Αποστολέας Θέμα: Ήρθε το ΔΝΤ...  (Αναγνώστηκε 587317 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #1950 στις: 19/09/11, 19:59 »
Eagle και Johnie λεμε τα ιδια πραγματα ακριβως!

Εαν τα 2 τελευταια χρονια η κυβερνηση εβαζε ως προτεραιοτητα την αποσυμφορηση του δημοσιου απο τα κακως κειμενα και ελεγχε τα υψηλα εισοδηματα, θα διορθωνε παρα πολυ την εικονα της οικονομιας, συν πως δε θα αναγκαζοταν να προχωραει συνεχως σε φοροεισπρακτικες τακτικες!

Που ειναι η διαφωνια μας;

Επειδη λεω πως ειναι ανηκουστο 50 χρονων ανθρωποι, χωρις καμια αναπηρια, χωρις κανενα πραγματικο λογο, να ειναι....συνταξιουχοι του Δημοσιου?!!!

Ε, οποιος το θεωρει λογικο, τι να πω....Αλλοι δουλευανε μεχρι τα 60+ για μια ψωροσυνταξη και τους λενε πως θα παιρνουν τα μισα...Οι αλλοι απο τα 50 τους ειναι συνταξιουχοι....

Και για να ειμαι σωστος, δεν ειναι αυτοι η αιτια που υπαρχει προβλημα στην Ελλαδα! Ειναι ενα μικρο μερος ενος συνολικοτερου προβληματος που αντικατοπτριζει την Ελλαδα της Μεταπολιτευσης, της λαμογιας ως τροπου ζωης και της ρεμουλας ως δικαιωσης ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 19/09/11, 20:01 από freemind »
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #1951 στις: 19/09/11, 20:04 »
Εγω δε βλεπω μετρα για τη διορθωση των δομων, βλεπω μετρα αρπα-κολλα, απο αυτους που μπορουμε να τα παρουμε χωρις να εχουν πολλα περιθωρια αντιδρασης (βλ. συνταξιουχος). Τα επιχειρηματα σου free, ξαναλεω, ειναι σωστα, αλλα αυτα τα μετρα δεν παιρνονται τωρα επειδη "πεινανε ηδη ανθρωποι"...δηλαδη πρεπει να πεινασουν ολοι για να νιωσουμε ισοτιμοι?

Απολυσεις σε αυτη την κατασταση, πρωτον, δεν ειναι σωστο να γινουν και δευτερον, μη τα λεμε 100 φορες, ας μην τους προσλαμβανανε εξαρχης.

Αποσυνδεδεμένος monoxeiras

• Θαμώνας
  • Αγαπα με αληθινα και θα σε δανειζω
    • Προφίλ
« Απάντηση #1952 στις: 19/09/11, 20:10 »
Ειναι πολυ απλο:

1) Για καθε 10 ΔΥ που συνταξιοδοτουνται θα προσλαμβανεται ενας.Οποτε αυτος ο ενας θα πρεπει να τρεφει τους 10 νεους συνταξιουχους με τις εισφορες του. Δε ξερω και αν πρεπει να τους δωσει και 10 εφαπαξ. Εδω που τα λεμε, αν μπορει να τους θρεψει, δε βρισκω γιατι να μη τους δωσει και 10 εφαπαξ.
2) Ο ενας αυτος θα εχει λιγοτερο μισθο αφου γινονται περικοπες. Οποτε θα τον πληρωνουμε λιγοτερο και αυτος θα τρεφει και 10 ακομα και τσουπ: οικονομια.
3) Μερικοι θα πανε σε εφεδρεια. Οποτε εκει που τους πληρωνες και κατι δουλευαν, τωρα θα τους πληρωνεις τα μισα αλλα δε θα δουλευουν ουτε το μισο. Δε θα δουλευουν καθολου. Οποτε και αλλο κερδος.
4) Μετα καποιους θα τους διωξει. Οποτε θα τους δωσει και μερικους μισθους αποζημιωση και το κερδος αυξανεται και αλλο.
5) Ισως αυτοι μετα πανε στην Προνοια, ΟΑΕΔ κλπ. Εκει εχουμε αλλο μερικο οφελος.
6) Οι εργαζομενοι ΔΥ μετα αλλα και οι απολυμενοι και οι εφεδροι, απο το περισσευμα του μισθου τους θα κινησουν την αγορα αγοραζοντας ψυγεια, αυτοκινητα, σπιτια, iPhones, ταξιδια σε νησια κλπ και θα φορολογηθουν με 23 η και παραπανω.
7) Τελικη ωθηση θα δωθει απο τους ΙΥ που φυσικα οι εργοδοτες τους θα τους δινουν ακομα περισσοτερα λεφτα. Οχι μονο γιατι πανε καλα οι εταιριες, οχι μονο γιατι με τους νεους νομους οι αυξησεις ειναι υποχρεωτικες, οχι μονο γιατι ανοιγουν οι δουλειες και ψαχνουν ολοι ατομα, οχι μονο γιατι θα συγκρινουν τους μισθους με αυτους του ΔΥ, αλλα και γιατι ολοι οι ΔΥ που θα εχουν κατακλυσει την αγορα και θα ψαχνουν δουλεια θα σηκωσουν στα υψη τους μισθους.
 8) Αν βαλει κανεις και το μεγαλο κερδος να κλεινεις νηπιαγωγεια, σχολεια, νοσοκομεια, εφοριες, να μη δινεις βιβλια, να μην πληρωνεις προμηθευτες, φαρμακα, να μη πληρωνεις τους συνταξιουχους η να μη τους νοσηλευεις η να μη τους γηροκομεις η αναπτυξη κατα τη γνωμη μου ειναι εφικτη.

