Αποστολέας Θέμα: Ήρθε το ΔΝΤ...  (Αναγνώστηκε 610472 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #1925 στις: 16/09/11, 19:53 »
Οχι πολυ απλα σημαινει οτι ειναι και αυτπο στο κολπο, οπως ο αδερφος του Γιωργακη με την επενδυτικη που εβγαλε καποια δισ κατα την διαρκεια "τραγικων λαθων"...
Θα σου ξαναεδινα links αλλα μπορεις να τα βρεις και μονος σου αν ψαξεις λιγο, αν τοσο σε ενδιαφερει το αν καποιοι μεσα (ή γυρω) απο το ΠΑΣΟΚ συνεχιζουν και τρωνε κανονικοτατα...

Δηλ για να καταλάβω... η ανάλυσή σου είναι ότι αυτή η εμπλοκή της ευρώπης, η κατακρίμνηση των PIIGS, η παραγωγή ευρώ, η συμμετοχή της ΕΚΤ, έγιναν για να φάει ο αδερφός του Γιωργάκη κάποια δις, με την συγκάληψη της Eurostat, της Μέρκελ, του Σαρκοζί, του Ομπάμα και του ΔΝΤ?

Μπράβο γνωριμίες ο Γιωργάκης!!!

Και σε παρακαλώ, για μια ακόμη φορά, να αναφέρεις την δική σου θεώρηση της ιστορίας. Αν έχεις προσωπική θεώρηση βέβαια...

Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος let me know 796

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1926 στις: 16/09/11, 21:09 »
συνεχιστε την συζητηση παιδια δεν θα παρεμβω. (προσωπικα εχω κουραστει να συζηταω με φιλους μου αυτο το θεμα,ειναι προφανες πια τι γινεται . αυτο το λινκ του   J . Darko μας κανει να σιγουρευτουμε πια για τις υποψιες που ειχαμε εδω και πολυ καιρο.)
http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Ellada/Oikonomia/z-gewrganta-me-psemmata-mas-odhghse-sto-mnhmonio-o-papakwnstantinoy.1371920.html

anyway για αλλο λογο ποσταρω εδω.
το κειμενο σου Jοhnie με λιγες αλλαγες θα γινοταν ενα φοβερο τραγουδι.
 δεν κανω πλακα σοβαρα μιλαω μου θυμησε ενα τραγουδι που εχω να το ακουσει ξερω'γω ποσα χρονια.
http://youtu.be/pZPBgzBUPIQ

