Αποστολέας Θέμα: Ήρθε το ΔΝΤ...  (Αναγνώστηκε 595187 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #1500 στις: 17/06/11, 23:48 »
Κατ'αρχην δεν μιλαω για την Αμαλιας και τους αγανακτισμενους αλλα για κοσμο που ειναι και θα ειναι στο δρομο ακομα και οταν προταθει κυβερνηση συνεργασιας απο πεφωτισμενα τιμια ατομα(με δυνατοτητα βουρδουλιας) και οι αγανακτισμενοι αυτου του ειδους πανε καναπε/φραπε.Αλλα πες οτι μιλαω για αυτους πως εβγαλες τα συμπερασματα?(δεν ειρωνευομαι ρωταω σοβαρα)
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #1501 στις: 18/06/11, 03:24 »
Κατ'αρχην δεν μιλαω για την Αμαλιας και τους αγανακτισμενους αλλα για κοσμο που ειναι και θα ειναι στο δρομο ακομα και οταν προταθει κυβερνηση συνεργασιας απο πεφωτισμενα τιμια ατομα(με δυνατοτητα βουρδουλιας) και οι αγανακτισμενοι αυτου του ειδους πανε καναπε/φραπε.Αλλα πες οτι μιλαω για αυτους πως εβγαλες τα συμπερασματα?(δεν ειρωνευομαι ρωταω σοβαρα)

Ο κοσμος ο οποιος αναφερεσαι ποιος ειναι? Γιατι αν ειναι χωρισμενος σε μπλοκ, τοτε σορρυ, αλλα δε με πειθεις...κι αυτοι στο δρομο ειναι για τα συμφεροντα τους.

Στην ερωτηση σου, πως ακριβως εβγαλα τα συμπερασματα αυτα, η απαντηση ειναι απλη: απο αυτα που ακουσα. Αν και κανεις δεν το ειπε ετσι ευθεως, οι περισσοτεροι ειναι ατομα που μεχρι πριν 2 χρονια δεν τους χαλουσε η κατασταση, αλλα τωρα που εσφιξε το ζωναρι, ξαφνικα ολα γιναν αδικα κλπ. Απο τη μια δεν ειναι κακο, γιατι κ αυτος που ζει με τα λεφτα του μπαμπα κ στα @@, του ολα μπορει να καταλαβει οτι ο γιος του μπορει να μην το κανει αυτο ή οτι τελος παντων, σε μια ιδεατη κατασταση, δεν ειναι ετσι για ολους και δεν ειναι σωστο. Ομως, με βαση αυτο, αν καλυτερεψουν λιγο τα πραγματα, τοτε παλι θα επιστρεψουμε εκει που ημασταν πριν...τιποτα ουσιαστικο δε θα εχει αλλαξει.

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #1502 στις: 18/06/11, 10:33 »
οι περισσοτεροι ειναι ατομα που μεχρι πριν 2 χρονια δεν τους χαλουσε η κατασταση, αλλα τωρα που εσφιξε το ζωναρι, ξαφνικα ολα γιναν αδικα κλπ.

Σκέψου ότι ~2 γενιές μεγάλωσαν μέσα σε μια πλασματική ευημερία, μέσα σε ένα ψέμα... Δεν έχουν γνωρίσει κάτι άλλο. Τώρα πια όμως, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου...

Μόλις τώρα μου ήρθε να παραφράσω μια από τις περίφημες ατάκες από την ταινία The Matrix:

- The Money is everywhere. It is all around us. Even now, in this very  room. You can see it when you look out your window or when you turn on  your television. You can feel it when you go to work... when you go to  church... when you pay your taxes. It is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth.
- What truth?
- That you are a slave, of Neoliberalism. Like everyone else you were born into Debt Bondage. Into a prison that you cannot taste or see or touch. A prison for your life.
« Τελευταία τροποποίηση: 18/06/11, 10:35 από Βραζίλης »

