Αποστολέας Θέμα: Eκλογές στις 4 Οκτωβρίου  (Αναγνώστηκε 76330 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
Απ: Eκλογές στις 4 Οκτωβρίου
« Απάντηση #175 στις: 30/09/09, 15:37 »
τεσπα, το εχω παρει αποφαση οτι δυσκολα θα αλλαξει κατι και γενικοτερα, βαριεμαι να ασχοληθω αλλο...αν και αυτο ειναι το μεγαλο λαθος, το οτι μας εχουν ριξει στην απαθεια...Τι να κανεις ομως, οταν τους εχει συχαθει η ψυχη σου? Να βγεις με την καραμπινα εξω...ισως να το εκανα σε μια αλλη ζωη!

Απόλυτα σεβαστό. Αλλά είναι αυτό που λες, δεν μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο...δεν είναι και οι εποχές για αντάρτικα πόλεων  ;D

Ειμαι ακομα 23 χρονων...ελπιζω πως καποια στιγμη, κατι θα γινει...θα αλλαξουν τα πραγματα, ειτε προς το καλυτερο ειτε προς το χειροτερο...βαση της ιστοριας, παραεχει καρατησει πολυ το σημερινο status quo!

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: 30/09/09, 18:08 »
τεσπα, το εχω παρει αποφαση οτι δυσκολα θα αλλαξει κατι και γενικοτερα, βαριεμαι να ασχοληθω αλλο...αν και αυτο ειναι το μεγαλο λαθος, το οτι μας εχουν ριξει στην απαθεια...Τι να κανεις ομως, οταν τους εχει συχαθει η ψυχη σου? Να βγεις με την καραμπινα εξω...ισως να το εκανα σε μια αλλη ζωη!

Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα αν καταφέρεις να θέσεις τις ερωτήσεις σου. Να συγκεκριμενοποιήσεις τα προβλήματά σου. Μην το βλέπεις τόσο απλό είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, απαιτεί τριβή και μελέτη.

Η εμπειρία μου στο κρυφό σχολείο έδειξε ότι είναι από τα σημαντικότερα και συγχρόνως δυσκολότερα διδάξιμα σ' ένα παιδί μαζί με την ικανότητα παραδοχής και ανακάλυψης του λάθους. Για το κεντρικό σύστημα εκπαίδευσης ούτε λόγος να γίνεται, δεν υπάρχει ούτε η υπόνοια μιας τέτοιας κατεύθυνσης.

Αλλά και την πλευρά των καθικιών βολεύει αυτή η απάθεια που έπεται της γενικεύσεως. Και η οποία γενίκευση ενισχύεται και μεγενθύνεται στην δια βίου μάθηση, δηλ στα ΜΜΕ.
Αν ήμουν ο γιατρός Ξεφτίλας ή η κα Παλαιοαρπάχτρα τι θα έλεγα? Μήπως κάτι άλλο από το :"μα αφού είμαστε όλοι ίδιοι, γιατί με κατηγορείτε?"
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: 30/09/09, 19:12 »

Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα αν καταφέρεις να θέσεις τις ερωτήσεις σου. Να συγκεκριμενοποιήσεις τα προβλήματά σου. Μην το βλέπεις τόσο απλό είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, απαιτεί τριβή και μελέτη.

Η εμπειρία μου στο κρυφό σχολείο έδειξε ότι είναι από τα σημαντικότερα και συγχρόνως δυσκολότερα διδάξιμα σ' ένα παιδί μαζί με την ικανότητα παραδοχής και ανακάλυψης του λάθους. Για το κεντρικό σύστημα εκπαίδευσης ούτε λόγος να γίνεται, δεν υπάρχει ούτε η υπόνοια μιας τέτοιας κατεύθυνσης.

Αλλά και την πλευρά των καθικιών βολεύει αυτή η απάθεια που έπεται της γενικεύσεως. Και η οποία γενίκευση ενισχύεται και μεγενθύνεται στην δια βίου μάθηση, δηλ στα ΜΜΕ.
Αν ήμουν ο γιατρός Ξεφτίλας ή η κα Παλαιοαρπάχτρα τι θα έλεγα? Μήπως κάτι άλλο από το :"μα αφού είμαστε όλοι ίδιοι, γιατί με κατηγορείτε?"

To πας μακρια τωρα...τα σημαντικοτερα προβληματα μου δεν εχουν κανουν τοσο με την πολιτικη ή το αν ειναι η κοινωνια μας ετσι ή γιουβετσι...

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: 30/09/09, 21:49 »

Υ.Γ. (εχω κι απ'αυτο :P) Φιλε Κιρατζο δε σε εχω για κομματοσκυλο ουτε θεωρω πως μου επετεθησαν οι προηγουμενοι. Μαλλον σε μελλοντικες επιθεσεις πραγματικων κομματοσκυλων αναφερομουν. Αν παλι εισαι... λυπαμαι πολυ...
Ρε συ Vaiking στα μουσικα θεματα και εγω σε παω αλλα με τη λογικη που προσεγγιζεις το θεμα εδω διαφωνω οριζοντιως και ισως και καθετως..

Καταρχας αν εχεις διαβασει παλιοτερες τοποθετησεις και δεινεξεις(κυριως :P)σε παρομοια θεματα θα εβλεπες αν ημουν η οχι σε καποιο κομμα..Τελος παντων.

Γενικα μιλωντας μου αρεσει η εμβαθυνση σε ενα θεμα και οχι η στειρα παρουσιαση γεγονοτων που στην περιπτωση που τα ψαξεις λιγο παραπανω εχουν δυο πλευρες..Δυστηχως αυτο το κανουν οι λαικιστες με σκοπο να προσεγγισουν το αβουλο πληθος.Το κειμενο σου ολο ακολουθει αυτη τη λογικη και εχει απειρα ερωτηματικα οποτε θα σταθω σε αυτα που μου κολανε περισσοτερο
Σε πολλα απο αυτα που λες για τους 2 μεγαλους συμφωνω(οχι σε ολα)..Αλλωστε οποιος εχει λιγο μυαλουδακι(και δεν τους το χει στουμπωσει ο πατερας τους που ηταν Πασοκτζης πχ) και δεν εχει αμεσο ή εμμεσο(να μπει σε κανα δημο,υπουργειο κλπ) συμφερον τα εχει φαει στη μπα του αυτα και δεν προκειται να τους ψηφισει..

Σε αυτα που ελς για το Συριζα υπαρχει η απολυτη απλουστευση και γενικευση..Σε ποια ομιλια υπηρχαν κουκουλοφοροι απο κατω?Ναι ειναι γεγονος οτι ο Συριζα στηριξε την περσινη ''εξεγερση'' η εξεγερση(οπως προτιμας) και εχει εξηγησει πολλες φορες τους λογους που το εκανε..Απο αυτο το σημειο μεχρι τους κουκουλοφορους σε ομιλια υπαρχουν χιλιομετρα..Εκτος αν ηταν κατι συμβολικο ξερω γω..τα ενδοκομματικα τους δεν μας νοιαζουν και ιδιαιτερα ενω οτι φυγαν οι Πασοκοι ψηφοφοροι ειναι δικο τους θεμα ενω οι ακροαριστερες οργανωσεις γιατι σε ενοχλουν?δεν υποστηριζουν ουτε κακουργηματικες πραξεις σε αλλοδαπους(οπως κατι αλλα ακρα) και παραλληλα ενισχυουν το πλουραλισμο στη βουλη..(η μηπως δεν τον θελουμε αυτον?)..Ο Συριζα υποστηριζεται απο την ΑΡΕΝ στα πανεπιστημια αλλα δεν νομιζω να λυνει και να δενει πουθενα..Μια παραταξη σαν τις αλλες ειναι(με τα αρνητικα της δηλαδη) με τη διαφορα οτι συμμετεχει στα κινηματα και τους φοιτητικους αγωνες και ειναι εκ βασεως πολυ πιο δημοκρατικη θεωρητικα(οι αποφασεις παιρνονται μεσω συνελευσεων)..Αυτο περι επιθεσεων στο ΚΚΕ ειναι αστεια αφου οπως ο περισσοτερος κοσμος ξερει(εκτος απο τους ΚΚΕεδες και τους ασχετους) το ΚΚΕ και το φερεφωνο του ο Ριζοσπαστης εχει διασπασει την αριστερα για τα καλα και κατηγορει ολες τις αλλες αριστερες δυναμεις..