Ακομα εχω τα ιδια ερωτηματα που ειχα κανα 2 χρονια πριν ομως:
Γιατι κανεις δεν φορολογει τα τεραστια εισοδηματα (πχ τους γνωστους-αγνωστους 6000 που εχουν περιουσια συνολικα πανω απο 1 τρισ);
Γιατι δεν φορολογουν την εκκλησια;
Γιατι δεν εχει μπει κανενας φυλακη ακομα (απο πολιτικους μεχρι λειτουργους κτλ);
Γιατι δεν κινουμαστε επισημως και επιθετικα για τις Γερμανικες αποζημιωσεις που χαρισαμε στους Γερμαναραδες για να μπορεσουν να φτιαξουν την βρωμοχωρα τους μετα τον Β παγκοσμιο (που οι ιδιοι προκαλεσαν);
Οταν ομως πριν 2 χρονια μερικοι (και δεν εννοω εμενα) προβλεπανε την κατασταση που ειμαστε σημερα και λεγανε οτι δεν επρεπε να υπογραφουν μνημονια αλλα να ακολουθησουμε επιθετικη πολιτικη (απειλη αρνησης πληρωμης κτλ) γιατι το προβλημα δεν ειναι Ελληνικο αλλα συστημικο, καποιοι λεγανε οτι πολυ καλα εκανε η κυβερνηση και οτι σαν Ελληνες ειμαστε πονηροι και σχεδιαζουμε τρελη πουστια στους σπεκουλατορες...
Αρε ξυλο που θελουν μερικοι...
Εχω σιχαθει αυτη την χωρα και τους ανευθυνους πολιτες της, τους κλεφτες πολιτικους και τους νεο-(και παλιο) πλουτους.
Εχω σιχαθει τους Λατσιους και τα φυτα της τηλεορασης, τις Μενεγακηδες που ζητανε και επιδομα πολυτεκνων, τους απατεωνες που πτωχευουν επιχειρησεις και την κοπανανε στο εξωτερικο, την ατιμωρησια ΟΛΩΝ εκτος των χαμηλομισθων, συνταξιουχων και ευπαθων ομαδων.
Εχω σιχαθει την υποκρισια, τα ψεματα, το δηθεν, τους λουμπεν, τους ξερολες, τους γνωστους-αγνωστους και τους αγνωστους-γνωστους, τα φασιστακια, τα αναρχακια, τα μπαχαλακια, τους βρωμομπατσους και τους μαφιοζους.
Βαρεθηκα και σιχαθηκα να ξυπναω καθε πρωι και να πηγαινω σε μια δουλεια-σκλαβια για ενα μισθο που δεν μου φτανει να ζησω και να μην μπορω να κανω τιποτα, οταν ακομα και αυτον τον μικρο μισθο μου τον ΚΛΕΒΟΥΝΕ για να φανε στην wall street καποια μουνοπανα.
Σιχαθηκα να ακουω δηλωσεις, εξαγγελιες, απειλες, εκφοβισμους, ψεματα, ψεματα, ψεματα...
Βαρεθηκα και τους Τουρκους και τους Κυπριους και τους Ισραηλινους, βαρεθηκα τους ηγετες και τους σωτηρες...
Βαρεθηκα να ειμαι ανημπορος να αντιδρασω, να μην δεχτω οσα μου κανουν και οσα ετοιμαζονται να μου κανουν.
Βαρεθηκα να ειμαι εγκωβισμενος σε μια χωρα που ποτε δεν με σεβαστηκε, ποτε δεν με βοηθησε, αλλα αντιθετα με εκμεταλλευτηκε και θα με εκμεταλλευεται μεχρι να πεθανω.
Μα πανω απο ολα εχω βαρεθει και σιχαθει τον εαυτο μου που ακομα καθομαι εδω και γραφω σε αυτο το forum πραγματα που κανεναν δεν θα συγκινησουν και τιποτα δεν θα καταφερουν να αλλαξουν...
Σκεφτομαι να φυγω, αλλα να παω που; Παντου ειναι σκατα, ασχετα αν καπου τουλαχιστον οι νομοι ισχυουν... Και ακομα και εκει που δεν ειναι σκατα τα πραγματα, τελικα θα γινουν και εκει σκατα αργα η γρηγορα...
Και ξερω οτι δεν ειμαι ο μονος που νιωθει ετσι, η οργη καποια στιγμη θα πλημυρισει αυτη την χωρα που ποτε δεν αντεδρασε και τοτε θα ειναι αργα για ολους μας και ολους τους.
Η χωρα πτωχευσε απο το 2004 με τους Ολυμπιακους (εκει παιχτηκε το μεγαλο φαγοποτι), ενω ηταν ηδη σε πορεια πτωχευσης απο δημιουργιας του κρατους, η πτωχευση ομως των αξιων μας, του πνευματος μας, της ηθικης μας και της δυναμης μας,  ειναι η μονη πτωχευση που μπορει να αποφευχθει. Αν δεν κανουμε κι αυτο, εχουμε να δουμε τετοιες ασχημιες που δεν τις φανταζομαστε.
Σορυ για την online γκρινια και αγανακτηση... Φταινε οι σκεψεις για μεταναστευση μαλλον...
Καληνυχτα Ελλαδα...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1927 στις: 16/09/11, 22:13 »
Τίποτα δεν είναι προφανές let me know 796. Για εμάς που δεν λαμβάνουμε μέρος στα σαλόνια αποφάσεων και στα κατευθυντικά υπόστεγα οι καλές αναλύσεις και μέσω αυτών οι σωστές προβλέψεις είναι το μισό κέρδος (μην πω τα 4/5 του κέρδους).

Και λόγω του ότι τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και οι συμμαχίες δημιουργούνται και κατακρημνίζονται σε χρόνους ρεκόρ καλό είναι ν' ακούμε την γνώμη όλων.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1928 στις: 16/09/11, 22:19 »
Pappou ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του. Αν εσυ αυτο το συμπερασμα εβγαλες απο οσα λεω τοτε πραγματικα δεν εχει νοημα να γραφουμε...
Βεβαια ξερω οτι κανεις οτι δεν καταλαβαινεις και αρχιζεις τις ηλιθιες ερωτησεις, αλλα βαριεμαι πλεον να παιζω το παιχνιδι... Νομιζε οτι γουσταρεις και φερσου οπως θες φιλε μου.
Καλα να εισαι οπου εισαι, απλα καποια στιγμη δεξου τα γμημενα τα λαθη σου και σταματα να το παιζεις υπερανω.
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1929 στις: 16/09/11, 23:31 »
Δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείς.

Παρόλα αυτά δεν σου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ένα κατά δήλωσή του κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο - πάλι κατά δήλωσή του - κατείχε εντελώς αναξιοκρατικά μια υψηλόμισθη θέση του Δημόσιου τομέα, μετά από δύο χρόνια "θυμήθηκε" ότι την είχαν πιέσει να συνηγορήσει σε μια διαδικασία η οποία εμμέσως μας οδήγησε στην θερμή αγκαλιά της τρόικας?

Τώρα? Μετά την ψήφιση των Μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου κλπ? Μόνο σ' εμένα φαίνεται περίεργο κάτι τέτοιο?

Παράλογα θεωρώ ότι χρήζει περαιτέρω ανάλυσης το γεγονός? Ότι κάτι παίζεται?

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1930 στις: 16/09/11, 23:47 »
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=6600#

Για να μην ξεχνάμε τι λέγαμε για την ΕΛΣΤΑΤ πριν από 4 μόλις μήνες!