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1503 στις: 18/06/11, 12:47 »
Εχει παντως λιγο πλακα το γεγονος οτι πριν κανα 1.5 χρονο που ξεκινησαμε αυτο το thread, ελεγα τοτε για το πως οτι συστημα και να υπαρξει (χ-ισμος), οσο υπαρχει χρημα και λειτουργει οπως λειτουργει (δλδ με διαδικασιες που επιτρεπουν στο ιδιο το χρημα να γενναει χρημα απο το τιποτα και αυτο να κυκλοφορει οχι για να εξυπηρετει τις αναγκες των ανθρωπων αλλα για να γινεται πηγη κερδους απο οσους δεν προσφερουν απολυτως τπτ στην παγκοσμια κοινωνια), η ανθρωποτητα θα ειναι σκλαβωμενη. Βεβαια τοτε οταν τα ελεγα αυτα, οι περισσοτεροι "πεσανε να με φανε", ειτε γιατι αυτα ηταν εκτος πραγματικοτητας και ουτοπικα, ειτε γιατι απλα ηταν συνομωσιολογικα/φανταστικα σεναρια και απο οτι θυμαμαι δεν ηταν λιγοι τοτε που με φοβερο πεισμα υποστηριζανε τον καπιταλισμο (το καλυτερο συστημα), το μνημονιο και την πολιτικη που ακολουθουσε το ΜΠΑΤΣΟΚ , ενω οι περισσοτεροι κατηγορουσανε τους δημοσιους υπαλληλους κτλ.
Τωρα εναν χρονο μετα, που δυστυχως οι "προφητειες" και τα φανταστικα σεναρια βγηκαν ενα προς ενα, (μεχρι και η αρχη του τελους της οικονομικης κυριαρχιας των ΗΠΑ) ξαφνικα οι περισσοτεροι αρχισαν να συνειδητοποιουν λγο απο οσα ελεγα εγω και λιγα ακομα ατομα τοτε... (που βεβαια δεν ηταν δικες μας αποψεις αλλα ανθρωπων που εχουν ασχοληθει πολυ με το θεμα χρονια τωρα)
Τελικα η πραγματικοτητα ξεπερναει ακομα και την πιο τρελη φαντασια...
Εγω παντως δεν ειμαι αισιοδοξος για τους αγανακτισμενους ή για οποιοδηποτε κινημα/κινηση που δεν θα εχει ενα ξεκαθαρο σχεδιο δρασης και αντιμετωπισης (βλεπε πολιτικη). Μαλλον προκειται απλα για μια κακοφωνια αποψεων και απλα αγανακτησης που ενω ειναι θεμιτη (και αναμενομενη εδω που φτασαμε), δεν βλεπω να προσφερει κατι ουσιαστικο περα απο την οποια εκτονωση αυτης της αγανακτησης. Αν θελουμε κατι να πετυχουμε θα πρεπει να εχουμε κοινους στοχους, να εχουμε αποφασισιει για τις θυσιες που θα κανουμε (ολοι) και για τις παραχωρησεις που μπορει να χρειαστει να κανουμε σε πραγματα που μεχρι χθες θεωρουσαμε βασικα. Η προοπτικη της Ελλαδας εκτος Ευρωπης και € δεν ειναι τοσο μακρυα οσο πριν 1.5 χρονο και θα πρεπει να αρχισουμε να σκεφτομαστε σοβαρα ενα τετοιο ενδεχομενο. Το θεμα ειναι ομως ειτε εντος, ειτε εκτος ΕΕ και €, να μαθουμε να απαιτουμε δικαιοσυνη, ισοτητα και ολα τα αυτονοητα που ποτε δεν ζητησαμε απο οποιον μας κυβερνουσε.
Το μονο θετικο ειναι οτι μπορει ο κοσμος να συνειδητοποιησει τον ψευτικο κοσμο που ζουσε τοσα χρονια και να γινει επιτελους ενεργος πολιτης αντι να ειναι απλα κατοικος/ενοικιαστης μιας χωρας που εχει γινει το Ελ Ντοραντο του ευρωπαϊκου νοτου για χρυσοθηρες, τυχοδιωκτες, μαφιοζους, καρτελ και διεφθαρμενους πολιτικους τοσα χρονια.
Ισως ολα αυτα που περναμε να γινουν το εναυσμα μιας αλλαγης νοοτροπιας του απλου λαου, αλλα εχω τις επιφυλαξεις μου...
« Τελευταία τροποποίηση: 18/06/11, 15:34 από Johnie Darko »
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος Μelexdy

• Θαμώνας
  • www.youtube.com/user/rurounisld?feature=mhee
    • Προφίλ
« Απάντηση #1504 στις: 18/06/11, 14:31 »

Παράθεση
  Μόλις τώρα μου ήρθε να παραφράσω μια από τις περίφημες ατάκες από την ταινία The Matrix:

- The Money is everywhere. It is all around us. Even now, in this very  room. You can see it when you look out your window or when you turn on  your television. You can feel it when you go to work... when you go to  church... when you pay your taxes. It is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth.
- What truth?
- That you are a slave, of Neoliberalism. Like everyone else you were born into Debt Bondage. Into a prison that you cannot taste or see or touch. A prison for your life.

