Αποστολέας Θέμα: Ήρθε το ΔΝΤ...  (Αναγνώστηκε 593088 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #1400 στις: 30/05/11, 21:50 »
Χαμός έγινε την Κυριακή. Πάρα πολύς κόσμος. Σήμερα Δευτέρα ο κόσμος είναι λιγότερος... λογικό, αφού κουραστήκαμε χτες, και δουλεύουμε (έστω, όσοι είναι τυχεροί).

Γενικά, πιστεύω ότι ο κόσμος είναι ακόμα λίγος. Ελπίζω να ξυπνήσουν κι άλλοι τις επόμενες μέρες/βδομάδες.

Όσοι τυχόν σκέφτονται ότι οι ειρηνικές διαδηλώσεις δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα, ας διαβάσουν για την κινητοποίηση στις Φιλιππίνες http://en.wikipedia.org/wiki/People_Power_Revolution η οποία έδωσε το ερέθισμα και σε άλλες ασιατικές χώρες. (βέβαια, στις Φιλιππίνες ο λαός στους δρόμους ήταν τρομακτικά πολύς, συγκεντρώθηκαν εκατομμύρια πολίτες... και σε λίγες μέρες έριξαν τον δικτάτορα)

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1401 στις: 02/06/11, 09:29 »
Περι τεμπεληδων Ελληνων και νοοτροπιας το αναγνωσμα:

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231111523
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος monoxeiras

• Θαμώνας
  • Αγαπα με αληθινα και θα σε δανειζω
    • Προφίλ
« Απάντηση #1402 στις: 02/06/11, 13:01 »
Περι τεμπεληδων Ελληνων και νοοτροπιας το αναγνωσμα:

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231111523

Θελω να πιστευω οτι οσοι τα λενε αυτα να εχουν δουλεψει και για εμας και για αυτους ωστε να εχει μια βαση η γνωμη τους.

Εγω που το εχω κανει (σε δουλεια εταιριας, δεν εχω αποψη πως δουλευουν οι στρατιωτικοι, ντελιβεραδες, εργατες, ψηστες κλπ ουτε εδω ουτε εκει) δυσκολα μπορω να το επαληθευσω.

Τα βιωματα αλλων μπορει να διαφερουν. Τα δικα μου παντως λενε οτι: Οι Γερμανοι δουλευουν. Πολυ. Αδιαληπτως. Και οταν λεω δουλεια μιλαω μονο για ενα πραγμα : Παραγωγη παρατηρησιμου/μετρησιμου αποτελεσματος και προιοντος.

Κανουν με σταθερο ρυθμο πεταλουδα/ελευθερο στην πισινα επι 8ωρο. Θελει τρομακτικη φυσικη κατασταση και δυναμη χαρακτηρα αυτο για να βγαλεις τα 30 χρονια.

Εμεις δεν το εχουμε ετσι. Εμεις οταν δουλευουμε ειναι  ειναι σα να πνιγομαστε στα αβαθη για 8, 9, 10  ακομα και 12 ωρεςκαι να κανουμε σπαστικες κινησεις, να τραβαει ο ενας τον αλλο, να ουρλιαζουμε να γδερνομαστε κλπ (δε λεω οτι και αυτο δεν καιει θερμιδες και δεν κουραζει ισως και πιο πολυ αλλα δεν ειναι το ιδιο).  Καθε μερα σε μας ειναι μια ξεχωριστη περιπετεια. Απο πληρη αποχαυνωση, μεχρι υπερ-τρεξιμο. Τελικα ομως χωρις ιδιαιτερο αποτελεσμα.

Δεν εχω μετρησει κανενος τις διακοπες, εθνικες εορτες, αργιες, απεργιες.
« Τελευταία τροποποίηση: 02/06/11, 13:03 από monoxeiras »
Αλλαζουμε τον κοσμο, παιζουμε μονο με Gibson.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1403 στις: 02/06/11, 13:09 »
Γιατι δεν πας τοτε στη Γερμανια να μεινεις monoxeiras?