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #1931 στις: 17/09/11, 11:56 »
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=6600#

Για να μην ξεχνάμε τι λέγαμε για την ΕΛΣΤΑΤ πριν από 4 μόλις μήνες!

"Απαγορεύεται η φυσική επαφή του πολίτη με οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία. Οι εφορίες (που πρέπει να μείνουν λιγότερες από τις μισές) είναι κλειστές για το κοινό. Οι πολεοδομίες επίσης. Η επικοινωνία γίνεται γραπτώς, μόνον μέσω ΚΕΠ ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου."

Kαλο...στον πατερα μου του στειλαν να πληρωσει 3πλα λεφτα, επειδη βαλανε το εφαπαξ ως εισοδημα και γελαγε ο κοσμος στη ΔΟΥ. Αν περιμενε μεσω email και ΚΕΠ να κανει τη δουλεια του, με τους ρυθμους του ελληνικου δημοσιου, θα επρεπε να σκασει πρωτα τα λεφτα και μετα να κυνηγαει να τα παρει πισω. Πεταει ο Τσιμας κι ο καθε Τσιμας τη λαμακια του...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1932 στις: 17/09/11, 12:20 »
Δεν ξέρεις Eagle of Kamelot, μπορεί να εφευρεθεί και ηλεκτρονικό μπαξίσι για την ταχεία επίλυση προβλημάτων...

Πάντως αναρωτιέμαι: Είμαι ο μόνος σ' αυτήν την χώρα που θυμάται ότι η προσμέτρηση των χρεών των ΔΕΚΟ στο έλλειμα της γενικής κυβέρνησης το 2009 είχε ανακοινωθεί επισήμως όταν πραγματοποιήθηκε? Και είμαι ο μόνος που θυμάται ότι το έλλειμα του 2009 αναθεωρήθηκε τον Οκτώβριο του 2010, ενώ η Ελλάδα είχε μπει στον μηχανισμό στήριξης και ΔΝΤ ήδη από τον Απρίλιο του 2010?

Απορώ με την καρδιά μου, τότε κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε και τώρα όλοι σκίζουν τα ιμάτιά τους...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=35476948#

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=48035151#

http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=68628664#

Έχω άδικο ότι κάτι βρωμάει στην όλη υπόθεση?

Αποσυνδεδεμένος elrich

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κιθαρομπούζουκο ολέ
    • Προφίλ
    • http://laikikithara.forumgreek.com
« Απάντηση #1933 στις: 17/09/11, 13:38 »
Εγώ πάλι σε όλη αυτή την κουβέντα που διεξάγεται τελευταία περί του ελλείματος, αν δηλαδή ήταν στο 13% ή στο 15% το μονο που βλέπω είναι ΠΑΛΙ προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να μεταθέσει το πρόβλημα αλλού και να αποπροσανατολίσει κοινή γνώμη και τρόικα από τις επιτακτικές πλέον υποχρεώσεις της.

1. ΣΩΣΤΑ η τότε ελληνική στατιστική υπηρεσία έβγαλε το έλλειμα στο 13% αφού τα χρέη των ΔΕΚΟ, δήμων κλπ δεν προσμετρώνται στο έλλειμα της χώρας...

ΑΛΛΑ...

2. Αφού τα χρέη των ΔΕΚΟ, δήμων κλπ χρηματοδοτούνταν (και εξακολουθούν να χρηματοδοτούνται) από το ελληνικό κράτος, τότε αποτελούν έλλειμα του κράτους και η τρόικα σαν έλλειμα του κράτους απαίτησε να εγγραφούν στο συνολικό έλλειμα του 15%.

Τα συμπεράσματα ανήκουν στον καθέναν μας... προσωπικά δεν βρίσκω κάποιο ψεγάδι στην λογική της τρόικας ως προς τον υπολογισμό του ελλείματος, αντίθετα η ελληνική παγαποντιά διαφαίνεται σε όλο της το μεγαλείο.
Είναι σαν να ρωτάνε κάποιον πόσα χρωστάς? και να απαντάει ότι στην τράπεζα χρωστάω τόσα, αλλά δίνω και στην γυναίκα μου κάποια λεφτά για να πληρώνει την πιστωτική της... από την ίδια τσέπη δεν βγαίνουν?

Είναι πασιφανές ότι δεν πρόκειται να δούμε τίποτε άλλο από αυτήν την κυβέρνηση που μετράει πια όχι μήνες αλλά μέρες, απλά κερδίζουν χρόνο για να φύγουν όσο πιο αξιοπρεπώς γίνεται και οδικώς (όχι με ελικόπτερο).
Πολύ αμφιβάλω αν θα εφαρμοστεί τελικά ακόμα και το χαράτσι της ΔΕΗ, όσο για την εφεδρεία - απολύσεις του δημοσίου είναι απλά ανέκδοτο.
« Τελευταία τροποποίηση: 17/09/11, 13:40 από elrich »

Αποσυνδεδεμένος s.s.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1934 στις: 17/09/11, 13:50 »
<blockquote>Αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από τράπεζα στη Θεσσαλονίκη</blockquote>

Image scaled down
Μπροστά από την τράπεζα Πειραιώς στην συμβολή της Τσιμισκή με την Εθνικής Αμύνης αυτοπυρπολήθηκε ένας πολίτης αντιδρώντας στις απειλές της τράπεζας ότι θα του πάρει το σπίτι.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1935 στις: 17/09/11, 16:09 »
Φρίκη!!!

