Αποστολέας Θέμα: Ήρθε το ΔΝΤ...  (Αναγνώστηκε 610532 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #1850 στις: 21/07/11, 02:23 »
Όλα τα συστήματα του κόσμου χρησιμοποίησαν πάνω κάτω τους ίδιους τρόπους άσκησης εξουσίας και επίδειξης δύναμης.  Στρατός-αστυνομία-παρακρατικοί-μυστικές υπηρεσίες-μπράβοι. Και φυσικά τη προπαγάνδα που έχει και την μεγαλύτερη αποτρεπτική ισχύ από "κακές σκέψεις".
Άσχετο λοιπόν από καπιταλισμούς-κομμουνισμούς και τα ρέστα, σε όλα τα συστήματα υπάρχει εξουσιαστής και εξουσιαζόμενος.

Οι εχθροί ενός συστήματος, είναι οι εξής ένας. Ο κακός του εαυτός. Όταν συμβούν μία σειρά από απανωτά λάθη, όπως το να κάνεις την εξουσία σου ανυπόφορη και να επαναστατήσουν οι κατασταλτικές σου δυνάμεις, ή να σε τυφλώσει η αλλαζονεία σε τέτοιο βαθμό που δεν  μπορείς να δεις τις αδυναμίες σου, αλλά πρωτίστως το άλλο σύστημα που δυναμώνει συνέχεια εις βάρος σου ( ΕΣΣΔ-Διάλυση) .

Από αυτή την άποψη ο πολύς κόσμος μπορεί να καταπιέζεται  από ένα σύστημα, αλλά ταυτόχρονα έχει μεγαλώσει και εκπαιδευθεί  στο να το σέβεται , αλλά πρωτίστως να το φοβάται. Για να νικήσει ένας ολόκληρος λαός αυτό το φόβο, θα πρέπει να συμβούν κοσμοιστορικά γεγονότα και να μην έχει πραγματικά τίποτα να χάσει. Κακά τα ψέμματα , ακόμα υπάρχουν πάρα πολλά που φοβόμαστε να χάσουμε.

Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι ένα "ξεκαθάρισμα λογαριασμών", ανάμεσα στους ισχυρούς αυτού του κόσμου και τους αστούς ή μικροαστούς στους οποίους επέτρεψαν να πάρουνε λίγο αέρα από τη δεκαετία του 60 και μετά. Οι αστοί φτιάξαν Δημοκρατίες και εκλέξαν κυβερνήσεις που είχανε λόγο στα πράγματα και που έπρεπε όπως πήγε το πράγμα , να επηρεαστούν, να λαδωθούν, να τους πάρουν με το μέρος τους με κάθε τρόπο για να κάνουν τις δουλειές τους. Πλέον οι ισχυροί του κόσμου ( ονομάστε τους όπως θέλετε, λίγη σημασία έχει) αποφάσισαν ότι θέλουν τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια τους, χωρίς να έχουν ανάγκη ούτε καν τις κυβερνήσεις των ανδρείκελων. Δανείσαν, δημιουργήσαν αδιέξοδα και τώρα μαζεύουν εθνικές κυριαρχίες (Εντάξει εμείς έχουμε αποδειχθεί ιδιαίτερα πρόθυμοι αυτά τα τελευταία 2 χρόνια , αλλά αυτή είναι μιά άλλη ιστορία). Ο σκοπός είναι το τέλος των Εθνών-Κρατών και η πορεία σιγά -σιγά προς μιά παγκόσμια και απόλυτα δικτατορική κυβέρνηση. Οι χριστιανοί το λένε "προετοιμασία για τον Αντίχριστο" , οι πολιτικοί το λένε Παγκοσμιοποίηση, διαλέξτε και πάρτε. Φυσικά όλο αυτό γίνεται με τη βοήθεια των φερεφώνων τους με τέτοιο τρόπο, που σκέψεις σαν τις δικές μου , να μην είναι ούτε καν "υποθέσεις εργασίας", αλλά γραφικότητες.

Γιατί δεν έγινε πιο παλιά; Η απάντηση είναι εύκολη. Η σημερινή τεχνολογία είναι το κατάλληλο εργαλείο για παγκόσμιο έλεγχο.