Για το ΚΚΕ(αν και παλι ακολουθεις τη λογικη της μονοπλευρης αντιμετωπισης) εχει αποκυρηξει τον Βελουχιωτη..Επισης ο εμφυλιος ειναι μια αλλη ιστορια με παρα πολυ αιμα για να δαιμονοποιουμε ενα η 2 προσωπα που μαλιστα ητανα πο τη μερια εκεινων που θελανε λαικη εξουσια και οχι αλλη μια κυβερνηση νοθεια(μεγαλη ιστορια αυτο)..Το αλλο που θα σχολιασω ειναι αυτο περι καταστατικου..Προφανως δεν εχω διαβασει το καταστατικο τους αλλα οπως συνηδοτοποιει και ο καθενας μας το ΚΚΕ ειναι ενα κομμα αστικης δημοκρατιας εντελως ακινδυνο πλεον για επαναστασεις κλπ..Το εχει δειξει οχι μονο στον ελληνικο χωρο αλλα και παγκοσμια με την διασπαση σπουδαιων εξεγερσεων και επαναστατικων κινηματων(Ισπανια 36,μαης 68 κλπ κλπ)..

Για το ΛΑΟΣ γενικως δεν χρειαζεται να μιλησω..τα χουμε χιλιοπει..σε αυτα που προσαπτεις μπορω να προσθεσω πολλα ακομα ισως με διαφορετικη οπτικη γωνια..ενω για τους πρασινους δεν εχω κατι σπουδαιο να πω εκτος απο τον ασαφη πολιτικο τους λογο και την και καλα απολιτικ τοποθετηση τους..που τους εντασουμε αραγε?φιλευθεροι?σοσιαλιστες?αναρχικοι? :P)

Παντως ακομα τη λογικη σου για την ψηφο δεν την καταλαβαινω..Να την ριξουμε σε ενα εξωκοινοβουλευτικο κομμα που απλα να μην ειναι πολυ μικρο?η αν την ριξουμε σε ενα απο τα 4 πιο μικρα που ομως προηγουμενω εθαψες?Το ανακατεμα της τραπουλας εχει πολλες εννοεις γενικως και με βρισκει αντιθετο σε καποιες απο αυτες...Η τραπουλα θα ανακατευτει ακομα και αν ανεβει επικινδυνα το ΛΑΟΣ(θα ταρακουνησει τη ΝΔ και το Πασοκ) αλλα εγω τετοι εξελιξη δεν θελω προσωπικα..

Γενικως δεν διαφωνω τοσο σε αυτα που λες..αλλα στον ψιλοπροπαγανδιστικο τροπο που τα λες..που ολα θεωρουνται δεδομενα και για αυτο ξεκαθαρισα καποια πραγματα(ΟΧΙ freemind δεν ειμαι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ειχα κανενα προβλημα να το πω..)..
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #179 στις: 01/10/09, 01:14 »
Faser, δεν πέταξα καμμιά σπόντα, νομίζω πως είμαι απολύτως σαφής.
Όσον αφορά την κριτική που λες, ευθεία και συγκεκριμένη κριτική δεν είναι το να πετάμε κατηγορίες ο ένας για τον άλλον, όπως και στην πραγματικότητα κάνουμε όταν γενικεύουμε, αλλά το να λέμε συγκεκριμένα: "ο κ. Γραψαρχίδης στην υπηρεσία τάδε είναι καθίκι διότι δεν προχωρά το θέμα μου για τους εξής παράνομους λόγους" ή "η κα Παλαιοαρπάχτρα στην τάδε υπηρεσία κάνει τα στραβά μάτια σε παράνομες δραστηριότητες", ή "ο γιατρός Ξεφτίλας στο τάδε νοσοκομείο μου ζήτησε φακελάκι για να κάνει στον πατέρα μου εγχείρηση καρκίνου παχέως εντέρου" και τότε να δεις πως θα άλλαξουν και ο κ Γραψαρχίδης και η κα Παλαιοαρπάχτρα και ο γιατρός Ξεφτίλας και πως θα το ευχαριστηθούν και οι συνάδελφοί τους οι οποίοι έχουν κι αυτοί προβλήματα μαζί τους.
Αν πιστεύεις ότι τα πράγματα είναι τόσο απλά και με 2-3 επώνυμες καταγγελίες θα απομονωθούν οι 10-20 "κατεργάρηδες" και αυτομάτως όλα θα αρχίσουν να δουλεύουν ρολόι, τότε μάλλον λυπάμαι αλλά θα πρέπει να οπλιστείς με ιώβια υπομονή γιατί θα χρειαστεί να περιμένεις πολύ.. Ενδεικτικά αναφέρω το εξής.. Μια φορά χρειάστηκε να παρακολουθήσω εκ του κοντόθεν, την υπόθεση ενός οικογενειακού φίλου ο οποίος διεκδικούσε τα κεκτημένα του (δηλαδή να μη ενδώσει στο λάδωμα που του ζητούσε "εμμέσως πλην σαφώς" ένας πολιτικός μηχανικός) και η αντίσταση που συνάντησε από το "συνάφι" του μηχανικού ήταν τέτοια που η κρυφή κάμερα του Μάκη μοιάζει με κακογυρισμένη κωμωδία.. Πίστεψε με, όταν μπλέκεις με κυκλώματα μετράει το "It's not who you are, it's who you know".. Και επίσης θα ξέρεις ότι τη ρουφιανιά την λάτρεψαν πολλοί, τον ρουφιάνο κανείς.. Με την ίδια τη λογική που δεν γουστάρουμε να βλέπουμε τους Αμερικάνους να μπουκάρουν στη Μέση Ανατολή με το πρόσχημα ότι ο ανατολίτικος τρόπος ζωής είναι πολύ βάρβαρος και θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί (έστω και με τις βόμβες), οι επαγγελματίες θα πρέπει να αυτοσυντηρούν και να προστατεύουν το επάγγελμα τους από αρρωστημένες καταστάσεις.. Το θέμα όμως όπως το έθεσα δεν ήταν αυτό και απορώ πως προέκυψε μια τέτοια συζήτηση..

Επειδή όμως βλέπω ότι μάλλον δεν γίνομαι αντιληπτός σε αυτά που λέω και μου το γυρίζεις στο ότι δεν πρέπει να γενικεύουμε (πράγμα στο οποίο συμφωνώ αν το στατιστικό δείγμα είναι μικρό, αλλά αν είναι ικανό;) θα σου εξιστορήσω μια τυπική μέρα που σίγουρα θα έχεις ζήσει.. Θα καταλάβεις πιστεύω με τη βοήθεια της ιστορίας τι εννοώ όταν λέω ότι η Ελλάδα είναι Βαλκάνια και κυβερνάται από αυτούς που της αξίζει..

"[...]Είναι πρωΐ Τρίτης, γύρω στις 7:30 και ξυπνάς με τον εκνευριστικό ήχο από το ξυπνητήρι σου, νιώθωντας όμως εντελώς πτώμα.. Δεν έχεις κοιμηθεί πάνω από 4 ώρες και ο λόγος είναι φυσικά ο γείτονάς σου που είχε τη φαεινή ιδέα να κάτσει στη βεράντα με τους φίλους του και τα μικρά παιδιά του και να χασκογελάνε μέχρι τις 3 η ώρα τη νύχτα, μην αφήνοντας κανένα να κοιμηθεί με τα γέλια και τις αγριοφωνάρες της παρέας.. Αφού παίρνεις ένα γρήγορο πρωϊνό, κατεβαίνεις να πάρεις το αυτοκίνητο σου για να πας στη δουλειά σου.. Παρατηρείς ότι σου έχουν "ξύσει" το αριστερό φτερό και νιώθεις απέραντη αηδία και εκνευρισμό για αυτό που μόλις έχεις αντικρύσει.. Προσπαθείς να το ξεπεράσεις και ξεπαρκάρεις το αυτοκίνητο σου με 13 μανούβρες γιατί ο οδηγός του πίσω αυτοκινήτου έχει κολλήσει τον προφυλακτήρα του στο δικό σου.. Βλέπεις στο ταμπλό ότι χρειάζεσαι βενζίνη και ψάχνεις για ένα βενζινάδικο στο δρόμο σου..