Μάλλον η κατά πολλούς προβλεπόμενη αντίδραση του Σεπτεμβρίου αποδεικνύεται αυτοκαταστροφική...

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1936 στις: 17/09/11, 20:22 »
Φρίκη!!!

Μάλλον η κατά πολλούς προβλεπόμενη αντίδραση του Σεπτεμβρίου αποδεικνύεται αυτοκαταστροφική...
Δεν νομιζω οτι κανενας περιμενει η θελει τετοια αντιδραση..
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Vaiking

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Why should I sit and sigh...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1937 στις: 19/09/11, 12:04 »
Φρίκη!!!

Δεν νομιζω οτι κανενας περιμενει η θελει τετοια αντιδραση..
Δυστυχώς ΚΑΙ εκεί θα φτάσουμε. Τόσα χρόνια ζούσαμε σε ένα "υβρίδιο" κράτους με ολίγον απο Σοβιετικό μοντέλο και ολίγον ελεύθερη οικονομία. Και τώρα η κυβέρνηση χτυπάει ανελέητα και τα 2 (πάντα με σύστημα προστασίας των "ημετέρων")! Σε ό'τι απο τα 2 και να πιστεύεις, αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι στον τοίχο και βάλλεσαι ανελέητα!! Πως να μη φτάσεις σε τέτοιο σημείο;;
The most important second of our lives is the last one...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1938 στις: 19/09/11, 19:08 »
Κόβουν τις συντάξεις για τους κάτω από 55. Κόβουν τις αναπηρικές συντάξεις. Αναβάλουν τις πληρωμές συντάξεων για τους πάνω από 55. Μειώνουν τις αποδοχές των συνταξιούχων. Περιμέντε εσείς τους γέρους να βγουν στο δρόμο. Άλλωστε ξέρουμε ότι το ΠΑΣΟΚ γουστάρει να δέρνει συνταξιούχους. Τελειώσαν τα θεωρητικά μοντέλα και τα μνημόνια και αηδίες τέτοιες. Ώρα να πεινάσουμε. Η επιλογή του καθενός.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1939 στις: 19/09/11, 19:18 »
Αρη, πιστευω πως η συνταξιοδοτηση καποιων δημοσιων υπαλληλων ( με εξαιρεση ειδικες κατηγοριες που αφορα τα σωματα ασφαλειας ) κατω απο τα 55 ετη ηλικιας ηταν μια τελειως λαθος λογικη που σιγουρα προκαλεσε επιπλεον αφαιμαξη στα ταμεια του Δημοσιου!

Ιδιαιτερα οταν εχεις ιδιωτικους υπαλληλους που στα 60 τους ακομα κανουν χειρωνακτικες εργασιες επειδη δε μπορουν να συνταξιοδοτηθουν ( σε αντιθεση με τις παραπανω κατηγοριες που εφταναν τα 15 χρονια υπηρεσιας και μετα επαιρναν συνταξη!!! )

Μερικα πραγματα τα οποια ζητανε απο τη Τροϊκα και το ΔΝΤ ειναι λογικα, εαν ομως διορθωνονταν σε βαθος χρονου. Το υπερχρεωμενο κρατος δε διορθωνεται αμεσα, οπως τωρα ζητανε.

Απλως το ΠΑΣΟΚ ποτε δεν ηθελε να μπλεξει με το "βαθυτερο" ΠΑΣΟΚ, οποτε αντι να μειωνει το κοστος λειτουργιας του κρατους απο το 2009, προτιμησε να εισπρατει απο τους υπολοιπους κατοικους αυτης της χωρας!

Πχ, εαν απο το 2009 ξεκινουσε μια διαδικασια απολυσεων ( ναι, ουτε εγω τη θεωρω λεξη ταμπου για το Δημοσιο πλεον ) με κριτηρια κι ελεγκτες εκτος δημοσιου, τωρα δε θα ειχαμε την αναγκη 100.000 απολυμενων.

Που σιγουρα αναμεσα τους θα ειναι κι ανθρωποι που διοριστηκαν μεσω ΑΣΕΠ, νομιμα ( κοινως ο κωλος τους εγινε σα τη καρεκλα απο το διαβασμα και τη προσπαθεια ), χωρις ρουσφετια....

