Γιατι ρε faser ετσι θα λυθουν τα προβληματα δλδ; Ολα απο το δημοσιο ξεκινανε; Δλδ αν εχουμε αρση μονιμοτητας ολα τα υπολοιπα θα φτιαξουν μονα τους; Τα περισσοτερα χρηματα που φαγωθηκαν ηταν σε μιζες σε μεγαλοεργολαβους, προμηθευτες, πολιτικα προσωπα, εξοπλισμους κτλ. Υπαρχει διαφθορα στο δημοσιο που επισης στοιχιζει πολυ στο κρατος, αλλα με την αρση της μονιμοτητας δεν θα κερδισεις τπτ. Η αρση δεν θα σταματησει την διαφθορα... Ετσι κι αλλιως ακομα και τωρα αν ΠΙΑΣΟΥΝ καποιον με αποδειξεις κτλ να καταχραζεται χρηματα ή θεση στο δημοσιο, τον παραπεμπουν και τον απολυουν ή/και μπαινει φυλακη. Το θεμα ειναι οτι σπανια καποιος τιμωρειται, ακριβως γιατι η διαφθορα ειναι τοσο μεγαλυτερη οσο "ανεβαινεις" βαθμιδες στον γενικοτερο χωρο του δημοσιου/διοικησης, με αποτελεσμα να καλυπτονται ολες οι λαμογιες για να μην αποκαλυφθουν οι ακομα μεγαλυτερες. Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι, το δημοσιο λειτουργει κατ'εικοναν της πολιτικης/διοικητικης μεριδας της χωρας. Δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις ενα "τιμιο" δημοσιο οταν βουλευτες, πολιτικοι, μεγαλοεκδοτες, βιομηχανοι, εργολαβοι, προμηθευτες κτλ ειναι τιγκα στην διαφθορα. Αν θες να χτυπησεις ενα προβλημα το χτυπας στην ριζα του. Αλλα πες μου εσυ ποτε μπηκε καποιος πολιτικος και λοιποι διεφθαρμενοι στην φυλακη για παρανομια; Ποτε... Οταν ολοι βλεπουν αυτη την ατιμωρισια και ταυτοχρονα βλεπουν να τους δουλευουν ολοι ψιλο γαζι, τοτε (οχι οτι το δικαιολογω) αρχιζουν και σκεφτονται "δλδ εγω ειμαι μλκας που παω με το σταυρο στο χερι; θα κλεψω κι εγω οπως μπορω". Δυστυχως αυτη ειναι η παιδεια μας, γιατι εχουμε μαθει αντι να απονειμουμε δικαιοσυνη να φτιαχνουμε κλικες, να βολευομαστε, να μπαινουμε στα κολπα κτλ.
Οταν θα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΑΡΣΗ και οταν αυτο γινει πραξη και μπουν πολλοι φυλακη, για να μην πω και οι 300 μαζι με μεγαλοεκδοτες, δημοσιογραφους, "μεσαζοντες", μεγαλοστελεχη, διοικητες τραπεζων και επιχειρησεων, τοτε θα εχουμε κανει μια μικρη αρχη για να βαλουμε τις βασεις για ενα δημοσιο που δεν θα τρωει τις σαρκες του και που ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ την μονιμοτητα, η οποια εξαρχης εγινε ακριβως για να μπορουν ΚΑΠΟΙΟΙ να ελεγχουν τον λαο υποσχομενοι δουλεια και μισθο "βρεξει-χιονισει" σε υποψηφιους... ψηφους.
Δυστυχως η τραγικη εικονα της χωρας μας ειναι οτι παλιοτερα 300 θυσιαστηκαν για να μας σωσουν, ενω τωρα καποιοι αλλοι 300 ειναι εδω για να μας θυσιασουν... Και στις 2 περιπτωσεις οι 300 ηταν Ελληνες. Αυτο ειναι που καταρχην πρεπει να αλλαξει (και προφανως δεν εννοω να ερθουν ξενοι στην θεση των 300 Ελληνων).