Στο πρώτο βενζινάδικο που βρίσκεις, παρατηρείς ότι ο ίδιος βενζινοπώλης για 8η συναπτή φορά έχει αυξήσει τη τιμή της 95άρας ενώ το πετρέλαιο συνεχώς πέφτει και η ισοτιμία $/€ συνεχώς ανεβαίνει.. Παρόλα αυτά, αποφασίζεις να βάλεις ένα 20ευρω μόνο και μόνο για να σε κρατήσει για κανά 10μερο, ελπίζοντας ότι μετά από 10 μέρες θα είσαι πιο τυχερός και οι βενζινοπώληδες θα σε λυπηθούν και θα δεχθούν να μειώσουν το περιθώριο κέρδους τους σε διψήφιο ποσοστό.. Όμως κάτι γίνεται!! Το αυτοκίνητο μετά το γέμισμα κάνει διακοπές.. Σου σβήνει μία.. Σου σβήνει δύο.. Μάλλον ο μπάσταρδος τη νόθεψε.. Επειδή βλέπεις ότι το πράγμα δεν βγάζει πουθενά αποφασίζεις να αφήσεις το αυτοκίνητο και να πάρεις το λεωφορείο αν και η γραμμή που θα πάρεις δεν σε βολεύει ιδιαίτερα αλλά τουλάχιστον θα αναγκαστείς να αλλάξεις μόνο 2 λεωφορεία και να περπατήσεις 10 λεπτά.. Η στάση είναι 100 μέτρα πιο πέρα και καθώς περπατάς, παρατηρείς δεξιά και αριστερά σου ανθρώπους να φτύνουν στο δρόμο, να πετάνε τα χαρτιά που δεν χρειάζονται από τις τσάντες τους κάτω, οδηγούς να κορνάρουνε επειδή το πράσινο άναψε μόλις πριν 0,4 δευτερόλεπτα και ο μπροστινός δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, ενώ θα πρέπει από τη μία να προσέχεις να μην πατήσεις τα σκατά των σκύλων (που μόλις τελείωσαν τη βόλτα με το αφεντικό τους) και τα οποία ξεπηδούν μπροστά σου κάθε 2 μέτρα και από την άλλη να κάνεις ζιγκ-ζαγκ στο πεζοδρόμιο επειδή τα μηχανάκια έχουν κάνει διαγωνισμό για το ποιο θα παρκάρει σε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα πεζοδρομίου..

Αφού φτάνεις στη στάση παρατηρείς ότι περιμένουν καρτερικά 2 ντουζίνες άνθρωποι (χωρίς η στάση να είναι αφετηρία) ενώ στην ερώτηση σου για το πόσο περιμένουν σου απαντά ο πιο "καινούργιος" 20 λεπτά.. Μετά από 10 λεπτά αναμονής παρατηρείς στο βάθος του δρόμου ένα μεγάλο πράσινο όχημα.. Χαίρεσαι από μέσα σου γιατί την έβγαλες καθαρή με τόσο μικρή αναμονή ενώ παράλληλα σηκώνεις το χέρι σου για να κάνεις σινιάλο στον οδηγό να σταματήσει.. Όμως ο οδηγός δεν σταματάει γιατί το λεωφορείο έχει επιγραφή "Εκτός Λειτουργίας".. Εντελώς ξαφνικά, αφότου ο ΟΑΣΑ έφυγε από τα χέρια των Σταμουλοκολλάδων και πέρασε στο κράτος, οι οδηγοί του έχουν γίνει πιο ευαίσθητοι σε θέματα συντήρησης των λεωφορείων και έχουν μειώσει τα δρομολόγια τους έτσι ώστε να μην παθαίνουν βλάβες τα οχήματα.. Επίσης, κάπου άκουσαν ότι οι οδηγοί των λεωφορείων αποδίδουν καλύτερα όταν είναι χαλαροί και γι'αυτό πριν ξεκινήσουν στην αφετηρία θα πρέπει να χαλαρώσουν τρώγοντας την τυροπιτούλα τους, καπνίζοντας 3 τσιγάρα back-to-back, σαχλαμαρίζοντας με τον περιπτερά και μετά αργά-αργά θα πάνε προς το λεωφορείο να ανοίξουν τις πόρτες του για να μπει ο κόσμος που περιμένει 15 λεπτά όρθιος ενώ μπορούσε να περιμένει στα καθίσματα..

Στο θέμα μας όμως.. Επειδή βλέπεις ότι το επόμενο λεωφορείο (θυμίζω για να μην χάνεται η συνοχή της ιστορίας ότι το προηγούμενο λεωφορείο δεν σταμάτησε γιατί ήταν πολύ απλά "Έψιλον-Λάμδα") θα έρθει σε κανά μισάωρο και εσύ θα αργήσεις στη δουλειά σου, αποφασίζεις να πάρεις το τρένο.. Είναι όμως λίγο μακριά και πρέπει να σε πετάξει κάποιο ταξί μέχρι εκεί.. Στα πρώτα επτά ελεύθερα ταξί που σταματάς με το που τους λες "σταθμό Ταύρου", οι οδηγοί τους φεύγουν χωρίς καν να σου πουν ένα "συγνώμμη αλλά δεν με βολεύει" (που δεν έχουν δικαίωμα να στο πουν, αλλά τέλος πάντων) ενώ το όγδοο είναι γεμάτο αλλά παρόλα αυτά σταματάει με το που σε βλέπει.. Σημειωτέον ότι όλα τα ταξί έχουν σταματήσει στη μέση του δρόμου για να συννενοηθούν για το αν θα σε πάρουν ή όχι αγνοώντας επιδεικτικά τα ΙΧ πίσω τους, που περιμένουν σαν ηλίθιοι να κανονίσει ο ταξιτζής την κούρσα του.. Αφού μπαίνεις στο πίσω κάθισμα του ταξί και αφού μετά από λίγο θα φτάσεις στον ηλ. σταθμό, θα πληροφορηθείς ότι λόγω έργων στις γραμμές, τα δρομολόγια έχουν μειωθεί με αποτέλεσμα οι αποβάθρες να είναι τίγκα στον κόσμο.. Με το που έρχεται το τρένο, βλέπεις ότι τα βαγόνια είναι full.. Με το που σταματάει το τρένο, οι εισέρχοντες μπουκάρουν μέσα στα βαγόνια σαν να ανοίγουν το πρωϊ τα καταστήματα υπολογιστών, τη πρώτη μέρα κυκλοφορίας του νέου expansion του WOW.. Φυσικά δημιουργείται χάος γιατί οι εξέρχοντες θέλουν να βγουν και δεν μπορούν.. Θα ακούσεις βρισίδια, γαμοσταυρίδια, τσιρίδες, απ'όλα.. Εν τέλει θα μπεις μέσα στο βαγόνι όπου θα κάτσεις όρθιος στη πόρτα.. Στην επόμενη στάση και ενώ στο βαγόνι δεν χωράει να μπει ούτε κουνούπι, όταν ανοίξουν οι πόρτες θα μπουκάρουν πάλι επιβάτες μετατρέποντας σε, σε κάτι μεταξύ πουρέ και ζελέ.. Συγκρατείς τα νεύρα σου γιατί λες, άντε μια στάση είναι ενώ νιώθεις την ανάσα σου να κόβεται.. Επιτέλους φτάνεις στο προορισμό σου, όπου πρέπει να κάνεις αγώνα και ασκήσεις stretching ανάμεσα στο κόσμο για να πράξεις το αυτονόητο.. Να αποβιβαστείς..