Μαλλον αυτο που συνελλαβαν ειναι οτι αν τα κλεισεις ολα και δεν πληρωνεις σε κανεναν για τιποτα, τοτε τελικα δε θα εχεις χρεη. Ειναι τοσο απλο που ειναι μεγαλοφυες.
Αλλαζουμε τον κοσμο, παιζουμε μονο με Gibson.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1953 στις: 19/09/11, 20:13 »
Eagle, μη περιμενεις να βρεις ακρη με αυτη τη κυβερνηση που εχουμε. Ολοι οι πολιτικοι αρχηγοι αποδεικτηκαν κατωτεροι των περιστασεων κι ελπιζω να ανοιξαν τα ματια σε πολλους για το ποιους ανθρωπους ζητωκραυγαζαν τοσο καιρο!

Ουτε ειμαι της λογικης να ψοφησει η κατσικα του διπλανου, επειδη ψοφησε και η δικια μου ( οκ, δεν ειχα ποτε κατσικα, το ομολογω  ;D )!

Η απαντηση μου εξαλλου ηταν προς τον Αρη για το "Χεστηκα..." κι οχι για το κατα ποσο ειναι λογικο να κοβονται σιγα σιγα συνταξεις!  ;)

Το "εξαρχης" ειναι αργα πλεον, αλλα πρεπει να το εχουμε κατα νου για οσες αντιδρασεις προκυψουν ;)
DreamCatcher

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1954 στις: 19/09/11, 20:17 »
Eagle, μη περιμενεις να βρεις ακρη με αυτη τη κυβερνηση που εχουμε. Ολοι οι πολιτικοι αρχηγοι αποδεικτηκαν κατωτεροι των περιστασεων κι ελπιζω να ανοιξαν τα ματια σε πολλους για το ποιους ανθρωπους ζητωκραυγαζαν τοσο καιρο!

Ουτε ειμαι της λογικης να ψοφησει η κατσικα του διπλανου, επειδη ψοφησε και η δικια μου ( οκ, δεν ειχα ποτε κατσικα, το ομολογω  ;D )!

Η απαντηση μου εξαλλου ηταν προς τον Αρη για το "Χεστηκα..." κι οχι για το κατα ποσο ειναι λογικο να κοβονται σιγα σιγα συνταξεις!  ;)

Το "εξαρχης" ειναι αργα πλεον, αλλα πρεπει να το εχουμε κατα νου για οσες αντιδρασεις προκυψουν ;)

Συμφωνοι σε ολα, απλα, ολοι το ξερουμε οτι ΚΑΙ αυτα τα μετρα, δε θα εχουν κανενα αποτελεσμα...ή μαλλον θα εχουν, περισσοτερο αρνητικο απο θετικο...και μετα, μαντεψε...ΝΕΑ μετρα!!

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1955 στις: 19/09/11, 20:31 »
Εννοειται Eagle πως η κυβερνηση ευθυνεται για ολη αυτη τη τραγωδια που βιωνουμε!
Απο τη μια πλευρα η Τροϊκα ειναι οπως μια εισπρακτικη εταιρια. Εκανε τις προτασεις της πριν 2 χρονια, κι απο τοτε επαναπαυθηκαμε!