Οπότε φίλοι μου η ιστορία έχει πάρει το δρόμο της πλέον. Η ανατροπή της μοιάζει αδύνατη και το μόνο σενάριο αναβολής της , είναι να επαναληφθεί ότι έγινε στο Μεσαίωνα με τους Ναίτες. Τώρα όμως δεν υπάρχουν Βασιλείς ούτε "ελέω Θεού", ούτε "ελέω της τσέπης τους". Υπάλληλοι υπάρχουν και μάλιστα χαμηλόβαθμοι.
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1851 στις: 21/07/11, 09:57 »
Papou δεν καταλαβαινω τι δεν καταλαβαινεις. Αυτο λεω κι εγω: Τα ατομα σαν μοναδες δεν θα καταφερουν ποτε τπτ και φυσικα θα εξουσιαζονται. Οι μαζες εχουν δυναμη ομως και δεν εξουσιαζονται (αν δεν θελουν). Το θεμα ειναι να συμφωνησουν οι μοναδες ωστε να γινουν μαζα. Οταν γινει αυτο θα εχουμε φτασει σε αυτο που ελεγα πριν event horizon. Ειναι μακρυα ακομα αυτη η στιγμη; Πιστευω ναι, αν και οπως εξελισσονται τα πραγματα μπορει να εμφανιστει απο το πουθενα καποιος καταλυτης αυτης της διαδικασιας.
Οσο για το γεγονος οτι σου αρεσει ο καπιταλισμος γιατι εχει σταθερες, σκεψουν με τι κοστος δημιουργουνται αυτες οι "σταθερες" που λες και στην τελικη αν αυτο ειναι που χρειαζεται ο ανθρωπος: Την σταθεροτητα και στασιμοτητα ή την αλλαγη και την εξελιξη;
Μπορει να προσφερει σε καποιους (τελικα) προνομιουχουν σταθερες ο καπιταλισμος, αλλα για να το κανει αυτο αποσταθεροποιει ολο τον υπολοιπο πλανητη και την τεραστια πλειοψηφια του πληθυσμου του.
Μπορεις να συνεχισεις να εισαι μοναδα και να παλευεις μονος σου, προσπαθωντας να πιασεις το Αμερικανανικο ονειρο αλλα ειτε τα καταφερεις να το πιασεις, ειτε οχι, γινεσαι (και ολοι μας) μερος του προβληματος.
« Τελευταία τροποποίηση: 21/07/11, 09:59 από Johnie Darko »
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1852 στις: 25/07/11, 21:00 »
Κι εγώ Johnie απορώ για το ότι δεν κατάλαβες ότι αυτή η παράγραφος:

Γι' αυτόν τον λόγο όμως darko προτιμώ τον καπιταλισμό: Εχει σταθερές! Ξέρεις ποιός είναι ο δυνατός και ποιός ο αδύναμος ανεξάρτητα από το υποκειμενικό στοιχείο του καθενός, ανεξάρτητα από τον τρόπο αντίληψης του ατόμου, ανεξάρτητα από την ηθική του, ανεξάρτητα από τις αλήθειες του. Διότι όταν τίθεται θέμα επιβίωσης όλα επιπεδώνονται. Όλοι οι άνθρωποι πεθαίνουν με τον ίδιο τρόπο...

ήταν καθαρή ειρωνία. Και μάλιστα πολύ χυδαία!

Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1853 στις: 25/07/11, 21:18 »
Προφανως αν μιλαγαμε face to face θα το καταλαβαινα οτι ηταν ειρωνια. Στον γραπτο λογο μερικες φορες ειναι δυσκολο να αντιληφθεις κατι τετοιο. Ειδικα οταν εχεις ετσι κι αλλιως δηλωσει οτι ο καπιταλισμος ειναι το καλυτερο συστημα.
Τεσπα, δεν εγινε και τπτ. Σε αρκετα συμφωνουμε απο οσο εχω καταλαβει. Μαλλον στο πως θα μπορουσαν να πραγματοποιηθουν οσα λεμε διαφωνουμε...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1854 στις: 27/07/11, 18:50 »
Εξαιρετικα αφιερωμενο σε ολους μας! http://www.youtube.com/watch?v=Sdn3O6aaMNc&feature=youtube_gdata_player
Αντε, περαστικα μας...