Αφού με τα πολλά θα καταφέρεις να φτάσεις στη δουλειά σου, θα μάθεις ότι ο Αντωνίου πήρε προαγωγή επειδή τυχαίνει ο πατέρας του να διατηρεί επαφές με σημαντικά πρόσωπα και να φέρνει πελάτες (ενώ όλοι κατα βάθος ξέρουν ότι δεν μπορεί να κάνει ούτε μια απλή διαίρεση στο χαρτί), ενώ εσύ έχεις ξενυχτίσει 3 μέρες σερί για να παραδώσεις ένα report στο αφεντικό σου και να έχεις να δεις προαγωγή από την ημέρα που πήγες στην εταιρία.. Ανοίγεις τα emails σου και βλέπεις ότι ότι το αφεντικό σου αντί να αποφανθεί σε εσένα για τη ποιότητα του report, δίνει συγχαρητήρια στον Δημητρίου, τον οποίο τον έκανες cc για λόγους συναδελφικότητας ενώ γνωρίζετε και οι δύο ότι δεν το "άξιζε" διότι το μερίδιο του workload από 50%-50% κατέληξε να γίνει 1%-99% επειδή εκείνος φρόντιζε πάντα "κάτι να του τυχαίνει" και να σου φορτώνει εσένα τη δουλειά.. Πηγαίνοντας προς την κουζίνα για να φτιάξεις ένα καφέ, ακούς τον Δημητρίου να συνομιλεί με το αφεντικό σου με ύφος χιλίων καρδιναλίων πληροφορώντας τον τελευταίο ότι μπορεί να ξενύχτησε αλλά η δουλειά εν τέλει τον δικαίωσε, ενώ νιώθεις τις άκρες των αυτιών σου να κοκκινίζουν από το θυμό και την αγανάκτηση..

Η μέρα περνάει και ξεκινάς για το σπίτι.. Δεν το είχες προσέξεις όλη μέρα, αλλά από το μεσημέρι βρέχει.. Οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι και εσύ θυμάσαι νιώθωντας ταυτόχρονα απελπισία, ότι έχεις έρθει με τα Μέσα και θα πρέπει να ξαναπεράσεις τον ίδιο Γολγοθα για να πας στο σπίτι σου.. Καθώς βγαίνεις στο πεζοδρόμιο και πατώντας προσεκτικά στα σημεία που δεν έχει 20 πόντους νερό, περνάει με υλλιγγιώδη ταχύτητα ένα "κωλοφτιαγμένο" Polo με ένα trendy τύπο μέσα και μια ξανθιά χαζομπίμπο δίπλα του, και σε κάνει μούσκεμα πέρα ως πέρα..

Αφού θα φτάσεις στο σπίτι σου, αποφασίζεις να πας για ένα γρήγορο Cuba Libre, το οποίο βεβαίως-βεβαίως το έχουν "μπομπέψει" αλλά το 10ευρω θα το πληρώσεις κανονικά.. Πηγαίνεις προς νερού σου στην τουαλέτα του bar όπου ο προηγούμενος δεν έχει τραβήξει το καζανάκι και έρχεσαι αντιμέτωπος με μια απίστευτη μπόχα.. Το καθαριστικό χεριών έχει τελειώσει και θα πλύνεις τα χέρια σου με σκέτο νεράκι, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην παρέα από πιτσιρικάδες που μόλις ήρθε και συνέχεια "κερδίζει" μέτρα προς τα εσένα μέχρι που δεν αντέχεις και αποφασίζεις να φύγεις γιατί έχεις το προαίσθημα ότι την επόμενη φορά που θα σε σκουντήσει καταλάθος κάποιος από την διπλανή παρέα, θα σε "πετύχει γεμάτα".. Περπατάς προς το αυτοκίνητο σου όπου παρατηρείς ότι κάποιος ηλίθιος σου "έξυσε" και το δεξί φτερό.. Μάλιστα.. Τώρα δέσαμε.. [...]"

Αν papous αυτή η ιστορία δεν σου θυμίζει κάτι, τότε πάω πάσο.. Όμως επειδή θαρρώ ότι όλοι μας, λίγο-πολύ ζούμε μέσα σε μια τέτοια καθημερινότητα, την επόμενη φορά που θα αναλογιστούμε τι κάνει η Ελλάδα για μας, ας σκεφτούμε ότι η Ελλάδα είμαστε εμείς και όχι κάτι το ουρανοκατέβατο στο οποίο αναγκαζόμαστε να ζούμε.. Αυτό είναι που λείπει στον Έλληνα.. Σύγχρονος πολιτισμός.. Απλά πράγματα.. Και σε αυτό μπορεί να γενικεύσει κάποιος χωρίς φόβο και πάθος, γιατί πολύ απλά είναι ο τρόπος ζωής που έχουμε συνηθίσει να ζούμε τόσα χρόνια..

Αποσυνδεδεμένος Dr Bluz (G.K.)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: 01/10/09, 04:27 »
Faser, respect... ;)

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • There's no business like show business!
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: 01/10/09, 05:49 »
faser αν ειναι δικο σου σου δινω συγχαρητηρια. πραγματικα αντικατοπτριζει την ελληνικη κΑθημερινοτητα.Τα μεταξωτα βρακιά θέλουν κ επιδεξιους κώλους!

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #182 στις: 01/10/09, 10:01 »
Thx G.K. the Greek.. Garvin, δικό μου ήταν το κειμενάκι και μπορώ να σου πω ότι μου βγήκε και εντελώς αβίαστα :).. Δεν υποστηρίζω ότι όλα αυτά θα τύχουν σε κάποιον μέσα σε μία μόνο μέρα, αλλά σε βάθος χρόνου όλα αυτά τα περιστατικά μας έχουν γίνει βιώματα..

Αποσυνδεδεμένος VampireLestrat

• Παλιός
  • Draco Dormiens Nunquam Titillandus
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: 01/10/09, 10:23 »
Πολλά μπράβο στον faser  ;) Μας αξίζουν συγχαρητήρια που φέραμε τη χώρα εκεί που τη φέραμε...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: 01/10/09, 14:38 »
Faser, πρέπει να διαβάσεις το χρονογράφημα "κάποτε στην Αμερική" του Ψαθά, εκεί που περιγράφει μια μέρα στην Ν. Υόρκη. Περιγράφει τις ίδιες ακριβώς σκηνές, βέβαια με αμίμητο τρόπο που βγάζουν πολύ γέλιο, στην Ν. Υόρκη του '60.

Και βέβαια έχω ζήσει τέτοιες σκηνές αλλά σ' όλες τις Μεγαλουπόλεις Δυτικού τύπου, δεν είναι Ελληνικό προνόμιο αυτή η κατάσταση, ούτε όμως και συμβαδίζει μ' αυτό που περιέγραφαν μερικοί, του τύπου "είμαστε όλοι κλέφτες, λαμόγια, απατεώνες κλπ".

Εντελώς διαφορετικά ήταν τα πράγματα στις πάλαι ποτέ Σοσιαλιστικές Μεγαλουπόλεις. Για σένα faser φαντάζομαι πως θα ήταν ο επίγειος παράδεισος εκεί, αν τις είχες γνωρίσει. Και τώρα κρατάνε κάποια στοιχεία στις διαπροσωπικές σχέσεις κυρίως, και στο πολιτιστικό επίπεδο. Στον εργασιακό τομέα έχουν γίνει ακριβώς όπως κι εδώ, λαμογιά και μαφία είναι σε πρώτο πλάνο, ελεύθερη αγορά βλέπεις πια.... Ούτε υπάρχει πια πλαφόν τιμών στα καύσιμα, ούτε στα προϊόντα, ούτε βέβαια προμήθεια τροφίμων με το δελτίο όπως παλιά. Υπάρχουν τα πάντα πια, μόνο λίγοι όμως μπορούν να τα αγοράσουν.

