιαφέρον σου στο συγκεκριμένο κόμμα τονίζοντας τον άκρατο λαικισμό που το διακρίνει.Απορώ πώς και δεν προβληματίζεσαι από το γεγονός ότι υπάρχει κόμμα στη βουλή που πριν 3 βδομάδες είχε υποψήφιο βουλευτή Αχαίας πρώην αρχιστέλεχος της χρυσής αυγής και νυν εκδότη χουντικής εφημερίδας ενώ παράλληλα η βουλευτική του ομάδα κοσμείται από άτομα σαν αυτόν στην φώτο http://img152.imageshack.us/img152/2735/voridis1.jpg.

Παράθεση
Εχουμε τους ΟΙΚ. ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ που νομιζουν οτι βρισκονται σε μια παιδικη χαρα και με τα κουβαδακια τους θα φτιαξουν τον τοπο μαζι με τις περιβαλλοντικες οργανωσεις του κεφαλαιου αλλα και τους φιλους "Μακεδονες" (δεν εννοω τους Ελληνες)
Γέλασα αρκετά είναι αλήθεια με την εκνευριστικά αναμενόμενη μπηχτή σου για τους "Μακεδόνες".Έχεις ακούσει ο ίδιος συγκεκριμένα την δήλωση που υπενίσσεσαι?Αν ναι θα σου ήμουν ευγνώμων αν τεκμηρίωνες την ιστορική ανακρίβεια που την διακρίνει.

Παράθεση
Και τελος εχουμε το λαο που (στην πλειοψηφια του) εξακολουθει και στηριζει τους "μεγαλους" με σημαιουλες, συνθηματακια που φωναζουν οι κλακαδοροι και με το "καλλιο να μου κοπει το χερι..." ενω βλεπει την κατασταση τη δικη του και της χωρας, εξακολουθει και πηγαινει στους βουλευτες για ρουσφετια, εξακολουθει να κλεβει οπου και οπως μπορει, εξακολουθει να μη σεβεται το συμπολιτη του ακομα και σε μικρα καθημερινα πραγματα, εξακολουθει να εχει τη λογικη της κομπινας και του βολεματος και να εξεγειρεται μονο οταν αποτυγχανει η ΔΙΚΗ του κομπινα και πετυχαινει των αλλων. Και στο τελος της μερας βλεπει "Ελλαδα εχεις ταλεντο" η στην καλυτερη περιπτωση Λαζοπουλο και γινεται επαναστατης της τηλεορασης και του καναπε
 ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΥΑΛΟ;;;;;
Eδώ στο μεγαλύτερο μέρος συμφωνώ.Τι εννοείς όμως όταν λες "εξεγειρεται μονο οταν αποτυγχανει η ΔΙΚΗ του κομπινα και πετυχαινει των αλλων".Ότι κάθε διαμαρτυρία στην χώρα γίνεται αποκλειστικά και μόνο λόγω της ζήλειας που νιώθουν οι διαμαρτυρόμενοι καθώς μια πουστιά που σχεδίαζαν δεν πέτυχε εν αντιθέσει με κάποιους άλλους?ροφλ έτσι
Γενικά δεν με ενοχλούν τόσο οι απόψεις σου όσο του στυλ του τιμητή των πάντων και "έτσι είναι τα πράγματα" ειδικά από τη στιγμή που αναφέρεις πολλές ανακρίβειες.

@mac εξαιρετικά συγκινητικό το post σου αλλά θα σε παρακαλούσα να βάζεις και το ΓΙΑ ΜΕΝΑ πρώτα καθώς όταν αναφέρεις προτάσεις με α' πληθυντικο του στυλ "είμαστε όλοι κλέφτες και απατεώνες" μπορεί να ενοχλήσεις προσωπικά κάποιους.Εμένα τέτοιες γενικολογίες μου είναι αδιάφορες είναι η αλήθεια.

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: 29/09/09, 03:53 »
Σήμερα συνάντησα μία κοπέλα, νεαρή στην ηλικία, που μεγάλωσε λέει με δεξιές πεποιθήσεις, ψηφίζει ΝΔ, δουλεύει σε πολιτικό γραφείο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και εύχεται να τη βολέψει κάπου ο Γιωργάκης.

