Εχει παντως λιγο πλακα το γεγονος οτι πριν κανα 1.5 χρονο που ξεκινησαμε αυτο το thread, ελεγα τοτε για το πως οτι συστημα και να υπαρξει (χ-ισμος), οσο υπαρχει χρημα και λειτουργει οπως λειτουργει (δλδ με διαδικασιες που επιτρεπουν στο ιδιο το χρημα να γενναει χρημα απο το τιποτα και αυτο να κυκλοφορει οχι για να εξυπηρετει τις αναγκες των ανθρωπων αλλα για να γινεται πηγη κερδους απο οσους δεν προσφερουν απολυτως τπτ στην παγκοσμια κοινωνια), η ανθρωποτητα θα ειναι σκλαβωμενη. Βεβαια τοτε οταν τα ελεγα αυτα, οι περισσοτεροι "πεσανε να με φανε", ειτε γιατι αυτα ηταν εκτος πραγματικοτητας και ουτοπικα, ειτε γιατι απλα ηταν συνομωσιολογικα/φανταστικα σεναρια και απο οτι θυμαμαι δεν ηταν λιγοι τοτε που με φοβερο πεισμα υποστηριζανε τον καπιταλισμο (το καλυτερο συστημα), το μνημονιο και την πολιτικη που ακολουθουσε το ΜΠΑΤΣΟΚ , ενω οι περισσοτεροι κατηγορουσανε τους δημοσιους υπαλληλους κτλ.
Τωρα εναν χρονο μετα, που δυστυχως οι "προφητειες" και τα φανταστικα σεναρια βγηκαν ενα προς ενα, (μεχρι και η αρχη του τελους της οικονομικης κυριαρχιας των ΗΠΑ) ξαφνικα οι περισσοτεροι αρχισαν να συνειδητοποιουν λγο απο οσα ελεγα εγω και λιγα ακομα ατομα τοτε... (που βεβαια δεν ηταν δικες μας αποψεις αλλα ανθρωπων που εχουν ασχοληθει πολυ με το θεμα χρονια τωρα)
Τελικα η πραγματικοτητα ξεπερναει ακομα και την πιο τρελη φαντασια...
Εγω παντως δεν ειμαι αισιοδοξος για τους αγανακτισμενους ή για οποιοδηποτε κινημα/κινηση που δεν θα εχει ενα ξεκαθαρο σχεδιο δρασης και αντιμετωπισης (βλεπε πολιτικη). Μαλλον προκειται απλα για μια κακοφωνια αποψεων και απλα αγανακτησης που ενω ειναι θεμιτη (και αναμενομενη εδω που φτασαμε), δεν βλεπω να προσφερει κατι ουσιαστικο περα απο την οποια εκτονωση αυτης της αγανακτησης. Αν θελουμε κατι να πετυχουμε θα πρεπει να εχουμε κοινους στοχους, να εχουμε αποφασισιει για τις θυσιες που θα κανουμε (ολοι) και για τις παραχωρησεις που μπορει να χρειαστει να κανουμε σε πραγματα που μεχρι χθες θεωρουσαμε βασικα. Η προοπτικη της Ελλαδας εκτος Ευρωπης και € δεν ειναι τοσο μακρυα οσο πριν 1.5 χρονο και θα πρεπει να αρχισουμε να σκεφτομαστε σοβαρα ενα τετοιο ενδεχομενο. Το θεμα ειναι ομως ειτε εντος, ειτε εκτος ΕΕ και €, να μαθουμε να απαιτουμε δικαιοσυνη, ισοτητα και ολα τα αυτονοητα που ποτε δεν ζητησαμε απο οποιον μας κυβερνουσε.
Το μονο θετικο ειναι οτι μπορει ο κοσμος να συνειδητοποιησει τον ψευτικο κοσμο που ζουσε τοσα χρονια και να γινει επιτελους ενεργος πολιτης αντι να ειναι απλα κατοικος/ενοικιαστης μιας χωρας που εχει γινει το Ελ Ντοραντο του ευρωπαϊκου νοτου για χρυσοθηρες, τυχοδιωκτες, μαφιοζους, καρτελ και διεφθαρμενους πολιτικους τοσα χρονια.
Ισως ολα αυτα που περναμε να γινουν το εναυσμα μιας αλλαγης νοοτροπιας του απλου λαου, αλλα εχω τις επιφυλαξεις μου...