Αμεσα υπευθυνους δε βαζω τους ξενους, αλλα τους δικους μας τεχνοκρατες που εδειξαν την ελλειψη εμπειριας και πιστης σε αυτα που επρεπε να κανουν!

Ολα τα υπολοιπα πλεον ειναι λεπτομερειες που δεν προκειται να αλλαξουν το παιχνιδι που παιζεται εις βαρος των δικων μας πλατων! Η κυβερνηση πρεπει να παρει αμεσα τα μετρα ωστε ολοι εκει εξω να ειναι ευχαριστημενοι!

Επρεπε να φτασει στο αμην ομως για να πολεμησει αυτο που φοβοταν και να δεκτει το χειροτερο πληγμα...το πολιτικο κοστος!

DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1956 στις: 19/09/11, 21:48 »
Δηλαδή freemind επειδή έκανε μαλ***ες η κυβέρνηση, καλά να πάθουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν τώρα στα 55 τους, τους αξίζει να τους κοπεί η σύνταξη. Επειδή απολύονται δηλάδη κάποιοι στα 50 τους είναι δίκαιο να κοπεί και η σύνταξη στους 50άρηδες για να πεινάνε όλοι όχι μόνο οι μισοί.

Ένα θα σου πω, μητέρα με 25 χρόνια εργασίας στα 53 της κόβεται η σύνταξη. Πατέρας στα πρόθυρα της απόλυσης από τράπεζα λόγω εμφράγματος (για το οποίο ευ8ύνεται η τράπεζα) και της αναπηρικής σύνταξης πάλι στα 53 η οποία κόβεται. Ναι λοιπόν. Καλά να πάθουν οι γονείς μου, αυτοί φταίνε και όλοι άλλοι στην ίδια κατάσταση (γιατί είναι πολλοί) που το κράτος κάποτε έδωσε συντάξης. Να κοπούν. Να κοπούν όλα να πεινάσουμε να εξυγιανθεί η οικονομία.

Πως είναι δυνατόν να υπερασπίζεστε τέτοιες αλλαγές? Ό,τι γίνεται τώρα γίνεται για να πάρουν τα λεφτά του λαού, κανένας δεν ενδιαφέρεται για την εξυγίανση του κράτους, κανένας δεν ενδιαφέρεται να ζήσουμε καλύτερα. Κυβέρνηση και ΔΝΤ θέλουν τα λεφτά μας. Αυτά είναι απλά τα πράγματα, χωρίς πολλά σχέδια δολοπλοκίες, συστήματα κτλ.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1957 στις: 19/09/11, 22:21 »
H προπαγανδα και η μεταφορα ευθυνων κανει θαυματα...
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1958 στις: 19/09/11, 23:12 »
Δε μεταφερω ευθυνες και μη δημιουργειτε εντυπωσεις χωρις να διαβαζετε τι λεω!

Αρη το ειπα χιλιες φορες πως τα προνοιακα επιδοματα, οι αναπηρικες συνταξεις και οτιδηποτε αποτελει προϊον του κρατους προνοιας ειναι απαραδεκτο οχι μονο να κοβονται, αλλα ακομα και να μειωνονται!

Απο εκει και περα, δε δεχομαι με καμια δικαιολογια πως ενας ανθρωπος 55 χρονων ειναι συνταξιουχος, οταν ενας αλλος ειναι ανεργος στο ιδιο διαστημα και δεν εχει κανενα δικαιωμα συνταξιοδοτησης!
Εσυ δεν μιλας για ισονομιες και δικαιωματα Αρη;

Ο ανεργος δε θα επρεπε να παιρνει μονιμα καποιο επιδομα μεχρι να βρεθει εργασια; Δε θα πρεπει να μη πληρωσει το χαρατσι ( που ειηναι παρανομο ετσι κι αλλιως ); 

Εαν ειναι να διαλεξω μεταξυ των προνοιακων επιδοματων και συνταξεων και της συνταξης ενος 55αρη πρωην δημοσιου υπαλληλου που βολευτηκε απο καποιο νομο πλαισιο ( για χ, ψ λογους, ανεξαρτητους απο υγεια κι αλλα προβληματα ), τοτε προτιμω τη καταργηση αυτης της συνταξης και τη διατηρηση στο ακεραιο ολων των επιδοματων των ανθρωπων που ΟΝΤΩΣ το εχουν αναγκη!