Μήπως να πάμε όλοι για φούντο;
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

Αποσυνδεδεμένος Arg0

• The Downstroker
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είμαι συναυλιάς... τι να κάνουμε?
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: 29/09/09, 10:26 »
Σήμερα συνάντησα μία κοπέλα, νεαρή στην ηλικία, που μεγάλωσε λέει με δεξιές πεποιθήσεις, ψηφίζει ΝΔ, δουλεύει σε πολιτικό γραφείο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και εύχεται να τη βολέψει κάπου ο Γιωργάκης.

Μήπως να πάμε όλοι για φούντο;

Να κάνω μία ερώτηση? Σου είπε ότι θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ για να βολευτεί ή αναμένει η βόλεψη να έρθει μόνο και μόνο επείδη δουλεύει για βουλευτή?
« Τελευταία τροποποίηση: 29/09/09, 10:30 από Arg0 »
If we are here not to do
What you and I wanna do
And go forever crazy with it
Why the hell are we even here?

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: 29/09/09, 11:01 »
Ποιός μας έκανε έτσι;

Δεν γνωρίζω "ποιός μας έκανε έτσι", αλλά νομίζω πως είμαι σίγουρος για το ποιος σε έκανε έτσι Μακ. Ο ατομικισμός που άκριτα εκφράζεις. Θα μου πεις "μα μιλώ συλλογικά, αιτιολογώ στο "εμείς" και όχι στο "εγώ"".

Μα η συλλογικότητα ξεκινά από το άτομο, από το εγώ και συντονίζεται στο εμείς. Αν έλεγες "είμαι μικροαπατεώνας, διαπλεκόμενος και προσπαθώ να βρω και άλλους σαν και μένα για να τους πείσω ότι εάν αλλάξουμε τον χαρακτήρα μας θα αλλάξουμε και την ζωή μας προς το καλύτερο", θα ήσουν κοινωνικοποιημένος και Δημοκρατικός.

Τώρα που λές "εμείς φταίμε" όμως, εννοείς: "Οι άλλοι έχουν φοβερά ελλατώματα, δεν τους αξίζει η Δημοκρατία, τους αξίζει η σκλαβιά επειδή είναι ήδη σκλαβωμένοι στο εγώ τους, οπότε κι εγώ θα κλειστώ στον εαυτό μου και θα περιμένω καρτερικά το μοιραίο. Αλλά δεν θα παραδωθώ χωρίς αγώνα, θα φωνάζω και θα τους επικρίνω συνεχώς"
Είσαι τουτέστιν ατομιστής.

Ελπίζω να μην παρεξηγηθείς, δεν σε κατακρίνω, προσπαθώ να σου προτείνω μια διαφορετική οπτική η οποία οδηγεί και σε κάποιο αποτέλεσμα, εάν βέβαια ο στόχος μας είναι κοινός.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: 29/09/09, 12:06 »
  Πρωτα εμεις πρεπει να αλλαξουμε αν θελουμε να αλλαξει το συστημα.
..............................................
...............................................
 Θα ψηφισω για να ανακατευθει ακομα περισσοτερο η τραπουλα, για να χασουν τον υπνο τους ολοι και το συστημα μαζι
........................................
 Δε γραφω αυτη τη στιγμη για να σας πω τι να ψηφισετε εσεις. Δεν κανω προπαγανδα υπερ κανενος. Απλα σας προτρεπω, αν δε σας αρεσει αυτο που ζητε συνολικα στο πολιτικο μας συστημα, πιστευετε ομως στη δημοκρατια, να τη χρησιμοποιησετε για να  ανακατεψετε τα πραγματα οσο περισσοτερο γινεται. Κανεις τους να μη κοιμηθει ησυχος! Οχι μονο οι 2 μεγαλοι οπως λεει η Αλεκα αλλα ουτε κι εκεινη ουτε και κανεις αλλος! Ισως τοτε βαλουν και αυτοι λιγο μυαλο αν διαπιστωσουν οτι ΕΜΕΙΣ ΒΑΛΑΜΕ!

Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιόν τρόπο θα χάσει "το σύστημα" αν ανακατευθεί περισσότερο η τράπουλα. (Φαντάζομαι ότι εννοείς την ψήφο σε ολιγομελή κόμματα από περισσότερους)

Αν γνωρίζεις τον εκλογικό νόμο τότε θα ξέρεις ότι όσο μεγαλύτερο είναι το συλλογικό ποσοστό των κομμάτων που δεν βγάζουν Βολευτή, τόσες περισσότερες έδρες από την δεύτερη κατανομή θα πάρει το πρώτο κόμμα, και τόσο μεγαλύτερη η αυτοδυναμία του.
Δηλ η ψήφος στα πολυπληθή ολιγομελή κόμματα συμφέρει τον νικητή, όποιος κι αν είναι αυτός.

Συμφωνώ ότι είναι άδικο σύστημα, συμφωνώ ότι ενισχύει την αντιδημοκρατική πλευρά της Πολιτείας μας, αλλά από εκεί και πέρα μπορείς να μου εξηγήσεις τον ακριβή τρόπο με τον οποίο θα αλλάξει το σύστημα, χρησιμοποιώντας αυτήν την μέθοδο?

Δεν θα μου φαινόταν περίεργο αν αποκαλυπτόταν πως αυτή η προτροπή είναι μια κρυφή προπαγάνδα από αυτόν που νομίζει ότι θα πρωτεύσει!

edit: Τώρα μόλις πρόσεξα ότι την ίδια άποψη εκφέρει και ο Θέμος. Οπότε τουλάχιστον δύο (και είμαι σίγουρος πως είναι πολύ περισσότεροι ή κάνω λάθος? ) σ' αυτήν την συζήτηση έχουμε μυαλό και δεν χρειάζεται να βάλουμε....
« Τελευταία τροποποίηση: 29/09/09, 12:39 από papous »

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: 29/09/09, 13:26 »
Και πολύ μας είναι...
Εσεις εισαστε εντελως αναξιοι και πολυ σας ειναι. Φαινομαι καπως επιθετικος αλλα πραγματικα δεν μου αρεσουν τετοιου ειδους ποστ. Τσουβαλιαζουν ολο τον κοσμο και περιεχουν τεραστιες γενικευσεις χωρις κανενα ουσιαστικο επιχειρημα παρα μονο ρητορικα ερωτηματα του τοις πταιει χωρις να περιμενουν καμια απαντηση. Προφανως δεν ειμαι εδω για να υπερασπιστω κανεναν αλλα αυτη η μιζερια και η απογοητευση απο τα παντα που δεν ειναι ομως επικοδομιτικη και οδηγει παντα τον ανθρωπο σε καταθληπτικες αποψεις και σε πληρει αδιαφορια αφου θεωρει οτι δεν υπαρχει αξια στο να ασχολεισαι με οσα συμβαινουν ειναι και απο τους λογους που (δεν αναφερες) σας κανουν αναξιους των χειροτερων πολιτικων.

Δεν ξερω ποιοι ειστε εσεις που αναφερεσαι Μακη αλλα τουλαχιστον για μενα, δεν δεχομαι οτι μου αξιζει ουτε μια τετοια κυβερνηση (ουτε καμια κυβερνηση) ουτε μια τετοια αντιμετωπιση.

Τωρα πανω στα ποστ του Vaiking, δεν εχω καταλαβει αν τελικα η προτροπη αφορα την αποχη ή την ψηφο σε καποιο κοινοβουλευτικο κόμμα.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Vaiking

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Why should I sit and sigh...
    • Προφίλ
« Απάντηση #140 στις: 29/09/09, 13:42 »
Απλως παραθεσα τις αποψεις μου για να δωσω τροφη για σκεψη...και ισως το πετυχα. Ουτε σκοπο εχω να κανω κρυφη προπαγανδα ουτε να αρχισω τις εντονες διαφωνιες με κανεναν απο εσας. Ειδικα αν πρεπει να αρχισω να γραφω ολα αυτα που γνωριζω και εχω διαπιστωσει μεσα απο την προσωπικη μου αναζητηση η να απαντω στις οποιες επιθεσεις απο τον οποιοδηποτε οπαδου του ενος η του αλλου κομματος γιατι δε θα καταληξουμε και πουθενα. Ας διαφωνειτε η ας συμφωνειτε μαζι μου οσο θελετε. Αρκει να σκεφτεστε!
The most important second of our lives is the last one...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: 29/09/09, 13:45 »
Όλοι θέλουνε τον Σωκράτη για πρωθυπουργό, έτοιμο να πιεί το κώνιο για τους θεσμούς και τη Δημοκρατία...Αλλά οι περισσότεροι τον λέμε και μαλ**α που το έκανε...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: 29/09/09, 15:06 »
Ο Σωκράτης δεν θανατώθηκε διότι αγαπούσε την Δημοκρατία (μάλλον το ανάποδο, αλλά ας μην το εξετάσουμε εδώ), αλλά διότι έλεγε τα πράγματα με τ' όνομά τους. Συγκεκριμενοποιούσε τις κατηγορίες του, στοχεύοντας συγκεκριμένα πρόσωπα όχι γενικεύοντας, και όταν χρειαζόταν έριχνε και καμμιά ροχάλα.

