Αποστολέας Θέμα: Ήρθε το ΔΝΤ...  (Αναγνώστηκε 587881 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #1375 στις: 26/05/11, 02:08 »
Ε τοτε και να μη φερεις την ιδεολογικη σου σημαια ειναι φασιστικο..Και να μην πεις ενα συνθημα που σε εκφραζει ειναι φασιστικο..Γιατι ειναι φασιστικο να κρατηθει εξω απο εθνικο-πατριωτικα πλαισια?Αν νομιζετε οτι αυτο που σας ενωνει με τους γυρω σας ειναι το υφασμα και οι εθνικοι υμνοι οκ...Στην Ισπανια παντως που δεν τους ενωνει κατι τετοιο μια χαρα τα πανε(τουλαχιστον για αυτα τα πραγματα που θελαν..)..

Παντως εχει και ΑΥΡΙΟ συγκεντρωση στις 6 και συνελευση στις 9.Εκτιμιση δικια μου ειναι οτι θα εχει πιο πολυ κοσμο!

Κιρατζο, μερικες σημαιες ομως σημαινουν εχθρο καποιον αλλων...γι΄' αυτο αυτες ολες καλο θα ηταν να μεινουν εξω. Δν εχω προβλημα να ερθει ο Αλβανος με τη δικη του, οπως κι ο καθε αλλοδαπος.

Ymirling, ιδεα ειναι το να μη φερετε σημαιες?
« Τελευταία τροποποίηση: 26/05/11, 02:11 από Eagle Of Kamelot »

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1376 στις: 26/05/11, 02:27 »
Αφου δεν θελουμε να καπελωθει απο κομματα κλπ Γιατι να καπελωθει απο  εθνικοφρωνες(ας παρει τη σημαια και ας τη κουναει σπιτι του)?Που βοηθαει αυτη η μασκα που προσπαθουν ευτυχως μονο ορισμενοι προσπαθουν να του δωσουν?
Απο τη συνελευση που παρακολουθησα ευτυχως ολοι αυτοι μειναν μακρια περα απο το ''εμεις οι ελληνες και εσεις οι Ελληνες''.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1377 στις: 26/05/11, 02:43 »
Αφου δεν θελουμε να καπελωθει απο κομματα κλπ Γιατι να καπελωθει απο  εθνικοφρωνες(ας παρει τη σημαια και ας τη κουναει σπιτι του)?Που βοηθαει αυτη η μασκα που προσπαθουν ευτυχως μονο ορισμενοι προσπαθουν να του δωσουν?
Απο τη συνελευση που παρακολουθησα ευτυχως ολοι αυτοι μειναν μακρια περα απο το ''εμεις οι ελληνες και εσεις οι Ελληνες''.

Μα ναι, δεν ειπαμε να παμε να φωναξουμε "εξω οι ξενοι", "ζητω το εθνος" κ λοιπες π*π*ριες...το οτι 2 φορες ακουστηκε ο εθνικος υμνος, ε ενταξει, δε χρωματισε το κινημα (αν στεκει ο ορος). Εξαλλου, ο υμνος της χωρας μας ειναι...στον πολεμο με τους Γερμανους αυτον δε λεγανε, εθνικοφρωνες ηταν αυτοι?

Anyway, μια χαρα ωριμο το ειδα εγω το πληθος να αποφευγει τετοιες παγιδες...

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1378 στις: 26/05/11, 03:58 »
Kαι οι Ιταλοι αυριο στις πλατειες: http://www.facebook.com/italianrevolution

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #1379 στις: 26/05/11, 07:03 »
Kαι οι Ιταλοι αυριο στις πλατειες: http://www.facebook.com/italianrevolution

Και οι Ιταλοί έχουν λοιπόν σαν κεντρικό σύνθημα το "Πραγματική Δημοκρατία", μόνο εμείς μένουμε στο γενικόλογο "Αγανακτισμένοι". Αν δεν πάρει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, το "κίνημα" δεν θα αποτελέσει τίποτα περισσότερο από μια φούσκα, στην καλύτερη ή θα καπηλευθεί από τον οποιονδήποτε, στη χειρότερη.
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1380 στις: 26/05/11, 12:15 »
Οι Ιταλοι ισως και λογω των περισσoτερων Ισπανων ειχαν ξεκινησει μαζικες συγκεντρωσεις απο την περασμενη βδομαδα.Και μαλιστα συγκεντρωσεις πολυ πιο κοντα στο πνευμα των Ισπανικων..δηλαδη πραγματικη δημοκρατια τωρα..Εδω το ξεκινησαν οι ''300 ελληνες'' οποτε λλογικο ειναι να παει προς τα κει..Πντως νομιζω οτι δεν θα ακολουθησει αυτη τη ροτα..Η συνελευση ειναι το μεγαλο στοιχημα κατ'εμε.
« Τελευταία τροποποίηση: 26/05/11, 14:12 από Kiratzoharris »
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1381 στις: 26/05/11, 13:50 »
"Ο Ολλανδός υπουργός (Οικονομικων) απαιτεί να εγγυηθεί και η Ν.Δ. τη στήριξη του πακέτου διάσωσης, λέγοντας ότι «διαφορετικά, δεν θα δοθούν χρήματα από την Ολλανδία» ενώ παράλληλα εκφράζει την επιθυμία να φύγει από τα χέρια της Ελλάδας ο έλεγχος των ιδιωτικοποιήσεων για την εξυγίανση του κρατικού προϋπολογισμού."