επικαιρο οσο ποτε... τουλαχιστον για την Ελλαδα σ αυτη τη φαση
Sterling sub Ax3
yamaha fg 730

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1505 στις: 19/06/11, 10:01 »
Αφού είπες Βραζίλαρε Ψέμα, τι το αντικαθιστάς με τη λέξη Χρήμα, που δεν είναι παρά ένα μέσο. Η όλη εικονική πραγματικότητα πάντως είναι μια χαρά, να έχεις χωρίς να έχεις και να είσαι χωρίς να είσαι.

Καλημερόνια παππού. Καλοπληρωτής και στην ώρα σου! Δεν περίμενα τόσο στρωτή συνεργασία! Ήτανε εδώ και μερικές μέρες απουσίας σου, που ήμουνα αγανακτισμένος!
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1506 στις: 19/06/11, 15:52 »
Μην χολοσκάς Χόλι. "Πάντα είμ' εδώ". Απλά είχε πέσει πολύ δουλειά αυτήν την εποχή, μ' έφαγαν οι φροντίδες της ταφής των ευρώπουλων, τόσα κέρδη να πάνε χαμένα?

Johnie, θα σου αποκαλύψω τον λογάριθμο: Δημιουργία πανικού, αύξηση εκροών ρευστού, εσωτερικό στέρεμα ρευστού, αύξηση των εγγυήσεων δημοσίου προς κεντρική τράπεζα, αύξηση του κρατικού χρέους παρ' όλα τα μέτρα λιτότητας, καινούρια μέτρα, πτώση της αξίας της εργατοώρας, αύξηση ρευστότητας ιδιωτών επενδυτών, συμμετοχή τους στην αναδιάρθρωση και άρα στις εγγυήσεις, απορρόφηση περιουσίας μέσω των εγγυήσεων, καινούριες επενδύσεις μέσω της υπερβάλουσας ρευστότητας.

Όπως βλέπεις λοιπόν η έναρξη της συσώρευσης χρήματος δεν έγκειται στην δημιουργία χρέους αλλά στην δημιουργία πανικού. Ο ίδιος ο αμυνόμενος είναι αυτός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να καταληφθεί. Άρα η κατάπτωση και όχι το χρέος δημιουργεί χρήμα. Κακώς σε πληροφόρησαν.

Από αυτήν την άποψη, το κίνημα της πλατείας είναι καταστροφικό αν καταφέρει και αντιστρέψει την ψυχολογία του πλήθους!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1507 στις: 19/06/11, 16:18 »
Αφού λοιπόν μας έχουν σήρει στην αυτοκαταστροφική αυτή παγίδα, για πες τι κάνουμε, αφήνουμε τα λεφτά στην τράπεζα? Και αν χαθούν? Γιατί δεν είναι και τίποτα στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Αν ας πούμε έχω εγώ 5 χιλιάρικα στην τράπεζα θες να μου πεις ότι το αξιολογότερο πράγμα που έχω να κάνω είναι να τα αφήσω εκεί και δεν θα γίνει τίποτα? Γιατί κάπου μπάζει μου φαίνεται ο λογάριθμος σου.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1508 στις: 19/06/11, 16:39 »
Αφού τα φράγκα σου τεμπελιάζουνε, άστα στην τράπεζα, είναι το ασφαλέστερο τεμπελίκι. Έξω είναι πολύ επικίνδυνα για τεμπελιό. Έαν τα βγάλεις έξω, θα πρέπει να τα επενδύσεις κάπου, ώστε να γίνουν μάχημα. Τι είναι πιο ωραίο ,να πεθαίνεις πάνω στη μάχη, για πάνω στο τεμπελίκι ?
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος monoxeiras

• Θαμώνας
  • Αγαπα με αληθινα και θα σε δανειζω
    • Προφίλ
« Απάντηση #1509 στις: 19/06/11, 17:06 »
Αφού τα φράγκα σου τεμπελιάζουνε, άστα στην τράπεζα, είναι το ασφαλέστερο τεμπελίκι. Έξω είναι πολύ επικίνδυνα για τεμπελιό. Έαν τα βγάλεις έξω, θα πρέπει να τα επενδύσεις κάπου, ώστε να γίνουν μάχημα. Τι είναι πιο ωραίο ,να πεθαίνεις πάνω στη μάχη, για πάνω στο τεμπελίκι ?