Κι αυτο ειναι το χειροτερο..>Αντι να διωχνεις τους αχρηστους, τεμπεληδες και καρεκλοβολεμενους Δημοσιους Υπαλληλους, διωχνεις απλα ενα αχταρμα χωρις να υπολογιζεις τιποτα!
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1940 στις: 19/09/11, 19:23 »
Ναι ωραία, να μην συνταξιοδοτούνταν κάτω από τα 55. Αυτούς που έχεις βγάλει όμως τώρα και είναι 52-53 θα τους κόψεις τη σύνταξη? Και πως θα ζήσουν? θα βρουν δουλειά για 3 χρόνια? Και μετά πως θα βγάλουν τη σύνταξή τους? Να τα σκεφτόντουσαν αυτά πιο πριν, δεν γίνεται να κόβεις τις συντάξεις που έδωσες. Ας τις καταργήσουν αν νομίζουν αλλά όχι και να κόψουν σε όσους τις έχουν δώσει.

Όλες οι υπόλοιπες συντάξεις που περικόπτονται? Χάνεις το δάσος που είναι οι περικοπές από παντού. Η Τρόικα και το ΔΝΤ δεν θέλει κάτι "καλό" για το κράτος. Θέλουν λεφτά. Και λεφτά θα πάρουν από μένα και από σένα. Από τη μάνα σου τη μάνα μου τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Αυτό είναι το γεγονός και όχι εάν έπρεπε ή όχι να δώσουν συντάξεις όταν τις δώσανε.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1941 στις: 19/09/11, 19:23 »
Free, νομιμα ή παρανομα, ειναι και πολλοι με οικογενεια...δε μπορεις να τους διωξεις ετσι, το λαθος ηταν η προσληψη, ας μην τους βαζανε (αλλα πως θα περναν το σταυρο?). Αυτα, οπως ειπες, δε γινεται να αλλαξουν απο τη μια μερα στην αλλη.

Και στην τελικη, οταν δεν εχει παρει τιποτα απο τους υπερκονομημενους βιομηχανους, εφοπλιστες κλπ, δε μπορεις να παιρνεις τετοια μετρα.

Σφιχτειτε...το πραγματικο αγγουρι τωρα ερχεται!

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1942 στις: 19/09/11, 19:33 »
Ωπα παιδες, σταθηκα μονο σε ενα σημειο, το οποιο κατα τη γνωμη μου ηταν κατι που επρεπε να ειχε διορθωθει χρονια πριν!

Εξαλλου εταιριες απολυουν 55αρηδες με 30 χρονια εργασιας και 3 παιδια...αλλα δεν ειναι το ιδιο με καποιον που καθεται απο τα 40-45 του με 15-20 χρονια υπηρεσιας ΚΑΙ συνταξη, ετσι; ;)

Απλως, οι αλλαγες που ερχονται ειναι αποτομες γιατι χρονια ολοκληρα δεν τις καναμε σταδιακα και σιγα! Με ενα σοβαρο προγραμμα αποσυμφορησης το δημοσιο αυτη τη στιγμη θα μπορουσε να λειτουργει με το μισο ( αν οχι και λιγοτερο ) αριθμο δημοσιων υπαλληλων κι ετσι ο προϋπολογισμος δε θα επιβαρυνοταν τοσο ατακτα απο υπερκορεσμενες θεσεις!

Αντιθετα με εσας, εγω κοιταζω συνολικοτερα το τι ζητουσε η Τροϊκα τοσα χρονια ( περασαν 2 χρονια, ετσι; ) και διαπιστωνω με λυπη πως καθε φορα θα λεω οτι επρεπε να ερθουν οι ξενοι να μας μιλησουν για παταξη της διαφθορας, τη μειωση της φοροδιαφυγης, τον ελεγχο των συνταξεων ( εννοω για συνταξεις που δινονταν παρανομα, οχι για το υψος του ποσου και το οριο ηλικιας ) και βεβαια το υδροκεφαλο κρατος!

Και παλι με λυπη μεσα σε αυτα τα 2 χρονια βλεπω μια κυβερνηση που επιλεγει να μην ακουμπαει το εκλεκτο κομματι του Δημοσιου, αλλα να επιβαρυνει τη μεσαια ταξη με επιπλεον εισπρακτικα μετρα!

...ποσο καιρο περιμενατε πως αυτα τα εισπρακτικα μετρα δε θα αρκουσαν πλεον;

Δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο να φανταστει καποιος πως εαν δεν μειωνεις τα εξοδα, τα εσοδα ποτε δε θα σου φτανουν!!!!

Κι ετσι, σε λιγες μερες 100.000 υπαλληλοι ( κακοι και ΚΑΛΟΙ ) θα βρεθουν στο δρομο, συν τις εφεδρειες!

Και βεβαια τωρα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ να συμβει αυτο...Ομως δεν υπαρχει πλεον αλλη λυση, γιατι τοσο καιρο κανεις δεν εκανε κατι να αποσυμφορησει τη κατασταση! Γιατι πολυ απλα, δεν ηθελαν να μπλεξουν με ολους αυτους που ηταν εν δυναμει ψηφοφοροι τους!