Αλλα αμα καιγεται το βολεμα μας, αμεσως φωνασκουμε....ετσι δεν παει στην Ελλαδα;

Και ναι, θεωρω πως ολοι βολευτηκαν τοτε, αλλα τωρα ηρθε η ωρα να ξεβολευτουμε απο αυτη τη κατασταση! Ποσοι δεν επαιρναν παρανομα αυτη τη συνταξη Αρη; Και ποσοι το ηξεραν, αλλα το βουλωναν γιατι "ετσι παει το συστημα βρε αδερφε"!

Αντι να μιλησουν οι ΑΜΕΑ, αντι να μιλησουν οι αναπηροι πολεμου που τους κοβουν το ρευμα ή οι συνβταξιουχοι του ΟΓΑ με τα 320€, μιλανε αυτοι που απο τα 40 τους τρωνε απο το κρατικο προϋπολογισμο επειδη ετσι τους εμαθαν κι ετσι βολευτηκαν!

Σκληρα λογια; Εναντιον στο συμφερον σας; Οκ, καποιος πρεπει να τα πει κι ας γινει αποδιοπομπαιος τραγος και κακος! Γιατι στο κατω κατω, σα λαος, εμεις τους δωσαμε να τα φανε κι ορισμενοι απο εμας χορτασανε κι απο τα ψιχουλα τους...

Πως περιμενουμε να αλλαξει η Ελλαδα Αρη και λοιποι; Δηλαδη θα διωξουμε τα λαμογια της Βουλης και θα μπουμε εμεις συνεχιζοντας την ιδια πολιτικη;

Με τι χρηματα; Και με τι ιδεες;

Ρωτησα ξεκαθαρα: Αυριο πεφτει η κυβερνηση απο τη λαϊκη οργη..

....μετα τι; Τι ιδεες εχετε για λυση των προβληματων της Ελλαδας; Ετσι ωστε και οι 55αρηδες συνταξιουχοι να ειναι βολεμενοι και τα ταμεια να εχουν ρευστοτητα και ο 55αρης ανεργος να βρει δουλεια 10 χρονων για να τελειωσει με τα ενσημα του!

Για να ακουω ιδεες λοιπον!

Διοτι ολοι φωναζουμε και κατηγορουμε τη κυβερνηση, αλλα περα απο αυτο επιδοτουμε το ιδιο καθεστως βολεματος που εφερε την Ελλαδα εδω που την εφερε!

Και για να μη δημιουργω εντυπωσεις, ο πατερας μου βγηκε στη συνταξη απο περσι και μολις πριν 1 μηνα ( 13 μηνες μετα ) ελαβε τη πρωτη του πληρωμη απο το ΙΚΑ. Κι αυτη κουτσουρεμενη μεχρι αηδιας, επειδη λιγο απο εδω, λιγο απο εκει...καταλαβαινετε!

Η γιαγια μου παιρνει τη συνταξη ΟΓΑ κι απορω αυτη η γυναικα πως καταφερνει και δε μας ζηταει χρηματα ( εκει να δεις οικονομια ).

Παντου υπαρχει μια υποθεση που ο καθενας βλεπει διαφορετικα. Ομως θα προτιμουσα να παιρνει η γιαγια και ο πατερας μου τα ιδια λεφτα στη συνταξη ( υποβιβασμενη ως προς της γιαγιας ) και τα υπολοιπα να τα παιρνει ενας 55αρης ανεργος κι οχι ενας ΑΕΡΓΟΣ πρωην Δημοσιος Υπαλληλος που βολευτηκε απο ρυμθμισεις που αφαιμαξαν το δημοσιο προϋπολογισμο για ψηφοθηρικους λογους!
« Τελευταία τροποποίηση: 19/09/11, 23:17 από freemind »
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1959 στις: 19/09/11, 23:30 »
Υπαρχει κανεις εδω που πιστευει πως το ελληνικο κρατος θα μπορουσε να συνεχισει να λειτουργει με ολα αυτα τα εξοδα μισθοδοσιας;

Αν ναι, ας μας εξηγησει με ποιο τροπο θα μπορουσε να συντηρηθει ολο αυτο το συστημα που δηιμουργησε η μεταπολιτευτικη γενια!
DreamCatcher

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1960 στις: 19/09/11, 23:44 »
Υπαρχει κανεις εδω που πιστευει πως το ελληνικο κρατος θα μπορουσε να συνεχισει να λειτουργει με ολα αυτα τα εξοδα μισθοδοσιας;

Αν ναι, ας μας εξηγησει με ποιο τροπο θα μπορουσε να συντηρηθει ολο αυτο το συστημα που δηιμουργησε η μεταπολιτευτικη γενια!