Αφου τα προσωπικα σου βιωματα ειναι υπερανω αριθμων ( οπου σε συμφερει παραδοξως ) και μπορεις να αμφισβητεις τις ωρες εργασιας, τα ορια συνταξιοδοτησης, τους μισθους και τη παραγωγικοτητα, εισαι ικανος να ζησεις στο παραγωγικο περιβαλλον της Γερμανιας.
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1404 στις: 02/06/11, 13:44 »
Ισως πρεπει να αλλαξεις παρεες τοτε monoxeira (με βαση τα βιωματα σου). Παντου υπαρχουν αυτοι που λουφαρουν, κλεβουν κτλ, οχι μονο στην Ελλαδα.
Τα επισημα στατιστικα μιλανε μονα τους, αλλα ξερω πολυ λιγους προσωπικα που ειναι "κοπριτες", ενω η συντριπτικη πλειοψηφια οσων ξερω τρεχουν και δεν φτανουν, ενω ταυτοχρονα εχουν να αντιμετωπισουν στις περισσοτερες περιπτωσεις και αφεντικα μεσαιωνικου τυπου, μιας και ΟΥΤΕ εκει τους εχει βαλει χερι κανενας σε σχεση με το πως θα επρεπε να ειναι αυτες οι σχεσεις (εργοδοτης-εργαζομενος).
Πολυ γρηγορα και προχειρα θα αναφερω τα πιο συνηθισμενα παρατραγουδα που συμβαινουν σχεδον σε ολες τις εταιριες:
1) Για αλλη δουλεια σε προσλαμβανουν και καταληγεις να κανεις 5 διαφορετικες (εκτος ειδικοτητας σου) για να καλυψει ο γυφτος επιχειρηματιας κενα 5 θεσεων με 1. Το αποτελεσμα βεβαια απο αυτο, ειναι ο εργαζομενος να μην κανει καμια δουλεια απο τις 5 πραγματικα σωστα και αποδωτικα ΚΑΙ να τα ακουει και απο πανω.
2) Δεν ξερεις ποτε και αν θα πληρωθεις και ποσο θα πληρωθεις. Δεν πληρωνεσαι τα νομιμα, τις υπερωριες σου, με βαση τα διπλωματα σου, τα επιδοματα σου κτλ.
3) Η συμπεριφορα των εργοδοτων ειναι στις περισσοτερες περιπτωσεις τουλαχιστον αναρμοστη (ειδικα σε μικρομεσαιες-μεσαιες επιχειρησεις). Πραγμα που στο εξωτερικο διωκεται κανονικοτατα. Παραδειγματα εχω πολλα γιατι τυχαινει να εργαζομαι σε εταιρια με πολλους ξενους (απο ανεπτυγμενες χωρες τυπου ΗΠΑ, Βρετανια κτλ) και ΟΛΟΙ μου εχουν μιλησει για αυτο το θεμα και πως στην Αμερικη (πχ) τετοιες συμπεριφορες απο εργοδοτες διωκονται μετα μανιας...
4) Δεν ξερεις ποτε θα εχεις αργιες, διακοπες, αν θα πας διακοπες κτλ. Προσωπικα, καθε χρονο περιμενω μεχρι τελευταια στιγμη (μεχρι τελευταια μερα για την ακριβεια) για να μαθω αν και ποσο αδεια θα παρω. Και επειδη τυχαινει να εχω πολλους φιλους που εργαζονται στο εξωτερικο σε διαφορες χωρες, ολοι μου εχουν πει, οτι πριν καν σε προσλαβουν εξω, σου λενε ποσα χρηματα θα παιρνεις, ποιες θα ειναι οι αυξησεις που θα παρεις και ποτε, ποιες οι διακοπες σου, τα ρεπο και οι αργιες μεσα σε ολο τον χρονο, ποια τα δικαιωματα σου κτλ.
5) Να μην μιλησω για ασφαλιστικες εισφορες, μαυρη εργασια κτλ...
Αυτα ειναι απλα πολυ λιγα, αλλα βασικα. Και με βαση ολα αυτα, οι περισσοτεροι Ελληνες δουλευουν και "αμοιβονται".
Για αυτο και τελικα σε τετοια στατιστικα, βλεπεις πως στην τελικη ειμαστε πολυ περισσοτερο παραγωγικοι σε σχεση με αλλους πιο "ανεπτυγμενους".
Δουλευουμε παραπανω απο τους περισσοτερους, (αλλοι εχουν 2 και 3 δουλειες για να τα βγαλουν περα), αμοιβομαστε με ψιχουλα και δεν εχουμε σχεδον καθολου δικαιωματα.
Και το ιδιο γινεται σε πολυ χειροτερο βαθμο βεβαιως, σε υποαναπτυκτες χωρες ή χωρες που ειναι υπο αναπτυξη. Εκει οι εργαζομενοι εχουν ακομα λιγοτερα δικαιωματα (για την ακριβεια δεν εχουν), οι μισθοι ειναι για γελια κοκ.
Πραγμα που δειχνει οτι η ευημερια ενος λαου, δεν εξαρταται τοσο απο το ποσο δουλευει ο λαος αυτος, αλλα απο το ποσο αυτοι που ελεγχουν την οικονομια αυτου του λαου, νοιαζονται για τον τοπο και τον λαο ή οχι.
Και η λυση ολων των προβληματων; Να κοβονται ολα τα δικαιωματα των εργαζομενων, να τους βαζεις το πιστολι στον κροταφο και με απειλες και εκφοβισμο να κανεις τους εργαζομενους να δουλευουν σχεδον τσαμπα (στο μελλον θα πληρωνουμε για το προνομιο να δουλευουμε για καποιον απο αυτους τους Αγιους ανθρωπους - τους εργοδοτες).
Ετσι αποκτα ανταγωνιστικοτητα η οικονομια βλεπεις...
Καλη η αυτοκριτικη, δεν λεω, (αν κι εσυ δεν κανεις, ο τονος σου και ο τροπος που γραφεις δειχνουν σαν να αναφερεσαι σε ολους τους αλλους πλην του εαυτου σου), αλλα οταν ειναι μεσα σε καποια ρεαλιστικα πλαισια...
Αν θες λοιπον καποιον να κραξεις, καλυτερα να ξεκινησεις απο αυτους που πραγματικα ελεγχουν την οικονομια:
Τους καραγυφτους Ελληναρες χοντρο-καπιταλιστες-εργοδοτες και επιχειρηματιες, τους φιλους τους στα καταλληλα ποστα που τους προσεχουν και στους φιλους των φιλων τους δικαστικους που θα τους βγαζουν παντα καθαρους (ααααααν τυχει και καταληξουν σε κανα δικαστηριο ποτε).
Και φυσικα, απο εκει που ΟΛΑ αυτα ξεκινανε: Απο τις πολιτικες ηγεσιες που εχουν περασει απο την Ελλαδα και δημιουργησαν μεσα σε ολα τα αλλα, ενα τερατουργημα-δημοσιο ΑΚΡΙΒΩΣ για να μπορουν να πετυχαινουν οσα αυτοι και τα κοληταρια τους "επιχειρηματιες" - μαφιοζοι θελουν...
« Τελευταία τροποποίηση: 02/06/11, 13:52 από Johnie Darko »

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1405 στις: 02/06/11, 13:58 »
Γιατι δεν πας τοτε στη Γερμανια να μεινεις monoxeiras?

Αφου τα προσωπικα σου βιωματα ειναι υπερανω αριθμων ( οπου σε συμφερει παραδοξως ) και μπορεις να αμφισβητεις τις ωρες εργασιας, τα ορια συνταξιοδοτησης, τους μισθους και τη παραγωγικοτητα, εισαι ικανος να ζησεις στο παραγωγικο περιβαλλον της Γερμανιας.