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=63091172

Αποσυνδεδεμένος monoxeiras

• Θαμώνας
  • Αγαπα με αληθινα και θα σε δανειζω
    • Προφίλ
« Απάντηση #1382 στις: 26/05/11, 14:07 »
"Ο Ολλανδός υπουργός (Οικονομικων) απαιτεί να εγγυηθεί και η Ν.Δ. τη στήριξη του πακέτου διάσωσης, λέγοντας ότι «διαφορετικά, δεν θα δοθούν χρήματα από την Ολλανδία» ενώ παράλληλα εκφράζει την επιθυμία να φύγει από τα χέρια της Ελλάδας ο έλεγχος των ιδιωτικοποιήσεων για την εξυγίανση του κρατικού προϋπολογισμού."

Ε η ΝΔ δεν ειναι και αμελητεα ποσοτητα ειναι ξερω γω το 30-40 των ψηφοφορων. Εχει ακρες/δικους της στα διαφορα συνδικαλιστικα, διοικητικα, τοπικα, εχει την δυναμη να δημιουργει τα κωλυματα και τις αντιδρασεις της .... Αμα δε τα θελει τα λεφτα του πακετου ο κοσμος της με το ζορι να τους τα δωσουν οι Ολλανδοι? Δηλαδη τι να κανουν? Να στειλουν τσεκ και  λεφτα στους μισους μονο ελληνες? να μειωσουν τις συνταξεις περισσοτερο στους ΝΔκρατες συνταξιουχους αφου δεν θα μετεχουν στη χρηματοδοτηση η να αναγραφουν διπλη τιμη για τους ΔΑΠιτες ωστε να αγοραζουν τυροπιτες με δραχμες? Να χρηματοδοτουν θερμοκοιτιδες μονο για |πρασινα" βρεφη και οι αλλοι να γενανε κατω απο τα δεντρα?

Πολυ λογικο μου ακουγεται οταν καποιος προκειται να δωσει σε μια (ας πουμε) επιχειρηση τα λεφτακια του να ξερει τουλαχιστον οτι συμφωνει η επιχειρηση οτι τα θελει...

Οσο για το αλλο...ο ελεγχος δικος μου και τα λεφτα δικα σας σπανια γινεται...
« Τελευταία τροποποίηση: 26/05/11, 14:11 από monoxeiras »
Αλλαζουμε τον κοσμο, παιζουμε μονο με Gibson.

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1383 στις: 26/05/11, 14:16 »

Ε η ΝΔ δεν ειναι και αμελητεα ποσοτητα ειναι ξερω γω το 30-40 των ψηφοφορων. Εχει ακρες/δικους της στα διαφορα συνδικαλιστικα, διοικητικα, τοπικα, εχει την δυναμη να δημιουργει τα κωλυματα και τις αντιδρασεις της .... Αμα δε τα θελει τα λεφτα του πακετου ο κοσμος της με το ζορι να τους τα δωσουν οι Ολλανδοι? Δηλαδη τι να κανουν? Να στειλουν τσεκ και  λεφτα στους μισους μονο ελληνες? να μειωσουν τις συνταξεις περισσοτερο στους ΝΔκρατες συνταξιουχους αφου δεν θα μετεχουν στη χρηματοδοτηση η να αναγραφουν διπλη τιμη για τους ΔΑΠιτες ωστε να αγοραζουν τυροπιτες με δραχμες? Να χρηματοδοτουν θερμοκοιτιδες μονο για |πρασινα" βρεφη και οι αλλοι να γενανε κατω απο τα δεντρα?

Πολυ λογικο μου ακουγεται οταν καποιος προκειται να δωσει σε μια (ας πουμε) επιχειρηση τα λεφτακια του να ξερει τουλαχιστον οτι συμφωνει η επιχειρηση οτι τα θελει...

Tοτε να τους κατσουμε ολοι για να μας δωσουν τα λεφτα...αυτη δεν ειναι λογικη. Ο Ολλανδος και ο οποιοσδηποτε αλλος καλα τα λεει και καλα κανει, το θεμα ειναι τι θα κανουμε εμεις...

Αποσυνδεδεμένος monoxeiras

• Θαμώνας
  • Αγαπα με αληθινα και θα σε δανειζω
    • Προφίλ
« Απάντηση #1384 στις: 26/05/11, 14:26 »

Tοτε να τους κατσουμε ολοι για να μας δωσουν τα λεφτα...αυτη δεν ειναι λογικη. Ο Ολλανδος και ο οποιοσδηποτε αλλος καλα τα λεει και καλα κανει, το θεμα ειναι τι θα κανουμε εμεις...

Δηλαδη τι να κανουμε εμεις? Αφου δεν συμφωνουμε μεταξυ μας οτι τα θελουμε τι να κανουμε? να στειλουμε στην Ολλανδια να παρουν μονο οσοι θελουν?
Αλλαζουμε τον κοσμο, παιζουμε μονο με Gibson.

