Οχι, απλα μαλλον εσυ δεν θες να καταλαβεις και συνεχιζεις τους εξυπνακισμους και τις ειρωνειες. Το συστημα που προτεινω για να μπορει να λειτουργησει, χρειαζεται σαφως παγκοσμια συνεργασια και οχι μονο τοπικη.
Το υπαρχον συστημα εξαλλου ειναι παγκοσμιο και πρεπει να αλλαξει, δεν αναφερομαι μονο στην Ελλαδα που ειναι στο κατω κατω και απο τους τελευταιους τροχους της αμαξας...
Δεν ανταλλασεις κατι με κατι αλλο υπο μορφη ειτε δανεισμου ή χρωστουμενων... Γινεται μελετη ποιες ειναι οι αναγκες καθε πολης, κρατους κτλ και καθε κρατος αναλογα με την γεωγραφικη του θεση, την δυνατοτητα της γης για καλιεργειες, αναπτυξη πρασινης βιομηχανιας του κτλ, παραγει αυτα που μπορει να παραγει. Και ολοι μοιραζονται τα παντα... Πχ η Ελλαδα καλυπτει τις αναγκες της σε λαδι, το περισσευμα παει σε κεντρικη διαχειριση και κατοπιν προωθειται σε χωρες που δεν εχουν παραγωγη λαδιου πχ ή που χρειαζονται επιπλεον... Αντιστοιχα η Ελλαδα που χρειαζεται πχ κρεας παραπανω απο οσο μπορει να παραγει (λεμε τωρα) της δινεται απο την κεντρικη διαχειριση κοκ.
Ουσιαστικα μιλαμε για μια δενδροειδη μορφη διαχειρισης πορων και αγαθων, καθως και εποπτειας φυσικων πορων, περιβαλλοντος κτλ, που εχει σαν επικεντρο τον ανθρωπο και το περιβαλλον, οχι το κερδος...
Δεν μπαινει πουθενα στην μεση κερδος, ολοι εχουν ολα οσα χρειαζονται, δεν υπαρχει υπερκαταναλωση κτλ κτλ.
Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να εξηγω βημα βημα τις διαδικασιες που θα πρεπει να γινονται κτλ, υπαρχουν σοβαρες μελετες απο κοινωνιολογους, οικονομολογους κτλ που εξηγουν πως μπορει να λειτουργησει ενα resource based συστημα...
Δεν θα κατσω να κανω αναλυση ολων των λειτουργιων κτλ, αναφερω απλα μια γενικη ιδεα του πως θα μπορουσε να λειτουργησει ενα τετοιο συστημα, για να ακουσουν και μερικα παιδια που ισως δεν εχουν ακουσει και αυτο το εναλλακτικο συστημα.
Εν παση περιπτωση, ας μην συνεχιζουμε το θεμα αυτο γιατι οπως ειπα εχω δεχτει παρατηρηση που αναπτυσσω αυτο το θεμα μιας και ειναι ψιλο off topic με το θεμα του αρχικου post.
Προσπαθω να μην απανταω και να σταματησω, αλλα συνεχιζετε να με ρωτατε... Ας κανετε κι εσεις μια μικρη ερευνα αν τοσο σας ενδιαφερει το θεμα να ενημερωθειτε, αντι απλα να εχετε αντιρησεις... Καλες οι αντιρησεις δεν λεω, δεν ειπα οτι το συστημα που προτεινω ειναι το μονο, απλα κατ'εμε αλλα και πολλους αλλους, ειναι πολυ πιο δικαιο, πιο ανθρωπινο, συμβιωτικο με τον πλανητη και το περιβαλλον, σε αντιθεση με το υπαρχον και οσα συστηματα στηριζονται σε οικονομια μεσω νομισματος.
Οσο για τις συγκρισεις σου "ετσι μας λεει και το ΔΝΤ", τι να σου πω... ειναι τουλαχιστον ατυχες... Οι μεν σε αφηνουν να πεινας ενω αλλοι πλουτιζουν, και αυτο που λεω εγω ειναι οτι η νοοτροπια της υπερκαταναλωσης, της εκμεταλλευσης κτλ ειναι κατι που πρεπει να σταματησουμε και να ξεμαθουμε (και ειναι μια διαδικασια που δεν γινεται απο την μια μερα στην αλλη)...