Εχω αδικο σε αυτο, ή μονο εγω πιστευω πως αναμεσα στους αξιους υπαλληλους βολευτηκαν κατα καιρους και πολλα "πρασινα και μπλε" παιδια, τα οποια τωρα θα παρουν μαζι τους και τα "χλωρα";

Υπαρχει κανεις εδω μεσα που πιστευει πως το ελληνικο κρατος θα μπορουσε να συνεχισει να λειτουργει οπως ειναι;

Μια αποψη ειναι να τους μειωσει κατακορυφα τους  μισθους ( 800-1200€ ΟΛΟΙ ανεξαιρετως, ακομα και τα παιδακια του υπουργειου οικονομικων ) και να διατηρησει απλως την εφεδρεια ως λυση ( κι οχι τις απολυσεις ). Μακαρι να μπορουσαν να παρουν μια ουσιαστικη κι οριστικη αποφαση αυτοι οι ανικανοι πολιτικοι μας...

Τελος, σιγουρα η κυβερνηση συνεχιζει να χαϊδευει και το αλλο εκλεκτο παιδι που λεγεται βιομηχανος, εφοπλιστης και γενικα υψηλο εισοδημα. Δε διαφωνω με αυτο και πραγματικα δε περιμενω απο ανικανους ανθρωπους να "πιεσουν" τα λομπι των πλουσιων της Ελλαδας...
« Τελευταία τροποποίηση: 19/09/11, 19:37 από freemind »
DreamCatcher

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1943 στις: 19/09/11, 19:36 »
Free, κανεις πλακα, ετσι? Πως δεν ακουμπησε το εκλεκτο κομματι του δημοσιου...4 μειωσεις εχουν υποσθει οι μισθοι των ΔΥ, ισα-ισα που ειναι η πιο ευκολη ομαδα να της βαλουν δαχτυλο, γιατι ειναι του κρατους.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1944 στις: 19/09/11, 19:38 »
Εκανα ενα edit περι μισθων στο παραπανω post  μου, οποτε συγνωμη για το μπερδεμα ;)

Ακουμπησε μειωνοντας, οχι απολυοντας Eagle. Μεχρι προσφατα μονο οι ιδιωτικοι ειχαν το φοβο απολυσης, σε αντιθεση με τους δημοσιους που ανησυχουσαν μονο για το μισθο!

Δεν ειναι ομως σωστο να το αναγουμε σε πολεμο δημοσιου-ιδιωτικου τομεα, αφου το προβλημα ειναι η εισροη αχρηστων ανθρωπων μεσω "παραθυρων" και "βουλευταδων" μεσα στο Δημοσιο!

Δε γινετια να εχεις τον αποφοιτο ανωτατης σχολης με τα 3 μεταπτυχιακα και το ΑΣΕΠ στη πλατη να δουλευει διπλα στον αποφοιτο Λυκειου που ειχε γνωστο βουλευτη και πλαγιο διορισμο!  :-\

Εσυ πιστευεις πως το κρατος μπορει να επιβιωσει με ολο αυτο το πληθος υπαλληλων; Ειλικρινα ομως!
« Τελευταία τροποποίηση: 19/09/11, 19:40 από freemind »
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1945 στις: 19/09/11, 19:42 »
Ας φορολογούσανε τους πλούσιους, ας μην τρώγανε λεφτά και όλα θα λειτουργούσαν μια χαρά. Ρε freemind τώρα σοβαρά μιλάς?

Ξέρεις πόσες χιλιάδες είναι συνταξιοδοτημένοι στα 50 τους και θα μείνουν χωρίς μισθό και με αδύνατες συνθήκες για να βρουν δουλειά? Ξέρεις πόσες οικογένειες θα μείνουν χωρίς λεφτά? Αν και οι 2 σου γονείς ήταν 53 με σύνταξη το καταλαβαίνεις ότι θα έμενες χωρίς ΚΑΜΙΑ πηγή εισοδήματος?

Το καταλαβαίνεις ότι αν μια οικογένεια έχει 2 γονείς στο δημόσιο θα μείνει χωρίς εισόδημα?

Χέστηκα αν κάνανε προσλήψεις παλιότερα, χέστηκα αν οι αναπηρικές συντάξεις είναι πολλές, χέστηκα αν η Τρόικα λέει ότι πρέπει να βρούμε λεφτά. Οι άνθρωποι θα πεινάσουν. Δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς ώρα να πούμε αν κάνανε καλά παλιότερα γιατί αποδειχτηκε ότι ήταν άχρηστοι δεν χρειάζετια κάτι να μας το δείξει αυτό.