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1385 στις: 26/05/11, 14:44 »

Δηλαδη τι να κανουμε εμεις? Αφου δεν συμφωνουμε μεταξυ μας οτι τα θελουμε τι να κανουμε? να στειλουμε στην Ολλανδια να παρουν μονο οσοι θελουν?

Τιποτα. Να κατσουμε μπροστα απο την TV οπως κανουμε τοσο καιρο.

Το χρεος ειναι απεχθες για μενα κι ετσι πρεπει, φανταζομαι, να ειναι για ολους. Οσο για το μνημονιο, καλυτερα να μη μιλησω...μεχρι στιγμης, τα αποτελεσματα του ειναι ολο και χειροτερα και δε νομιζω οτι ειναι τυχαιο. Ετσι μας φεραν στο σημειο των πολλων και αναγκαιων αποκρατικοποιησεων.

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1386 στις: 26/05/11, 14:50 »
μήπως το ζητάει αυτό ώστε όποιος κι αν βγει κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια να του έχει ήδη εγγυηθεί πως θα τον αποπληρώσει?

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1387 στις: 26/05/11, 15:39 »
Aπλα αν συμφωνησουν οι "ηγετες" μεταξυ τους, πισω απο κλειστες πορτες, δεν θα μπορει μια μετεπειτα κυβερνηση να αρνηθει το χρεος ως παρανομο κτλ.
Το ξερουν και για αυτο προσπαθουν να διαφυλαχτουν.
Κανονικα, θα επρεπε ολα τα κοματα που ειναι εναντιον του μνημονιου να ειχαν ηδη βγαλει ανακοινωση προς τους δανειστες, οτι αν και οταν ερθουν στην εξουσια, αυτοματως θα αρνηθουν την αποπληρωμη του χρεους που δημιουργηθηκε μεσω Τροϊκας και ΔΝΤ και να τους προειδοποιουσαν να μην δωσουν αλλο παρανομο δανειο.
Οσο για τις π**αριες περι συνταξεων που δεν θα πληρωθουν κτλ, ας μας εξηγησουν πρωτα, πως ειναι δυνατον να πληρωνονται τωρα οι συνταξεις (και περισυ), απο την στιγμη που υπαρχει ρητρα στα δανεια αυτα οτι τα χρηματα που μας δωθηκαν δεν μπορουν να διατεθουν οπουδηποτε αλλου πλην προς τους δανειστες. Με λιγα λογια μας βαλανε ετσιθελικα να δεχτουμε ενα τεραστιο δανειο που δεν υπαρχει περιπτωση να ξεπληρωσουμε ποτε (οπως και τα προηγουμενα, το μεγαλυτερος μερος των οποιων ειναι και αυτο παρανομο χρεος απο σκιωδης διαδικασιες και συμφωνιες), ΚΑΙ με την προϋποθεση οτι αυτο το δανειο δεν θα πηγαινε για αναπτυξη, υποδομες, για την κοινωνια, συνταξεις και μισθους, αλλα αποκλειστικα και μονο για να αποπληρωθουν τα ληστρικα επιτοκια των διεθνων τοκογλυφων.
Επομενως, για να επαναλαβω οτι ειχε πει και ο ΓΑΠ, να μην εχουμε καμια αμφιβολια:
Τo χρημα υπαρχει και για συνταξεις και μισθους και κοινωνικες παροχες και αναπτυξη κτλ.
Το θεμα ειναι ποιοι το χουν, που το κρυβουν, πως, ποτε και γιατι το μετεφεραν στο εξωτερικο (για να μην λεμε μονο για τους κακους ξενους καπιταλιστες, καθως οι δικοι μας ειναι μαλλον οι χειροτεροι του ειδους).
Αν η κυβερνηση ειχε στοιχεια σοβαροτητας και θελησης για να βοηθησει πραγματικα την χωρα, θα επρεπε ΤΟΤΕ να ειχε εμποδισει την μεταφορα χρηματων στο εξωτερικο, να ελεγξει (επιτελους) τις γνωστες 2-3000 οικογενειες της Ελλαδας που συγκεντρωνουν το 80% του Ελληνικου χρηματος και περιουσιας, να τους σκισουν στην φορολογια, οπως γινοταν ακομα και στην Αμερικη, την πρωτευουσα του καπιταλισμου μεχρι το 60 (απλα αναφερω πως ο φορος ΤΟΤΕ στα μεγαλα εισοδηματα εφτανε ακομα και το 90% περιπου).
Αυτα ταυτοχρονα με μια σοβαρη διερευνηση ολου του προηγουμενου χρεους (πως προηλθε, που πηγαν τα χρηματα, απο που και πως δωθηκαν και γιατι) και αρνηση αποπληρωμης του, ΣΥΝ η απαιτηση εδω και τωρα των αποζημιωσεων πολεμου απο Γερμανια, καθως και αποζημιωσεις για ολα τα γνωστα σκανδαλα (siemens, υποβρυχια, στρατος και εξοπλισμοι κτλ), θα μας ειχαν φερει σε μια θεση οπου οχι μονο δεν θα κινδυνευαμε απο πτωχευση, αλλα πιθανως να ημασταν και ανετοτατοι σε σχεση με αλλους.