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • There's no business like show business!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1855 στις: 28/07/11, 04:44 »
http://www.youtube.com/watch?v=vHyB_FRr4-M

Λογικό η χώρα να πηγαίνει απ' το κακό στο χειρότερο, απ' τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της μοιάζει να θέλει να αλλάξει καριέρα, παριστάνοντας τον κομπάρσο σε διάσημα hip-hop βίντεο κλιπ του εξωτερικού. Η πρώτη του απόπειρα βρίσκεται παραπάνω. Πηγαίντε στο 2:24.

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1856 στις: 28/07/11, 12:12 »
wtf.. :P

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1857 στις: 28/07/11, 12:15 »
Απιστευτο!!! :o
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #1858 στις: 28/07/11, 13:40 »
http://www.youtube.com/watch?v=vHyB_FRr4-M

Λογικό η χώρα να πηγαίνει απ' το κακό στο χειρότερο, απ' τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της μοιάζει να θέλει να αλλάξει καριέρα, παριστάνοντας τον κομπάρσο σε διάσημα hip-hop βίντεο κλιπ του εξωτερικού. Η πρώτη του απόπειρα βρίσκεται παραπάνω. Πηγαίντε στο 2:24.

Θεϊκο...ειναι ενα αμαγαλμα ΓΑΠ-Κωστα Τσακωνα...

Αποσυνδεδεμένος kyriakos_t

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1859 στις: 29/07/11, 14:50 »
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα οχι ρε................απιστευτω.......του μοιαζει πολυ ρε

που το βρηκες ρε αλανι γ*μω τα λεφτα ????
« Τελευταία τροποποίηση: 29/07/11, 14:58 από kyriakos_t »

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1860 στις: 30/07/11, 13:30 »
Σε μια μέρα εκκένωση της κατάληψης του κτηρίου Σκαραμαγκά στην Πατησίων το πρωί, και εκκένωση της πλατείας συντάγματος το ξημέρωμα της επομένης. Το σύστημα επιτίθεται πανταχόθεν τώρα που είναι καλοκαίρι και τα αντανακλαστικά του κόσμου πεσμένα και δεν θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1861 στις: 30/07/11, 13:58 »
Σε μια μέρα εκκένωση της κατάληψης του κτηρίου Σκαραμαγκά στην Πατησίων το πρωί, και εκκένωση της πλατείας συντάγματος το ξημέρωμα της επομένης. Το σύστημα επιτίθεται πανταχόθεν τώρα που είναι καλοκαίρι και τα αντανακλαστικά του κόσμου πεσμένα και δεν θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση.

Aκριβως...ομως το καλοκαιρι τελειωνει και σε 1,5 μηνα τα πραγματα θα ειναι ακομα χειροτερα απο το Μαϊο, που πρωτοξεκινησε η αντιδραση του κοσμου. Εχουμε δρομο μπροστα μας...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1862 στις: 30/07/11, 14:27 »

Αρη, δεν ηταν πλεον δυνατο το κινημα των Αγανακτισμενων, ουτε ομως κι αυτοι που ηταν στην πλατεια οι αξιοι..αντιπροσωποι του! Περνωντας απο εκει δεν εβλεπες μονο αγανακτισμενους, αλλα και χιλια δυο προβληματα ( ιδιαιτερα η μυρωδια ηταν απιστευτη ) που προκληθηκαν απο τη στιγμη που η αυτοοργανωση των πραγματικων αγανακτισμενων ειχε εξαφανιστει!