Εντελώς διαφορετικά είναι τα πράγματα και στην επαρχία. Θυμάμαι, κάποια βραδυά που είχαμε μαζευτεί στο μπαλκόνι μου και τραγουδάγαμε, ξέρεις κιθάρες, ντέφια, μπουζούκια, αρμόνια, ήταν καλό και το κρασί εκείνης της χρονιάς και είχαμε κάνει κέφι, είχαμε βάλει και τους ενισχυτές για τα μικρόφωνα, αυτοσχεδιασμοί και δεν συμμαζεύεται. Οπότε κατά τις δώδεκα το βράδυ κλείνουμε τους ενισχυτές και λέμε "ας παίξουμε φυσικά μην ενοχλούμε και τους γείτονες". Μετά από μισή ώρα έρχεται η κυρά Μαρίκα, τρία σπίτια μακρυά, και χτυπάει την πόρτα της αυλής.

Βγαίνω έξω και της λέω: "Κυρά Μαρίκα σ' ενοχλήσαμε? Τώρα σταματάμε" - "Όχι παιδάκι μου, μου λέει, ήρθα να σας πω ν' ανοίξετε τα μηχανήματα γιατί δεν σας ακούμε από κια πέρα"....
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #185 στις: 01/10/09, 15:07 »
papous, το βιβλίο που μου προτείνεις θα το διαβάσω, αλλά επίτρεψε μου να σου πω ότι λόγω δουλειάς, έχω μιλήσει με αρκετούς Αμερικανούς, τους οποίους δεν χρειάζεται να τους ζήσεις πάνω από 1 μέρα για να καταλάβεις ότι είναι η μέρα με τη νύχτα σε θέματα σύγχρονου πολιτισμού.. Μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα.. Το βλέπεις από τον τρόπο που οργανώνουν τη σκέψη τους, από το πόσο θα προσπαθήσουν να μην κάνουν κάτι που θα σε πειράξει, από το πως θα μιλήσουν σε έναν άγνωστο στο δρόμο, στο τηλέφωνο, στο σερβιτόρο... Αν τύχει ποτέ και πας Σουηδία θα δεις όλα τα αυτοκίνητα στη δεξιά λωρίδα να τρέχουν το πολύ με 120 και όταν κρίνουν ότι πρέπει να προσπεράσουν ένα άλλο όχημα, τότε και μόνο τότε μπαίνουν στην αριστερή λωρίδα, ενώ όταν τελειώσουν με την προσπέραση ξαναγυρνάνε στη δεξιά, κ.ο.κ.. Τακτοποιημένα πράγματα δηλαδή.. Αν έχεις ταξιδέψει ή θα πας ποτέ στην Αγγλία θα πάθεις πλάκα με το πως σταματάνε τα αυτοκίνητα για να περάσει ο πεζός που στέκεται σε μια λωρίδα διάβασης πεζών (zebra crossing).. Για βάλε τον Έλληνα οδηγό να τα κάνει όλα αυτά.. Για να μη μιλήσουμε για τη συμπεριφορά των δημόσιων λειτουργών στο εξωτερικό σε σχέση με εδώ.. Φαντάζομαι θα έχεις πάει σε κάποια ΔΕΚΟ για να διευθετήσεις ένα θέμα σου.. Μια δουλειά 10 λεπτών θα σου φάει όλη τη μέρα και θα φύγεις και εκνευρισμένος επιπλέον..

Τώρα όσον αφορά την ιστορία που γράφεις στο τέλος, δεν μπορώ να πω ότι δε διαβάζεται όμορφα, κάθε άλλο.. Αλλά το να παίζει μουσική μια παρέα 4-5 φορές το χρόνο, μέχρι το να χαλάνε το κόσμο κάθε βράδυ (καθημερινές και μη), απέχει πάρα πολύ.. Νέος είμαι και εγώ και μου αρέσει ο τζερτζελές, αλλά υπάρχουν και όρια.. Και πες ότι για τους εργαζόμενους δεν πειράζει.. Άλλωστε και ένα πράγμα που σου μαθαίνει ο στρατός είναι το ότι αν είσαι κουρασμένος, θα κοιμηθείς ακόμα και αν βαράνε κανόνια δίπλα σου.. Τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες το καλοκαίρι τι φταίνε να μην μπορούν να βρουν ησυχία για να διαβάσουν; Ως γνωστό η ελευθερία του ενός περιορίζεται μέχρι τα όρια της ελευθερίας του άλλου..

Αποσυνδεδεμένος Panos the Greek

• Παλιός
  • Unforgettable, Irreplaceable, Immortal
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: 01/10/09, 15:26 »
Faser πολλά μπράβο για το κειμενάκι :)

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: 01/10/09, 17:00 »
Ταξιδεύω αρκετά κι έχω δει παντού τα πάντα. Δεν γενικεύω όμως. Επειδή ένας αμερικάνος με έκλεψε μέρα μεσημέρι μπροστά σε πλήθος κόσμου δεν βγάζω το συμπέρασμα ότι όλοι οι Αμερικάνοι είναι κλέφτες και αδιάφοροι! Ούτε επειδή ένας Τούρκος "έβγαλε και το βρακί του" να μου δώσει όταν με φιλοξένησε σπίτι του βγάζω το συμπέρασμα ότι όλοι οι Τούρκοι είναι φιλόξενοι και πολιτισμένοι.

Για την Αγγλία πάντως, που λες, δεν μου έκανε εντύπωση το ότι σταματάνε στις μη σηματοδοτημένες διαβάσεις πεζών για να δώσουν προτεραιότητα στον πεζό, αλλά το ότι όταν στην σηματοδοτημένη διάβαση ανάψει το πράσινο για τ' αυτοκίνητα ξεκινάνε όλοι χωρίς να βλέπουν και χωρίς να δίνουν σημασία αν βρίσκεται μπροστά τους ακόμα και μια ολόκληρη σχολική τάξη.

Τέλος πάντων αυτό που έχω να πω για τους Έλληνες, αν μου ζητούσε κάποιος την γνώμη μου και προσπαθούσα να δω το θέμα χωρίς πάθος, είναι ότι σίγουρα είναι των άκρων, παθιασμένοι. Αυτό όντως το έχω δει στους περισσότερους. Αν τους ρωτήσεις την γνώμη για τον τόπο τους και τον λαό τους, την πατρίδα τους δηλ. ή θα σου απαντήσουν μες την μιζέρια και στην γκρίνια ότι κανείς δεν αξίζει, είναι απολίτιστοι, δεν έχουν να δώσουν τίποτα στον κόσμο κλπ., ή πάλι στην αντίπερα όχθη με υπερφίαλο εγωισμό θα πουν ότι είναι οι καλύτεροι, δεν υπάρχει κανείς πιο έξυπνος στον κόσμο, αυτοί ανακάλυψαν όσα έχουν ανακαλυφθεί και θα ανακαλυφθούν, ότι την γλώσσα τους την ζηλεύουν όλοι και γι' αυτό έχουν κάνει μια παγκόσμια συνωμοσία για να τους αφελληνίσουν κλπ.

Σαφώς βέβαια υπάρχουν και πάρα πολλοί με μέτρο, φωτισμένα μυαλά που χαίρεσαι να συζητάς μαζί τους.

Κοινωνιολογικά δηλ διαπιστώνω μια κρίση ταυτότητας της Ελληνικής κοινωνίας. Είναι χαμένη ανάμεσα στην πλούσια ιστορία και στον σύγχρονο κόσμο και δεν μπορεί να προσανατολιστεί.
Οι κοινωνίες προχωρούν στηριζόμενες στις μνήμες τις εγγύς και τις απώτερες και μέσα από συγκρούσεις διαμορφώνουν την ταυτότητά τους με γνώμονα την αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη τους.
Οι περήφανες κοινωνίες αποδέχονται την ταυτότητά τους, οι προς κατάρευση την αποκυρήσουν και ζητούν να βρουν ή μια καινούρια δανεισμένη ή μια παλιά παρωχημένη εκ των πραγμάτων. Καταδικασμένες και οι δύο εκδοχές έφόσον δεν προέρχονται από ζυμώσεις αλλά είναι φερτές.