Αλλα πως ειναι δυνατον να τα κανει ολα αυτα μια κυβερνηση που τοσα χρονια μαζι με την αντιπολιτευση συνεργαστηκαν με τους επιδοξους δανειστες, εταιριες, "πελατες" κτλ ΑΚΡΙΒΩΣ για να κατακλεψουν τα χρηματα των ταμειων και του απλου κοσμακη, για να κανουν τις μπιζνες τους, να βγαλουν τα αντεροκωλια τους σε χρημα και ταυτοχρονα να ικανοποιησουν ολες τις επιθυμιες των 2-3000 οικογενειων που αναφεραμε πιο πανω, δυαλυοντας ουσιαστικα το κοινωνικο κρατος, απαξιωνοντας πληρως ολη την δημοσια λειτουργια τοσα χρονια, με απωτερο σκοπο βεβαια να ερθει καποια στιγμη η ωρα που θα "αναγκαζοντουσαν" να δωσουν για ενα κομματι ψωμι ολοκληρη την χωρα στα κολληταρια τους;
Μιλαμε για την απολυτη ληστεια και το κολπο δεν παιζεται μονο στην Ελλαδα φυσικα, ουτε παιζεται μονο τωρα.
Ολα τα αλλα, περι Ελληνων που δεν δουλευουν, περι νοοτροπιας κτλ, καλο θα ηταν να το ξανασκεφτειτε και να μην αναμασατε οσες ευθυνες προσπαθουν να μεταφερουν στον απλο λαο οι ξυπνιοι πολιτικοι (εγχωριοι και εξωτερικου), ριχνοντας μας το μπαλακι "μαζι τα φαγαμε".
« Τελευταία τροποποίηση: 27/05/11, 11:19 από Johnie Darko »
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1388 στις: 26/05/11, 15:43 »
Αυτο δεν σημαινει φυσικα οτι δεν υπηρχε και δεν υπαρχει διαφθορα ΠΑΝΤΟΥ   στην Ελλαδα, αλλα αυτο ακριβως το γεγονος ειναι που επιδεικνυει   περιτρανα, ποσο ΑΧΡΗΣΤΕΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΤΕΜΕΚ   κυβερνησεις ειχαμε εξ'αρχης.
Θελετε να ριξουμε ευθυνες οπως πρεπει;   Ξεκινηστε απο το γιατι ενω τοσα χρονια αυτα περι διαφθορας κτλ ηταν   γνωστα, συνεχιζαμε και ψηφιζαμε τους ιδιους και τους ιδιους. Εκει φταιμε   και στο οτι δεν απαιτησαμε με πυγμη οσα δικαιουμαστε, αλλα αντιθετα ως γνησιοι γραικοι, ψαξαμε για ελεημοσυνη στα γραφεια καθε μλκα υπυργου,   βουλευτη κτλ για να την "βολεψουμε".
Καιρος λοιπον αυτο να αλλαξει   και αν νομιζετε οτι οι πολιτικοι υπαρχουν για να αλλαζουν τα πραγματα,  πρεπει να ξερετε οτι οι πολιτικοι υπαρχουν για να ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ενα μοντελο, να δινουν "σταθεροτητα" και οχι να αλλαζουν καταστασεις, ΕΚΤΟΣ και αν τους αναγκασεις. Και εμεις δεν τους αναγκασαμε ποτε. Πρεπει λοιπον καταρχην να ξεφυγουμε απο τον ραγιαδισμο μας, να ξετιναξουμε απο πανω μας τα κομπλεξ και συνηθειες περασμενων γενεων και να απαιτησουμε   αυτα που δικαουμαστε.
Οσο για τα χρωστουμενα, εγω τουλαχιστον, συνηθως χωρις "αποδειξη", δεν δεχομαι οτι πηρα χρηματα... Οποτε ας πανε να τα βρουνε απο αυτους με τους οποιους κλεισανε συμφωνιες δανειακες, "επενδυτικες" κτλ.
Κανεις   δεν με ρωτησε για τα χρηματα μου στα ταμεια αν γουσταρω να τα επενδυσει καποιος καφρος στο καζινο και ομως το κανανε. Ε για αυτο κι εγω λοιπον,   ζηταω τα χρηματα μου πισω και παραδειγματικη τιμωρια για οσους κλεβανε τοσα χρονια και το παιζανε μαγκες με λεφτα που δεν ηταν δικα τους.
Μακαρι λοιπον τετοιες κινησεις οπως η χθεσινη, να γινουν καθημερινοτητα εως οτου ολα οσα δικαιουμαστε να ικανοποιηθουν...
Δυστυχως, νομιζω ομως οτι εντελως απολιτικες κινησεις, ειναι αργα ή γρηγορα καταδικασμενες να αποτυχουν.
Συμφωνω   με το ακοματικο στοιχειο τετοιων ενεργειων, αλλα δεν ειμαι πεπεισμενος  για την επιτυχια κινησεων που στερουνται πολιτικης αποψης (αλλα καλως ακοματικα). Ειμαστε πολιτες και σαν τετοιοι πρεπει να ασχολουμαστε με την πολιτικη νομιζω...