Δηλαδη, πρεπει να κοψουμε απο τον "προνομιουχο" συνταξιουχο για να τα δωσουμε στους ανεργους...και το μεγαλο κεφαλαιο τιποτα? Oχι, εγω δεν το δεχομαι αυτο το ή το ενα ή το αλλο που πλασαρεται, οταν υπαρχουν τεραστια κεφαλαια που δε φορολογουνται ή φορολογουνται με αστεια ποσοστα και ταυτοχρονα, υπουργοι και βουλευτες συνεχιζουν να κανουν παρτυ.

Και δεν εχει να κανει με γονεις μου/σου κλπ, ειναι απλα αδικο, γιατι δεν του λες "φιλε, ακυρη η συνταξη, ελα δουλεψε αλλα 10 χρονια και παρ'τη", αλλα απλα του την κοβεις και πετας τα οσα χρονια δουλειας στα σκουπιδια και τον αφηνεις να ψαχνεται για δουλεια, σε μια περιοδο που δε βρισκουν οι νεοι, ποσο μαλλον οι 50ρηδες.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1961 στις: 19/09/11, 23:59 »
Eagle, προφανως το να κοβεις απο εδω και να βαζεις εκει δεν ειναι λυση για τιποτα, διοτι κανονικα θα επρεπε ολοι να ειναι ισοι απεναντι στο οικονομικο συστημα της Ελλαδας. Ασχετα εαν οι κυβερνησεις ρουσφετιου μετετρεψαν ολο το συστημα σε σπιτι των λαμογιων και των βολεμενων!

Επρεπε να υπαρχουν 40αρηδες δημοσιοι υπαλληλοι στη συνταξη; Οχι βεβαια!

Επρεπε να δινει βαση σε ευπαθεις ομαδες του πληθυσμου; Και βεβαια!

Τι εγινε τοσα χρονια; Το τελειως αντιθετο...

Και τωρα φτασαμε και οι 55αρηδες συνταξιουχοι να τα χανουν ολα και οι 55αρηδες ανεργοι να πληρωνουν για ολα..

Οκ, θα φορολογηθει το μεγαλο κεφαλαιο κι ετσι τη βγαζουμε για αλλα 1-2 χρονια...

...μετα; Παλι θα παραμεινουμε στο ιδιο συστημα "φαγανου" δημοσιου;

Σκοπος ειναι να διορθωθουμε, οχι να επιδεινωνουμε τη κατασταση μεχρι να σκασει τελειως το μπαλονι!

Ναι, να φορολογησουμε τα υψηλα εισοδηματα ( που ετσι κι αλλιως το σκανε τοσα χρονια ), ΑΛΛΑ να αλλαξουμε νοοτροπια!

Δε γινεται να μου βγαινει υπαλληλος γραφειου στο Δημοσιο στα 45 του....στη συνταξη! ΔΗλαδη τον ταϊζουν οι υπολοιπες εργατικες ταξεις για να ειναι εκεινος καλα; Το βρισκει κανεις δικαιο;

Edit: Προσοχη, επαναλαμβανω πως δεν ειναι η αιτια που εφερε την Ελλαδα εδω που την εφερε, αλλα ενα μικρο κομματι στο παζλ της οικονομικης δυσπραγιας απο το 80 και μετα! Με το να λυσουμε το θεμα των μικροσυνταξιουχων ( σε ηλικια ) δε θα λυσουμε αμεσα και το οικονομικο προβλημα! Υπαρχουν αλλα, πιο σημαντικα και ουσιωδη, που θελουν αλλαγη αμεσα!
« Τελευταία τροποποίηση: 20/09/11, 00:01 από freemind »
DreamCatcher

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1962 στις: 20/09/11, 00:05 »
Σκοπος ειναι να διορθωθουμε, οχι να επιδεινωνουμε τη κατασταση μεχρι να σκασει τελειως το μπαλονι!

Συμφωνοι, αλλα αυτο δε γινεται με το να κοψεις μαχαιρι συνταξεις...αυτο γινεται σταδιακα, με λιγοτερες προσληψεις απ' οτι συνταξιοδοτησεις και βεβαια, αυτο να γινει για 30 χρονια, οχι για 2! Ετσι αλλαζει η κατασταση, οχι με το να κοβω εκει που μπορω πιο ευκολα.