Σκεψου ομως καποιος με λεφτα να ακολουθησει την συμβουλη σου (χλωμο μεν, αλλα λεμε...). Τι θα του πεις μετα αν οτιδηποτε? Ας προσεχες?

Ισως να πρεπει να λαβουμε σοβαρα υποψιν και την  η "play it safe" η αλλιως "no one was fired for choosing IBM" λογικ... η για να πλατιασω:

Θα  διαλεγες ενα ελληνικης κατασκευης/μεταλλων/κινητηρα αεροπλανο να βαλεις μεσα το παιδι σου και να πεταξει μεχρι την Αυστραλια για 15 ωρες non stop η ενα γερμανικο?
Θα επαιρνες ενα ελληνικο ρολοι να χρονομετρησεις τα κλασματα του εκατοστου του δευτερολεπτου σε Ολυμπιακους αγωνες η ενα Ελβετικο?
Θα χρησιμοποιουσες ενα ελληνικης κατασκευης σκοινι να σε κρατησει σε μπαντζι-τζαμπινγκ η ενα Αυστριακο?
Θα φοραγες ενα σκαφανδρο made in Orxomenos υποπιεσης για να βγεις στο διαστημα που και η ελαχιστη διαρροη θα σε κανει να διασταλεις/αποσυμπιεστεις σε 1000 κομματια η ενα αμερικανικο?
Θα οδηγουσες μια ελληνικη μηχανη με 300 χλμ/ωρα  σε μια πιστα που η παραμικρη ασταθεια θα σε εκτροχιαζε η μια ιαπωνεζικη/ιταλικη?

Αν μαλιστα το ελληνικο "εργοστασιο" ηταν σε κριση, χιλιοδανεισμενο, στα προθυρα χρεωκοπιας, αφερεγγυο σε σημειο να μη το δανειζει κανεις, οι δανειστες εχουν ολοι αντασφαλιστει και περιμενουν ποτε θα κλεισει να πληρωθουν, εχουν επιβληθει διαχειριστες εκ των πιστωτων, ξεπουλαει τα περιουσιακα του, εχει τεραστιες δυσκολιες ανταγωνιστικοτητας, παραγωγικοτητας, νοικοκυροσυνης και καθε μερα χαροπαλευει μεταξυ χρεωκοπειας και λειτουργιας, ενω πολλοι απο τους εργαζομενους του ειναι σε μια πλατεια και βαρανε τετζερεδες διαμαρτυρομενοι θα σε εκανε να καταληξεις πιο ευκολα σε αποφαση σε διλληματα οπως τα παραπανω?

Δεν συμβουλευω αλλα θεωρω οτι ισως και ο προβληματισμος στο "επενδυσεις μεσα η εξω" να μπορει να ιδωθει με μια παρεμφερη ματια...

Ενας ειδικος περι επενδυσεων που να εξηγησει τις εναλλακτικες και τα ρισκα που αναλαμβανουμε με καθε μια θα ηταν ο,τι καλυτερο.
Αλλαζουμε τον κοσμο, παιζουμε μονο με Gibson.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1510 στις: 19/06/11, 17:41 »
Μα δεν έδωσα κάποια συμβουλή. Είπα, ποιες βλέπω ως τρεις εναλλακτικές και πως τις βλέπω. Είτε κερδίσει λοιπόν, είτε χάσει, θέλει να το κάνει τεμπελιάζοντας ή πολεμώντας??

Τώρα σε όλα αυτά που ρωτάς, άλλοτε πραγματικά και άλλοτε φανταστικά, δεν θα είχα πρόβλημα να δοκιμάσω και από τα δύο και μετά να διαλέξω. Σκέψου, ότι δεν είμαι τύπος που φορά μεταξωτό βρακάκι.

Η μεγάλη παράγραφος, μοιάζει να αναφέρεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά δική μου γνώμη είναι ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα για ολόκληρη την Ελλάδα.

Η επένδυση μέσα έξω, είναι κάτι σχετικό, μιας και μέσα έχει πολλά έξω. Κατά φαντασία δηλαδή είναι μέσα, γιατί λίγα από τα μέσα είναι όντως Ελληνικά.

Έαν όμως ήξερα ότι κάτι από τα μέσα, είναι καλής ποιότητας και ας μην είναι καλύτερο ή ισάξιο με το Ελεβετεϊκόν, θα το προτιμούσα. Όχι βέβαια ότι δεν έχουμε και κάποια καλύτερα ή "καλύτερα" από τους ξένους.