« Τελευταία τροποποίηση: 27/05/11, 11:24 από Johnie Darko »

Αποσυνδεδεμένος parantox

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1389 στις: 27/05/11, 10:20 »
Συμφωνώ με Johnie Darko.

Διαφθορά υπήρχε σε πολίτες και πολιτικούς. Πολίτες γιατί θέλανε να διοριστούν, να εκμεταλλευτούν, να επιδοτηθούν κλπ. χρησιμοποιώντας πολιτικές χάρες και ρουσφέτια και σε πολιτικούς γιατί πραγματοποιούσανε αυτές τις χάρες. Ας μας πει όμως ο κ. Πάγκαλος, γιατί τα λέει τώρα και δεν τα έλεγε τότε, όταν οι "κακοί, τεμπέληδες" Έλληνες περνούσαν το κατώφλι του κάθε πολιτικού γραφείου. Τίποτα προσωπικό, πραγματική απορία.

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση κατ'εμέ, είναι να εξετάσει αν το χρέος είναι νόμιμο και πόσο απο αυτό πρέπει να πληρωθεί. Δε το λέω επειδή ξέρω απο οικονομικά, το λέω γιατί εγκεκριμένοι οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί έχουν θέσει αυτή την πρόταση. Η μόνη μου ένσταση προς αυτούς είναι γιατί δεν συντάξανε ένα όργανο ή φορέα επιδιώκοντας συνάντηση/διάλογο με τον πρωθυπουργό αλλά αντιθέτως τα λένε στον Παπαδάκη να τα ακούμε εμείς που δεν ξέρουμε τί να τα κάνουμε.

Σχετικά με τη φορολογία, πιθανώς να έχετε δει αυτή την διάλεξη του Richard D. Wolf. Εκεί εξηγεί τί αντίστοιχο έγινε στην Αμερική. Δεν γνωρίζω αν αυτά που λέει είναι 100% σωστά, αλλά σίγουρα βγάζουν νόημα. Είναι αυτό που είπε και ο Johnie, δε μπορεί να λαμβάνονται οριζόντια μέτρα, και να πληρώνουν έχοντες και μη τα ίδια λεφτά. Ιδίως όταν οι μη έχοντες πλήττονται περισσότερο. Δεν είναι θέμα σοσιαλισμού, είναι θέμα κοινής λογικής.

Και τέλος, επειδή πρόσφατα είχα αυτή τη συζήτηση, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ιδίως οι γερμανικές φυλλάδες και περιοδικά έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους στο να παρουσιάζουν μια αλήθεια όπως τους βολεύει όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλο τον Ευρωπαϊκό νότο. Πρόσφατα μάλιστα διάβασα και επιστολή Γερμανού πολίτη σε περιοδικό ή εφημερίδα που κοντολογίς αποκαλούσε τους Έλληνες κλέφτες και ανίκανους. Και στο καπάκι την απάντηση ενός Έλληνα που τον έβαλε στη θέση του, όχι γιατί είναι Ελληνάρας και έτσι κάνει, αλλά γιατί παρουσίαζε την άλλη όψη του νομίσματος. Ποιά είναι αυτή; Ότι και οι ξένοι, βρήκαν λαό-υς που ανεχόταν ή και, σε περιπτώσεις, ευνοούσε την ύπαρξη διαφθοράς (το δικό μας μερίδιο ευθύνης και το ΠΙΟ σημαντικό) και το εκμεταλλεύτηκαν. Εδώ οι επιστολές.

Επαναλαμβάνω πως όχι μόνο δεν είμαστε, ο καθένας στο βαθμό που του αναλογεί, άμοιροι ευθυνών - αντιθέτως η ευθύνη βαραίνει τη δική μας χώρα πρώτιστα. Αλλά όχι ότι όλοι οι άλλοι είναι οι καλοί κι εργατικοί και εμείς θέλουμε να λουφάρουμε με τα λεφτά τους. Λίγο κριτική σκέψη δε βλάπτει, ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε με γενικεύσεις ("όλοι", "Έλληνες", "Νότιοι", "Γερμανοί" κλπ.).

ΥΓ: Δεν παρακολουθούσα το thread απο την αρχή του, οπότε αν έχουν ειπωθεί κάποια πράγματα και τα επαναλαμβάνω, να με συγχωρείτε. Ήθελα απλώς να τοποθετηθώ για όλα αυτά που διαβάζω, ιδίως τον τελευταίο καιρό.
They asked a guitar player to play with some dynamics and he said "What are you talking about, I'm playing as loud as I can!"...Heh, I tell that joke a lot.

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1390 στις: 27/05/11, 15:14 »
Tην Κυριακη, 29 του μηνα, ετοιμαζεται (απ' οτι ακουω και διαβαζω) πανευρωπαϊκη κινητοποιηση στο ιδιο μοτιβο.
« Τελευταία τροποποίηση: 27/05/11, 15:24 από Eagle Of Kamelot »

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1391 στις: 27/05/11, 15:25 »
"""Ολα τα αλλα, περι Ελληνων που δεν δουλευουν, περι νοοτροπιας κτλ, καλο θα ηταν να το ξανασκεφτειτε και να μην αναμασατε οσες ευθυνες προσπαθουν να μεταφερουν στον απλο λαο οι ξυπνιοι πολιτικοι (εγχωριοι και εξωτερικου), ριχνοντας μας το μπαλακι "μαζι τα φαγαμε"."""