Eagle, μακαρι να ειναι ετσι...αλλα απο τη χθεσινη συζητηση που ειχαμε στο τσατ, βλεπεις πως κινειται ο κοσμος!
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1863 στις: 30/07/11, 14:36 »
Αρη, δεν ηταν πλεον δυνατο το κινημα των Αγανακτισμενων, ουτε ομως κι αυτοι που ηταν στην πλατεια οι αξιοι..αντιπροσωποι του! Περνωντας απο εκει δεν εβλεπες μονο αγανακτισμενους, αλλα και χιλια δυο προβληματα ( ιδιαιτερα η μυρωδια ηταν απιστευτη ) που προκληθηκαν απο τη στιγμη που η αυτοοργανωση των πραγματικων αγανακτισμενων ειχε εξαφανιστει!
Εγώ διαφωνώ σε αυτό. Όσες φορές είχα περάσει η συνελευση συνεχιζόταν κανονικά με παρουσία αρκετού κόσμου και ειδικά για τα δεδομένα του καλοκαιριού. Και πως καθορίζεις αν αυτοί που ήταν στην πλατεία ήταν η όχι αγανακτισμένοι? Οι ίδιοι άνθρωποι που στήσανε την σκηνή την πρώτη μέρα των δράσεων ήταν οι ίδιοι που είχαν τις σκηνές και τα ξημερώματα που τις ξηλώσανε. Η πλατεία υπήρχε και λειτουργούσε, τώρα αν θέλουμε να τις φορτώσουμε ντε και καλά προβλήματα επειδή δεν μας φαίνεται όπως στην αρχή, προφανώς και υπήρχαν και θα υπάρχουν προβλήματα γιατί ο κόσμος τώρα μαθαίνει την αυτοοργάνωση.

Αλλά αυτό το "Πραγματικοί αγανακτισμένοι" και "αυτοί που είχαν ξεμείνει σητν πλατεία" στον λαιμό μου κάθεται.

ΑΛλά ακόμα και αν είναι όπως τα λες, δεν πιστεύω αυτό να στέκει ως δικαιολογία για την βάνδαλη επέμβαση της αστυνομίας που ξέσκιζε πανώ, ποδοπατούσε σκηνές και ξυλοφόρτωνε προσαχθέντες.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1864 στις: 30/07/11, 14:46 »
Οχι βεβαια, η βια της πολιτειας εχει ξεφυγει ετσι κι αλλιως απο καθε οριο. Και πριν ακομα την ημερα που επεσε ξυλο στην πλατεια Συνταγματος!

Πιστευω πως ο Ελληνας θα ξεχασει και θα παραμεινει το γνωστο κλασσικο σκυλακι που μετα απο 2 μηνες ενδιαφερεται για το κοκκαλο που του πετανε κι οχι για το μεγεθος που ειχε πριν 2 χρονια ;)

Λυπαμαι που ακουγομαι απαισιοδοξος, αλλα εφοσον το κινημα των Αγανακτισμενων "αδειασε" τοσο αποτομα ( παρολο που υπαρχουν μεγαλες αδικιες ακομα και μετα τη ψηφιση του Μεσοπροθεσμου ) οσο καλα ξεκινησε, ειναι σημαδι πως η ελληνικη κοινωνια δε μπορει να παιξει με εννοιες "αυτοοργανωσης" και "αποφασιστικοτητας".

Ακομα κι οταν μια ελπιδοφορα μειοψηφια της νεολαιας πιστευε και το εφαρμοζε αυτο ;)!

Κι οπως ειπα και στο τσατ χθες...πολυ φοβαμαι πως εαν περιμενουμε να ειμαστε εμεις η γενια που θα δει την αλλαγη στην ελληνικη κοινωνια, θα παμε απογοητευμενοι στα 3μ κατω απο το εδαφος ;) Η κοινωνια ( ιδιαιτερα η ελληνικη ) θα αλλαξει, αλλα με παρα πολυ αργους ρυθμους. Οσο παραμενει αποχαυνωμενη στη μαζικη πληροφορηση αηδιων, οσο θα υποβιβαζεται η κριτικη παιδεια ( και θα παραμενει η παπαγαλιστικη κι ανουσια ειδικευση ), τοσο πιο δυσκολα θα ξυπναει για να βλεπει το ταφο που τη βαζουν μεσα.