Οσο για το αν τον πληρωνουν οι υπολοιποι, αυτο δεν ισχυει και το ξερεις...κρατησεις, You know? Οι κρατησεις ενος εργαζομενου ειναι τοσα λεφτα, που θα πρεπει να παει 120 για να τα παρει πισω και παλι ζητημα ειναι. Τωρα θα μου πεις ετσι λειτουργει το κρατος, ετσι γινεται η δημοσια υγεια κλπ...που εχουμε δει ποσο ισχυουν, αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας. Νομιζω δεν εχει νοημα να το συζηταμε περισσοτερο.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1963 στις: 20/09/11, 00:10 »
Μα εκει συμφωνουμε Eagle! H κυβερνηση επι 2 χρονια ειχε την απολυτη ευκαιρια να κανει το ξεκαθαρισμα στο δημοσιο τομεα, να μειωσει τα λειτουργικα εξοδα, να δομησει σωστα τις υπηρεσιες, κλπ κλπ.

Ομως καθισε απραγη, φοβουμενη το πολιτικο κοστος των αποφασεων αυτων...Με αποτελεσμα 2 χρονια μετα να ερχονται οι δανειστες μας με το μαχαιρι στο λαιμο και να μας λενε "Καντε ο,τι πρεπει, αλλιως ουτε δανειο, ουτε τιποτα". Και βεβαια ειναι φυσιολογικο τελευταια στιγμη τα μετρα οχι μονο να γινονται στο ποδι, αλλα να επιβαρυνουν ολο το συνολο του λαου, χωρι ςνα φταιει ο ιδιος!

Μακαρι να λειτουργουσαν οι κρατησεις σωστα Eagle. Μη παιζουμε με το τι επρεπε και με το τι γινεται ;) Δεν εχει νοημα ενα θεωρητικο μοντελο που καταργειται αμεσα οταν παμε στη πραξη!

Δε διαφωνουμε πουθενα στο κατω κατω, απλως εγω βλεπω πως η Ελλαδα δεν αλλαξε 2 χρονια γιατι απο τη μια η κυβερνηση δεν ηθελε να το κανει ( πολιτικο κοστος ), ενω απο την αλλη η διεθνης κατασταση επιβαρυνθηκε κι απο αλλα οικονομικα προβληματα...
DreamCatcher

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1964 στις: 20/09/11, 00:24 »
Μα σε 2 χρονια δε γινεται να αλλαξεις σωστα, αυτο λεμε τοση ωρα...και πριν 2 χρονια να δραστηριοποιουταν, παλι μαχαιρι σε μισθους και συνταξεις θα επρεπε να βαλει, οχι ρυθμιση αναλογιας προσληψεων-συνταξιοδοτησεων. Αυτο επρεπε να γινοταν χρονια, οχι τωρα...αλλα κι αυτο που παει να γινει στην πραξη, δε θα αλλαξει τιποτα...ελεος, μη με βαζεις να λεω τα ιδια.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1965 στις: 20/09/11, 00:26 »
Δεν εγινε ποτε η αρχη Eagle, αυτο λεμε και οι 2! Εσυ δινεις εναν οριζοντα ανω των 2 χρονων, εγω δινω περιπου 2 χρονων για μια καλη αρχη. Προφανως και δε γινονται οι αλλαγες μονο σε 2 χρονια, ομως εαν ξεκινουσαν απο τοτε, ισως να ειχαμε μια ευκαιρια να δουλευτει το συστημα καλυτερα.

Ομως με τα "αν" δε ταϊζεται κανεις, οποτε αφου δεν αλλαξε τιποτα, θα παραμεινουμε στη διαιτα...
DreamCatcher

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1966 στις: 20/09/11, 00:35 »
Ε ναι, αλλα τωρα αυτα τα μετρα και να παρθουν, δε φτανουν, οποτε πεφτει τσεκουρι...αυτο που δε μπορω να φανταστω ειναι τι θα γινει οταν θα χρειαστει να παρουμε, οχι την 7η, αλλα την 8η και την 9η δοση...θα εχει μεινει τιποτα να κοψουν ή να φορολογησουν? Μονο το οξυγονο θα εχει μεινει ελευθερο αγαθο ως τοτε.

