Κοίτα Johnie, στις περιοχές που τριγυρίζω εγώ, Δυτικά Προάστια, που υποτίθεται έχουν και ένα όνομα για την "φτωχολογιά τους". Η αλήθεια είναι ότι φτωχολογιά δεν βλέπω, μάλιστα οι περισσότεροι περνούν καλά, μόνο τα απαραίτητα δεν είναι αυτά τα οποία έχουν
αλλά και καταναλώνουν. Τώρα, έαν χρεωθήκαν όλοι τους με ένα κάρο δάνεια, για να κάνουν την ζωή που ονειρευόντουσαν με ένα
κάρο πολυτέλειες και καλοπεράσεις και ξαφνικά βρέθηκαν και χρεωμένοι από πάνω. Είναι άλλο θέμα.
Διότι άλλο να μην έχεις, γιατί τα πράγματα τριγύρω είναι άσχημα και άλλο επειδή κάνεις ένα σωρό βλακείες χειρισμούς στη ζωή σου.
Η ζωή δεν είναι Κυριακάτικη εξομολόγηση, που κάνεις ότι σου καπνίσει και μετά πας στο Παππά και σου λέει Συγχωρεμένος και όλα καλά.
Τις βλακείες σου τις πληρώνεις και με τόκο.
Να με συγχωρείς λοιπόν αν κυκλοφοράω σε λάθος μέρη, αλλά ακόμη και σε άλλα που κυκλοφορώ, δεν βλέπω Έλληνα να ζει με τα απαραίτητα. Οπότε ή κρυμμένοι είναι ή πολύ λίγοι.
Μα δεν περιμένω να ευαισθητοποιηθούν αυτοί που τα έχουν. Περιμένω να είναι ευαισθητοποιημένοι, αυτοί οι οποίοι εξελίσσονται, όπως
ανέφερα παραπάνω. Ούτε λοιπόν τέτοιοι υπάρχουνε πολλοί. Πως λοιπόν να περιμένω να βλέπω μεγάλη ανταπόκριση, όταν είναι λίγες
αυτές οι ομάδες
Μήπως θα πρέπει να βγω έξω και να ψάχνω κάθε γειτονιά, γιατί τα ΜΜΕ και οι ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ή και οι ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΟΥ, μου τα κρύβουν όλα
Ακόμη και στο διαδίκτυο, που είναι πιο ελεύθερο και ο καθένας γράφει την γνώμη του, δεν είδα κάπου να αναφέρουνε, γειτονιές ελλήνων
που πεινάνε ή ζούνε με τα απαραίτητα.
Άντε ας πούμε το μόνο που έχω ακούσει είναι για τις γυναίκες που είναι μόνες τους με ένα παιδί και δεν τις βοηθάει καθόλου το κράτος
αλλά και κάποιους συνταξιούχους που παίρνουνε 3 και 60.
Όλα τα σχολικά μου χρόνια, δεν είχα τίποτα φτωχά παιδιά.
Να με συγχωρείς που θα το πω, αλλά οι μικρομεσαίοι, την ψωνίσανε και είναι ακόμα ψωνισμένοι και παρά τα άσχημα που τρώνε στην
μάπα, ακόμη ψωνισμένα λειτουργούν. Στη μάπα δε, τα τρώνε και θα τα φάνε τα παιδιά τους.
Τώρα αυτό που λες, για το μέλλον, μπορεί όντως να ισχύει. Ότι αργότερα θα το καταπολεμήσουνε και αυτό που ονομάζεις συνεταιρισμό.
Αλλά όπως και να έχει πιστεύεις ότι θα σταματήσει να υπάρχει αυτή η πολεμική κατάσταση
Τουλάχιστον αφού ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν σταματάει, θα πρέπει κάθε φορά να κοιτάμε να ανήκουμε στους καλύτερα προετοιμασμένους, στους πιο εξελιγμένους, για να ακολουθούμε έναν καινούριο τρόπο, για το χειμώνα που έρχεται, με πιο εξελιγμένα επίσης καιρικά φαινόμενα.
Τώρα η ριζική λύση για την οποία λες, είναι σα να φτιάχνεις αυθαιρετάρα δίπλα στον ουρανοξύστη. Οπότε θα φοβηθούν να στην πέσουν οι σεκιουριτάδες ή και να στη πέσουν θα έχεις λίγες απώλειες. Το πρόβλημα λοιπόν φαίνεται από αυτά που λες, να μην είναι η έννοια του συναιτερισμού, αλλά πόσο μεγάλο πλήθος θα απαρτίζει αυτό το συναιτερισμό. Επειδή λοιπόν από τη μία μέρα στην άλλη, δεν γίνεται να μαζευτούνε όλοι μαζί για την αυθαιρετάρα, ίσα ίσα που θα πρέπει να επικροτούμαι και να στηρίζουμε αυτούς που φτιάχνουνε το αυθαιρετάκι, γιατί μόνο έτσι θα μεγαλώσει και θα γίνει αυθαιρετάρα.
Οπότε δεν μιλάμε για ένα νέο ξεκίνημα, αλλά για ένα παλιό σχέδιο, που χρειάζεται περισσότερο κόσμο. Κι αυτό σημαίνει κόσμο με ανάλογη νοοτροπία.
Βέβαια επειδή εγώ δεν έχω κάνει ή συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο, δεν ξέρω κατά πόσο είναι και θα είναι επιβιώσιμο για τα επόμενα χρόνια.
Όμως είναι κάτι το οποίο δείχνει ότι είσαι ένας πιο εξελιγμένος και πιο ανεξάρτητος άνθρωπος.
Εγώ φίλε Johnie, κρατάω και μια πισινή απέναντι στον κόσμο. Στο έχω πει πολλές φορές άλλωστε, ότι αν δεν δω πράματα και θάματα, δεν πιστεύω κανέναν. Προτιμώ να ακούω ένα κάρο λόγια, παρά να δω μια πράξη που ισούται με μία πορδή. Είμαι του, ή κάνω ή δεν κάνω.
Συμφωνώ ότι γίνεται πόλεμος, εναντίον του λαού, αλλά ο πόλεμος που κάνει ο λαός απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό είναι επίσης σημαντικός. Έχεις δηλαδή να πολεμήσεις τον εχθρό σου, ως εχθρό, έχεις να πολεμήσεις και τον εαυτό σου ως εχθρό.
Έαν λοιπόν εχθρό με τον εαυτό μας, μας κάνανε οι μεγάλοι με διάφορα τεχνάσματα, να με συγχωρείς αλλά θα πρέπει να είμαστε
βλάκες.
Αν μου έλεγες λοιπόν ότι είμαστε έξυπνοι, αλλά κάναμε μαλ***ες, θα σου έλεγα οκ, έχουμε μια ελπίδα να διορθωθούμε.
Αλλά έαν είμαστε βλάκες.....να σου βάλω υπογραφή ότι γιατρειά δεν έχει.
Και όταν αγαπητέ Johnie, καταλάβουν πως ήρθε η ημερομηνία λήξης τους και χάσουν, τότε θα έχεις να κάνεις με τον λαό.
Όλο και κάπου θα βρεθούμε να τα συζητήσουμε, όταν γίνει αυτό.