Η Ελλάδα έχει κι αυτή διαμορφώσει μια σύγχρονη ταυτότητα, δεχτήτε την για να προχωρήσετε.

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #188 στις: 01/10/09, 18:02 »
Έγινε papous.. Συζήτησε εσύ μαζί με τα φωτισμένα μυαλά για την virtual reality που αντιλαμβάνεστε αλλά αφήστε όλους εμάς τους λαϊκούς, τους καθημερινούς, τους μίζερους και τους απαξιωτές να θεωρούμε ότι η Ελλάδα μέρα με τη μέρα οδεύει από το κακό στο χειρότερο.. Απλά θα σου πω μια κουβέντα που μου είπε ένας Ιταλός project director (δουλεύει στη μεγαλύτερη ηλεκτροπαραγωγική επιχείρηση της Ιταλίας και ήρθε στην Ελλάδα για να επιστατεί όλων των βημάτων μιας συνεργασίας με ελληνική πετρελαϊκή εταιρία για την κατασκευή θερμοηλεκτρικής μονάδας) και αναγκαστικά για 1 χρόνο έπρεπε να αφήσει το σπίτι του στο Μιλάνο και να μείνει στην Αθήνα.. Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν μου είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται τώρα εκεί που βρισκόταν η Ιταλία 10 χρόνια πριν.. Δεδομένου ότι η Ιταλία δεν είναι και καμία χώρα-ρολόι, το σχόλιο αυτό με πείραξε αφάνταστα.. Τουλάχιστον θα δώσω μάχη τα παιδιά μου (όσο περνάει από το χέρι μου και όσο με "ακούνε") να γίνουν καλύτεροι πολίτες, αλτρουιστές και ανιδιοτελείς έτσι ώστε να ζήσουν μέσα σε μια καλύτερη χώρα γιατί εγώ δυστυχώς δεν το βίωσα αυτό..

Αποσυνδεδεμένος zeromancer

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: 01/10/09, 18:43 »
Εχω βαρεθει να ακουω οτι ειμαστε λαος εξω καρδια,οτι το φιλοτιμο ειναι καθαρα ελληνικη λεξη και δεν υπαρχει πουθενα αλλου.Δενμου φτανει.Η ελλαδα σημερα δεν ειναι ευρωπη.Ειναι βαλακανια.Νομιζω πως πολλοι μπορουν να το καταλαβουν αυτο.Καποιοι ειναι ευχαριστημενοι με αυτη την κατασταση,αλλοι οχι.Απο τις συζητησεις των τελευταιων ημερων λογο των εκλογων με φιλους,γνωστους κτλ κτλ εχω σιχαθει..ολοι φωναζουν για τα κακως κειμενα αλλα ΟΛΟΙ τους θα πανε να ψηφισουν καποιον για να τους καβατζωσει γιατι πολλοι απλα"ετσι κανουν ολοι,μαλακας ειμαι εγω να μεινω στην απ εξω.Δεν θα αλλαξω εγω τον κοσμο.".Για να αλλαξει αυτο πρεπει να το αλλαξει ο καθενας απο μονος του,οπως σωστα λεει ο Μαρινος.Και ας μην εχει κανεις την ψευδαισθηση οτι "ντξ μωρε μια φορα να καβατζωθω και μετα θα ειμαι οκ" γιατι οποιος γλιφει το μελι....
Παιδες ειμαστε σαν τις αρκουδες ;DΑρκουδα που δεν εχει μαθει να κυνηγαει απο μονη της αλλα εχει μαθει να την ταιζει ο ανθρωπος,δεν μπορει να διδαξει κυνηγι στα παιδια της..Ετσι κ εμεις αν μαθουμε στην λαμογια αυτο θα προαγουμε σαν λογικο και ηθικο.
GARFIELD FOR PRESIDENT

εκατομμυρια μυγες δεν μπορει να κανουν λαθος...φαε κ εσυ σκατα!!!

People should not be afraid of their governments,governments should be afraid of their people

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: 01/10/09, 18:48 »
faser, κοίτα να δεις... αν αυτός ο Ιταλός ήταν ο Ουμπέρτο Έκο τότε πολύ πιθανόν να έπαιρνα σοβαρά την γνώμη του σε μια "κοινωνιολογική" συζήτηση όπως αυτή.
Από την άλλη κι εγώ όταν πήγα στην Τουρκία είπα στον Τούρκο φίλο μου ότι μου έκανε εντύπωση ότι η Τουρκία είναι σήμερα οπως η Ελλάδα πριν 25 χρόνια. Κι αυτός δεν στενοχωρήθηκε διόλου διότι ήταν αλήθεια και διότι επίσης το είπα με θαυμασμό. Θαύμαζα την αυθεντικότητα των ανθρώπων, την καλοπροαιρετη και χαρούμενη διάθεσή τους, την φιλοξενία τους, το μεσογιακό τους ταπεραμέντο, την τάση τους για δημιουργία...

Τέλος πάντων ως Έλλην πολίτης μη Ελληνικής καταγωγής πιστεύω σ' αυτόν τον λαό και τον αγαπώ όπως και τον πατρικό μου, κι εσύ ως Έλλην Πολίτης Ελληνικής καταγωγής λες ότι είναι από τους χείριστους του κόσμου. Εκεί καταλήγουμε για να μην μακρυγορούμε.

Αποσυνδεδεμένος zeromancer

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: 01/10/09, 20:56 »
Θαύμαζα την αυθεντικότητα των ανθρώπων, την καλοπροαιρετη και χαρούμενη διάθεσή τους, την φιλοξενία τους, το μεσογιακό τους ταπεραμέντο, την τάση τους για δημιουργία...

Φιλε Papou ειλικρινα οταν ειναι για την υγεια μου(π.χ αν παω σε κανα νοσοκομειο) δεν με νοιαζει αν ο γιατρος εχει μεσογιακο ταπεραμεντο και δημιουργικη ταση ουτε να ειναι εξω καρδια και να μου λεει αστειακια..Τον θελω υπευθυνο,να μη μου ζητησει φακελακι.οποτε σε μερικες περιπτωσεις καλυτερα να εχουμε και μια δοση γερμανικης νοοτροπιας
GARFIELD FOR PRESIDENT

εκατομμυρια μυγες δεν μπορει να κανουν λαθος...φαε κ εσυ σκατα!!!

People should not be afraid of their governments,governments should be afraid of their people

Αποσυνδεδεμένος lordi13

• Θαμώνας
  • the icon of dominance
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: 01/10/09, 21:16 »
ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ :o :o :o :o :o!!!

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #193 στις: 01/10/09, 21:24 »
faser, κοίτα να δεις... αν αυτός ο Ιταλός ήταν ο Ουμπέρτο Έκο τότε πολύ πιθανόν να έπαιρνα σοβαρά την γνώμη του σε μια "κοινωνιολογική" συζήτηση όπως αυτή.
Από την άλλη κι εγώ όταν πήγα στην Τουρκία είπα στον Τούρκο φίλο μου ότι μου έκανε εντύπωση ότι η Τουρκία είναι σήμερα οπως η Ελλάδα πριν 25 χρόνια. Κι αυτός δεν στενοχωρήθηκε διόλου διότι ήταν αλήθεια και διότι επίσης το είπα με θαυμασμό. Θαύμαζα την αυθεντικότητα των ανθρώπων, την καλοπροαιρετη και χαρούμενη διάθεσή τους, την φιλοξενία τους, το μεσογιακό τους ταπεραμέντο, την τάση τους για δημιουργία...