?
Ειναι οντως ειλικρινης η απορια σου? Θες αληθεια να μαθεις για μενα γιατι δεν παω στην Γερμανια να δουλεψω? Αν και εντονα τρυφερο με κανει να νιωθω λιγο ... αβολα αυτο το ενδιαφερον  :P

Υποθετω παντως οτι ειναι ρητορικη  αλλα παρολα αυτα αποπροσανατολιζει την κουβεντα περι παραγωγικοτητας Γερμανων και Ελληνων και την γυρναει παλι σε κατι ανουσιως εριστικοτερο/προσωπικοτερο.

Εγω απλα κατεθεσα την δικη μου εμπειρια μου απο κατι που προσωπικα γνωριζω/εχω συμμετασχει. Αν εχεις δει εσυ η καποιος αλλος αλλα βιωματα απο εκει και απο εδω ας καταθεσει και αυτος την δικες του εμπειριες χωρις να χρειαστει να του προτεινουμε νεο τοπο διαμονης αν διαφωνει μαζι μας.

Εγω συμφωνω με αυτο ακριβως που λεει ο Darko (Αν και απο οτι καταλαβα, ο Darko διαβασε αυτο που εγραψα αλλα διαφωνησε μαζι μου). Κανουμε σπασμωδικα πραγματα εντος ωραριου, ασυναρτητα, σα να πνιγομαστε. Επιταχυνουμε και σταματαμε. Βριζουμε και γελαμε. Λουφαρουμε και πηζουμε. Σερφαρουμε και συζηταμε για την Ομαδα και την Γραμματεα και πινουμε Φραπεδες η δεν προλαβαινουμε ουτε να κατο*ρησουμε.. Συνεχεις μεταπτωσεις. Καιμε θερμιδες (πολλες, μερικες φορες και περισσοτερες απο αυτους), τρεχουμε ατακτως αλλα δεν βγαζουμε αποτελεσμα. Αυτοι κανουν συγκεκριμενα πραγματα στο ωραριο τους, με σταθερη ελεγχομενη ροη και χωρις εξαρσεις αγχους και ειναι πολυ περισσοτερο αποτελεσματικοι (και κατ' εμε εργαζονται και περισσοτερο, αν  υπηρχε ενα μαγικο χρονομετρο αληθινης ουσιαστικης εργασιας μεσα στο ωραριο μας για να μας μετρησει απο ψηλα)

Αλλα αντε, σα βημα καλης θελησης παραδεχομαι οτι εχοντας δουλεψει με τους Γερμανους δουλευουν λιγοτερο απο οτι εμεις. Γιαυτο και προτιμησα την Ελλαδα. Αν εμενα εκει δεν ηξερα τι να κανω στο 8ωρο μου απο την ανια.
« Τελευταία τροποποίηση: 02/06/11, 14:15 από monoxeiras »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1406 στις: 02/06/11, 14:05 »
Αν διαβασες ολο το "πορισμα" αυτης της μελετης, θα ειδες ισως στο τελος οπου λεει οτι η μεγαλυτερη αναπτυξη σε καποιες χωρες, κατα βαση οφειλεται στην αναπτυξη καινοτομων ιδεων, χρηση και αναπτυξη νεων τεχνολογιων κτλ. Πραγμα που σημαινει οτι αυτο που λειπει απο την Ελλαδα, ειναι οι σωστες επενδυσεις και γενικοτερα οι επενδυσεις.
Βλεπεις εδω στο Ελλαδα, ο μεσος μπουσουκο-φραπεδο-καπιταλιστης/επιχειρηματιας, δεν νοιαζεται να επενδυσει. Τον ενδιαφερει μονο πως θα βγαλει χωρις να δωσει πουθενα. Και ετσι και θα φοροδιαφευγει (μιας και αυτος μπορει να το κανει σε αντιθεση με τον μεσο φουκαρα εργαζομενο που του πινουν το αιμα με φουγαρο) και δεν θα πληρωνει μισθους, ασφαλιστικες εισφορες, υπερωριες κτλ και θα φερεται σαν να ειναι αρχοντας-δεσποτης και *αμιας και βεβαια ταυτοχρονα μεγας ευεργετης του Εθνους...
Και θα εχει βεβαιως και το θρασος μετα να απειλει οτι θα σηκωθει και θα παει σε αλλες Ζιμπαμπουε για να πινει το αιμα των συναθρωπων του πλουτιζοντας εις βαρος τους, αν δεν του κανουν ολα τα χατηρια οι κολλητοι του σε υπουργεια, δικαστηρια, καναλια, εφημεριδες κτλ.

Υ.Γ. monoxeira διαβασα αυτα που εγραψες, και αν οντως συμφωνεις με οσα λεω, θα ηταν καλυτερο να διευκρινιζεις ποιους αναφερεις ουσιαστικα ως κοπριτες, τεμπεληδες, λουφαδορους κοκ, γιατι αλλιως κινδυνευεις να τους τσουβαλιαζεις ολους αθωους και ενοχους (και κυριως αυτους που ΔΕΝ πρεπει γιατι δεν φταινε ουσιαστικα) οπως κανουν κατι τρισευτυχισμενοι χοντρουληδες τυπου Παγκαλου... Αυτοι βεβαια το κανουν γιατι οπως καθε σωστος μπουσουκο-καπιταλιστης και ΣΙΑ, θελουν να εχουν ολες τις παροχες και κερδη, αλλα ποτε μεριδιο ευθυνης. Το ιδιο που γινεται και σχεδον σε καθε Ελληνικη επιχειρηση. Κανει μλκια ο διευθυντης πωλησεων; Μπαινει μεσα εξαιτιας του η εταιρια; Αν ο διευθυντης πωλησεων ειναι φιλαρακι του αφεντικου (ή αν ειναι ο ιδιος το αφεντικο) δεν θα παθει αυτος τπτ... Απλα θα την πληρωσουν 5-6 εργαζομενοι (με απολυση, γιατι το κοστος πλεον της εργασιας τους δεν μπορει η εταιρια να το αντεξει αν θελει να συνεχισει να εχει 200% κερδοφορια) ωστε να βγαλει η εταιρια τα σπασμενα απο τις δικες του (του διευθυντη πωλησεων στο παραπανω παραδειγμα) λαθος αποφασεις.
Και βεβαια οι υπολοιποι εργαζομενοι που δεν απολυονται στην εταιρια, τωρα θα πρεπει να γινουν πιο ανταγωνιστικοι και παραγωγικοι γιατι πρεπει να καλυψουν το κενο των 5-6 που φυγανε.
Αντιθετα, αν κανει μια σωστη κινηση αυτος, τοτε ΜΟΝΟ αυτος θα καρπωθει την οποια επιτυχια, bonus κτλ, ενω ολοι οι υπολοιποι θα παρουν τα @@ του... Να δεις τι μου θυμιζει αυτο....   Α ναι! Τους πολιτικους μας!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 02/06/11, 14:32 από Johnie Darko »