Αποσυνδεδεμένος elrich

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κιθαρομπούζουκο ολέ
    • Προφίλ
    • http://laikikithara.forumgreek.com
« Απάντηση #1967 στις: 20/09/11, 08:35 »

Free, και από μόνο του το γεγονός ότι κάθεσαι και συζητάς το αυτονόητο εν έτοι 2011 με ανθρώπους που έχουν τελειώσει τουλάχιστον την δευτέρα δημοτικού και ζουν στην Ευρώπη, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.
Δεν με ενδιαφέρει πόσους δημόσιους υπαλλήλους έχουμε, δεν με ενδιαφέρει αν έχουμε περισσότερους ή λιγότερους από την Ιταλία ή από την Ουγκάντα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν έχω να τους πληρώσω.
Δεν με ενδιαφέρει τώρα ποιος έχει τις περισσότερες ευθύνες, αργότερα θα έρθει και η ώρα τους, τώρα πρέπει να βρω λεφτά.
Δεν με ενδιαφέρει τι θα απογίνουνε όσοι απολυθούν, όπως δεν ενδιαφέρθηκε κανένας και για μένα και τη γυναίκα μου που χάσαμε τη δουλειά μας εν μία νυκτί.
Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να έχουμε επιτέλους θετικό ισοζύγιο σε αυτήν την χώρα και σιγά σιγά να βγούμε από τα σκατά.
Αν είχαμε εφαρμόσει το μνημόνιο στην ώρα του και όπως μας το είχαν πει τώρα θα βλέπαμε φως.
Αντ'αυτού, η κυβέρνηση έκανε μαγκιές λέγοντας συνεχώς ψέμματα σε λαό και τρόικα.

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #1968 στις: 20/09/11, 08:41 »
Μονο το οξυγονο θα εχει μεινει ελευθερο αγαθο ως τοτε.

Μα όχι... Υπάρχει ειδικό τέλος, και πρόστιμα, για εκπομπές καυσαερίων (διοξειδίου του άνθρακα, κλπ) σε αεροπλάνα, αυτοκίνητα κλπ. Επίσης, υπάρχει τώρα και φόρος πολυτελείας στο ανθρακούχο νερό και αναψυκτικά! Άρα, τα αέρια που "ανταγωνίζονται" το οξυγόνο τα πληρώνουμε έξτρα! Τώρα ετοιμάζονται να μας βάλουν και τάπα στον πισινό, για να μη κλάνουμε και να μη χέζουμε (βλέπε φόρος λυμάτων). :P
« Τελευταία τροποποίηση: 20/09/11, 09:00 από Βραζίλης »

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1969 στις: 20/09/11, 10:39 »
Δεν με ενδιαφέρει τι θα απογίνουνε όσοι απολυθούν, όπως δεν ενδιαφέρθηκε κανένας και για μένα και τη γυναίκα μου που χάσαμε τη δουλειά μας εν μία νυκτί.

Μην ξεχνας, ομως, οτι αυτοι που θα απολυθουν δεν εκανανα ολα τα χρηματα τους αποταμιευση, αλλα αρκετα απο αυτα κυκλοφορουσαν στην αγορα και τωρα παπαλα...κι επειδη και σενα σε κοβω να την εχεις βγαλει τη δευτερα δημοτικου, καταλαβαινεις οτι ολα αυτα λειτουργουν ντομινο.

Αποσυνδεδεμένος elrich

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κιθαρομπούζουκο ολέ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1970 στις: 20/09/11, 11:17 »
Χμμμμ.... δηλαδή είναι καλύτερα να δανείζομαι από το εξωτερικό με υψηλό επιτόκιο για να τους δίνω μισθούς για να μου τα δίνουν μετά αυτοί πίσω και να φαντασιώνομαι ότι αυτό είναι υγιής αγορά.
Πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι καλός ο Σοσιαλισμός, αλλά τα μαθηματικά δεν είναι σοσιαλιστικά, είναι αμείλικτα.

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1971 στις: 20/09/11, 11:24 »
Χμμμμ.... δηλαδή είναι καλύτερα να δανείζομαι από το εξωτερικό με υψηλό επιτόκιο για να τους δίνω μισθούς για να μου τα δίνουν μετά αυτοί πίσω και να φαντασιώνομαι ότι αυτό είναι υγιής αγορά.
Πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι καλός ο Σοσιαλισμός, αλλά τα μαθηματικά δεν είναι σοσιαλιστικά, είναι αμείλικτα.