Απαισιοδοξο μεν, αλλα κρυβει μια αλλαγη δε ;)
DreamCatcher

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1865 στις: 30/07/11, 14:47 »
Ειναι εμφανες, παντως, οτι με τροπο μη βιαιο δε μπορουν πια να κανουν κατι κι αυτο κατι λεει. Το παραμυθι δε το τρωνε πλεον τοσο ευκολα οι πολλοι, ασχετως με αυτο που λες για χθες freemind. Σιγουρα δεν εχουμε ολοι τις ιδιες αποψεις, αλλα αυτο δεν εμποδιζει πια τον κοσμο απο το να αντιδρα...κι αν αρχισει να οργανωνεται κιολας, νομιζω εχουμε πολλα να δουμε...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1866 στις: 30/07/11, 14:50 »
Ισα ισα που αυτο ειναι ωραιο Eagle! Αρκει να μην οργανωνεται κατω απο "καλυμμενα" προσωπα κομματικων παραταξεων και νεολαιων!

Η βια εκφραζει αδυναμια! Κι αυτο ισχυει και για τις 2 πλευρες! Η πολιτεια πλεον ειναι αδυναμη να πεισει την κοινωνια της πως μπορει να την εκπροσωπησει επαξια και να κοιταξει το συμφερον της ;)
DreamCatcher

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1867 στις: 30/07/11, 14:51 »
Δεν εννοω οργανωση με την εννοια αυτη, αλλα πχ ομαδες καθαριοτητας, διαδικτυακης ενημερωσης κλπ που τις ειδαμε να δρουν στο κινημα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1868 στις: 30/07/11, 15:17 »
Δεν εννοω οργανωση με την εννοια αυτη, αλλα πχ ομαδες καθαριοτητας, διαδικτυακης ενημερωσης κλπ που τις ειδαμε να δρουν στο κινημα.

Μα κι αυτες ειχαν ατονισει ( λογω ελλειψης ατομων υποθετω ), αλλιως πως ειναι δυνατον η πλατεια με χιλιαδες κοσμο να ειναι πεντακαθαρη ( και το λεει ο υποχονδριος της καθαριοτητας :D ) και μετα τελευταιες μερες να περνας και να μυριζει κατουρλιλα;

Δε κατηγορω το "κινημα" Αρη, ουτε τους ανθρωπους που το στηριξαν. Κατηγορω μια ολοκληρη κοινωνια που φωναζει και μετα ξεχναει!
DreamCatcher

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1869 στις: 30/07/11, 15:21 »

Μα κι αυτες ειχαν ατονισει ( λογω ελλειψης ατομων υποθετω ), αλλιως πως ειναι δυνατον η πλατεια με χιλιαδες κοσμο να ειναι πεντακαθαρη ( και το λεει ο υποχονδριος της καθαριοτητας :D ) και μετα τελευταιες μερες να περνας και να μυριζει κατουρλιλα;

Δε κατηγορω το "κινημα" Αρη, ουτε τους ανθρωπους που το στηριξαν. Κατηγορω μια ολοκληρη κοινωνια που φωναζει και μετα ξεχναει!

Και επειδη ατονισαν, αυτο τι σημαινει? Οτι δε μπορει να ξαναγινει? Οτι ειναι καταδικασμενο να αποτυχεις? Σορρυ, δεν το πιστευω, ειναι στο χερι και στη δυναμη του καθενος να μεγαλωσει η αντιδραση του κοσμου.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1870 στις: 30/07/11, 15:21 »
Οχι βεβαια, η βια της πολιτειας εχει ξεφυγει ετσι κι αλλιως απο καθε οριο. Και πριν ακομα την ημερα που επεσε ξυλο στην πλατεια Συνταγματος!
Άρα ξεκινάμε από το ότι το κίνημα είχε κάποιο αποτέλεσμα και κάποια επιρροή στο σύστημα.