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1407 στις: 02/06/11, 14:52 »
Υ.Γ. monoxeira διαβασα αυτα που εγραψες, και αν οντως συμφωνεις με οσα λεω, θα ηταν καλυτερο να διευκρινιζεις ποιους αναφερεις ουσιαστικα ως κοπριτες, τεμπεληδες, λουφαδορους κοκ, γιατι αλλιως κινδυνευεις να τους τσουβαλιαζεις ολους αθωους και ενοχους (και κυριως αυτους που ΔΕΝ πρεπει γιατι δεν φταινε ουσιαστικα) οπως κανουν κατι τρισευτυχισμενοι χοντρουληδες τυπου Παγκαλου...

Κοπριτες και τεμπεληδες? Μαλλον καποιο αλλο ποστ κοιτας.

Εγω λεω οτι η προσωπικη μου εμπειρια απο τις οποιες φιρμες δικες μας και δικες τους δουλεψα ειναι η εξης:

το δικο μας συστημα ειναι ετσι δομημενο που στις ωρες γραφειου ο μεσος Ελληνας εργαζομενος εταιριας δρα σπασμωδικα καλυπτοντας ολο το γκαμα εργασιων (απο το σερφαρισμα στο facebook επειδη λουφαρει/υπαρχει αχρηστος χρονος εως το κυριολεκτικα  να πεταει γιατι επρεπε κατι να εχει γινει απο χθες). Την μια μπαινεις σε ενα γραφειο και μπορει να ακουσεις να γελανε και να μιλανε για ΑΕΚ και Ξυστο και τα ποδια της γραμματεως και την αλλη μπορει να βριζονται, να μη μιλιουνται η να μη προλαβαινουν καν να μιλησουν. Η να ξεκινανε να κανουν την Χ δουλεια που επειγει και να καταλληγον στην Υ που επειγει περισσοτερο. Αυτο αν και καιει θερμιδες δεν ειναι ιδιαιτερα παραγωγικο, ακομα και αν τρωει πολλες ωρες του εργαζομενου.

Οι πιθανοτητες να δεις σε μια Γερμανικη φιρμα κατι αντιστοιχο ειναι μικρες γιατι το δικο τους συστημα ειναι πολυ πιο ψυχραιμα και καλα δομημενο. Ξεκιναν με την Χ δουλεια σιωπηροι με σταθερο ρυθμο και τελειωνουν με την Χ δουλεια χωρις πολλα πολλα αγχη και παρατραγουδα. Σαφως κατ' εμε δουλευουν (η καλυτερα με ορους εργασιας παραγουν περισσοτερο).
« Τελευταία τροποποίηση: 02/06/11, 14:54 από monoxeiras »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1408 στις: 02/06/11, 15:07 »
Kαι για αυτο που περιγραφεις ποιος ευθυνεται κατα την γνωμη σου; Οι εργαζομενοι ή οι εντελως αχρηστοι εργοδοτες τους - επιχειρηματιες που δεν ξερουν την δουλεια τους, (οι περισσοτεροι απο αυτους δεν ξερουν καν να μιλανε μια ξενη γλωσσα αξιοπρεπως);
Πως λοιπον τους τσουβαλιαζεις ολους μαζι;
Λογικο ειναι οταν ο αλλος δεν ξερει να οργανωνει μια επιχειρηση, σε φασεις ο εργαζομενος να βαραει μυγες και σε αλλαες φασεις να πρεπει να δουλεψει 25 ωρες το 24ωρο για να βγαλει τα αβγαλτα που ζηταει ο εργοδοτης, επειδη ο ιδιος ο εργοδοτης κανει λαθος την δουλεια του.
Αλλα βλεπεις, ο εργοδοτης δεν θα δωσει εναν καλο μισθο κτλ σε εναν ανθρωπο που θα ξερει να του οργανωσει την επιχειρηση ετσι ωστε και ολοι να δουλευουν οπως πρεπει και να ειναι παραγωγικη η εταιρια... Αντιθετα, θα βαλει τον ανιψιο του μεσα, τον φιλο του τον ταριφα, τον συγγενη του τον γιδοβοσκο, που στην τελικη και δουλεια δεν θα κανουν και μαγκες θα το παιζουν και ζημια θα κανουν στην επιχειρηση.
Α ναι, μπορει να παρει και κανα φουκαρα αποφοι(φυ)το business management απο κανα ΙΕΚ της πλακας ή τπτ κολλεγια του π****, οχι τοσο γιατι πραγματικα ενδιαφερεται να βαλει εναν ανθρωπο που ξερει τι κανει σε καιρια θεση, αλλα κυριως για να μπορει να καλυψει μια θεση με πολυ μικρο κοστος. Στο κατω κατω και να αποτυχει ο πιτσιρικας, στα @@ του... Τον διωχνει και παιρνει αλλον με ακομα λιγοτερα προσοντα, εμπειριες και κυριως με ακομα λιγοτερο κοστος εργασιας...
Με λιγα λογια, το προβλημα δεν ειναι του εργαζομενου, αλλα του μλκ που εχει πανω απο το κεφαλι του.
Με την ιδια λογικη που αυτη την στιγμη το προβλημα δεν ειναι ο λαος που "ζει εξω απο τις δυνατοτητες του" (ακομα γελαω με αυτο), αλλα η πλειοψηφια οσων μας κυβερνουσαν τοσα χρονια, που μοναδικο τους σκοπο ειχαν να διατηρουν μια καρεκλα για να το παιζουν μαγκια/κλανια και να κονομανε τα αντεροκωλια τους...
Αλλα ποιος βλεπεις να την πληρωνει τελικα; Οι πολιτικοι; Οι δικαστικοι; Οι μεγαλο-επιχειρηματιες; Οι μαφιοζοι;
« Τελευταία τροποποίηση: 02/06/11, 15:10 από Johnie Darko »