Τέλος πάντων ως Έλλην πολίτης μη Ελληνικής καταγωγής πιστεύω σ' αυτόν τον λαό και τον αγαπώ όπως και τον πατρικό μου, κι εσύ ως Έλλην Πολίτης Ελληνικής καταγωγής λες ότι είναι από τους χείριστους του κόσμου. Εκεί καταλήγουμε για να μην μακρυγορούμε.
Ποτέ δεν θα έρθει ο Ουμπέρτο Έκο σε εμάς να μας πει το οτιδήποτε οπότε όσες απόψεις μπορείς να μαζέψεις από αμερόληπτες πηγές, τις κρατάς και τις αξιολογείς σε βάθος χρόνου..

Εγώ πάντως όταν είχα πάει στην Κωνσταντινούπολη πραγματικά μου έπεσαν τα σαγόνια από το επιβλητικότατο θέαμα του Βόσπορου, της Αγιάς Σοφιάς, του παλιού υδραγωγείου, της Μεγάλης του Γένους Σχολής (πως πηγαίνανε στο σχολείο με τέτοια ανηφόρα άραγε - μιλάμε για 45 μοίρες γωνία!!!) και πολλών άλλων αξιοθεάτων, αλλά όταν είδα τον Τούρκο στην πλατεία Taksim να πετάει τις φλούδες από το πορτοκάλι που έτρωγε κάτω, στο γραφικότερο και στο γνωστότερο ίσως κομμάτι της πόλης, τότε μοιραία μου ήρθαν συνειρμοί στο μυαλό με τα δικά μας μπουμπούκια στο Γκάζι που πετάνε τους ηλιόσπορους κάτω από τα παγκάκια.. Επίσης όταν ο σερβιτόρος στο Reina πήγε να μας χρεώσει 500 τουρκικές λίρες για ένα μπουκάλι ουίσκι που δεν είχαμε παραγγείλει αλλά με επιτήδειο τρόπο έβαλε στο τραπέζι μας και μοιραία κάποιος από την παρέα μπερδεύτηκε και το άνοιξε (σημειωτέον ότι δεν ήπιε γιατί καταλάβαμε αμέσως τι συνέβη), σκέφτηκα ότι προς τα εκεί το πάμε σιγά-σιγά σαν έθνος..

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: 01/10/09, 22:07 »
@papous, faser: Προφανως, εχετε και οι δυο δικιο...απο τη μια λετε οτι εξω υπαρχει μεγαλυτερη οργανωση, ενδιαφερον για τον ανθρωπο κλπ, αλλα απο την αλλη ο papous λεει πως αυτο δεν ειναι 100% απορροια νοοτροπιας, αλλα και νομοθεσιας

Κατα τη γνωμη μου, εμεις ειμαστε Ελληνες και καλως δεν ειμαστε ρομποτακια οπως στη Σκανδιναβια, αλλα αν ειχαμε παραπανω οργανωση δε θα εβλαπτε...Ειχα ακουσει πως μια μερα στη Σουηδια συζηταγαν στη Βουλη για το αν επρεπε να κλεισει ενα δημοτικο σχολιο μεχρι να αφαιρεθει ενα κομματι μουχλας απο τον τοιχο!! Αυτο εμενα ξερετε τι μου λεει? Απο τη μια, το μεγαλο ενδιαφερον για τα παιδια, αλλα ελεος, αυτο δεν ειναι τοσο μεγαλο ζητημα για να παει στη βουλη...απλα, οι τυποι εκει επανω τα εχουν λυσει τα περισσοτερα προβληματα τους και εχουν φτασει τετοια ζητηματα να εισερχονται για συζητηση στη Βουλη!!!

Απο την αλλη, το οτι ολα κυλουν ομορφα και ωραια, εχει κανει τη ρουτινα αφαντα δυσβασταχτη...γι' αυτο και οι τοσες αυτοκτονιες...ας μην ημαστε μονο με τη μια πλευρα, ας κοιταμε τα θετικα και τα αρνητικα καθε καταστασης...

Αυτα απο μενα, οσο για τους faser και papou εχω να πως πως ειναι απο τους πιο συνετους εδω μεσα και εχουν τον ιντερνετικο μου σεβασμο...

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: 02/10/09, 00:05 »
Faser, ωραίο το κείμενο σου, αλλά πάρα πολύ μικρό. Απευθύνεται και σχεδόν σε μία συγκεκριμένη ηλικία με συγκεκριμένες υποχρεώσεις και ευθύνες. Θα σου πρότεινα να γράψεις ένα ακόμη μεγαλύτερο που πιάνει από τα μικρά παιδιά, προχωράει σε γυμνάσιο-λύκειο, μετά πανεπιστήμιο, μετά ψάξιμο δουλειάς, εύρεση δουλειάς, δουλειά, οικογένεια και τα λοιπά. Εκεί να δεις πόσοι θα σε καταχειροκροτήσουν σε όσα πρόκειται να γράψεις.

Όσον αφορά βέβαια την ρουτίνα που λέει ο KaMeLoT, ότι όλα κυλούν όμορφα και ωραία, διαφωνώ. Μιας και είμαι εντελώς αντίθετος σε αυτή την λογική.
Όταν το όμορφο και το ωραίο είναι ουσιαστικό και όχι επιφανειακό, δεν υπάρχει καμία ρουτίνα.
Είναι σα να λέμε, γ**ώτο έχω ένα αυτοκίνητο στο οποίο δεν κάνω ποτέ service και δεν μου βγάζει καμιά ζημιά και είναι πολύ βαρετό αυτό!
Χρειάζεται να είμαστε σίγουροι για το τι μας αρέσει, ώστε η επανάληψη του να μην προκαλέσει αυτό που λέμε ρουτίνα.
Αν συγκεκριμένα εσένα, σου αρέσει να υπάρχουν μικροπροβλήματα γιατί αυτό σε φτιάχνει, είναι αλλού παππά ευαγγέλιο και άλλου χότζα κοράνι.
Όσο για τα μικροπροβλήματα, πάντα θα υπάρχουν, όσο όμορφα και ωραία κατορθώσουμε να κυλούν τα πράγματα.

Παππού, μακάρι να έβλεπα και εγώ αυτή τη φιλοξενία, το μεσογειακό ταπεραμέντο και ιδιαίτερα την δημιουργικότητα(;;;;;) που αναφέρεις.
Όταν λες μεσογειακό ταπεραμέντο τι εννοείς ακριβώς ? Γιατί εμένα περισσότερο σε απατεωνιά, π.....τανιά, ψώνιο και μαγκιά μου κάνει.