Θα μου πεις και τι κατάφερε? τον σκότωσαν.
Πολλοί όμως λένε ότι είναι προτιμότερος ένας περήφανος καθαρός θάνατος παρά μια αφάσια ζωή μες την σαπίλα που αναφέρει ο Χοληδόχος. Πχ. "καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή", μην θυμόμαστε την Ελλάδα μόνο όποτε μας συμφέρει....

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: 29/09/09, 15:53 »
Στο μεγαλύτερο ποσοστό, ο ένας πηδάει τον άλλο με έμμεσους και άμεσους τρόπους. Σκέφτεσαι να προλαβαίνουν να σκεφτούν τον Σωκράτη? Πολύ πίσω πήγες.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: 29/09/09, 18:42 »
Vaiking συμφωνω και γω μαζι σου..Πολυ ωραια η λογικη σου...Πεταξες 5-10 γενικοτητες(εντελως ομως) ειδες οτι καποιοι συμφωνησαν και να εμβαθυνεις ουτε λογος..Μαλιστα χαρακτηρισες τις ερωτησεις του ss και papou σαν επιθεσεις...Σορυ δεν με εκανες να σκεφτςω κατι για το πολιτικο γινεσθαι(αν ημουν 13 χρονων ισως) αλλα περισσοτερο για τη λογικη βαση πανω στην οποια συζητανε καποιοι ανθρωποι..

Ειμαι και εγω κομματοσκυλο διοτι δεν αρκουμαι σε αφορισμους και τραπουλες..
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • There's no business like show business!
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: 29/09/09, 19:41 »
Γιατι βγαινουμε εκτος θεματος; Σε αυτο το thread θα μιλαμε για τις εκλογες που θα γινουν την κυριακη, οχι για το συστημα γενικοτερα (μην ξεχνατε οτι ο papous εχει ηδη thread γι' αυτο). Σχολιάστε (αν αντέχετε) τις ομιλιες των αρχηγων,το debate,την πιστη σας σε αυτα που ακούτε και βλέπετε,αν ο συριζα θα μπει στη βουλή,κοροιδεψτε λιγο το sex appeal της αλεκας, αν ο συνονόματος θα έχει αυτοδύναμη ανωμαλια κλπ.

Δεν νομιζω οτι σας περιοριζω ιδιαιτερα. Το να καθόμαστε να συζητάμε για την αποχή και τον Σωκράτη δεν νομίζω ότι οδηγεί σε εποικοδομητικό διάλογο και (τίγκα) ωμή ανταλλαγή απόψεων. Κύριοι,γενικεύουμε αδικως και θα χαθουμε στην αντιπαραθεση.

Στο τελος θα χαθουμε στις προσωπικες μονομαχιες και θα αναγκαστω να απειλω με το μικρο ατσαλινο αφρικανικο μαχαιρι μου. Επισης ας σταματησουν ορισμενοι μιζεροι να λενε οτι δε θα αλλαξει τιποτα. Μετρήστε αντιστροφα τις μερες για το σοσιαλισμό,ρε σκυλια.
« Τελευταία τροποποίηση: 29/09/09, 19:51 από Garvin »

Αποσυνδεδεμένος themos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Αγιάτρευτος ροκαμπιλάς
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: 29/09/09, 20:09 »
Παππούς, σωστά κατάλαβες τη λογική μου όσον αφορά στο εκλογικό σύστημα.

