Ναι, οπως λεει κι ο παππους, η αλλη λυση ειναι καποιο κοσμοϊστορικο γεγονος. Αυτο για μενα ειναι το ξυπνημα του λαου, η συνειδητοποιηση της δυναμης του και η ενωση του προς εναν κοινο στοχο: την εξοδο απο το μνημονιο και τους τοκογλυφους και την εναρξη μιας καινουριας πολιτικης στην Ελλαδα, που θα εξυπηρετει τα συμφεροντα του λαου και οχι των λιγων κεφαλαιουχων της χωρας.
Παρεπιμπτοντως, οταν εγραφα αυτα που λεει τωρα ο παππους περι ΔΝΤ και σχεδιου προμελετημενου (στο τελευταιο του ποστ), στις αρχες της συζητησης, τοτε αυτα ηταν απλα συνομωσιολογικα φαντασιοπληκτα σεναρια κατα αρκετους. Σημερα απλα τα δεχομαστε ως de facto.
Ας πουμε οτι εγω πειστηκα. Και επειδη μου αρεσει το πρωτο προσωπο και οχι "το ξυπνημα του λαου", "η συνειδητοποιση της δυναμης", "η ενωση προς κοινο στοχο", "η εξοδος απο το μνημονιο", "η εναρξη μιας πολιτικης", η οποια "εξυπηρετει συμφεροντα" τι αυτοπροτεινεις να κανεις αυριο το πρωι? Πες μου και αν ειναι καλο θα το μιμηθω ισως και εγω και αλλοι 2-3 που διαβαζουν το site και ισως μετα και αλλοι και η γεωμετρικη προοδος δουλεψει υπερ μας. Πως φτασαμε να μιλαμε ετσι πια? Γεννημενοι πολιτικαντιδες και εκφωνητες ειδησεων ειμαστε!
Υποδειγμα νεου αντιμνημονιακου τροπου ομιλιας
- Αυριο πρωι, ξυπναω κατα τις .... (ωρα: πχ 6:30) θα αλλαξω προσωπικα αυτα τα ... (αριθμος) πραγματα που μεχρι τωρα εκανα αλλιως.
- Συγκεκριμενα, στις .... (ωρα: πχ 6:40) θα κανω την εξης .....(δραση: πχ θα κανω ντουζ αλλα θα βαλω την ταπα και το νερο θα το χρησιμοποιησω μετα με μια λεκανη αντι για να τραβηξω καζανακι, θα ξυπνησω μιση ωρα πριν και θα παω με τα ποδια στη δουλεια αν κανει καλο καιρο, θα πουλησω το κινητο μου και θα τηλεφωνο απο το σταθερο, θα παω να παρω μια 12αδα noname ασπρα σωβρακα αντι για εισαγωμενα ακριβα μοδατα)...
- Ετσι θα περιορισω το ... (ορολογια: δικο μου δανεισμο, ελλειμα, καταναλωτικο μου ξεχειλωμα, την σωματικη μου αγυμνασια, ...).
- Θα ζητησω να μου μειωσουν τον μισθο κατα .... γιατι ξερω οτι εν ωρα εργασιας σερφαρα στο Kithara για ..... (ωρα) δημιουργωντας χασουρα στην επιχειρηση. Φυσικα θα επιστρεψω στον εργοδοτη μου το αντιστοιχο ποσο για ολα τα προηγουμενα χρονια που εκανα το ιδιο (εντοκα)
- Θα φερω τον αστυνομο απο το χερι στη της γειτονια μου και θα του ζητησω μπροστα μου να γραψει .... (αριθμος) κλησεις αυτοκινητων που βρισκονται .... (πανω στο πεζοδρομιο, στην γωνια, λιγοτερο απο 10μ απο το φαναρι, κοντα στην σταση)
- Δε θα ξανααγορασω απο τον .... (ονομα, πχ ξαδερφο μου) και θα του το πω κιολας για να το ξερει, γιατι ακουσα οτι δεν ζητησε μια φορα αποδειξη απο το φροντιστηριο που πηγαινει την κορη του αγγλικα και κανει κακο στην χωρα μου)...
- Αν με μεσο βρηκα .... (περιγραφη: πχ διορισμο, καλυτερη μεταθεση σε στρατο, δανειο) θα παω το μεσημερι και θα ζητησω την ακυρωση τυχον προνομιων που αποκομισα (πχ θα ζητησω να ξαναυπηρετησω η θα παραιτηθω απο το δημοσιο). Θα καταγγειλω επισης αν γνωριζω οτι εχει τυχει τετοιας χαρης/ρουσφετιου συγγενικο μου προσωπο (κορη, μανα, θεια, ξαδερφος) γιατι αυτα καταστρεφουν την αξιοκρατια στον τοπο μας και θα ζητησω να τον διωξουν παραυτα απο την προνομιακη του εργασια.
Και θα πληρωσω αναδρομικα διαφυγοντα ΦΠΑ απο αποδειξεις που εν γνωση μου δεν εκοψα. Θα δαπανω μιση ωριτσα καθε βραδι πριν τον υπνο και θα τα σκεφτομαι: Το καζανακι που φτιαξαμε περσι και δεν εκοψα αποδειξη: 5 ευρω. Μια τυροπιτα πριν 2 χρονια. Οταν με πηγαιναν οι γονεις μου κιθαρα, 20 μαθηματα επι 1 ευρω. Θα δω οτι μαζευονται κανα 10.000 χαμενο ΦΠΑ καιθα παω να τους τα δωσω (εντοκα εννοειται).
κλπ.