Άσε που υπάρχει και μία τάση προτίμησης προς την φθηνή σαβούρα ή το πανάκριβο "καλύτερο", παρά σε αυτό που έχει μία λογική τιμή και ποιότητα και μάλιστα ετούτη η λογική τιμή, θεωρείται υψηλή, ενώ του πανάκριβου λογική διότι είναι Κλαιν Μαιν.

Adios Muchachos!

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1511 στις: 19/06/11, 18:00 »
Μα δεν έδωσα κάποια συμβουλή. Είπα, ποιες βλέπω ως τρεις εναλλακτικές και πως τις βλέπω. Είτε κερδίσει λοιπόν, είτε χάσει, θέλει να το κάνει τεμπελιάζοντας ή πολεμώντας??

1. Τώρα σε όλα αυτά που ρωτάς, άλλοτε πραγματικά και άλλοτε φανταστικά, δεν θα είχα πρόβλημα να δοκιμάσω και από τα δύο και μετά να διαλέξω. 

2. Έαν όμως ήξερα ότι κάτι από τα μέσα, είναι καλής ποιότητας και ας μην είναι καλύτερο ή ισάξιο με το Ελεβετεϊκόν, θα το προτιμούσα. Όχι βέβαια ότι δεν έχουμε και κάποια καλύτερα ή "καλύτερα" από τους ξένους.

1. Καλο το να δοκιμαζεις τα παντα και να διαλεγεις μετα, γεματος σοφια. Αν εχεις την πολυτελεια για περισσοτερες της μιας δοκιμης.  Μερικες φορες δεν υπαρχει undo. ΕΙδικα αν μιλαμε για αεροπλανα, σκαφανδρα, εγχειρησεις με λειζερ στο ματι, βηματοδοτες, χρονομετρα σε κουρσες, αγωνιστικεε μηχανες, οικονομιες μιας ζωης και γενικως resources που δεν μπορουν να επαναδημιουργηθουν αν χαθουν απο αναληψη υπερβολικου ρισκου.

2. Ποτε ομως δεν θα ξερεις απο πριν. Αυτο ειναι και ολο το μυστικο, η χαρη, το ρισκο και η αξια των επενδυσεων.

Και στη Σομαλια μπορεις να γινεις πλουσιος η φτωχος απο επενδυσεις και στην Ουψαλα. Απλα μερικες φορες το ενα εκ των δυο ειναι πιθανοτερο.
Φυσικα και η μεγαλυτερη Ελβετικη τραπεζα μπορει να κλεισει αυριο το πρωι, οπως και η Λιμαν. και να χασουν ανθρωποι πολλα λεφτα Φυσικα και η μικροτερη ελληνικη τραπεζα μπορει να γινει αυριο η πιο φερεγγυα του πλανητη και ολοι οι Γερμανοι, Ελβετοι, Κινεζοι να τρεχουν να βαλουν εκει τα λεφτα τους για να τα σωσουν απο αναταραξεις.

Φυσικα κατανοητο και σεβαστο οτι δεν γινεται ολοι να εχουμε τις ιδιες αποψεις για επενδυσεις, σπουδες, ζωη, δουλεια.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1512 στις: 19/06/11, 18:14 »
Βέβαια είναι καλό να δοκιμάζεις, αρκεί να μην πηδήξεις στο γκρεμό. Βεβαίως και όλα αυτά που αναφέρεις, για να γίνουν και να φτάσουν στο σημερινό επίπεδο, έχουνε φάει Do και Undo, που θα χάσουμε το μέτρημα αν ξεκινήσουμε να μετράμε.

Φυσικά και συμφωνούμε!
Adios Muchachos!

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1513 στις: 19/06/11, 18:17 »
Βέβαια είναι καλό να δοκιμάζεις, αρκεί να μην πηδήξεις στο γκρεμό. Βεβαίως και όλα αυτά που αναφέρεις, για να γίνουν και να φτάσουν στο σημερινό επίπεδο, έχουνε φάει Do και Undo, που θα χάσουμε το μέτρημα αν ξεκινήσουμε να μετράμε.

Φυσικά και συμφωνούμε!