Παράθεση
Πιστευω πως ο Ελληνας θα ξεχασει και θα παραμεινει το γνωστο κλασσικο   σκυλακι που μετα απο 2 μηνες ενδιαφερεται για το κοκκαλο που του πετανε   κι οχι για το μεγεθος που ειχε πριν 2 χρονια
Αρχίσαμε πάλι τα στερεοτυπικά..
Παράθεση
Λυπαμαι που ακουγομαι απαισιοδοξος, αλλα εφοσον το κινημα των   Αγανακτισμενων "αδειασε" τοσο αποτομα ( παρολο που υπαρχουν μεγαλες   αδικιες ακομα και μετα τη ψηφιση του Μεσοπροθεσμου ) οσο καλα ξεκινησε,   ειναι σημαδι πως η ελληνικη κοινωνια δε μπορει να παιξει με εννοιες   "αυτοοργανωσης" και "αποφασιστικοτητας".
Κάνεις λάθος σε αυτό.Δεν άδειασε απότομα, μέχρι μέσα καλοκαιριού υπήρχε κόσμος στο Σύτναγμα. Είναι λογικό όταν φτάνουμε τέλη Ιουλίου που ο κόσμος πάει διακοπές να υπάρχει λιγότερος κόσμος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταμάτησε το κίνημα. Το ίδιο λέγανε και για τον Δεκέμβρη, ότι το κίνημα άδειασε τα χριστούγεννα αλλά οι δράσεις συνεχίστηκαν δυναμικά και μετά και μέχρι τον Φλεβάρη. Γιατί δηλαδή να μην μπορεί να ανασυνταχτεί το Σύνταγμα από Σεπτέμβρη? Και πάλι βάζεις κάποια στερεότυπα που ουσιαστικά μόνος σου αυτοπεριορίζεσαι. Αν όλοι οι "Έλληνες" πιστεύουν ότι η κοινωνία τους δεν μπορει να παίξει με αυτοοργάνωση και αποφασιστικότητα ε τότε ναι ρε φίλε, φυσικά και δεν θα μπορεί, αφού αυτοακυρώνεται. Και δεν ήταν μια ελπιδοφόρα νεολαία που το εφάρμοζαι αυτό στο σύνταγμα αλλά χιλιάδες κόσμου που μαζεύνταν στις συνελεύσεις στις δράσεις στις συγκεντρώσεις κτλ.

Παράθεση
πολυ φοβαμαι πως εαν περιμενουμε να ειμαστε εμεις η γενια που θα δει την   αλλαγη στην ελληνικη κοινωνια, θα παμε απογοητευμενοι στα 3μ κατω απο   το εδαφος ;)   Η κοινωνια ( ιδιαιτερα η ελληνικη ) θα αλλαξει, αλλα με παρα πολυ   αργους ρυθμους. Οσο παραμενει αποχαυνωμενη στη μαζικη πληροφορηση   αηδιων, οσο θα υποβιβαζεται η κριτικη παιδεια ( και θα παραμενει η   παπαγαλιστικη κι ανουσια ειδικευση ), τοσο πιο δυσκολα θα ξυπναει για να   βλεπει το ταφο που τη βαζουν μεσα.

Ποιά δυτική κοινωνία δεν είναι αποχαυνωμένη αυτή τη στιγμή από την τηλεόραση και να μέσα μαζικής εξαπάτησης? Σε ποιά χώρα δεν υποβιβάζεται η κριτική παιδεία για χάρι της τεχνοκρατίας και της ανούσιας εξειδίκευσης? Και παρόλαυτα εδώ είχαμε ένα κίνημα που δεν υπήρξε πουθενά αλλού σε τέτοιο μέγεθος, με εξαίρεση την Ισπανία. Άρα λοιπόν βλέπεις που τα στερεότυπα αυτοακυρώνονται?

Παράθεση
Απαισιοδοξο μεν, αλλα κρυβει μια αλλαγη δε
Και εδώ είσαι λάθος. Γιατί είναι μια άποψη που θέλει αυτό που είσαι εσύ και εγώ και όλοι μας σήμερα κάτι το άχρηστο και κάποιοι άλλοι, στο μέλλον, άγνωστοι, αλλά καλύτεροι θα φέρουν την αλλαγή. Ε λιγό εγώ δνε θεωρώ άχρηστο εμένα ούτε εσένα ούτε τον Eagle ούτε τους ανθρώπους στο σύνταγμα. Αν δεν παλέψεις η αλλαγή δεν έρχεται. Δεν έχει σημασία πότε θα την δεις και αν θα την δεις. Παλεύεις για αυτήν και για το αποτέλεσμα. Γιατί αν δεν ξεκινήσει από κάπου μια αλλαγή δεν έρχεται ποτέ. Αυτό είναι άποψη που κρύβει αλλαγή μέσα της. Όχι, κάααααααποια στιγμή θα αλλάξει η κοινωνία. Χαίρω πολύ, ανακάλυψες τον τροχό..