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1409 στις: 02/06/11, 15:15 »
Kαι για αυτο που περιγραφεις ποιος ευθυνεται κατα την γνωμη σου; Οι εργαζομενοι ή οι εντελως αχρηστοι εργοδοτες τους - επιχειρηματιες που δεν ξερουν την δουλεια τους, (οι περισσοτεροι απο αυτους δεν ξερουν καν να μιλανε μια ξενη γλωσσα αξιοπρεπως);

Υποθετω ευθυνεται κυριως ο τροπος λειτουργιας της επιχειρησης, τα αφεντικα, το συστημα. Με κυριο επιχειρημα μου οτι οι ιδιοι Ελληνες ανθρωποι οταν βρεθουν σε Ξενες εταιριες δεν κανουν πια την σπασμωδικη εργασια που καλουνται να κανουν εδω αλλα εντασσονται σε πιο δομημενα συστηματα και γινονται και αυτοι παραγωγικοτεροι εργαζομενοι.

Ομως η συζητηση δεν ειναι ποιος φταιει και ουτε που με νοιαζει κιολας να το συζητησω αυτο τωρα.

Ηταν αν ο ελληνας εργαζομενος παραγει/εργαζεται περισσοτερο απο τον Χ Γερμανο, πραγμα που εγω (απο τις εμπειριες μου) εντονως αμφισβητω. Ως εχουν τα πραγματα δηλαδη και ανεξαρτητως του γιατι, εγω καταληγω οτι ο Ελληνας ειναι πολυ πισω σε παραγωγη/εργασια. Χωρις (και παλι λεω) να κατεχω την απολυτη αληθεια. Καποιος αλλος που εχει δουλεψει και εδω και εκει μπορει να ειδε και κατι διαφορετικο και να πιστευει οτι η Γερμανια ειναι κατι σαν το Μεξικο/Τζαμαικα, οτι ο κοσμος εκει παει για να ξεκουραστει απο τη σκληρη δουλεια δηλαδη.  :P

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1410 στις: 02/06/11, 15:28 »
Επειδη τυχαινει να ειμαι σε αυτους που αν και δεν εχω προσωπικη εμπειρια στο εξωτερικο, εχω ομως πολλους φιλους που δουλευουν εξω πλεον, μπορω να σου φερω παραδειγμα φιλου που ειναι οδηγος. Ειδε και αποειδε και εφυγε για εξω. Εχει δουλεψει Κυπρο, Ιταλια, Γερμανια, Αγγλια και τωρα Σουηδια.
Οπου και να δουλεψε εκτος Ελλαδας και Κυπρου, ειχε ολα τα αυτονοητα δικαιωματα/υποχρεωσεις, ευθυνες κτλ που του αντιστοιχουσαν.
Πχ οχι επειδη ειναι οδηγος και επειδη σημερα δεν εχει πολλες διαδρομες το προγραμμα, αντε τραβα να κανεις καμια τιμολογηση γιατι αρρωστησε η ρουλα η λογιστρια.
Οχι επειδη καποιος μλκας εκλεισε μλκια συμφωνια, να πρεπει αυτος ΠΑΡΑΝΟΜΑ να ειναι πανω στο τιμονι 20 ωρες συνεχομενα και ετσι να γινεται κινδυνος για αλλους και για τον εαυτο του.
Οχι επειδη ο μλκας ο επιχειρηματιας εφαγε τα χρηματα στις π*****ες ή σε μλκιες επιλογες για την επιχειρηση του, να μην κανει service το φορτηγο, να μην αλλαζει λαστιχα, να μην περναει ΚΤΕΟ και απο πανω να σε απειλει κι ολας με απολυση αμα ζητας ολα αυτα να γινουν...
Αλλα βλεπεις εξω δεν θα τολμουσε ο ταδε επιχειρηματιας να τα κανει αυτα, γιατι εκει μια που το κανεις και μια που σου κλεισανε την επιχειρηση, ενω εδω στο Ελλαδα εχει στηθει μια πολυ ωραια κομπινα μεταξυ επιχειρηματιων (βλεπε μαφιοζοι οι περισσοτεροι), πολιτικων, δικαστικων, μπατσων κοκ και ετσι ΠΑΝΤΑ και ΜΟΝΟ ο εργαζομενος φταιει για ολα!
Οποτε για να απαντησω στο ερωτημα σου, ο φιλος μου αυτος, οπως και ΟΛΟΙ οσοι εχουν δουλεψει εξω και γνωριζω προσωπικα, ΟΝΤΩΣ πηγαν εξω και μου λενε οτι νιωθουν σαν να κανουν διακοπες σε σχεση με το πως ηταν οταν δουλευαν εδω.
Δεν ειμαστε βεβαια αμοιροι ευθυνων και εμεις η φλεμπα...
Εμεις τους ψηφιζουμε τοσα χρονια, εμεις δεν ζηταμε τα αυτονοητα, εμεις τους αφηνουμε να μας κανουν πλυση εγκεφαλου, αλλα ολα αυτα πηγαζουν απο μια τρομακτικη ελειψη παιδειας που οι ΙΔΙΟΙ "κυριοι" (πολιτικοι και ΣΙΑ) προωθησαν τοσα χρονια με λυσα και πεισμα...
Καποιον λογο ειχαν ομως, γιατι μπορει να ειναι λαμογια, αλλα χαζοι δεν ειναι  ;)