Ναι. Για παρα πολυ καιρο, παρα πολλοι ανθρωποι πχ εχουν χασει ζωες η χρονια η λεφτα, σκεψεις, πραξεις και κανει αλλεπαλληλες δοκιμες για να φερουν τα πραγματα εκει που ειναι και να μην χρειαστει να αναλαβουμε υπερβολικα μεγαλο ρισκο ακολουθωντας τους (γιατι συνηθως αυτο στο οποιο κατεληξαν ψιλοδουλευει πια). Αυτο λοιπον ακριβως λεω. Δε χρειαζεται να γινουμε (αναγκαστικα) πειραματοζωα ακολουθωντας λυσεις μη δοκιμες σε καταστασεις μη σταθερες, παρα μονο αν νιωθουμε ρισκαδοροι και τα ανταλλαγματα αναληψης ρισκου ειναι αναλογως γιγαντια. Αλλιως υπαρχουν και οι δοκιμασμενες (συνηθως ασφαλεστερες) λυσεις.

Εχεις δυο σκαφανδρα made in US και made in Orchomenos. Πρεπει να διαλεξεις ενα., να σε στειλουν στο διαστημα να κατσεις μερικες ωρες και να ξαναμπεις στο σκαφος. Καλο ειναι να ξερεις οτι το εργοαστασιο το χει ξανακανει με επιτυχια, θεωρειται επιτυχημενο σε αυτο που κανει, παει οικονομικα καλα, οι στολες που παραγει πωλουνται σα ζεστα ψωμακια, ολοι τις ζητανε,  στο εξωτερικο φτουραει και τυγχανει σεβασμου απο τους ειδικους, εχει καποιο κυρος στις αξιολογησεις ασφαλειας, το προιον περναει τα ποιοτικα τεστ κλπ.

Δεν εξεταζω το θεμα με επικη διαθεση πατριωτισμου, ηρωισμου που θα δικαιολογουσε την οποιαδηποτε αναληψη ρισκου. Εννοειται οτι καποιος εχει τον πατριωτισμο ως συμβουλο επενδυσεων θα ακολουθησει πιθανως αλλους (ενδοξοτερους) δρομους (πχ μοναχικη εκρηξη απο διαστολη αποσυμπιεσης στο σιωπηρο διαστημα)