Υ.Γ.: Δε κατηγορω το "κινημα" Αρη, ουτε τους ανθρωπους που το στηριξαν. Κατηγορω μια ολοκληρη κοινωνια που φωναζει και μετα ξεχναει!
Άρα και τους ανθρώπους που το στήριξαν και το κίνημα, γιατί είναι μέρος της κοινωνίας.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1871 στις: 30/07/11, 15:59 »
 Καταρχας δεν εχω κανενα σκοπο ( ουτε καν το σκεφτηκα ) να διαφωνησουμε σε αυτο το θεμα Αρη! Εχεις δει και τι αναφερω στο fb μου, οποτε θα ηταν λιγο ακυρο αλλα να λεω εκει κι αλλα εδω!

Παιρνοντας με τη σειρα:

1) Εννοειται πως το κινημα ( και γενικα η αγανακτηση του κοσμου ) ειχε αμεση επιδραση στο πολιτικο συστημα της χωρας. Κι αν οχι αμεση ( δηλαδη αλλαγη του πολιτικου συστηματος ), σιγουρα θα αποδυναμωσει το μονοκομματισμο σε αυτη τη χωρα.

Για μενα αυτη ειναι η επιτυχια του. Δε περιμενα να πεσει καμια κυβερνηση, ουτε η ελληνικη κοινωνια να ξυπνησει μια μερα και να εχει τη γνωση της ευθυνης της ( ατομικα και συλλογικα ). Ομως ειναι ωραιο να βλεπεις κομματια της παλιας και νεας γενιας, ασχετων πολιτικων πεποιηθησεων, να ειναι μαζι και να εχει κοινους στοχους!

Αυτο ειναι ΜΕΓΑΛΗ αλλαγη για την ελληνικη κοινωνια κι ελπιζω να μη παραμεινει μονο σε επιπεδο πλατειας ( αν κι αν κρινω απο τις "Φαγωμαρες" των κοινωνικων ομαδων....μαλλον εχουμε δρομο ακομα )!

2) Δεν ειναι στερεοτυπικο που ο Ελληνας απο τη Μεταπολιτευση και μετα ψηφιζει κατα κομματικη πεποιηθηση κι οχι κατα συνειδηση! Ουτε ειναι στερεοτυπικο πως παντα μας ενδιεφερε ο κωλας ΜΑΣ, ασχετα εαν η κοινωνια περνουσε δυσκολες ωρες!

Ουτε ειναι στερεοτυπικο πως ενω ενα κομματι της κοινωνιας ηταν στην πλατεια, ενα αλλο ηταν στο Μοναστηρακι και στο Θησειο για καφε ( ή ακομα χειροτερα εκανε βολτες στα Λιμανακια με το τουτου του μπαμπα  :P ...δολοφονοι! )

Ειμαστε μια κοινωνια που ξεχναει! Ξεχναει τους ανθρωπους που καηκαν απο το παρακρατος στη Marfin, ξεχναει τους εργατες στο Περαμα που πεθαναν απο εκρηξη σε παρανομη επισκευη πλοιου, ξεχναει τις αυξησεις στα καυσιμα, στα ειδη πρωτης αναγκης, κλπ!

Ξεχναμε...και δεν ειναι νεο-ελληνικο φαινομενο, αλλα ερχεται απο τα παλια παλια χρονια ;) !

3) Χιλιες φορες μακαρι η πλατεια να ζωντανεψει παλι απο Σεπτεμβρη! Ομως η πλατεια ηταν το πρωτο βημα...κι αν μεινουμε μονο στο πρωτο βημα δε προκειται ποτε να αλλαξουμε τη κοινωνια μας!

Ωραιες οι συνελευσεις, οι μουτζες, τα συνθηματα, κλπ...ομως περα απο αυτο, τι?

Ολοι εδωσαν τη βαση να ξεκινησει κατι και πανω στην ορμη και τη δυναμη μιας κοινωνιας ξεχασαμε το πιο σημαντικο! Να ξεκινησει, αλλα για που;

Διοτι ηδη καποιες μικρες ( ευτυχως ) ομαδουλες απο την πλατεια θελουν να αποκτησουν εννοια κομματος.