Οχι, καμια σχεση, δε λεω αυτο...αλλα πιστευεις οτι θα σταματησει ο δανεισμος ετσι? Περιμενε μεχρι τις επομενες δοσεις και τα επομενα μετρα και στο τελος, οταν δε θα εχει μεινει τιποτα να κοψουμε, τοτε μπορει να ερθουμε ισα βαρκα-ισα πανια.

Αποσυνδεδεμένος elrich

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κιθαρομπούζουκο ολέ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1972 στις: 20/09/11, 11:34 »
Με λίγα λόγια ναι, πιστεύω πως έτσι θα σταματήσουμε επιτέλους να δανειζόμαστε για να καλύπτουμε πάγιες ανάγκες μας. Για αυτό το λόγο άλλωστε δεν γίνονται όλα αυτά?
Και για να το πάω ακόμα πιο πέρα, έπρεπε να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ σαν λαός να σταματήσουμε να δανειζόμαστε και δεν μιλάω για την βοήθεια που παίρνουμε από την τρόικα, αλλά τον δικό μας δανεισμό.
Υπήρξα φανατικός υπέρμαχος του αρχικού μνημονίου, το είδα σαν μια μοναδική ευκαιρία της Ελλάδας να αλλάξει επιτέλους και απογοητεύτηκα όταν το είδα να "ερμηνεύεται" και να υλοποιείται από την κυβέρνησή μας καταπώς την βόλευε. Δεν μπορώ παρά να είμαι αισιόδοξος τώρα που το βλέπω έστω και καθυστερημένα να εφαρμόζεται.
Εγώ πλήρωσα και πληρώνω ακόμα βαρύ τίμημα για αυτόν τον εξορθολογισμό του κράτους και δέχομαι τις δικές μου ευθύνες... δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην το κάνουμε όλοι μας.

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1973 στις: 20/09/11, 11:52 »
Με λίγα λόγια ναι, πιστεύω πως έτσι θα σταματήσουμε επιτέλους να δανειζόμαστε για να καλύπτουμε πάγιες ανάγκες μας. Για αυτό το λόγο άλλωστε δεν γίνονται όλα αυτά?
Και για να το πάω ακόμα πιο πέρα, έπρεπε να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ σαν λαός να σταματήσουμε να δανειζόμαστε και δεν μιλάω για την βοήθεια που παίρνουμε από την τρόικα, αλλά τον δικό μας δανεισμό.
Υπήρξα φανατικός υπέρμαχος του αρχικού μνημονίου, το είδα σαν μια μοναδική ευκαιρία της Ελλάδας να αλλάξει επιτέλους και απογοητεύτηκα όταν το είδα να "ερμηνεύεται" και να υλοποιείται από την κυβέρνησή μας καταπώς την βόλευε. Δεν μπορώ παρά να είμαι αισιόδοξος τώρα που το βλέπω έστω και καθυστερημένα να εφαρμόζεται.
Εγώ πλήρωσα και πληρώνω ακόμα βαρύ τίμημα για αυτόν τον εξορθολογισμό του κράτους και δέχομαι τις δικές μου ευθύνες... δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην το κάνουμε όλοι μας.

Γιατι τον "ορθολογισμο" αυτο του κρατους εγω δεν τον βλεπω...οταν οι πολιτικοι καταχραζονται με τον ιδιο τροπο το δημοσιο χρημα, οταν το τεραστιο κεφαλαιο ορισμενων μενει ως εχει, σορρυ, εγω ορθολογισμο δε βλεπω...

Αποσυνδεδεμένος elrich

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κιθαρομπούζουκο ολέ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1974 στις: 20/09/11, 12:09 »
Ο εξορθολογισμός του πολιτικού συστήματος είναι πανεύκολος, είναι τζάμπα και είναι στο χέρι μας... ραντεβού στις επόμενες εκλογές για να αποδείξουμε ότι δεν μας αξίζουν τέτοιες κυβερνήσεις και τέτοιοι πολιτικοί.
Χεράκι χεράκι πάει μαζί τους και το κρατικοδίαιτο κεφάλαιο.
Αν στις επόμενες εκλογές (που από ότι καταλαβαίνω θα είναι πριν τις γιορτές) τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και η στείρα αριστερά ξαναπάρουν τα ποσοστά που είχαν πριν την κρίση, τότε είμαστε απλά άξιοι της μοίρας μας και δικαίως θα εγκατασταθούν όχι μόνο στα υπουργεία, αλλά και στην βουλή οι τροϊκανοί.