Τώρα, νομίζω ότι ο Μάκης (όπως κι εγώ παραπάνω), χρησιμοποίησε το α' πληθυντικό στα επίμαχα ποστ εννοώντας τους νεο-Έλληνες σαν λαό.
Όχι, δεν έχω στατιστικά για το πόσοι κλέβουν, πετάνε πλαστικές σακούλες στις παραλίες, μπαζώνουν ρέματα κλπ. Αλλά για να συμβαίνουν μαζικά αυτά τα πράγματα, τα κάνει ένα σημαντικό ποσοστό. Αντικαταστήστε το "εμείς" στο ποστ του Μακ με "ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού λαού" και νομίζω ότι δε θα διαφωνήσετε. Εγώ τουλάχιστον δε διαφωνώ.

Αλλά επειδή σωστά λέει ο Garvin ότι όλα αυτά είναι λίγο πολύ off-topic, με ενδιαφέρει περισσότερο η γνώμη σας στο πρώτο.
Δηλαδή: αν συμφωνούμε ότι δε θέλουμε άλλη μία μονοκομματική κυβέρνηση, και με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, είναι ή δεν είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή η ψήφος σε ένα από τα τέσσερα "μικρά" κόμματα για να αλλάξει κάτι;

www.picosapicos.gr
MySpace
Facebook

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: 30/09/09, 01:31 »

Στο τελος θα χαθουμε στις προσωπικες μονομαχιες και θα αναγκαστω να απειλω με το μικρο ατσαλινο αφρικανικο μαχαιρι μου. Επισης ας σταματησουν ορισμενοι μιζεροι να λενε οτι δε θα αλλαξει τιποτα. Μετρήστε αντιστροφα τις μερες για το σοσιαλισμό,ρε σκυλια.
Τον ποιόν;;;; ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Sorry δεν κρατιέμαι μ'έχει πιάσει νευρικό γέλιο...Να'σαι καλά ρε Garvin χρόνια είχα να γελάσω έτσι!!!

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #148 στις: 30/09/09, 02:13 »
Και εγώ με τον Macmisias συμφωνώ.. Αν θέλουμε να κάνουμε μια κοινωνιολογική συζήτηση, θα πρέπει να αποφύγουμε τις απόψεις και τις συμπεριφορές που εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό μας και να επικεντρωθούμε στον μέσο άνθρωπο.. Η Ελλάδα είναι μια βαλκανική χώρα με ότι αυτό συνεπάγεται, η οποία με εξαίρεση ελάχιστους ηγέτες και κυβερνήσεις κακοδιαχειρίζεται.. Δυστυχώς όμως έχουμε τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που μας αξίζουνε.. Δεν χρειάζεται να κοιτάξει κάποιος πιο μακριά από τις καθημερινές συμπεριφορές των συμπολιτών μας για να καταλάβει ότι από θέμα πολιτισμού είμαστε εντελώς πίσω.. Από το πιο μικρό (να πετάξει ένα χαρτί κάτω στο δρόμο αντί να το πετάξει 10 μέτρα πιο πέρα όπου υπάρχει κάδος) μέχρι τα "βολέματα" που κυνηγάμε στο Δημόσιο και τις φωτιές που βάζουμε για να βάλουμε μια περιοχή στο σχέδιο πόλεως.. Όντως οι κυβερνήσεις μας συμπεριφέρονται σαν ζώα, αλλά και εμείς δεν κάνουμε κάτι καλύτερο στο μικρόκοσμο μας (ας ρίξει μια ματιά κάποιος στο δανεισμό των νοικοκυριών, ακόμα και στην προ-κρίσης εποχή για να καταλάβει τι σημαίνει "ζω μόνο για το σήμερα").. Πραγματικά ώρες-ώρες νιώθω καταραμένος που ζω στην Ελλάδα, απλά με παρηγορεί και το γεγονός ότι αλλού τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα..

Τώρα όσον αφορά τις προσεχείς εκλογές τα πράγματα είναι λίγο-πολύ κουκιά μετρημένα.. Πουθενά στον κόσμο μια κυβέρνηση δεν "αντέχει" παραπάνω από 2 τετραετίες, οπότε απλά μένει να δούμε το μέγεθος της ψαλίδας..

Αποσυνδεδεμένος s.s.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: 30/09/09, 02:31 »
Σε άλλα νέα από το απλώς λαϊκίστικο κόμμα του κυρίου Καρατζαφέρη.
http://news.ert.gr/local/localmapDet.asp?id=475452
Πραγματικά σοκαριστικό :o

εδιτ:mac και ο 14χρονος αδερφός μου θα μπορούσε να καταλάβει την πλάκα του garvin