Ειχαμε και το φαινομενο της "πανω" πλατειας και της "κατω" πλατειας! Πες πως ειμαι "στερεοτυπικος" , ομως ειναι στο χαρακτηριστικο του Ελληνα να χυνει τη καρδαρα με το γαλα οταν παει να γινει βουτυρο... :-\

4) Ο,τι ειπες για δυτικη κοινωνια, με βρισκει συμφωνο. Ειλικρινα, θεωρω πως ειναι τραγικη η κατασταση. Οι νεοι να εκπαιδευονται για να γινουν ρομποτακια της κοινωνιας ( παραγωγικοτητα στο φουλ, κριτικη σκεψη στο μηδεν ) και οι εξαιρεσεις ειναι ατομα που φροντισαν ( ειτε λογω οικογενειακου περιβαλλοντος, ειτε λογω ευαισθησιων που τις ειχαν παντα ) να παιδευτουν στα βιβλια και στις σκεψεις!

Δε ξερω κατα ποσο το κινημα ξεκινησε χωρις καποιο σπρωξιμο απο κομματικο δακτυλο ( καποιοι ελεγαν ΝΔ, καποιοι ΣΥΡΙΖΑ, καποιοι Βεργη, ενας Θεος ξερει ), ομως σιγουρα επεκταθηκε τοσο πολυ ( ιδιαιτερα στο τελος της 1ης εβδομαδας ) που κανεις δε το συγκρατουσε.

Μου εκανε βεβαια εντυπωση η υποστηριξη απο ΜΜΕ ( οπως ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, STAR ) που ποτε δεν ειχαν "αγαπη" σε τετοιες ενεργειες...  ::)

5) Δεν ειπα πως ειμαστε αχρηστοι!!!! Προς Θεου! Ειπα πως μπορει να ειμαστε η αρχη ( και οι νεοτεροι απο εμας βεβαια, γιατι αυτοι ειναι η ελπιδα πραγματικα ), ομως δε θα ειμαστε κι αυτοι που θα δουμε την καινουρια κοινωνια! 

Επειδη στο παρελθον ειχαμε αυτη την προστριβη, θυμασαι πολυ καλα πως υποστηριζα τη μη βιαιη αλλαγη της κοινωνιας μας, γιατι οτιδηποτε αμεσο κι αποτομο, ειναι καταδικασμενο να χαθει! Και μεσα σε αυτα, τονιζα πως μια κοινωνια θελει δεκαετιες για να αλλαξει!

Παιδες, δεν ειμαι εναντιον στους αγανακτισμενους και στη κατακραυγη της κοινωνας! Ισα ισα που χαιρομαι οταν βλεπω στην Ευρωπη του 21ου αιωνα ανθρωπους να ζητανε αλλαγη του κατεστημενου ( βλεπε Ισπανια, Ελλαδα, Κυπρος, κλπ ) που ετοιμαζεται να "φαει" την ατομικοτητα, τα δικαιωματα και τη κριτικη σκεψη των ανθρωπων του!
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος monoxeiras

• Θαμώνας
  • Αγαπα με αληθινα και θα σε δανειζω
    • Προφίλ
« Απάντηση #1872 στις: 02/08/11, 20:04 »
Τι γινεται στην πλατεια των μη κατευθυνομενων αυθορμητα διαμαρτυρομενων ανθρωπων? Ολοι μαζι ξαφνικα και αυθορμητως ικανοποιηθηκαν σε ολα τα διαφορετικα επιπεδα διαμαρτυριας που ο καθενας ειχε και γυρισαν σπιτι τους?
Αλλαζουμε τον κοσμο, παιζουμε μονο με Gibson.

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1874 στις: 03/08/11, 00:52 »
Τι γινεται στην πλατεια των μη κατευθυνομενων αυθορμητα διαμαρτυρομενων ανθρωπων? Ολοι μαζι ξαφνικα και αυθορμητως ικανοποιηθηκαν σε ολα τα διαφορετικα επιπεδα διαμαρτυριας που ο καθενας ειχε και γυρισαν σπιτι τους?
Πες μας τουλαχιστον την επαγγελματικη σου ιδιοτητα ωστε να αποκτησει ενα νοημα η συζητηση που θα ακολουθησει ;D
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE