Faser, ωραίο το κείμενο σου, αλλά πάρα πολύ μικρό. Απευθύνεται και σχεδόν σε μία συγκεκριμένη ηλικία με συγκεκριμένες υποχρεώσεις και ευθύνες. Θα σου πρότεινα να γράψεις ένα ακόμη μεγαλύτερο που πιάνει από τα μικρά παιδιά, προχωράει σε γυμνάσιο-λύκειο, μετά πανεπιστήμιο, μετά ψάξιμο δουλειάς, εύρεση δουλειάς, δουλειά, οικογένεια και τα λοιπά. Εκεί να δεις πόσοι θα σε καταχειροκροτήσουν σε όσα πρόκειται να γράψεις.
Όσον αφορά βέβαια την ρουτίνα που λέει ο KaMeLoT, ότι όλα κυλούν όμορφα και ωραία, διαφωνώ. Μιας και είμαι εντελώς αντίθετος σε αυτή την λογική.
Όταν το όμορφο και το ωραίο είναι ουσιαστικό και όχι επιφανειακό, δεν υπάρχει καμία ρουτίνα.
Είναι σα να λέμε, γ**ώτο έχω ένα αυτοκίνητο στο οποίο δεν κάνω ποτέ service και δεν μου βγάζει καμιά ζημιά και είναι πολύ βαρετό αυτό!
Χρειάζεται να είμαστε σίγουροι για το τι μας αρέσει, ώστε η επανάληψη του να μην προκαλέσει αυτό που λέμε ρουτίνα.
Αν συγκεκριμένα εσένα, σου αρέσει να υπάρχουν μικροπροβλήματα γιατί αυτό σε φτιάχνει, είναι αλλού παππά ευαγγέλιο και άλλου χότζα κοράνι.
Όσο για τα μικροπροβλήματα, πάντα θα υπάρχουν, όσο όμορφα και ωραία κατορθώσουμε να κυλούν τα πράγματα.
Παππού, μακάρι να έβλεπα και εγώ αυτή τη φιλοξενία, το μεσογειακό ταπεραμέντο και ιδιαίτερα την δημιουργικότητα(;;;;

που αναφέρεις.
Όταν λες μεσογειακό ταπεραμέντο τι εννοείς ακριβώς ? Γιατί εμένα περισσότερο σε απατεωνιά, π.....τανιά, ψώνιο και μαγκιά μου κάνει.
Να πω έτσι απλά, ότι "ανοιχτά μάτια" έχουμε. Βλέπουμε ποιοι είναι έτσι και ποιοι είναι αλλιώς. Καθένας κάνει παρέα με το συνάφι του, όταν είναι ειλικρινής και ξεκάθαρος. Όλοι οι υπόλοιποι τουρλού. Επιλογές είναι αυτά. Επιλογή είναι παππού και Faser, ο Κύριος Λαλάκης στην δουλειά σου να σου πατάει τα μούτρα και εσύ να κάθεσαι. Οι επιλογές έχουνε και συνέπειες. Τα ζυγίζεις και είτε υποστηρίζεις με πράξεις την ιδεολογία σου, είτε παραμελείς την ιδεολογία σου χάριν ευκολίας πράτοντας διαφορετικά. Καθένας ανάλογα με το ποιος είναι και τι έχει, τρώει στη μάπα και ανάλογες συνέπειες. Μπορεί να πάρει Φιατ Ούνο αντί για Πόλο, μπορεί να πρέπει να μείνει και νηστικός ένα μήνα, επειδή έφυγε από την εταιρεία με τους μαλ**ες, και ούτο καθεξής. Ο αρχαίος Λαλάκης μέσα από το Πυθάρι του είπε στον Μ. Αλέξανδρο αν θυμάμαι καλά, φύγε από μπροστά γιατί μου κρύβεις τον ήλιο. Μη νομίζετε ότι δεν υπάρχουν και σήμερα τέτοιοι άνθρωποι σε διάφορα επίπεδα.
Καθένας με το έργο του, που όπως ελέχθειν στα Επίκαιρα, άλλως το τρώει και ζορίζεται και άλλος το τρώει και δροσίζεται. "Δημώδες"
Μην προσπαθείτε να πετύχετε το ακατόρθωτο μονμιάς, πετύχετε σίγα σίγα ξεκινώντας από τα κατορθωτά. Όταν όμως δεν προσπαθείτε τα κατορθωτά, γιατί ξέρετε ότι θα χάσετε τη βολή σας και η ζωή σας θα γίνει ακόμη δυσκολότερη, μην περιμένετε να φτάσετε με ένα και μόνο (ιδιαίτερα θεωρήτικο) τα ακατόρθωτα.
Σταματήστε να σκύβετε, αν δεν θέλετε να σας τον χ......
Ξέρετε όμως πως αν σας τον χ...... μετά τον πόνο έχει και μια σχεδόν αντάξια πλερωμή.
Έαν όμως δεν σκύβατε, ίσως να μην επιβιώνατε ή και να διαβιώνατε, όπως θέλετε-ονειρεύεστε.