Επειδή αυτό παίρνει μπάλα και εμένα, θέλω να πω, ότι οι Έλληνες που δεν δουλεύουν ή δεν θέλουν να δουλεύουν είναι ολίγοι. Είμαι δε εντελώς αντίθετος, σε αυτό που λένε πολλοί, ότι οι μετανάστες κάνουν εδώ τις δουλειές που δεν ήθελαν να κάνουν οι Έλληνες. Αν οι Έλληνες δεν ήθελαν να κάνουν κάποιες δουλειές, δεν ήταν λόγω ότι δεν τους άρεσε η φύση της δουλειάς, αλλά ότι κάποιοι μετέτρεψαν τη δουλειά σε υπερκμετάλλευση - σκλαβιά. Βεβαίως ο Έλληνας γουστάρει να δουλέψει ως εργάτης και έχει τα κότσια και το μυαλό. Σίγουρα υπάρχουν ολίγοι που τεμπέλιασαν και πήραν ψηλά τον αμανέ, αλλά είχανε ή βρήκανε καβάτζες και αβάντες τουλάχιστον για τη καθημερινή επιβίωση.

Όσον αφορά όμως τη νοοτροπία των Ελλήνων, η λαμογιά και η πονηριά πάει σύννεφο. Από τον εργάτη μέχρι τον πολιτικό. Αδιαφορώ για το αν τα άλλα κράτη έχουν λαμόγια ή τι ρόλο βαράνε. Κοιτάω την δική μου καμπούρα. Όταν με το καλό τη διορθώσω, θα κοιτάξω και παραέξω.

Οι 3.000 που λες Τζόνι, είναι κάτι ψιλά ρέστα από τα λαμόγια που δεν είναι απαραίτητα και φραγκάτοι. Έχει πολλά αξιώματα, διαβαθμίσεις και εξιδικεύσεις. Μπορείς να ξεκινήσεις από τον γείτονα σου τον εργάτη βιοπαλαιστή λαμόγιο και να φτάσεις στον τάδε επιχειρηματία λαμόγιο.
Adios Muchachos!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1392 στις: 27/05/11, 15:51 »
Για την νοοτροπια της λαμογιας xoli, τα χουμε ξαναπει και πανω κατω το ανεφερα και πιο πανω στο προηγουμενο post.
Ειναι καθαρα νοοτροπια που πηγαζει απο την εποχη της τουρκοκρατιας. Ο ελληνας εμαθε να ζει κατω απο κατακτητες (οχι μονο Τουρκοι αλλα ολοι οσοι περασαν), να ειναι ουσιαστικα σκλαβος ή στην καλυτερη περιπτωση πηγη εκμεταλλευσης αποικιοκρατικου χαρακτηρα. Το αποτελεσμα ειναι να εχει μαθει να γλυφει, να λεει ψεματα, να προσπαθει να ειναι κοντα στα κεντρα "εξουσιας" με οποιον τροπο μπορει, να φυλαει κατουρημενες ποδιες και γενικα να λειτοργει σαν κακομοιρης. Απο εκει πηγαζει επισης και η αλλη νοοτροπια του επειδη γενικα δεν εχω (αγαθα, χρηματα, ακρες) , οταν και αν βρω την ακουω στερεο και το παιζω Ωνασης.
Αυτα ειναι συμπτωματα που πηγαζουν κατευθειαν απο την σκλαβια αιωνων, απο την φτωχεια ακομα πιο πολλων αιωνων και απο την πληρη ανεπαρκεια οποιασδηποτε κυβερνησης, να δωσει επιτελους στους πολιτες της αυτο που πραγματικα τους λειπει πανω απο ολα: ΠΑΙΔΕΙΑ.
Υπαρχουν και ερευνες αν θες να δεις (Λατινοαμερικανικες για την ακριβεια, δυστυχως δεν θυμαμαι πηγες τωρα, αλλα σιγουρα αν ψαχτεις θα τις βρεις), γιατι και σε χωρες της Λατινικης Αμερικης υπαρχουν τετοιες νοοτροπιες και συμπεριφορες. Τα επιστημονικα συμπερασματα, ηταν σαν αυτα που ανεφερα πιο πανω... Δεν θυμαμαι δυστυχως την πηγη για να στην δωσω, νομιζω οτι η ερευνα λεγοταν κατι σαν το γονιδιο της πονηριας κτλ.
Οποτε, το να περιμενεις ο Ελληνας και ο καθε Ελληνας αυτης της γης, να σταματησει να ειναι λαμογιο, να αποκτησει αυτοπεποιθηση, ηθικη κτλ, χωρις ομως να εχει ουτε τις συνθηκες, ουτε την παιδεια που ειναι απαραιτητη για μια τετοια αλλαγη, μαλλον τσαμπα περιμενεις.
Καλη η αυτοκριτικη δε λεω, αλλα με το απλα να αυτοκριτικαρεις δεν κανεις τπτ.
Αν αλλαξουμε τα πραγματα και απαιτησουμε αυτα που δικαιουμαστε, (οπως πχ Παιδεια, απασχοληση, υγεια, κοινωνικες παροχες) και τα κατακτησουμε, τοτε θα μπορουμε να μιλησουμε για το πως ειναι δυνατον να αλλαξει αυτη η νοοτροπια.
Διαφορετικα, ειναι σαν να λες σε καποιον που μενει μονος του σε ενα ερημικο νησι χωρις αλλους ανθρωπους και ζωα, να φερεται πιο πολιτισμενα και να μην κυκλοφορει γυμνος... Πρωτα θα τον σωσεις απο το νησι, θα του μαθεις να ντυνεται κτλ και μετα θα εχεις απαιτησεις απο αυτον.
Ή για να το πω διαφορετικα, μην περιμενεις ο Ελληνας να σταματησει να προσπαθει να βολευτει, να κονομησει κτλ, αν πρωτα δεν του κοψεις την ευχερεια να το κανει αυτο και αν δεν τον μαθεις να διεκδικει με σθενος αυτα που δικαιουται και οχι να φερεται σαν ραγιας...

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #1393 στις: 27/05/11, 16:23 »
Τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Σε αυτή τη χώρα που έχει ιστορία ουσιαστικά 180 ετών περίπου, πάντα υπήρχανε κοτζαμπάσηδες που είχανε το πάνω χέρι στη καταστολή των από κάτω και ιδιαίτερη μεταχείριση από τη δικαιοσύνη . Πάντα υπήρχανε εκείνοι που ήταν "της προσκολλήσεως" σε αυτούς. Πάντα υπήρχαν εκείνοι που τρώγανε ένα κομμάτι ψωμί από αυτούς και δεν μιλάγανε γιατί δεν είχαν ηθικό να το κάνουν.  Πάντα υπήρχαν εκείνοι που θέλανε να τους ανατρέψουνε για να γίνουν μιά μέρα αυτοί κοτζαμπάσηδες στη θέση των κοτζαμπάσηδων. Και τέλος πάντα υπήρχαν και κάποιοι λίγοι "τρελλοί" που βγαίνανε εκτός κοινωνίας, στο περιθώριο που λέμε σήμερα και ζούσαν τη δική τους μοναχική και εννίοτε "θρυλική" ζωή. Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν καμμία σχέση με το πόσο δουλεύει κανείς. Ίσως δεν υπάρχει πιο σκληρά εργαζόμενος από τον "προσκολλημένο". Ο αφέντης τον χρειάζεται συνέχεια 16-18 ώρες την ημέρα. Για να του κάνει όλα τα θελήματα. Οπότε και το πόσο σκληρά δουλεύει κάποιος δεν τον αγιοποιεί αυτόματα, αλλά ούτε τον δαιμονοποιεί. Ψυχραιμία λοιπόν με τις ώρες εργασίας. Το παραγώμενο έργο έχει σημασία...

Σε πια κατηγορία ανήκουν αυτοί που γεμίζουν τις πλατείες; Είναι πολύ νωρίς για να το πει κάποιος. Προς το παρόν τα πράγματα δείχνουν αρκετά ρομαντικά, χωρίς να σημαίνει ότι θα παραμείνουν έτσι. Το ότι αυτές οι συγκεντρώσεις επηρεάζουν τη πολιτική κατάσταση είναι δεδομένο. Το πως την επηρεάζουν και σε ποιό βαθμό , είναι κάτι που θα φανεί. Πάντως και τα κόμματα ακόμα "μετρούνε" τη κατάσταση για να δουν με ποιό τρόπο θα τη φέρουνε στα μέτρα που τα συμφέρει.

Τέλος η οικονομική κατάσταση όπως έχει εξελιχθεί , μου θυμίζει άνθρωπο με καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο που κάνει χημειοθεραπεία. Έχει όλες τις παρενέργειες , αλλά καμμιά βελτίωση, μάλλον χειροτέρευση της κατάστασής του. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η ιστορία με το Μνημόνιο δεν βγάζει πουθενά, όσα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου κι αν πουλήσουν, όσους δημόσιοιυς υπαλλήλους κι αν απολύσουν. Δύο είναι για μένα οι λύσεις. Η πρώτη είναι να γίνει κάποια συμφωνία με μιά γενναία διαγραφή ενός μεγάλου κομματιού του χρέους. Η δεύτερη είναι επιστροφή στη δραχμή. Με λίγα λόγια το θαύμα ή το χειρουργείο. Όλα τα άλλα είναι ένας ατελείωτος βασανισμός αυτής της χώρας και των ανθρώπων της , χωρίς νόημα.
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1394 στις: 27/05/11, 16:32 »
Σε πια κατηγορία ανήκουν αυτοί που γεμίζουν τις πλατείες; Είναι πολύ νωρίς για να το πει κάποιος. Προς το παρόν τα πράγματα δείχνουν αρκετά ρομαντικά, χωρίς να σημαίνει ότι θα παραμείνουν έτσι. Το ότι αυτές οι συγκεντρώσεις επηρεάζουν τη πολιτική κατάσταση είναι δεδομένο.

Στην κατηγορια του πολιτη που ξερει οτι αν δεν τον εχει ηδη τσακισει η επικρατουσα κατασταση, θα τον τσακισει συντομα και ακομα χειροτερα τα παιδια του.

Οτι γινονται πολλες προσπαθειες απαξιωσης, ειναι προφανες. Οι περισσοτερες εσκεμμενες και μερικες απο καποιος που το κανουν αθελα τους, με τη γενικευμενη αμφιβολια τους. Σιγουρα, πολλοι κατεβηκαν για το χαβαλε, αλλοι για κατι διαφορετικο, αλλοι δεν ξερουν τι ακριβως ζητανε κλπ...αλλα αυτη ειναι η διαφορα. Δεν υπαρχει κοινη ιδεολογικη κατευθυνση, μαλλον ουτε πολυ εξειδικευμενος στοχος, αλλα ενας γενικος και αοριστος υπαρχει.

Να αλλαξει η υπαρχουσα πολιτικη, που το μονο που κανει ειναι να μας οδηγει ολο και βαθυτερα στην εξαθλιωση.
« Τελευταία τροποποίηση: 27/05/11, 16:46 από Eagle Of Kamelot »

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #1395 στις: 27/05/11, 17:00 »
Σε πια κατηγορία ανήκουν αυτοί που γεμίζουν τις πλατείες; Είναι πολύ νωρίς για να το πει κάποιος. Προς το παρόν τα πράγματα δείχνουν αρκετά ρομαντικά, χωρίς να σημαίνει ότι θα παραμείνουν έτσι. Το ότι αυτές οι συγκεντρώσεις επηρεάζουν τη πολιτική κατάσταση είναι δεδομένο.

Στην κατηγορια του πολιτη που ξερει οτι αν δεν τον εχει ηδη τσακισει η επικρατουσα κατασταση, θα τον τσακισει συντομα και ακομα χειροτερα τα παιδια του.

Οτι γινονται πολλες προσπαθειες απαξιωσης, ειναι προφανες. Οι περισσοτερες εσκεμμενες και μερικες απο καποιος που το κανουν αθελα τους, με τη γενικευμενη αμφιβολια τους. Σιγουρα, πολλοι κατεβηκαν για το χαβαλε, αλλοι για κατι διαφορετικο, αλλοι δεν ξερουν τι ακριβως ζητανε κλπ...αλλα αυτη ειναι η διαφορα. Δεν υπαρχει κοινη ιδεολογικη κατευθυνση, μαλλον ουτε πολυ εξειδικευμενος στοχος, αλλα ενας γενικος και αοριστος υπαρχει.

Να αλλαξει η υπαρχουσα πολιτικη, που το μονο που κανει ειναι να μας οδηγει ολο και βαθυτερα στην εξαθλιωση.
Ελπίζω να μην με βάζεις και εμένα σε αυτούς που τις απαξιώνουν. Κάθε άλλο...Χαίρομαι που βλέπω μετά από χρόνια μιά κάποια πολιτικοποίηση , έξω από κόμματα και σημαίες. Μόνο και μόνο ότι υπάρχει τόσος κόσμος που θέλει να βελτιωθεί η δημοκρατία μας και να πλησιάσει όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματική, αυτό εμένα με ενθουσιάζει. Το θέμα είναι να μην περιχαρακωθεί και να μην υπάρξουν αποκλεισμοί. Αυτός ο κόσμος πρέπει να μπορεί να χωράει όλο το φάσμα από τους δεξιούς μέχρι τους αριστερούς και όλους τους εργαζόμενους, χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Θα μου πει κάποιος δηλαδή και ...βιομήχανους; Ξέρω γω; Και βιομήχανους. Αν έχουν όρεξη να γίνει ένα πραγματικό restart με αξιοκρατικά πλέον δεδομένα και σεβασμό στους νόμους και στη δημοκρατία, γιατί όχι;
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1396 στις: 27/05/11, 17:37 »
Οχι, MAC, δεν το ανεφερα εχοντας εσενα ή καποιον αλλο απο εδω στο νου, αλλα διοτι βλεπουν διαφορα τα ματια μου...μαλιστα, ποσταρουν αρκετοι το βιντεο με το ξυλο που εριξαν καποιοι αστυνομικοι στη Βαρκελωνη σε μερικους διαδηλωτες, αλλα νομιζω οτι ο κοσμος δεν τρωει κουτοχορτο.

Θα ειμαστε και σημερα εκει, ελατε ολοι και μη σκεφτεστε αν αυτος που διαδηλωνει διπλα σας ειναι αλλο κομμα, αλλη ομαδα, εχει καλυτερη δουλεια ή εχει αλλη ιδεολογια.

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #1397 στις: 27/05/11, 23:27 »
Λοιπον, θα μαζευτουμε να παμε στο Συνταγμα; Δειτε αυτο: forum.kithara.gr/index.php?topic=82664

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1398 στις: 28/05/11, 01:35 »
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΙΟΥ, 18:00...ημερα Ευρωπαϊκης Επαναστασης...take the square!!

http://www.youtube.com/watch?v=l2QGuLhIE1o&feature=player_embedded#at=37