Εχω ομως την εντυπωση πως απο την αρχη που ξεκινησες να γραφεις εδω μεσα, το μονο που κανεις ειναι να εχεις αντιρρησεις (καλως κανεις), να ειρωνευεσαι (κακως), να γινεσαι επιθετικος με το "βαμβακι" χωρις να εχεις προκληθει (επισης κακως), χωρις ταυτοχρονα να προτεινεις τιποτα απολυτως, περα απο αυτο που ειπες οτι ειπε καποιος οικονομολογος (οτι πρεπει να σταματησουμε να πληρωνουμε), πραγμα το οποιο ειχα ηδη πει μερικες σελιδες πισω και που ετσι κι αλλιως στο συστημα που προτεινω, ειναι μια απο τις βασικες πραξεις που μπορουμε να κανουμε σημερα σαν παγκοσμια κοινοτητα ωστε να επελθει το τελος του καπιταλισμου...
Μπορω να δεχτω τις αντιρρησεις σου οταν εχεις επιχειρηματα, αλλα δεν δεχομαι να ειρωνευεσαι γιατι ουτε σε ειρωνευτηκα, ουτε σε εθιξα και εσυ το μονο που κανεις ειναι αυτο ακριβως.
Αν γουσταρεις να τσακωθεις, ψαξε να βρεις λοιπον καναν αλλον και κρατα τις ειρωνειες για παρτυ σου και εκει που τις δεχονται. Γιατι ειναι πολυ ευκολο να ειρωνευεσαι μεσω internet βλεπεις... Κριμα βεβαια, μιας και υποτιθεται σαν μεγαλυτερος θα επρεπε οχι μονο να εχεις καλυτερους τροπους, ακομα και υπομονη αν καποιος λεει βλακειες (οπως πιστευεις) αλλα και επιχειρηματα και προτασεις για οσα λες...
Εγω προς το παρον δεν εχω δει τιποτα απο αυτα... Μονο αρνηση, γκρινια, μια ανεξηγητη ταση για να ειρωνευεσαι και απειρους εξυπνακισμους προς οποιον λεει κατι που ειτε δε σου αρεσει ειτε ειναι αντιθετο με αυτο που εσυ εχεις στο μυαλο σου...
Δεν θα ξανασχοληθω με το παρον θεμα... Αν οντως εσυ ή οποιοσδηποτε αλλος ενδιαφερεται, μπορει να ψαξει και να μαθει για τα resource based συστηματα και πως μπορουν να λειτουργησουν, για την τεχνολογια που υπαρχει και δεν αξιοποιειται (για να διατηρουν κερδος ορισμενοι) και αλλα πολλα... Εγω ετσι κι αλλιως οτι και να πω, ειμαι ασχετος με το θεμα, απλα διαβασα κι εμαθα καποια πραγματα και εκρινα πως μπορουν να πραγματοποιηθουν με παγκοσμια συνεργασια και ειπα να τα προτεινω κι εδω για να κανουμε μια συζητηση.
Οπως φαινεται ομως, το μονο που σε νοιαζει ειναι να την "βγαινεις απο πανω" (ετσι νομιζεις δηλαδη) με εξυπνακισμους και ειρωνειες.
Κανε οτι γουσταρεις μεγαλε, εγω με σενα τουλαχιστον τελειωσα τις κουβεντες μου. Αν καποιο αλλο παιδι ενδιαφερεται πραγματικα να μαθει πληροφοριες για οσα λεμε εδω και καμποσες σελιδες, ή αν θελει να συζητησει, ας στειλει pm, να μην ενοχλουμε κι ολας...
Οταν μαθεις να μιλας σαν ανθρωπος, χωρις να ειρωνευεσαι οταν διαφωνεις με κατι, μπορει να ξαναμιλησουμε, μεχρι τοτε μεινε με την "δημιουργικη" απαισιοδοξια σου και αρνηση σου...
Αντε γεια....