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1411 στις: 02/06/11, 15:52 »
Ωραία η Παιδεία, αλλά χωρίς εξορκισμό, αγιασμό, σκόρδα και παλούκωμα, δεν αλλάζει το σκηνικό. Το μόνο κακό, είναι ότι δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις, γιατί μοιάζουνε με ανθρώπους.
Adios Muchachos!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1412 στις: 02/06/11, 15:56 »
Oλα ξεκινανε και τελειωνουνε στην παιδεια xoli...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1413 στις: 03/06/11, 13:38 »
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231111705

Μουχαχαχαχα... Ε ρε γλεντια...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1414 στις: 03/06/11, 13:46 »
Παρολο που προσπαθησαν να προειδοποιησουν το ΔΝΤ οι αμερικανοι με τη συλληψη του Στρος Καν, το ΔΝΤ ειναι πιο ισχυρο απο ενα κρατος ;) ( γιατι μη μου πειτε πως ηταν τυχαια η συλληψη του, οπως δεν ειναι τυχαια η μειωση των υλων κατασκευων και του αργου πετρελαιου λιιιιγο πριν οι ΗΠΑ αρχισουν να μιλανε σοβαρα για το χρεος τους ;) )!
DreamCatcher

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1415 στις: 03/06/11, 14:05 »
Χαχαχαχα, πολυ γελιο, το τερας που δημιουργησαν τωρα γυρναει να τους φαει!
Αυτα ειναι!
Αντε μπας και ξυπνησουνε λιγο τα Αμερικανακια και κανουν την δικη τους επανασταση...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1416 στις: 03/06/11, 14:34 »
Εχουν τον τροπο να το αντιμετωπισουν...Με κατι "απεχθη" και τετοια νομικα κολπα, ολα κανονιζονται! ΜΟνο εμεις δε τα καταφεραμε ποτε!
DreamCatcher

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1417 στις: 03/06/11, 14:37 »
Ειναι γιατι δεν θελουμε να φανουμε απεχθεις προς τους αγαπητους εταιρους της ΕΕ και για να μην πικρανουμε τους σκληρα εργαζομενους καπιταλιστες/νεοφιλελευθερους επιχειρηματιες πολυεθνικων.
Αυτοι τοσο καλα μας εχουν φερθει τοσα χρονια:
Τοσα δανεια, οι Ολυμπιακοι, οι εξοπλισμοι για να μην φοβομαστε τον γειτονα μπαμπουλα κτλ κτλ, τοσα ωραια πραγματα μας προσφεραν, να μην δωκουμε κι εμεις κατι πισω; ΤΟΣΗ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΠΙΑ;;;;

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #1419 στις: 03/06/11, 23:39 »
Όσον αφορά τη συζήτηση που ξεκίνησε μερικά posts πιο πάνω σχετικά με το ποιοι δουλεύουν περισσότερο ή λιγότερο (Γερμανοί ή Έλληνες), και οι δύο απόψεις που ακούστηκαν έχουν μια δόση αλήθειας.. Καταρχάς να ξεκινήσουμε από το αυτονόητο.. Ένα άρθρο ενός πανεπιστημιακού μελετητή και ένα πόρισμα βασισμένο σε ένα μάτσο στατιστικά δεν αποτελεί επίσημο στοιχείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόματα σαν γεγονός (και αυτό το λέει κάποιος που έχει δουλέψει πολύ Στατιστική στη ζωή του και την πιστεύει σχεδόν στο 100%).. Οι λόγοι για αυτό είναι από πολύ απλοί (κακή ποιότητα πρωτογενών δεδομένων) μέχρι πολύ δύσκολοι (δεν έχει κάνει σωστά τον Έλεγχο Υποθέσεως ή δεν έχει κάνει καθόλου).. Κατά τη γνώμη μου, ο καλύτερος τρόπος να αποφανθεί κάποιος σχετικά με ένα τέτοιο δίλημμα είναι να λάβει υπόψη του παραδείγματα βγαλμένα από την εμπειρία του στο εργασιακό περιβάλλον..

Σχετικά με τις ώρες που "γράφει" ο κάθε λαός στη δουλειά του, δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε και πολλά πράγματα.. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί.. Υπάρχουν Γερμανικές εταιρίες, οι οποίες κλείνουν αυτόματα τα PCs των εργαζομένων τους όταν συμπληρωθεί το 8ωρο, και άλλες εταιρίες στην ίδια χώρα που ακόμα και στις 1 το βράδυ, θα σου απαντήσουν στο email που έστειλες.. Επιπροσθέτως, το πόσο δουλεύει κάποιος, εξαρτάται άμεσα και από τι δουλειά κάνει.. Αν επικεντρωθούμε στην εργασία γραφείου, ακόμα και μέσα στην ίδια εταιρία παρατηρείς διαφορετικά ωράρια ανά εργαζόμενο ανάλογα με το ρόλο του στην εταιρία.. Ο φωτοτυπάς θα φύγει πρώτος, μετά θα φύγει το λογιστήριο, πιο αργά θα φύγει το marketing, πολύ αργότερα θα φύγει το management, κλπ.. Οπότε το να αποδεικνύεται (που όπως είπα και προηγουμένως ενδέχεται να μην αποδεικνυεται αλλά για χάριν της συζήτησης ας πούμε ότι η έρευνα λέει την αλήθεια) ότι ο Έλληνας δουλεύει περισσότερο από τους Γερμανούς, μπορεί να με ξενίζει λίγο αλλά δεν με σοκάρει κιόλας.. Στο τέλος της ημέρας το να δουλεύει κάποιος ατέλειωτες ώρες και να μην παράγει αποτέλεσμα δεν ωφελεί ούτε τον ίδιο ούτε την εταιρία του..