Να πω έτσι απλά, ότι "ανοιχτά μάτια" έχουμε. Βλέπουμε ποιοι είναι έτσι και ποιοι είναι αλλιώς. Καθένας κάνει παρέα με το συνάφι του, όταν είναι ειλικρινής και ξεκάθαρος. Όλοι οι υπόλοιποι τουρλού. Επιλογές είναι αυτά. Επιλογή είναι παππού και Faser, ο Κύριος Λαλάκης στην δουλειά σου να σου πατάει τα μούτρα και εσύ να κάθεσαι. Οι επιλογές έχουνε και συνέπειες. Τα ζυγίζεις και είτε υποστηρίζεις με πράξεις την ιδεολογία σου, είτε παραμελείς την ιδεολογία σου χάριν ευκολίας πράτοντας διαφορετικά. Καθένας ανάλογα με το ποιος είναι και τι έχει, τρώει στη μάπα και ανάλογες συνέπειες. Μπορεί να πάρει Φιατ Ούνο αντί για Πόλο, μπορεί να πρέπει να μείνει και νηστικός ένα μήνα, επειδή έφυγε από την εταιρεία με τους μαλ**ες, και ούτο καθεξής. Ο αρχαίος Λαλάκης μέσα από το Πυθάρι του είπε στον Μ. Αλέξανδρο αν θυμάμαι καλά, φύγε από μπροστά γιατί μου κρύβεις τον ήλιο. Μη νομίζετε ότι δεν υπάρχουν και σήμερα τέτοιοι άνθρωποι σε διάφορα επίπεδα.
Καθένας με το έργο του, που όπως ελέχθειν στα Επίκαιρα, άλλως το τρώει και ζορίζεται και άλλος το τρώει και δροσίζεται. "Δημώδες"
Μην προσπαθείτε να πετύχετε το ακατόρθωτο μονμιάς, πετύχετε σίγα σίγα ξεκινώντας από τα κατορθωτά. Όταν όμως δεν προσπαθείτε τα κατορθωτά, γιατί ξέρετε ότι θα χάσετε τη βολή σας και η ζωή σας θα γίνει ακόμη δυσκολότερη, μην περιμένετε να φτάσετε με ένα και μόνο (ιδιαίτερα θεωρήτικο) τα ακατόρθωτα.
Σταματήστε να σκύβετε, αν δεν θέλετε να σας τον χ......
Ξέρετε όμως πως αν σας τον χ...... μετά τον πόνο έχει και μια σχεδόν αντάξια πλερωμή.
Έαν όμως δεν σκύβατε, ίσως να μην επιβιώνατε ή και να διαβιώνατε, όπως θέλετε-ονειρεύεστε.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #196 στις: 02/10/09, 00:39 »
XoLiDoXoS, νομίζω ότι με παρεξήγησες.. Δεν ήθελα να με χειροκροτήσει κανένας (τι να χειροκροτήσει δηλαδή, τα χάλια μας;) αλλά να δείξω στον papou ότι το
"βαλκανικό" ταμπεραμέντο έχει και άλλες εκφάνσεις εκτός από τη διαφθορά στην οποία βάσιζε τα παραδείγματα του.. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι είμαστε πρώτοι στη διαφθορά.. Άλλωστε υπάρχουν ετήσιες έρευνες που τα μετράνε αυτά και υπάρχουν πολλές χώρες πάνω από την Ελλάδα.. Εγώ αυτό που είπα ήταν ότι ενώ βρίζουμε τους πολιτικούς ότι εκμεταλλεύονται το πολιτικό τους status για να κάνουν παραβάσεις, όταν δεχθούμε μια κλίση από την τροχαία, θα τρέξουμε να τηλεφωνήσουμε στο γνωστό μας για να μας την σβήσει.. Αυτά τα δύο δεν συνάδουν και δηλώνουν έλλειψη πολιτισμού με την σύγχρονη έννοια.. Τώρα για αυτό που αναφέρεις, η ώρα ήταν ήδη 01:00 όταν το έγραφα το κειμενάκι και κάπου με "φρέναρε" και η προειδοποίηση για τους 8.000 χαρακτήρες..

Θα συμφωνήσω απόλυτα για το ότι τα πάντα είναι επιλογή μας, απλά μια μικρή παρατήρηση.. Επιλογή σου είναι να βλέπεις να σε εκμεταλλεύονται και να μη μιλάς, όπως και επιλογή σου είναι να θέλεις να τα βάλεις με τα συμφέροντα γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι οι ελπίδες να βγεις νικητής είναι απελπιστικά λίγες.. Όπως λέει και ένας φίλος μου (συγνώμη για την έκφραση αλλά είναι πολύ "δυνατή" και αξίζει) "η πολύ κλαψομου*ίαση καταντάει και αηδία".. Παρόλα αυτά, εγώ σέβομαι εκείνους που για τον α' ή β' λόγο αποδέχονται μια κατάσταση επειδή κρίνουν ότι μακροπρόθεσμα έτσι είναι καλύτερα.. Ή για να το θέσουμε διαφορετικά ίσως και να μην μπορούν να κάνουν την επανάσταση τους επειδή πολύ απλά δεν τους "παίρνει".. Είναι αρκετά βολικό να λέμε σε κάποιον ότι αν δεν σου αρέσει το σπίτι που μένεις επειδή στάζει η σκεπή του, σταμάτα να παραπονιέσαι και σήκω και πήγαινε σε ένα άλλο καλύτερο, αλλά πολλές φορές πρέπει και να ψάχνουμε τους λόγους για τους οποίους αυτός ο κάποιος δεν το κάνει (στην προκειμένη περίπτωση έλλειψη χρημάτων, συναισθηματικό δέσιμο, κλπ.).. Τέλος πάντων, πολύ μεγάλη (και ενδιαφέρουσα) συζήτηση αυτή που άνοιξες αλλά νομίζω ότι ξεφεύγει από τα όρια του topic και δεν θέλω να ζαλίζω άλλο τον κόσμο με τις φλυαρίες μου..

Αποσυνδεδεμένος themos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Αγιάτρευτος ροκαμπιλάς
    • Προφίλ
    • Picos Apicos & The Pina Coladas
« Απάντηση #197 στις: 02/10/09, 00:43 »
Μπράβο στον faser για το κείμενο.

ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ :o :o :o :o :o!!!

Θα έλεγα να επιστρέψουμε στα "καθαυτό εκλογικά" αλλά διαβάζοντας αυτό δεν είμαι σίγουρος.
Καταρχήν δεν ήταν εκατομμύρια. Κατά δεύτερο ο χαρακτηρισμός "πολίτες" αδικεί τους πολίτες  :P. Και αλήθεια, χαίρεσαι με αυτό το θέαμα;
Picos Apicos & the Pina Coladas on the Web:

www.picosapicos.gr
MySpace
Facebook

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #198 στις: 02/10/09, 00:50 »
Ας επιστρέψουμε λίγο στη "κατινιά" των εκλογών και ας πάμε λίγο τα στοιχήματα. Λοιπόν δίνω προβλέψεις , δώστε και εσείς και ο νικητής κερδίζει μαντολάτο! ;D

Η γυάλινη σφαίρα μου λέει:

ΠΑΣΟΚ 43-45%
ΝΔ       37-40%
ΚΚΕ       7-8%
ΛΑΟΣ     4.5-6%
ΣΥΡΙΖΑ   3-4%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2-2.5%
ΛΟΙΠΑ    3-4%
ΑΠΟΧΗ   17-20%
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Dr Bluz (G.K.)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: 02/10/09, 02:49 »
Εκει περιπου υπολογιζω κι εγω τοσο με βαση τις δημοσκοπησεις οσο και με το γενικο κλιμα.

Απλα κατι μου λεει οτι το ΛΑΟΣ θα ειναι σε αποσταση αναπνοης αν οχι ισοβαθμο με το ΚΚΕ ενω ο Συριζα θα μπει (αν μπει τελικα) με την ψυχη στο στομα στη βουλη.

Για τους Οικολογους και εγω βλεπω δυστυχως για λιγο να μην τα καταφερνουν να μπουν...

Οι Ελληνες οταν ψηφιζουμε πρεπει να καταλαβουμε οτι δεν ψηφιζουμε παντα κυβερνηση, ψηφιζουμε και αντιπολιτευση...Και θα ειναι πολυ καλο να μπουν 2 ακομα κομματα (Συριζα, Οικολογοι στη συγκεκριμενη περιπτωση) στη βουλη εκτος απο τα υπολοιπα 4...
Αρα αυτο που θελω να βγει φετος ειναι ...εξακομματικη βουλη. Ν.Δ. , Πασοκ καμια διαφορα ο ενας τα κανει σκ@τ@ και παραδιδει τη σκυταλη στον αλλο...

Υ.Γ. Υπαρχει ενα γνωμικο που μεσες ακρες αναφερει: ''ο καθε λαος εχει την κυβερνηση που του αξιζει"...Πιστευω πως η χωρα μας ειναι το πλεον ταιριαστο παραδειγμα για να το επιβεβαιωσει.

Υ.Γ.2 Δεν ξερω αν θα τα προβλεψει καποιος απο εμας απολυτα σωστα για να κερδισει μαντολατο, αλλα απο τηΔευτερα5/10 ο ελληνικος λαος σιγουρα θα παρει π@π@ρι@ μαντολες που λεει και ο Γεωργιου..!  ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 02/10/09, 02:53 από G.K. the Greek »