Αν δεν φύγει η Τρόικα ή αν δεν πληρώσουν οι λεφτάδες εγώ κι εσύ θα πεινάσουμε. Δεν γίενται να είναι πιο απλά τα πράγματα. Η αντιστέκεσαι ή πεινας.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1946 στις: 19/09/11, 19:46 »
Free το προβλημα δεν ειναι τοσο στον αριθμο των υπαλληλων (η Γερμανια και αλλες χωρες της ΕΕ εχουν μεγαλυτερο αναλογικα με μας δημοσιο "στολο"), οσο στο πως λειτουργει το δημοσιο (βλεπε ρουσφετο-προσληψεις, πελατειακες σχεσεις, διαφθορα κτλ κτλ).
Το θεμα ειναι οτι τοσα χρονια οι οποιοι κυβερνωντες ΘΕΛΑΝΕ ενα τετοιο δημοσιο, γιατι οταν ενα δημοσιο ειναι τογκα στην διαφθορα και στην αδιαφορια γινεται "παραδεισος" για οσους εχουν τα μεσα για να συναψουν πελατειακες σχεσεις κοκ. Και το θελανε αυτο οι κυβερνωντες γιατι ετσι μενανε και στην εξουσια. Αν τολμουσανε πχ τοσα χρονια να ακουμπησουνε τα μεγαλα εισοδηματα και να κανουν εξυγιανση του δημοσιου τομεα, θα τους εβλεπες που θα ηταν τωρα... Καποιος αλλος θα κυβερνουσε που θα ελεγε yes sir σε καθε διαταγη και οχι αυτοι.
Και τωρα που εφτασε ο κομπος στο χτενι, ριχνουν την μπαλα στον λαο και σε οσους τοσα χρονια πληρωναν ετσι κι αλλιως (απλος λαος, υπαλληλοι, μικροεπιχειρηματιες κτλ) για να ξαναμαναπληρωσουν, εκβιαζοντας τους οτι "ή πληρωνετε ή βυθιζομαστε".
Βεβαια κανεις δεν αναρωτιεται γιατι δεν κανουν καμια κινηση για φορολογηση τεραστιων εισοδηματων, γιατι δεν απαγορευουν τις off shore, γιατι δεν βαζουν φορο στις χρηματιστηριακες συναλλαγες κτλ. Αν τα χαν κανει ολα αυτα, χρεος δεν θα υπηρχε (αν μη τι αλλο οχι μη-διαχειρισιμο γιατι μην ξεχναμε οτι το χρεος = χρημα = αναπτυξη για τον καπιταλισμο, ετσι τουλαχιστον οπως ειναι διαμορφωμενος με βαση το χρηματοπιστωτικο συστημα και την αντιστοιχη νομοθεσια).

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1947 στις: 19/09/11, 19:49 »
Επισης μια κρισιμη ερωτηση:
Αυτοι οι 100-200.000, οσοι ειναι τελος παντων απολυμενοι, ΠΟΥ θα βρουν δουλεια;
Θα μπουν ταμειο ανεργιας; Αυτο τι κοστος θα εχει στο δημοσιο;
Επισης ποσο ακομα θα βυθιστει η καταναλωση και αρα ποσες ακομα εταιριες θα κλεισουν εξαιτιας αυτης της μειωσης της καταναλωσης;
Μην κοροϊδευομαστε, αλλο το οτι το δημοσιο ειχε θεμα λειτουργιας (επιτηδες) και αλλο το οτι οι απολυσεις θα λυσουν το προβλημα.

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1948 στις: 19/09/11, 19:53 »
Free, πηρες την απαντηση απο τους απο πανω μου. Συμφωνω οτι πρεπει να προβλεπεται απολυση για τους δημοσιους, οπως και να γινεται προσληψη με αντικειμενικα κριτηρια, αλλα τωρα δεν ειναι λογικο να διωξεις ετσι κοσμο, ποσο μαλλον οταν δεν ακουμπας το κεφαλαιο. Ας βαλουν εκτακτη εισφορα με @@ στους ανω των 200.000/χρονο, ας κοψουν τους μισθους τους και τα εξοδα τους οι βουλευτες και βλεπουμε τι αλλο θα χρειαστει.

Παντως, δε νομιζω οτι θα περασουν ολα αυτα τα μετρα, οχι τωρα δηλαδη. Απλα λενε τοσα, θα περασουν τα μισα για να πει ο κοσμος "α, παλι καλα..." και να ειναι ολοι, κατα καποιο τροπο, ευχαριστημενοι.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1949 στις: 19/09/11, 19:56 »
Ας φορολογούσανε τους πλούσιους, ας μην τρώγανε λεφτά και όλα θα λειτουργούσαν μια χαρά. Ρε freemind τώρα σοβαρά μιλάς?
Απολυτως σοβαρα! Γιατι να μη φορολογηθουν οπως τους αξιζει; Προφανως εαν τα λεφτα δεν εξαφανιζονταν στις καταλληλες τσεπες, εαν η φορολογια ηταν ορθη ωστε ο ΕΛληνας να πληρωνει ο,τι του αναλογει και να ειναι περηφανος γι' αυτο, δε θα ειχαμε προβλημα που αφορουν το εισπρακτικο μερος του κρατους!!

Ξέρεις πόσες χιλιάδες είναι συνταξιοδοτημένοι στα 50 τους και θα μείνουν χωρίς μισθό και με αδύνατες συνθήκες για να βρουν δουλειά? Ξέρεις πόσες οικογένειες θα μείνουν χωρίς λεφτά? Αν και οι 2 σου γονείς ήταν 53 με σύνταξη το καταλαβαίνεις ότι θα έμενες χωρίς ΚΑΜΙΑ πηγή εισοδήματος?