Οπότε περνάμε σε ένα πολύ πιο σημαντικό μέγεθος, την παραγωγικότητα.. Δεν ξέρω πως μέτρησε ο Γάλλος την παραγωγικότητα (ενδεχομένως πήρε το ΑΕΠ και το διαίρεσε με τον πληθυσμό ή άθροισε τις πωλήσεις όλων των εταιριών μιας χώρας και διαίρεσε με τον αριθμό των εργαζομένων;) αλλά το να λέμε ότι η παραγωγικότητα του Έλληνα είναι μεγαλύτερη από του Γερμανού ακούγεται "κάπως".. Έχω συνεργαστεί με υπαλλήλους από πολλές εθνικότητες και μπορώ να πω ότι οι Βορειοευρωπαίοι είναι με απλά λόγια, doers.. Όταν λαμβάνεις κάτι από αυτούς, γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι θα έχει υψηλή ποιότητα, ενώ όταν λαμβάνεις κάτι από κάποιον Έλληνα συνάδελφο σου ή κάποιον Έλληνα από κάποια άλλη εταιρία που συνεργάζεσαι, οι πιθανότητες αυτό να είναι crap είναι αυξημένες..

Ο λόγος, κατά τη γνώμη μου, έχει να κάνει με το mentality του κάθε λαού.. Ο Έλληνας από τη φύση του είναι κοινωνικότερος και πιο "γλεντζές" από τον Β.Ευρωπαίο.. Ο Έλληνας θα πει το αστειάκι του, το ανέκδοτο του, θα κάτσει λίγο περισσότερο στη κουζίνα το μεσημέρι να φάει το φαγητό του, θα κάνει 2-3 τηλέφωνα παραπάνω, εν αντιθέσει με τους Ολλανδούς για παράδειγμα, που όταν ξεκινάνε κάτι, σπάνια το αφήνουν στη μέση για να σαχλαμαρίσουν.. Δεν θέλω να μεμψιμοιρώ, αλλά προσωπικά δεν έχω δει κάποιον Έλληνα να φτάνει τα standards ποιότητας ενός Αμερικανού ή ενός Βρετανού υπαλλήλου (πάντα αναφέρομαι σε δουλειά γραφείου)..

(συνεχίζεται)

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #1420 στις: 03/06/11, 23:40 »
Γιατί ισχύει αυτό; Είναι πιο έξυπνοι αυτοί από εμάς; Δεν νομίζω, και έχω   λόγους να μην το νομίζω.. Απλά έχουν πολύ πιο προηγμένα μέσα στη   διάθεση τους (από άυλα μέσα όπως καλύτερα δομημένες βάσεις δεδομένων   μέχρι και ιεραρχική δομή μελετημένη έτσι ώστε το κάθε άτομο να κάνει   αυτά που πρέπει ακριβώς έτσι ώστε η ροή της δουλειάς μεταξύ συναδέλφων   να είναι αρμονική και γρήγορη).. Για να φέρω ένα παράδειγμα από ένα   διαφορετικό εντελώς χώρο, όταν σπούδαζα στην Ελλάδα, μέσα στο δίωρο που   διαρκούσε μία παράδοση, προλαβαίναμε με το ζόρι να τελειώσουμε 2-3   ασκήσεις.. Μέχρι να γράψει ο καθηγητής τα δεδομένα, μέχρι να ξεκινήσει η   συζήτηση, μετά να ξανασβήσει τον πίνακα για να αρχίσει να γράφει τη   λύση, μέχρι να καταλάβει ότι κάπου έγινε κάποιο λάθος οπότε πρέπει να   ξαναμελετήσουμε ένα σημείο της άσκησης, κλπ., είχαμε σχεδόν φτάσει στο   τέλος του διώρου.. Όταν πήγα Αγγλία, στο πρώτο μάθημα εμφανίστηκε ο   Άγγλος με το laptop του, το συνέδεσε με ένα προτζέκτορα έτσι ώστε να   βλέπουν όλοι το powerpoint που είχε φτιάξει ο καθηγητής από το σπίτι   του, και με αυτό τον τρόπο τελειώσαμε 15 αντίστοιχες ασκήσεις μέσα σε 2   ώρες.. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι διαθέτουν περισσότερο   επαγγελματισμό από εμάς, δημιουργεί αυτό το χάσμα μεταξύ της   παραγωγικότητας του ενός και του άλλου..

Θα μου πείτε, θα ήθελες εσύ να δουλεύεις 8 ώρες την ημέρα χωρίς να   γελάσεις ή να μιλήσεις και να κάνεις το ίδιο πράγμα για 10 χρόνια έτσι   ώστε να γίνεις σπεσιαλίστας και αποδοτικός; Μεταξύ μας, δεν νομίζω ότι   θα το ήθελα.. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το πόσο "παρτάλι" είναι ο   καθένας από εμάς.. Σκέφτομαι με αυτό τον τρόπο γιατί έτσι σκέφτεται και ο   διπλανός μου και έτσι δημιουργείται το φαινόμενο της όσμωσης.. Αν   πάρεις έναν ιδιωτικό υπάλληλο και τον πας να δουλέψει στο Δημόσιο, σε   μερικούς μήνες θα σχολάει από τις 13:00 ή αντίθετα αν πάρεις έναν   δημόσιο υπάλληλο και τον "πετάξεις" σε μια πολυεθνική, σε λίγο χρόνο θα   έχει μάθει όλα τα shortcuts του MS Office απ'έξω και θα πάψει επιτέλους   να κάνει το copy/paste με δεξί κλικ.. Αν πάλι ήμουν στη Σουηδία και είχα   μάθει να μην γελάω αν δεν έχω πιει πρώτα 2 Erdinger, θα δούλευα πιο   αποδοτικά αλλά θα ένιωθα σίγουρα κάποιο κενό μέσα μου.. Διαλέγεις και   παίρνεις..

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1421 στις: 04/06/11, 18:59 »
Ψυχραιμη η αναλυση σου και γενικως με βρισκει συμφωνο. Ενα μονο technicality...

Γιατί ισχύει αυτό; Είναι πιο έξυπνοι αυτοί από εμάς; Δεν νομίζω, και έχω   λόγους να μην το νομίζω.. Απλά έχουν πολύ πιο προηγμένα μέσα στη   διάθεση τους
...
Όταν πήγα Αγγλία, στο πρώτο μάθημα εμφανίστηκε ο   Άγγλος με το laptop του, το συνέδεσε με ένα προτζέκτορα έτσι ώστε να   βλέπουν όλοι το powerpoint που είχε φτιάξει ο καθηγητής από το σπίτι   του,

Πιστευεις δηλαδη οτι ο Ελληνας δεν ηξερε οτι υπαρχουν τα laptop η δεν μπορουσε να αγορασει και αυτος ενα? Η οτι το σχολειο/πανεπιστημιο/ΙΕΚ/ΤΕΙ/Πολυτεχνειο δεν του εδινε τον ενα και μοναδικο projector η δεν ειχε ρευμα για να τα βαλει μπροστα?

Εγω νομιζω οτι την απαντηση την εδωσες, αλλα σε αλλο σημειο (το εκανα bold) Οι ανθρωποι εκει γενικως εχουν μαθει να κανουν (πολυ) δουλεια και να μην αφηνουν πραγματα στην τυχη τους και βλεπουμε...Θα κατσουν και θα σκεφτουν/προετοιμασουν/λυσουν ο,τι μπορουν/περασε απο το μυαλο τους. Μονο τοτε θεωρουν οτι mission accomplished.  Εμεις οχι.

(ο εν λογω λοιπον δουλεψε παραπανω απο τον δικο μας μια που εχασε και αλλες ωρες προετοιμαζοντας κατι και ΔΕΝ επαιξε εκεινες τις ωρες Στοιχημα, δεν διαβασε την αθλητικη του, δεν επλυνε το τζιπ του, δεν ακουσε Τερλεγκα, δεν αλλαξε για 10η φορα ringtone κλπ. Ο δικος μας κρατησε ολο το απογευμα δικο του, ηπιε εναν ακομα φρεντοτσινο, πηρε κανα δυο κινητα τηλεφωνα κανα φιλο "ελλλλλλααααααα ρεεεε μλλλλκκαα, τι λλλλλεει ρε?" και ηρθε χυμας ψιλοαυτοσχεδιαζοντας στους φοιτητες του με το μαρκαδορακι του την επομενη μερα να βγαλει το χαλαρο  του μεροκαματο)

(Υπερβολη αλλα you get my point)
« Τελευταία τροποποίηση: 04/06/11, 19:15 από monoxeiras »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1422 στις: 06/06/11, 14:51 »
Ειναι αρκετα ενδιαφερουσα η σταση του ΛΑΟΣ σε ολα αυτα ( το μονο κομμα που ψηφισε το Μνημονιο μαζι με το ΠΑΣΟΚ ).

Αρχικα απαιτει τη συναινεση και κατηγορει τη ΝΔ πως δε τη δινει στο ΠΑΣΟΚ. Μετα απειλει πως θα βγαλει το κομμα απο τη Βουλη, εαν δεν γινει κατι με τη συναινεση.

Κι εκει που ολα φαινονται πως παιζει στην ιδια ομαδα με το ΠΑΣΟΚ, δηλωνει πως θελει πρωτα να δει εαν το Μεσοπροθεσμο ειναι συμβατο με το...Συνταγμα ( το οποιο ανετα θα πατουσε η ακροδεξια πτερυγα που εκπροσωπει ), ενω σημερα ανακοινωσε πως δε θα το ψηφισει!

Δηλαδη, η συναινεση ηταν για τους ξηρους καρπους που καταναλωσαν στη συζητηση κι εξω απο αυτην πρεπει να παρει τους ψηφους πισω;

Να θυμισω πως αρχικα για το ΛΑΟΣ οι "Αγανακτισμενοι" ηταν αναξιοι λογου...Απο προχθες ομως ξαφνικα θα ηθελαν να συζητησουν εκπροσωποι του ΛΑΟΣ με τους "Αγανακτισμενους"....

Τι κανει ο ανθρωπος για την καρεκλα, ετσι;
DreamCatcher

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1423 στις: 06/06/11, 15:21 »
Δεν καταλαβαινω γιατι σε εκπλησσει η τακτικη του τηλε-ΛΑΟΣ-μαρκετινγκ freemind.
Εχει αποδειξει παμπολλες φορες ποσο κωλοτουμπες ειναι και η ολη σταση τους (οχι μονο τα 2 τελευταια χρονια, αλλα απλα τα 2 τελευταια χρονια εχει γινει πλεον ολοφανερη ακομα και στους πιο τυφλους πιστευω) φανερωνει εξοφθαλμα για τι λαμογια μιλαμε.
Με καθε τροπο προσπαθουν να αναριχηθουν στην εξουσια, ποτε πηγαινοντας με το μερος των μεν και ποτε με το μερος των δε. Κινησεις εντυπωσεων ειναι, μην ξεχνας οτι ακομα και η κακη δημοσιοτητα ειναι καλη...
Απλα δειχνουν τετοιοι ανθρωποι/κομματα ποιοι ακριβως ειναι οι σκοποι τους, η κονομα και η εξουσια, η τακτικη του "θελω να γινω χαλιφης στη θεση του χαλιφη - ή τουλαχιστον πασσας ισως;"
Αυτο που με εκπλησσει ειναι πως υπαρχουν ακομα τοσα κοροϊδα που εμπιστευονται τετοιους τυπους, οταν απροκαλυπτα φασκουν και αντιφασκουν, δεν εχουν κανενα σταθερο ιδεολογικο υποβαθρο, καμια πολιτικη θεση (ουσιαστικη) που να μενει σταθερη κτλ.
σημεια των καιρων φανταζομαι... Ο πνιγμενος παει να πιαστει απο τα μαλια του...

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #1424 στις: 06/06/11, 17:55 »
Παντως, το camping στην πλατεια και τα συνθηματα δε δειχνουν να εχουν αποτελεσμα. Φοβαμαι οτι μια ειναι η λυση, τελικα...τσο και λο και οποιον παρει ο χαρος...!