« Τελευταία τροποποίηση: 19/06/11, 18:37 από monoxeiras »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1514 στις: 19/06/11, 18:32 »
Μονόχειρα, εγώ μας βλέπω τόσα εκατομμύρια χρόνια πριν, που πρέπει να γίνουν άλλα τόσα, για να δω προκοπή και να θεωρήσω ότι ψιλοδουλεύει.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1515 στις: 19/06/11, 18:47 »
Σε εμένα το λες? Ο συνεργάτης σου είπε να μην τα σήρουμε από τις τράπεζες για να υπάρχει ρευστό. Βέβαια εσύ δεν θέτεις εναλλακτικές. Εσύ λες ότι ή τα χάνεις ή... τα χάνεις.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1516 στις: 19/06/11, 19:09 »
Είπε να μην τα σήρουμε για κάποιους λόγους, όχι απλώς για να υπάρχει ρευστό. Ε όχι και τα χάνεις. Εγώ γιατί ότι έχω κερδίσει μέχρι τώρα τα έχω και τεμπελιάζουνε στη τράπεζα ? Επειδή ελπίζω να τα χάσω ? Το αντίθετο θα έλεγα.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1517 στις: 19/06/11, 19:53 »
Ναι αλλά στην εύρθαυστη κατάσταση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν καπνός τα λεφτά που έχεις στην τράπεζα και να τεμπελιάζεις μαζί με όλους μας σε κάποιο παγκάκι. Γιατί λοιπόν κάποιος να μην τα σηκώσει από την τράπεζα?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1518 στις: 19/06/11, 20:13 »
Καθένας φίλε μου με τα πιστεύω του. Δεν μπορώ εγώ να πείσω κάποιον, ότι κοίτα μεγάλε, δεν θα τα χάσεις τα φράγκα σου, αν τα έχεις τράπεζα, ούτε και ότι ακόμη και αν ξεμείνουμε από φράγκα και δουλειά, θα τη βρούμε την άκρη να ξεκινήσουμε ξανά από την αρχή. Όσο βέβαια υπάρχουν φράγκα καθένας θα κοιτάει τη πάρτυ του. Εγώ λοιπόν ποντάρω, προς το παρόν στην ασφάλεια της τράπεζας. Στο μέλλον μπορεί να τα δώσω κάπου, για κάποια επένδυση. Με τίποτα όμως δεν θα τα κρατούσα εκτός τράπεζας σαν καθαρό μετρητό. Αν τα επένδυα, πάλι θα κοιτούσα να πάνε όσο γίνεται στον διπλανό μου. Με αυτόν θα ξαναφτιάξουμε τα πράγματα.
Adios Muchachos!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1519 στις: 19/06/11, 20:23 »
Tα χρηματα που επρεπε να "διασφαλιστουν" εχουν φυγει εδω και ενα χρονο στο εξωτερικο (και αφορολογητα). Απο κει και περα αν εχεις μικρο-καταθεσεις (θα εισαι στην μειοψηφια) οτι και να κανεις με τα χρηματα σου, θα στα φανε με τον ενα ή τον αλλο τροπο. Ειτε μεσω φορων αμεσων ή εμμεσων, ειτε με αναδιαρθρωση, με πτωχευση κτλ.
Οποτε αν ειχες σκοπο να βαψεις το ρημαδιασμενο σπιτι, καντο τωρα να δωσεις και κανα μεροκαματο σε καναν φουκαρα και ασε τις επενδυσεις. "Επενδυσε" σε πραγματα που χρειαζεσαι ή αν χρωστας καπου απλα κοιτα να ξεχρεωσεις, μην επενδυεις σε πραγματα που απλα θα σου επιτρεψουν να παρεις μερος στην φαντασιωση του βγαζω χρηματα χωρις να προσφερω...
Στην πραγματικοτητα αν το κανανε αυτο ολοι, η οικονομια παρα την οποια κριση, θα συνεχιζε να λειτουργει οπως λειτουργουσε καιρο τωρα, με ολες τις στρεβλωσεις της και τις αδικιες της μεν, αλλα τουλαχιστον καποιοι απο αυτους που τωρα ειναι αγανακτισμενοι, θα ηταν ακομα ησυχα προβατακια και θα παιζανε ακομα το παιχιδακι με τις μουσικες καρεκλες...
Το μεγαλο κολπο ετσι κι αλλιως, ειναι να μην βλεπει ο κοσμος πως οτι αλλαγες και να γινουν σε ενα τετοιο συστημα, οποιαδηποτε φαινομενικη βελτιωση, αργα ή γρηγορα (στην προκειμενη γρηγορα) θα καταρρευσει κατω απο το βαρος του ιδιου του συστηματος.
Αλλα απο την αλλη, το ολο συστημα του καπιταλισμου ποτε δεν αντιμετωπιζε πραγματικα τα προβληματα που δημιουργουσε. Απλα τα μετακινουσε για αργοτερα, να βγαλουν αλλοι το φιδι απο την τρυπα. Το κακο με αυτο ομως ειναι οτι αργα ή γρηγορα φτανεις στον τελευταιο που θα ΠΡΕΠΕΙ να βγαλει το φιδι απο την τρυπα και οταν αντι για φιδι παει ο τελευταιος και βγαζει απο την τρυπα τον ...ΚΘΟΥΛΟΥ (lol), τοτε ολοι τρεχουν πανικοβλητοι...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1520 στις: 19/06/11, 20:40 »
Βασικά ο καπιταλισμός δεν πάει στον επόμενο τα προβλήματα. Τα προβλήματα είναι μέσα στην φύση του καπιταλισμού. Δεν θα λειτουργούσε χωρίς τις κρίσεις, απλά έχει βρει το κόλπο και τις μετριάζει ή τις κρύβει και δεν έχουμε (ακόμα) φαίνόμενα σαν του '29. Βέβαια η τωρινή κατάσταση φαίνεται η χειρότερη που έιχαμε από τότε. Το θέμα είναι ότι με τις συγκεκριμένες μεταρυθμίσεις που θέλει η κάθε ΕΕ και το κάθε ΔΝΤ να περάσει, απλώς ακολουθούμε τον κύκλο του καπιταλισμού. Κάποια στιγμή θα ξαναέρθουν πλασματικά χρήματα στον πολύ κόσμο γιατί έτσι λειτουργεί για την ώρα το σύστημα. Δεν πιστεύω δηλάδη ότι το σύστημα καταρέει στο σύνολο του. Η ελληνική πραγματικότητα καταρέει για την ώρα. Η αντίδραση στην αναδιαμόρφωση αυτή είναι που μπορεί να κάνει το σύστημα να διαλυθεί και εκεί πρέπει να στοχεύει ο απλώς κόσμος, και όχι αν θα έχει λεφτά όταν θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση (τι μπορεί δηλάδη ο καθένας να κερδίσει τώρα για την πάρτυ του)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1521 στις: 19/06/11, 20:51 »
Στην πραγματικοτητα αυτο ακριβως κανει με αυτο που λες οτι "κρυβει". Απλα δημιουργει ακομα μεγαλυτερο πλασματικο χρεος που δεν μπορει να απολπληρωθει, αυξανει τον πληθωρισμο με νεο χρημα στην αγορα (αφου εχει πρωτα μεσω των κρισεων μεγιστοποιησει τα κερδη για τους εχοντες ωστε να μην επηρεαστουν απο τον πληθωρισμο αυτοι αλλα μονο η φλεμπα), δινεται ετσι η δυνστοτητα στους αιωνιους σκλαβους να συνεχισουν να δανειζονται και το καινουριο χρεος που δημιουργειται και ειναι αδυνατον να αποπληρωθει ποτε απο οποιονδηποτε, απλα μετακινειται στο απροσδιοριστο (και καλα) μελλον, οταν θα ξανασκασει η φουσκα για αλλη μια φορα και απλα να επαναληφθει ο κυκλος, παρασυροντας κι αλλους προς τον πυθμενα της κοινωνιας οικονομικα (και γενικα).
Απωτερος σκοπος; Μονο ενας θα επιζησει... (highlander κι ετσι)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1522 στις: 19/06/11, 20:55 »
Johnie, πανικοβλημένο τα μάλλα σε βλέπω και δεν αντιλαμβάνομαι το γιατί.
Adios Muchachos!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1523 στις: 19/06/11, 21:24 »
Οχι ρε xoly, καθολου πανικοβλητος... Απλα παρακολουθω το δραμα να παιζεται, οπως ακριβως το περιμενανε αρκετοι...
Εγω ετσι κι αλλιως χρηματα δεν εχω και καταθεσεις... Δανεια εχω ενα μικρο και κανα 2500 στην καρτα. Τα βγαζω περα. Τσιμα τσιμα μεν, αλλα ετσι ημουν παντα ετσι κι αλλιως.
Το οτι αυριο η κατασταση μου μπορει να ειναι πολυ χειροτερη... Αυτο επαιζε παντα, απλα τωρα ειναι πολυ πιθανοτερο απο πριν. Εφοσων παιζουμε σε αυτο το παιχνιδι, εχουμε και το ρισκο μας.
Απλα με εκνευριζει αυτο το ρισκο του παιχνιδιου να το παιρνουν μονο μερικοι και καποιοι αλλοι να παιζουν εκ του ασφαλους. ΑΥΤΟ καπως με χαλαει. Και μιας και απο μονος μου δεν μπορω να βγω εκτος συστηματος και ειμαι εκ των πραγματων αναγκασμενος να παιζω το παιχνιδακι, απλα τσαντιζομαι οταν βλεπω καποια παιδακια να κανουν ζαβολιες... Παντα με ενοχλουσε αυτο...

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #1524 στις: 19/06/11, 21:39 »
Βασικά ο καπιταλισμός δεν πάει στον επόμενο τα προβλήματα. Τα προβλήματα είναι μέσα στην φύση του καπιταλισμού. Δεν θα λειτουργούσε χωρίς τις κρίσεις, απλά έχει βρει το κόλπο και τις μετριάζει ή τις κρύβει και δεν έχουμε (ακόμα) φαίνόμενα σαν του '29. Βέβαια η τωρινή κατάσταση φαίνεται η χειρότερη που έιχαμε από τότε. Το θέμα είναι ότι με τις συγκεκριμένες μεταρυθμίσεις που θέλει η κάθε ΕΕ και το κάθε ΔΝΤ να περάσει, απλώς ακολουθούμε τον κύκλο του καπιταλισμού. Κάποια στιγμή θα ξαναέρθουν πλασματικά χρήματα στον πολύ κόσμο γιατί έτσι λειτουργεί για την ώρα το σύστημα. Δεν πιστεύω δηλάδη ότι το σύστημα καταρέει στο σύνολο του. Η ελληνική πραγματικότητα καταρέει για την ώρα. Η αντίδραση στην αναδιαμόρφωση αυτή είναι που μπορεί να κάνει το σύστημα να διαλυθεί και εκεί πρέπει να στοχεύει ο απλώς κόσμος, και όχι αν θα έχει λεφτά όταν θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση (τι μπορεί δηλάδη ο καθένας να κερδίσει τώρα για την πάρτυ του)

Θα συμφωνησω σε αυτο, αν και δεν ειμαι σιγουρος ποσα λεφτα θα ξαναερθουν στον πολυ κοσμο. Αυτο, παντως, που βρωμαει ειναι οτι, οταν συνερθουμε ως χωρα απο αυτο που λεμε "κριση", δεν ξερουμε ποσα θα εχουν παραμεινει δικα μας.