Ξερεις ποσοι χιλιαδες ειναι απολυμενοι στα 55-60 τους, χωρις δικαιωμα συνταξιοδοτησης και χωρις καμια ελπιδα εργασιακης αποκαταστασης; Ποσοι απο τον ιδιωτικο τομεα που εχει καταρρευσει εχουν βρεθει στο δρομο, αναζητωντας εργασια για λιγα μαυρα χρηματα, χωρις ασφαλιση και με τον ΟΑΕΔ να τρεχει ( ή το ΤΕΒΕ );

Προφανως και δεν ειναι σωστο ή λογικο να κανουμε αντιπαραβολη των 2 κατηγοριων, διοτι οταν εχεις εναν πρωην υπαλληλο της Ολυμπιακης που συνταξιοδοτηθηκε στα 38 του λογω προχειρων χειρισμων της κυβερνησης, τι θα μπορουσες να πεις;

Ναι, η περικοπη των προνειακων επιδοματων, των επιδοματων εγκυμοσυνης, της αναπηρικης συνταξης, κλπ ειναι κατι απαραδεκτο, το οποιο ουτε καν επρεπε να πεσει στο τραπεζι. Ομως αυτους που απο τα 40 τους το κρατος τους μετετρεψε συνταξιουχος και μηνας εμπαινε, μηνας εβγαινε καθονταν και ειχαν χρηματα, δε μπορω να το δεκτω!

Ιδιαιτερα οταν υπαρχουν και 55αρηδες που στο ιδιο διαστημα ( 40 με 55 ) δηλωναν μακροχρονια ανεργοι ή περιστασιακα εργαζομενοι!

Το καταλαβαίνεις ότι αν μια οικογένεια έχει 2 γονείς στο δημόσιο θα μείνει χωρίς εισόδημα?

Να το θεσεις πιο σωστα: 2 γονεις που απο τα 50 τους ειναι συνταξιουχοι!!!!!
Συγνωμη που εμενα ο πατερας μου συνταξιοδοτηθηκε στα 65 του μετα απο χρονια εργασιας, σε αντιθεση με το γειτονα ( πρωην μηχανικο της Ολυμπιακης ) που εδω και 6 χρονια ( στα 42 του ) ειναι συνταξιουχος....

Δηλαδη θεωρεις λογικο ενας παραγωγικος ανθρωπος των 50 ετων να ειναι...συνταξιουχος;
  ::)

Χέστηκα αν κάνανε προσλήψεις παλιότερα, χέστηκα αν οι αναπηρικές συντάξεις είναι πολλές, χέστηκα αν η Τρόικα λέει ότι πρέπει να βρούμε λεφτά. Οι άνθρωποι θα πεινάσουν. Δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς ώρα να πούμε αν κάνανε καλά παλιότερα γιατί αποδειχτηκε ότι ήταν άχρηστοι δεν χρειάζετια κάτι να μας το δείξει αυτό.

Χεστηκες, ξεχεστηκες αυτο ειναι ενα κομματι του προβληματος που μας εφερε εδω. Το κρατος μπορει να συνεχισει να λειτουργει με την ιδια τακτικη, με εναν υδροκεφαλο δημοσιο τομεα;

Ανθρωποι πεινανε ηδη Αρη! Ανθρωποι που τα τελευταια 2 χρονια απολυονται συνεχως απο παντου ( πλην δημοσιου τομεα )...

Νομιζω πως τωρα ειναι η ωρα να δουμε τι εγινε λαθος παλαιοτερα και να ελεγχθει τωρα. Δυστυχως φτασαμε τοσο πολυ στην ακρη του γκρεμου, που αντι να παρθουν σταδιακα και με ωριμη σκεψη οι αποφασεις, ωστε να μη γινει χαος απο τους ανεργους του δημοσιου, εχουμε την αναγκη των αμεσων αποφασεων που....προκαλουν ( λογικα, αφου ειναι χωρις σχεδιασμο μια χουντικη αποφαση απολυσεων ) πανικο!

Και μια τελευταια ερωτηση..

Πιστευτε πως ο ελληνικος λαος εχει ωριμασει ωστε η επομενη μερα απο την αποπομπη ολης της πολιτικης σκηνης να μας βρει ετοιμους να αντιμετωπισουμε το μελλον;

Και πως θα το αντιμετωπισουμε; Τι ιδεες υπαρχουν απο εσας, Ymirling και Eagle?
Πειτε πως εφυγε η Τροϊκα και καναμε επανασταση στην Ελλαδα....μετα?

Δε ρωτω για να "μαλωσουμε", ρωταω γιατι δεν ελπιζω πως αυτος ο λαος ξυπνησε τοσο ωστε να κανει μεγαλες αλλαγες ( ακομα )!
DreamCatcher